Srbsko – Katar 4:0 (kon.) | Ukrajina – Bulharsko 1:1 (kon.) | Česko – Kuvajt 7:0 (kon.)
koniec
Srbsko
4:0 (1:0)
Katar
cz Štvrtok 11.11.2021, 18:00 • Stadion Rajko Mitić, Bělehrad • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:02:53)
     
    Srbsko v přípravném mezistátním utkání potvrdilo roli velkého favorita a Katar porazilo na domácí půdě vysoko 4:0.

    První poločas přinesl jediný gól, o nějž se až v jeho druhé nastavené minutě zasloužil Saša Lukić. Ve druhém dějství Katařanům viditelně ubývaly fyzické síly, čehož domácí využili k dalším třem trefám, postupně se prosadili Luka Jović, Dušan Vlahović a Sergej Milinković-Savić.

    Svěřenci kouče Stojkoviće se výborně naladili na veledůležité kvalifikační utkání o postup na mistrovství světa, které je čeká v neděli v Portugalsku, k jistotě účasti na světovém šampionátu jim stačí i remíza. Katar má na programu ještě jedno přípravné utkání, rovněž v neděli se představí v Ázerbájdžánu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 6:7.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Přetažený centr Ahmeda Allaeldina vracel do ohně Karim Boudiaf. Vyběhnuvší gólman Vanja Milinković-Savić konečky prstů pravé ruky zvedl míč mimo dosah osamoceného Almoeze.
     
    90+2
    Standardka pro Katar. V blízkosti rohového praporku výborně pokryl tělem balón Ali Assadalla, zezadu ho pak nekompromisně sestřelil Uroš Račić.
     
    90+1
    Po chybné přihrávce Al Bayatiho spěchal do protiútoku Mladenović. Ztroskotal na Salmanovi, ten protihráči vložil do cesty pravou nohu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Dušan Tadić našel centrem na přední tyči rozběhnutého Dušana Vlahoviće. Zajímavé zakončení patičkou skončilo v boční síti.
     
    88
    Pod tlakem si Nemanja Radonjić poradil na jedničku. U lajny nastřelil blokujícího Khoukhiho a vybojoval rohový kop.
     
    87
    Střídání v týmu Katar: ze hřiště odchází Bassam Hišam Al-Rawi, přichází Musaab Mohamed Khidir.
     
    86
    Je tomu skutečně tak, na trávník přijel vůz s nosítky. Al-Rawi má podle všeho problém se zády, právě za ně se totiž drží. Stadión opouští za sympatického potlesku domácích fanoušků.
     
    85
    Po inkasovaném gólu zůstal na trávníku ležet Bassam Hišam Al-Rawi a vypadá to, že pro něj utkání skončilo po pětadvaceti minutách, protože není schopný odkráčet za postranní čáru ani za podpory zdravotníků.
    83. Sergej MILINKOVIĆ-SAVIĆ - 4:0
     
    83
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtý kousek v katarské síti. Mladenović parádní šajtlí vyslal po levé straně Vlahoviće. První nahrávku přes Hassana nepropasíroval, nicméně míč se k němu vrátil. Na druhý pokus úspěšně nahrál pod sebe na SERGEJE MILINKOVIĆE SAVIĆE, šestadvacetiletý středopolař vypálil placírkou k pravé tyči do protipohybu gólmana.
     
    82
    Hrací předmět opět kontrolují Srbové. Filip Mladenović v plném sprintu centroval z levé strany, mírně dezorientovaný Tadić prodloužil za sebe do země nikoho.
     
    81
    Bassam Hišam Al-Rawi zvládl těžké zpracování výborně, hůře se mu pak vedlo při kličce proti Mitrovićovi, za jeho záda nepronikl.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Srbsko udržuje tříbrankové vedení a o jeho vítězství již není pochyb.
     
    79
    I přes lehké klopýtnutí zvládl Ali Almoez nahrát za sebe na Boudiafa, jehož zakončení z jedničky mělo k přesnosti daleko.

    Milan Huppert

    Góly: 45+2. Lukić, 51. Jović, 53. Vlahović, 83. S. Milinković-Savić

    Karty:   32. Grujić (SRB) – 30. Madibo (KTR), 45+3. Muntari (KTR), 58. Alaaeldin (KTR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 6:7.
    Srbsko: V. Milinković-Savić – Spajić, S. Mitrović (C), Pavlović (46. Terzić) – Grujić (62. Gudelj), Maksimović (46. Račić) – Radonjić, Živković (46. S. Milinković-Savić), Lukić (46. Vlahović), Mladenović – Jović (74. Tadić).
    Náhradníci: Dmitrović, Rajković – Gudelj, Kostić, S. Milinković-Savić, Milivojević, Račić, Ristić, Tadić, Terzić, Veljković, Vlahović.

    Katar: Al Sheeb – Correia (A. Hassan), Khoukhi, Salman – Mohammad (61. Al-Rawi) (87. Khidir), Hatim (C) (46. Assadalla), Madibo (46. Boudiaf), Al Bayati, Elamin – Almoez, Muntari (46. Alaaeldin).
    Náhradníci: Baršam, Y. Hassan – Abdulsallam, Abdurisag, Alaaeldin, Al Braik, Al Hadhrami, Al-Rawi, Assadalla, Boudiaf, A. Hassan, Khidir.

    Rozhodca: I. Peljto (BIH)