Jablonec – Varnsdorf 4:0 (kon.)
koniec
FK Jablonec
4:0 (2:0)
FK Varnsdorf
cz Štvrtok 11.11.2021, 15:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • MOL Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (16:51:31)
     
    Rozhodčí ke druhému poločasu nenastavil ani sekundu a ukončil varnsdorfské trápení. Hosté hráli od 43. minuty v oslabení a druhá půle už byla zcela jednostranná. Jablonec ještě pojistil postup do čtvrtfinále MOL Cupu brankami Malínského a Nešpora. Varnsdorfu však určitě patří za letošní pohárové vystoupení respekt. Společně s Jihlavou reprezentoval druhou ligu v soutěži nejdéle.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Domácí se prosazují ještě jednou. Tomáš Malínský si u vzdálenější tyče zpracoval centr a výborným prvním dotekem vyřadil ze hry bránícího hráče. Poté ještě naservíroval lahůdku MARTINU NEŠPOROVI, který už to měl jednoduché.
     
    88
    Lukáš Hušek byl pozorný na malém vápně a uklidil balon na roh. Jan Krob ho chtěl rozehrát netypicky za vápno na Michala Surzyna, což přečetl Zbrožek.
     
    87
    Jablonecký stadion teď kromě zimy začala svírat i mlha. Jablonec se i přes nepřízeň počasí snaží najít ještě nějaké místečko ve varnsdorfské obraně.
     
    86
    Zápas už se jen dohrává.
     
    84
    Varnsdorf to občas zkusí, jenže ve druhém poločase už je směrem do ofenzivy naprosto neškodný. Mladý Oliver Velich to má proti domácím stoperům hodně těžké.
     
    83
    Centr Jana Kroba přizvedl jeden z hráčů Varnsdorfu tak, že míč málem skončil pod břevnem brány Adama Richtera.
     
    82
    Marek Richter se úplně ideálně nezorientoval a zbytečně uklidil míč jen na rohový kop. Ten vyřešila věž ve varnsdorfské obraně jménem Milan Kouřil.
     
    81
    Přizvednutý centr Dominika Pleštila z pravého křídla se stal pro jablonecké hráče ve vápně neřešitelným oříškem.
     
    80
    Tomáš Malínský se dostal k volnému míči před pokutovém územím a možná ještě měl hledat Nešpora, který by šel sám na branku. Malínský každopádně vystřelil sám a trefil bránícího hráče.
     
    79
    Jan Krob luxusní patičkou narazil míč Tomáši Smejkalovi, jehož centr odvrátil Martin Kouřil. Tahle akce si každopádně vysloužila potlesk.
     
    78
    Jan Krob zkoušel přetažený centr z těžké pozice vracet do ohně, míč končí až na tribuně.
     
    77
    Utkání v poklidu spěje k závěrečné desetiminutovce, Jablonec má zápas pevně ve své moci.
     
    76
    Tomáš Smejkal dokázal v těžké pozici odcentrovat. Varnsdorf pak na dva pokusy odhlavičkoval balon za svého pokutového území.
     
    75
    Jan Krob rozehrál standardní situaci zajímavým centrem, po kterém se marně natahoval Martin Nešpor. Michal Surzyn to pak ještě zkusil zpoza šestnáctky, Richter zasahuje.
     
    73
    Jan Krob zabránil protihráči v odkopu. Tomáš Malínský pak při pokusu o centr trefil Tomáše Lauka, míč je v autu.
     
    72
    Na zemi zůstal ležet Dominik Pleštil. Jeden z jeho spoluhráčů míč raději zakopl do autu, ale s Pleštilem to zatím nevypadá nejlépe, dál totiž kulhá.
     
    71
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Bláha, přichází Vondráček.
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Rudnytskyj, přichází Zbrožek.
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Dodrić, přichází Kocourek.
     
    69
    Jablonec znovu kombinuje okolo středového kruhu a nechává hostující celek běhat bez balonu.
     
    68
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Doležal, přichází Nešpor.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Houska, přichází Vaníček.
     
    67
    Hraje se už dlouho bez přerušení, ale zároveň také bez zajímavých akcí na kterékoliv straně.
     
    65
    Hezká akce Jablonce. Tomáš Smejkal přihrál do pokutového území Martinu Doležalovi. Ten míč sklepl pro Davida Housku, jehož střela neprošla.
     
    64
    Bojan Dordić se sám snažil překonat jabloneckou defenzivu, jeho dobrodružství ale skončilo hned v zárodku. U míče jsou znovu domácí.
     
    62
    Tomáš Malínský dobře zavezl míč až na úroveň brankové čáry. Poté hledal Davida Housku, jehož střela zůstala zblokovaná ve změti těl.
     
    61
    Brankář Richter se trestuhodně nedohodl s Martinem Kouřilem. K míči se tedy dostal Martin Doležal, který zprava našel k penaltovému puntíku nabíhajícího Tomáše Smejkala. Jablonecký záložník ale minul bránu!
     
    60
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Holík, přichází Haitl.
     
    59
    Jan Krob znovu zkusil střelecké štěstí a vypálil z ostrého úhlu. Povedená rána prosvištěla těsně okolo vzdálenější tyčky.
     
    58
    Tomáš Malínský centroval z levého křídla, u vzdálenější tyče se po míči sápal Martin Doležal. Přes obránce se však nedostal.
     
    57
    Jablonečtí se po zemi pěkně prokombinovali do pokutového území. Jan Krob pak už byl v těžkém úhlu a střelu mu zblokoval obránce.
     
    55
    Jablonec právě vstřelil branku!
    To byl krásný gól! TOMÁŠ MALÍNSKÝ si zpracoval průnikovou přihrávku, zasekl probíhajícího Martina Kouřila a parádní technickou střelou o břevno z hranice šestnáctky překonal Adama Richtera.
     
    54
    Varnsdorfští to sympaticky zkoušejí a získali další standardku. Centr domácí odvrátili, Martin Kouřil pak netypicky střílel nohou z dálky a trefil protihráče.
     
    52
    Jan Krob (JAB) ukončil protiútok Varnsdorfu skluzem, za který je oceněn žlutou kartou. Jedná se o první jablonecký trest v zápase. Hosté zatím žlutou kartu neviděli, jenže červenou už ano.
     
    51
    Varnsdorf se i za nepříznivého stavu musí hlavně bránit, navíc hraje v oslabení. Domácí celek kombinuje, nikam se však nežene.
     
    50
    Pavlo Rudnytskyj rozehrával standardku z pravé strany. Centr si našel Tomáš Hübschman a odhlavičkoval ho. Bojan Dordić pak z dálky nastřelil protihráče.
     
    48
    David Houska trefil protihráče, míč se odrazil do autu. Jablonečtí budou vhazovat na útočné půlce.
     
    47
    Jan Krob čekal na Tomáše Smejkala, aby ho vyzval k centru. Předávka míče ale byla nepřesná a hrát mohou hosté.
     
    46
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Lauko, přichází Velich.
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Šimon, přichází M.Kubista.
     
    46
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Kratochvíl, přichází Smejkal.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází V. Kubista, přichází Zelený.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    Varnsdorf do zápasu v Jablonci nevstoupil vůbec špatně a vytvořil si i obrovskou šanci, v níž trefil Šimon tyč. Dlouho dietní poločas začal nabírat na zajímavosti až v závěru. Doležal nejprve otevřel skóre, Kratochvíl pak z penalty zvýšil na 2:0. Hosté navíc budou dohrávat bez vyloučeného Žáka, což už pro ně bude nesmírně složité.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Martin Doležal potrápil Martina Kouřila, který trošku zaváhal v roli posledního hráče. Do situace se ještě trošku nešikovně namíchal brankář Richter, Kouřil si nakonec poradil.
     
    43
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil MILOŠ KRATOCHVÍL, který vystřelil po zemi k pravé tyči. Adam Richter skákal na opačnou stranu, domácí tedy zdvojnásobují svůj náskok.
     
    42
    Penalta pro Jablonec, soupeř jde navíc do oslabení! David Houska se ve zmatcích uvnitř pokutového území snažil dorážet, ale k zemi ho stáhl Dominik Žák. Rozhodčí Hocek byl nekompromisní.
     
    41
    Dominik Pleštil se v rychlosti prohnal okolo bránícího hráče. Pak si říkal o odpískání nedovoleného zákroku, nicméně píšťalka rozhodčího zůstala němá.
     
    40
    Jeden z hostujících hráčů teď špatně vhodil aut a rozhodčí znovu přisuzuje balon Jabloneckým.
     
    39
    Jablonec se po vstřelené brance snaží kontrolovat hru a dál pobývá na útočné polovině.
     
    38
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Jan Krob centrem z levé strany našel přesně hlavu Tomáše Malínského. Jeho obrovskou šanci ještě Adam Richter vyrazil, jenže přímo k MARTINU DOLEŽALOVI, který v klidu uklidil míč do brány. Jablonec vede 1:0!
     
    36
    Jan Krob zajímavě vystřelil z levé strany a donutil Adama Richtera k zákroku. Brankář Varnsdorfu to však se střelou z velké dálky neměl těžké.
     
    35
    Tomáš Malínský hledal přízemním centrem Martina Doležala, ale míč mu adresoval na paty a varnsdorfská defenziva si bez větších problémů poradila.
     
    34
    Tomáš Malínský fantasticky zpracoval těžký míč u pravé postranní lajny. Pak už nicméně nezvládl přihrát.
     
    33
    Lukáš Hušek zvládl sprinterský souboj s Liborem Holíkem a zabránil jabloneckému pravému obránci v rozvinutí protiútoku.
     
    30
    Po delší době nadějná akce Varnsdorfu. Ondřej Bláha potáhl míč a předal ho Matěji Šimonovi, který svým centrem našel jen Michala Surzyna.
     
    29
    Dominik Pleštil udržel míč v pokutovém území a poslal ho proti noze Davidu Houskovi, jehož rána bez přípravy možná skončila v košíku některého ze zákazníků Kauflandu za stadionem.
     
    28
    Miloš Kratochvíl prostrčil míč na Tomáše Malínského. Jablonecká akce do relativně otevřené obrany skončila zblokovaným centrem druhého jmenovaného.
     
    27
    Marku Richterovi míč trošku odskočil od kopačky, Jan Krob ho poté napálil do zámezí. Aut pro Varnsdorf.
     
    26
    Hosté pomalu rozvíjejí útok z vlastní defenzivní poloviny hřiště.
     
    25
    Libor Holík to udělal dobře a z pravé strany dokázal odcentrovat. Tomáš Malínský se pak ve vzdušném souboji výborně dostal nad bránícího hráče, nicméně zakončení bylo slabé a mířilo doprostřed.
     
    24
    Tečovaný centr Libora Holíka nadělal před varnsdorfskou bránou neplechu. Tomáš Hübschman se hlavou snažil o teč, míč nakonec sebral Adam Richter.
     
    22
    Ze standardky domácí nic nevytěžili. Tomáš Malínský pak uhasil šanci Varnsdorfu na protiútok za cenu zakopnutí míče.
     
    21
    Libor Holík vybojoval pro Jablonec roh.
     
    20
    Martin Doležal se za dvacet minut hry na hrotu jabloneckého útoku zatím snad nedotkl míče. To se nezměnilo ani teď, kdy mu byl odpískán útočný faul.
     
    19
    Varnsdorfu chyběly centimetry k vedení! Prudký centr z pravého křídla proskákal až k Matěji Šimonovi, který zblízka zamířil do tyče jablonecké brány.
     
    18
    Varnsdorfští se na obranné polovin trošku zbytečně dostali do potíží. Jeden z hostů se pak nechal faulovat Hübschmanem a hra je přerušena.
     
    17
    Rozehrávka se tentokrát vůbec nepovedla Liboru Holíkovi. Ondřej Bláha poté centroval do pokutového území, jenže také hodně nepřesně.
     
    16
    Teď už svěřenci Petra Rady přitlačili na pilu a svírají soupeře okolo šestnáctky. Zatím však bez zajímavější střelecké šance.
     
    15
    Tomáš Hübschman výbornou přihrávkou nastartoval aktivního Pleštila. Škoda pro Jablonec, že si rychlonohý záložník v rozhodující moment až moc předkopl balon.
     
    14
    Dominik Pleštil se i přes faul protihráče dostal za Ondřeje Bláhu. K centru z levé strany se nakonec dostal Jan Krob, který žádného ze spoluhráčů nenašel.
     
    13
    Další liknavá rozehrávka prvoligisty už rozvášnila hrstku diváků na tribuně. Jablonci to zatím nelepí.
     
    12
    Ani teď se Kubistovi rozehrávka nepovedla podle představ – tentokrát to zkusil dlouhým nákopem, který Tomáš Lauko sklepl hlavou do rukavic gólmana.
     
    11
    Vojtěch Kubista hodně špatnou rozehrávkou středem našel jen Bojana Dordiće. Domácí pak mohli být rádi, že se Varnsdorfští nabídnuté příležitosti možná zalekli a vůbec nezakončili.
     
    10
    Jan Krob rozehrával od levé postranní čáry standardní situaci. Na centrovaný míč nejvýše vyskočil Marek Richter, který ho hlavou odeslal do bezpečí.
     
    9
    Pokračuje boj převážně ve středu pole, Varnsdorf se snaží nedat soupeři nic zadarmo.
     
    8
    Miloš Kratochvíl středem dobře vyvezl míč, se kterým se dostal přes dva protihráče. Pak posunul doprava na Libora Holíka, který centr netrefil vůbec dobře a poslal ho mimo hřiště.
     
    7
    Jan Hanuš vyběhl až ze svého vápna a nekompromisně odpálil dlouhý míč z kopačky Dominika Žáka.
     
    5
    Miloš Kratochvíl dobře vybojoval míč a Tomáš Hübschman pak dlouhým balonem oslovil Tomáše Malínského, který následně pod sebe nepřihrával úplně nejpřesněji a z nadějně vyhlížející situace nic nebylo.
     
    4
    V první střelecké situaci se zjevil Petr Heppner, k němuž se za vápno po několika odrazech dostal míč. Heppner ale při pokusu o zakončení zpoza vápna ztratil stabilitu a rána se mu vůbec nepovedla.
     
    3
    Petr Heppner si chtěl míč poslat okolo Dominika Pleštila a obehrát ho po lajně. Vše končí jen autem pro Jablonec. Hostující celek to každopádně hned od začátku zkouší, není to v jeho podání žádné vyčkávání na soupeře.
     
    2
    Bojan Dordić měl nějaký menší zdravotní problém, a tak se chvíli nehrálo. Hlavní rozhodčí zkontroloval Dordićův stav, načež hra může pokračovat.
     
    1
    Zápas v komorní atmosféře vykopl Varnsdorf, který pečlivě rozmýšlí úvodní útočnou akci. Do hry se hned dostal i brankář Adam Richter.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Petr Rada do pohárového utkání nasadil téměř totožnou sestavu, jakou vídáme v české nejvyšší soutěži i Evropské konferenční lize. Zajímavé bude sledovat, jak si na stoperu povede Michal Surzyn, pro kterého to není obvyklá pozice.

    To hostující kouč Pavel Drsek – mimochodem bývalý fotbalista Jablonce – udělal změn více. Je jasné, že pro Varnsdorf není MOL Cup priorita, tak se nechme překvapit, jak si dnes povede.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Hanuš – Holík, V. Kubista, Surzyn, Krob – Hübschman (C) – Pleštil, Houska, Kratochvíl, Malínský – Doležal.
    Náhradníci: Vajner – Vaníček, Zelený, Smejkal, Nešpor, Haitl, Ali-Abubakar.

    FK Varnsdorf: A. Richter – Heppner, Hušek, Kouřil, Žák – Bláha, Lauko, M. Richter, Rudnytskyj, Dordić – Šimon.
    Náhradníci: Vaňák – Pajkrt, Ondráček, Velich, Zbrožek, Kocourek, M. Kubista.

    Rozhodčí: Hocek – Mokrusch, Melichar.
     
    FK VARNSDORF

    Varnsdorfští strávili druhou polovinu října v koronavirové karanténě, zápas v Jablonci pro ně bude teprve druhým po vynucené pauze. Druholigový celek se do osmifinále MOL Cupu probojoval přes tři soupeře – Neratovice, Povltavskou fotbalovou akademii a Zbrojovku Brno. Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE mu patří osmé místo, a to má ještě dva zápasy k dobru. Bude Varnsdorf pro prvoligistu těžkou překážkou?
     
    FK JABLONEC

    Pro svěřence Petra Rady bude dnešní zápas důležitější, než by se možná na první pohled zdálo. Vypadá to totiž, že MOL Cup už pro ně je jedinou cestou, jak se i pro příští rok kvalifikovat do Evropy. Jablonec se v lize obrovsky trápí a krčí se až na dvanáctém místě. V českém poháru se do osmifinále dostal přes třetiligové Přepeře, které přetlačil těsně 1:0.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky u sledování osmifinálového zápasu MOL Cupu mezi favorizovaným Jabloncem a Varnsdorfem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Belák

    Góly: 38. Doležal, 43. Kratochvíl (pen.), 55. Malínský, 89. Nešpor

    Karty:   52. Krob (JAB)   42. Žák (VDF)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:0.
    FK Jablonec: Hanuš – Holík, V. Kubista (46. Zelený), Surzyn, Krob – Hübschman (C) – Pleštil, Houska (68. Vaníček), Kratochvíl (46. Smejkal), Malínský – Doležal (68. Nešpor).
    Náhradníci: Vajner – Vaníček, Zelený, Smejkal, Nešpor, Haitl, Ali-Abubakar.

    FK Varnsdorf: A. Richter – Heppner, Hušek, Kouřil, Žák – Bláha (71. Vondráček), Lauko (46. Velich), M. Richter, Rudnytskyj (71. Zbrožek), Dordić (71. Kocourek) – Šimon (46. M. Kubista).
    Náhradníci: Vaňák – Pajkrt, Ondráček, Velich, Zbrožek, Kocourek, M. Kubista.

    Rozhodca: Hocek – Mokrusch, Melichar.