Česko – Wales 2:2 (kon.) | Estónsko – Bielorusko 2:0 (kon.) | Gibraltar – Čierna Hora 0:3 (kon.)
Lotyšsko – Holandsko 0:1 (kon.) | Turecko – Nórsko 1:1 (kon.) | Cyprus – Chorvátsko 0:3 (kon.)
Malta – Slovinsko 0:4 (kon.) | Rusko – Slovensko sk 1:0 (kon.) | Nemecko – Rumunsko 2:1 (kon.)
Island – Arménsko 1:1 (kon.) | Lichtenštajnsko – S. Macedónsko 0:4 (kon.)
koniec
Malta
0:4 (0:1)
Slovinsko
cz Piatok 08.10.2021, 20:45Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Domen Črnigoj nyní dostal balon na levou stranu, bleskově obešel dva soupeře, seběhl trochu ke středu a ranou z rohu velkého vápna se snažil pokořit Bonella na zadní tyči. Jeho pokus šel jen těsně nad břevno svatyně soupeře!
     
    88
    Alexander Satariano nyní vidí po tvrdém zákroku ve středu hřiště žlutou kartu, kterou sudí Sidiropoulos tasí v tomto utkání teprve podruhé.
     
    83
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Jasmin Kurtić, přichází Timi Max Elšnik.
     
    82
    Slovinci poměrně pohodlně kontrolují závěr základní hrací doby. Adam Gnezda Čerin se nyní dostal do obrovské šance na levé straně šestnáctky, když sám zakončoval před Bonellem. Mířil ale vysoko nad břevno svatyně soupeře.
     
    81
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Luke Montebello, přichází Jurgen Degabriele.
     
    75
    Luke Gambin si nyní udělal trochu prostoru a ranou z větší vzdálenosti protáhl Oblaka, který ale neměl zákrok moc těžký, střela šla přímo na něj.
     
    72
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Luka Zahovič.
     
    71
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Sandi Lovrić, přichází Jon Gorenc Stankovič.
     
    69
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Steve Pisani, přichází Tristan Caruana.
     
    68
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Joseph Mbong, přichází Adam Magri Overend.
    67. Benjamin ŠEŠKO - 0:4
     
    67
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci vedou 4:0! Parádní centr Sandiho Lovriće z levé strany na zadní tyč našel hlavu BENJAMINA ŠEŠKA, který ve svých osmnácti letech dává výstavním koníčkem do protipohybu Bonella první branku za Slovinský dospělý nároďák! Asistence: Sandi Lovrić.
     
    66
    Na zemí zůstává ležet Sandi Lovrić, kterého ve vzdušném souboji tvrdě dostoupil Joseph Mbong, jenž mu přišlápl nohu a dostává za to žlutou kartu.
     
    65
    Rohový kop z levé strany přinesl možná největší šanci Malty! Do vzduchu se na malém vápně vyšrouboval Kurt Shaw a jeho hlavička jen těsně minula pravou tyč svatyně Oblaka!
     
    61
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Andraž Šporar, přichází Benjamin Šeško.
     
    61
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Benjamin Verbič, přichází Domen Črnigoj.
    60. Josip ILIČIĆ - 0:3
     
    60
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinsko vede již 3:0! JOSIP ILIČIČ dostal přihrávku na pravou stranu šestnáctky, když předtím Lovrić prokázal trpělivost a poslal mu milimetrový pas. Iličič pak nechal přeběhnout bránícího hráče a nechytatelnou tvrdou ranou levou nohou poslal míč přesně na zadní tyč. Asistence: Sandi Lovrić.
     
    57
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Shaun Dimech, přichází Luke Gambin.
     
    57
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Paul Mbong, přichází Alexander Satariano.
    49. Andraž ŠPORAR - 0:2
     
    49
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    ANDRAŽ ŠPORAR nyní nádherně napálil míč do sítě, když nejprve přišla vysoká průniková přihrávka na osu hřiště skrz obranu Malty, kterou mu nádherně patičkou sklepl Lovrić. Následně si útočník Slovinska prvním dotykem hrudí míč zpracoval a pak ho nohou zasáhl ve vzduchu a poslal nechytatelně k zadní tyči! Asistence: Sandi Lovrić.
     
    42
    Teddy Teuma získal míč na levé straně trávníku a šel s ním rychle kupředu. Následně vyslal pěkný centr na zadní tyč, kde si do hlavičky naskočil Luke Montebello, jeho pokus koníčkem šel těsně vedle pravé tyče!
     
    31
    Byl to Jure Balkovec, který nyní na levé straně šestnáctky našel odražený míč a tvrdou ranou jej poslal jen kousek nad břevno svatyně Malty!
    27. Josip ILIČIĆ - 0:1
     
    27
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinsko jde v 27. minutě do vedení! Parádní akci na levé straně předvedl Balkovec, který vrátil merunu ze strany do druhé vlny na JOSIPA ILIČIČE, jenž tvrdou přízemní ranou poslal míč na přední tyči do sítě! 1:0 pro Slovinsko! Asistence: Jure Balkovec.
     
    26
    Obrovský nedůraz ve vápně Malty! Centr z levé strany nedokázala obrana ostrovního celku odvrátit, i když se o to Pepe snažil asi třikrát. Šporar se i tak dostal k zakončení a Bonello musel jeho ránu vyrazit.
     
    21
    Lovrič vstřelil branku, když dostal průnikovou přihrávku na hranu velkého vápna a parádním obstřelem na zadní tyč překonal Bonella! Sudí Sidiropoulos však na první dobrou gól neuznal pro ofsajd a VAR mu to následně potvrdil.
     
    18
    Slovinci obehrávají vápno Malty jako házenkáři. Nakonec přišel centr z levé strany a hlavička Bijola, která nešla moc daleko za levou tyč svatyně Malty.
     
    7
    Na druhé straně to bylo také zajímavé, z větší vzdálenosti to zkusil Lovrič, jenž se odhodlal ke střele asi deset metrů za šestnáctkou Malty. Ranou do středu brány ale našel dobře postaveného gólmana Bonella.
     
    5
    Montebello dostal centr z levé strany do šestnáctky Slovinců. Na malém vápně se otočil a z otočky okamžitě pálil, brankář hostí byl ale připraven!

    Petr Šatalík

    Góly: 27. Iličić (Balkovec), 49. Šporar (Lovrić), 60. Iličić (Lovrić), 67. Šeško (Lovrić)

    Karty:   66. J. Mbong (MAL), 88. Satariano (MAL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:9.
    Malta: Bonello – N. Muscat, Pepe, Shaw – Attard, Teuma, S. Pisani (69. T. Caruana), J. Mbong (68. Overend) – P. Mbong (57. Satariano), Montebello (81. Degabriele), Dimech (57. Gambin).
    Náhradníci: Galea, Grech – Arab, S. Borg, T. Caruana, Degabriele, Gambin, Grech, K. Micallef, Satariano, D. Vella, Overend.

    Slovinsko: Oblak – Balkovec, M. Mevlja, Bijol, Karničnik – Kurtić (83. Elšnik), Gnezda Čerin – Verbič (61. Črnigoj), Lovrić (71. Stankovič), Iličić (72. Zahovič) – Šporar (61. Šeško).
    Náhradníci: Belec, Vekič – Blažič, Črnigoj, Stankovič, Rogelj, Šeško, Štulac, Zahovič, Tijanić, Kolmanič, Elšnik.

    Rozhodca: Sidiropoulos – Kostaras, Dimitriadis – Papapetrou