Česko – Wales 2:2 (kon.) | Estónsko – Bielorusko 2:0 (kon.) | Gibraltar – Čierna Hora 0:3 (kon.)
Lotyšsko – Holandsko 0:1 (kon.) | Turecko – Nórsko 1:1 (kon.) | Cyprus – Chorvátsko 0:3 (kon.)
Malta – Slovinsko 0:4 (kon.) | Rusko – Slovensko sk 1:0 (kon.) | Nemecko – Rumunsko 2:1 (kon.)
Island – Arménsko 1:1 (kon.) | Lichtenštajnsko – S. Macedónsko 0:4 (kon.)
koniec
Malta
0:4 (0:1)
Slovinsko
cz Piatok 08.10.2021, 20:45Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně všechno. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (22:48:32)
     
    Statistiky zápasu z pohledu domácích:

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:5.
    Střely mimo: 3:8.
    Rohy: 3:4.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 7:9.
     
    Utkání Malty se Slovinskem tak končí jasným vítězstvím favorita utkání. Slovinci se v prvním poločase dostali do vedení a v druhém pak pohodlně přidávali branky, na kterých se postupně podepsali Iličič, Šporar a Šeško, první jmenovaný přitom skóroval i v první půli, takže je dvoubrankovým střelcem tohoto utkání. Poslední zmíněný se zase dokázal prosadit ve věku pouhých osmnácti let! Rovněž bych rád zdůraznil, že Sandi Lovrić zaznamenal u všech tří gólů celku z bývalé Jugoslávie v druhém poločase asistenci.

    Slovinsko tak jde při dnešní porážce Slovenska na třetí příčku skupiny H a je nyní nejbližším pronásledovatelem lídrů skupiny – Ruska a Chorvatska! Malta už se na Mistrovství světa jistojistě nedostane.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zápas se už dohrává do posledních vteřin, obránci Slovinska ještě jednou posílají míč brankáři Oblakovi, který naposledy rozehraje na pravou stranu.
     
    90+3
    Domen Črnigoj nyní dostal balon na levou stranu, bleskově obešel dva soupeře, seběhl trochu ke středu a ranou z rohu velkého vápna se snažil pokořit Bonella na zadní tyči. Jeho pokus šel jen těsně nad břevno svatyně soupeře!
     
    90+2
    Luke Gambin na druhé straně chtěl z takřka nulového úhlu zaskočit Oblaka, ale jeho rána nakonec přední tyč minula a šla za brankovou čáru dřív, než se dostala do požadovaného prostoru, přičemž rozvlnila jen boční síť Oblak tak může v poklidu vykopávat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí zápasu Sidiropoulos nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty. Slovinci na krátkou chvilku oblehli vápno Malty, ale Luka Zahovič do něj cestu nenašel.
     
    90
    Je tu poslední minuta základní hrací doby. Centr z levé strany přišel do vápna Slovinska z kopačky Satariana a pak zase odešel. Žádné velké vzrušení přitom nenadělal.
     
    89
    Na zemi se na krátkou dobu ocitl Jaka Bijol, který ležel i při zakončení Šeška a hra se nepřerušila. Nyní už ale stojí na nohou a může pokračovat.
     
    89
    Dlouhý vysoký míč kupředu našel Benjamina Šeška, jenž si mezi třemi soupeři našel prostor a poslal míč na bránu Malty, kterou minul o necelý metr.
     
    88
    Jon Gorenc Stankovič drží míč na vlastní polovině trávníku Slovinska a vyměňuje si přihrávky se spoluhráči z obrany. Slovinci opravdu nemají kam spěchat.
     
    88
    Alexander Satariano nyní vidí po tvrdém zákroku ve středu hřiště žlutou kartu, kterou sudí Sidiropoulos tasí v tomto utkání teprve podruhé.
     
    87
    Rohový kop z levé strany šel na malé vápno, kde se k hlavičce prosadil Jon Gorenc Stankovič, jehož pokus šel ale hodně nad břevno svatyně Malty.
     
    87
    Kurt Shaw nyní znovu dobře zapracoval směrem dozadu, když ve skluzu odkopl míč před nabíhajícím Adamem Gnezdou Čerinem na rohový kop.
     
    86
    Slovinci v poklidu kontrolují závěr zápasu. Obránci si mezi sebou vyměňují míč na vlastní půlce a sledují ubíhající čas.
     
    85
    Hodně nepřesností na obou stranách nyní ve středu hřiště předvedly oba celky, které nedokázaly udržet míč delší dobu na vlastních kopačkách.
     
    84
    Slovinci se snažili znovu prosadit vysokým míčem za obranu Malty, která však průnikovou přihrávku dokázala tentokrát zastavit a poslat míč do bezpečí.
     
    83
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Jasmin Kurtić, přichází Timi Max Elšnik.

    Petr Šatalík

    Góly: 27. Iličić (Balkovec), 49. Šporar (Lovrić), 60. Iličić (Lovrić), 67. Šeško (Lovrić)

    Karty:   66. J. Mbong (MAL), 88. Satariano (MAL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:9.
    Malta: Bonello – N. Muscat, Pepe, Shaw – Attard, Teuma, S. Pisani (69. T. Caruana), J. Mbong (68. Overend) – P. Mbong (57. Satariano), Montebello (81. Degabriele), Dimech (57. Gambin).
    Náhradníci: Galea, Grech – Arab, S. Borg, T. Caruana, Degabriele, Gambin, Grech, K. Micallef, Satariano, D. Vella, Overend.

    Slovinsko: Oblak – Balkovec, M. Mevlja, Bijol, Karničnik – Kurtić (83. Elšnik), Gnezda Čerin – Verbič (61. Črnigoj), Lovrić (71. Stankovič), Iličić (72. Zahovič) – Šporar (61. Šeško).
    Náhradníci: Belec, Vekič – Blažič, Črnigoj, Stankovič, Rogelj, Šeško, Štulac, Zahovič, Tijanić, Kolmanič, Elšnik.

    Rozhodca: Sidiropoulos – Kostaras, Dimitriadis – Papapetrou