Liberec – Chrudim 0:0 (kon.)
koniec
FC Slovan Liberec
0:0 (0:0)
MFK Chrudim
cz Piatok 08.10.2021, 11:00 • Mnichovo Hradiště • Prípravný zápas
     
    V dnešním přípravném utkání byly k vidění dva velmi odlišné poločasy. V první půli se hrálo velmi vyrovnaně, šancí měly obě strany velmi málo. O to zajímavější poté byla druhá část, ve které se hrálo ve vyšším tempu a s mnohem větším počtem šancí. Celky už ale nehrály vyrovnanou hru, jasně totiž dominoval Slovan Liberec. Ten ovšem neproměnil žádnou ze svých mnoha šancí, utkání tedy skončilo bezbrankovou remízou. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek pátečního dne. (12:52:11)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    V poslední vteřině zápasu mohl rozhodnout Gembický. Centru z pravé strany od Novotného prodloužil hlavou Rondić. Ovšem Gembický míč nestihl.
     
    86
    Po další akci ve vápně Chrudimi se k odraženému balonu dostal Jan Matoušek. Z hranice vápna ale střílel nad tři tyče.
     
    84
    Do obrovské šance se dostal liberecký Rondić. Nečas pronikl do vápna zleva, odkud následně přihrál bosenskému útočníkovi. Rondić ale sám před bránou mířil těsně vedle.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Drahoš (MFK Chrudim), a to za ošklivé přišlápnutí achilovky Frýdka.
     
    82
    Hosté se nyní většinu času hlavně brání a poněkud znervózněli.
     
    73
    Příležitosti si i nadále častěji vypracovával Liberec. U té další byl Nečas, který z levé strany předložil míč Gembickému před vápno. Nicméně jeho následnou střelu brankář s přehledem kryl.
     
    63
    Novotný byl i u další šance Slovanu, stalo se tak po rohu Frýdka. Mladý útočník si na míč sice pěkně naskočil, svou následující hlavičku ovšem neumístil přesně.
     
    58
    Gembický teď vyslal do šance Novotného díky skvělé uličce. Brankáře ale v přímém souboji nepřekonal, pouze ho trefil.
     
    54
    Druhý poločas je zatím výrazně zajímavější a aktivnější. V porovnání s první půlí se hraje ve vyšším tempu.
     
    53
    Příležitost teď ale měli i hosté. Šplíchal z levé strany totiž přihrával Čápovi, který z hranice vápna mířil příliš vysoko nad břevno.
     
    52
    Velkou šanci Liberce následně založil Jan Matoušek. Svou přihrávkou pěkně vyslal Gembického po levé straně, ten pak centroval do vápna. V něm už mohl zakončovat Novotný, nicméně obrana hostí na poslední chvíli situaci ubránila.
     
    50
    Další šanci Liberce založil Novotný se svým centrem z pravé strany. Přihrávka dopadla až na volného Nečase, který ale hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    48
    Hned v úvodu druhé části si vypracoval hezkou příležitost Slovan. Nečas posunul balon doleva na Matouška, který mu z rohu vápna následně přihrál zpátky. Nečas ze slibné pozice vypálil. Brankář musel vyrážet na roh.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Před koncem poločasu kopal z nebezpečné pozice Slovan standardku. Na starost si ji vzal Faško, který rozehrál přímo na hlavu Plechatého. Ten ale hlavičkoval nepřesně.
     
    37
    Postup Slovanu byl několikrát zastaven odpískaným ofsajdem. Nyní se v něm nacházel Rabušic, a to po slibné průnikové přihrávce.

    Ondřej Marko

    Góly:

    Karty:   83. Drahoš (CHR)


    FC Slovan Liberec: 1. poločas: Vliegen – Michal, Chaluš, Plechatý, Šulc – Tupta, Purzitidis, Stoch (C), Faško, Meszáros – Rabušic

    2. poločas: Vliegen – Gebre Selassie, Lehoczki, Mikula, Gembický – Havelka, Frýdek – Novotný, Jan Matoušek, Nečas – Rondić

    MFK Chrudim: Mikulec – Jan Řezníček, Šípek, Breda, Rybička (C), Vojtěch Řezníček, Hašek, Sokol, Čáp, Průcha, Fišl
    Náhradníci: Ordelt, Tkadlec, Kesner, Látal, Drahoš, Šplíchal, Juliš, Vácha

    Rozhodca: Orel