Česko – Wales 2:2 (kon.) | Estónsko – Bielorusko 2:0 (kon.) | Gibraltar – Čierna Hora 0:3 (kon.)
Lotyšsko – Holandsko 0:1 (kon.) | Turecko – Nórsko 1:1 (kon.) | Cyprus – Chorvátsko 0:3 (kon.)
Malta – Slovinsko 0:4 (kon.) | Rusko – Slovensko sk 1:0 (kon.) | Nemecko – Rumunsko 2:1 (kon.)
Island – Arménsko 1:1 (kon.) | Lichtenštajnsko – S. Macedónsko 0:4 (kon.)
koniec
Malta
0:4 (0:1)
Slovinsko
cz Piatok 08.10.2021, 20:45Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný dobrý volební večer přeji všem příznivcům evropského fotbalu. Kvalifikace na Mistrovství světa dnes pokračuje v evropské části jedenácti zápasy. My se zaměříme na boj dvou outsiderů ze skupiny H. V něm přivítá Malta na své půdě Slovinsko.
     
    Malta

    Fotbalisté Malty jsou aktuálně na 5. místě skupiny H. Na své konto zvládli zatím zapsat čtyři body za překvapivou remízu 2:2 na půdě Slovenska a za domácí vítězství nad Kyprem. Jinak ale fotbalisté z tohoto ostrova počítají pouze porážky. V úvodu prohráli doma s Ruskem 1:3, Chorvatům podlehli na jejich trávníku 0:3, v Rusku padli 0:2 a ve Slovinsku prohráli s jejich dnešním soupeřem 0:1. Tuto potupu mají možnost odčinit právě dnes, kdy se s týmem z bývalé Jugoslávie utkávají znovu.
     
    Slovinsko

    Slovinci na tom nejsou o mnoho lépe než jejich dnešní protivník. Na kontě mají aktuálně sedm bodů a patří jim čtvrté místo ve skupině H. Na úvod kvalifikace v derby překvapivě porazili Chorvatsko 1:0, remízu 1:1 zvládli vyválčit doma se Slovenskem a další tři body zaznamenali v dalším utkání před vlastními tribunami s již níže zmíněnou Maltou (1:0). Jinak se ale ani Slovinci nedokázali vyvarovat duelů, v nichž body ztráceli. Naposled v odvetě podlehli sousedním Chorvatům 0:3, již předtím padli v Rusku 1:2 a překvapivě také na Kypru 0:1.
     
    1. vzájemný zápas

    První duel Slovinska s Maltou se hrál na půdě celku z bývalé Jugoslávie. Vše podstatné se odehrálo krátce před koncem první půle, když nejprve Pepe fauloval ve vlastním vápně za žlutou kartu a nařízenou penaltu proměnil Sandi Lovrič. Slovinsko tak zvítězilo těsně 1:0 a nemuselo ho trápit ani to, že v závěru další pokutový kop nepřetavil v branku Šporar.
     
    Tabulka kvalifikace Mistrovství světa skupiny H

    1. Chorvatsko – 13 bodů
    2. Rusko – 13 bodů
    3. Slovensko – 9 bodů
    4. Slovinsko – 7 bodů
    5. Malta – 4 body

    6. Kypr – 4 body

    (všechny týmy mají aktuálně odehráno 6 zápasů)
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Omlouváme se za lehké technické potíže na začátku přenosu.
     
    5
    Montebello dostal centr z levé strany do šestnáctky Slovinců. Na malém vápně se otočil a z otočky okamžitě pálil, brankář hostí byl ale připraven!
     
    7
    Na druhé straně to bylo také zajímavé, z větší vzdálenosti to zkusil Lovrič, jenž se odhodlal ke střele asi deset metrů za šestnáctkou Malty. Ranou do středu brány ale našel dobře postaveného gólmana Bonella.
     
    9
    Nyní se Malta dostala k zajímavému centru z pravé strany, který do vápna Slovinců poslal Mbong. Balon se po odrazech od dvou hlav slovinských stoperů ocitl v zámezí. Roh pro Maltu.
     
    10
    Slovinci se drali kupředu po pravé straně, když se ale rozhodli přenést hru před velké vápno Malty, přišli o hrací předmět i dobře zahájenou akci.
     
    11
    Hráči ze země bývalé Jugoslávie se dlouhým autem z levé strany dostali až do šestnáctky Malty, zde se ale k zakončení nedokázali prosadit.
     
    12
    Hráči z ostrovního státu se nyní chtěli vysunout podél pravé postranní lajny. Mbong si ale se spoluhráči v tomto prostoru nerozuměl a balon tak mají opět Slovinci.
     
    13
    Fotbalisté Slovinska drží míč na vlastní půli, obránci si přihrávají merunu mezi sebou a snaží se tak rozhodit dobré obranné postavení borců z Malty.
     
    14
    Dlouhý vysoký míč kupředu hledal ve vápně Malty hlavu Lovriče, ten však nestihl být dostatečně rychlý, takže merunu nezasáhl a ta tak bez potíží proskákala do zámezí.
     
    15
    Slovinci jsou zatím rozhodně častěji na míči. Nyní si jej opět přihrávají mezi sebou, ale bez toho, aby se dostali do nějaké zajímavé situace.
     
    16
    Fotbalisté z bývalé Jugoslávie ještě stále nenalezli cestu kupředu z půlící čáry, obrana Malty je dobře postavená a nenechá je lacino postupovat ke své svatyni.
     
    17
    Šporar nezpracoval vysoký míč z poloviny hřiště, který Pepemu přistál na koleni a od něj se odrazil do zámezí. Slovinsko tak má alespoň rohový kop.
     
    18
    Slovinci obehrávají vápno Malty jako házenkáři. Nakonec přišel centr z levé strany a hlavička Bijola, která nešla moc daleko za levou tyč svatyně Malty.
     
    19
    Karinčnik se snažil prudkým pasem vyslat kupředu své spoluhráče na pravé straně, ale obrana Malty jeho pas na Iličiče zvládla zablokovat.
     
    20
    Také fotbalisté z ostrovního státu umí pozdržet rozehrávku a čekat na chybné postavení protivníka. K tomu ale zatím nedošlo, takže kombinují jen na vlastní půli.
     
    20
    Balkovec vhodil na levé straně na půlce hřiště míč zpět do hry a Slovinci jdou rychle kupředu, hráči Malty musí rychle ustupovat.
     
    21
    Lovrič vstřelil branku, když dostal průnikovou přihrávku na hranu velkého vápna a parádním obstřelem na zadní tyč překonal Bonella! Sudí Sidiropoulos však na první dobrou gól neuznal pro ofsajd a VAR mu to následně potvrdil.
     
    22
    Slovinci dál tlačí na svého protivníka, Šporar ale nyní v hlavičkovém souboji neuspěl, a tak se musí Slovinci vrátit na vlastní půlku.
     
    23
    Iličič se střetl na polovině hřiště ve vzdušném souboji s Pepem a fauloval ho, takže Malta bude zahrávat volný přímý kop z půlící čáry.
     
    24
    Malta se nyní dostala centrem z levé strany do šestnáctky Slovinska, tam se však už nikdo z jejích hráčů k balonu neprotlačil.
     
    25
    Slovinsko drží merunu na vlastní půlce. Následně jde míč po levé lajně dopředu zásluhou Verbiče, jenž přenáší hru k protější lajně.
     
    26
    Obrovský nedůraz ve vápně Malty! Centr z levé strany nedokázala obrana ostrovního celku odvrátit, i když se o to Pepe snažil asi třikrát. Šporar se i tak dostal k zakončení a Bonello musel jeho ránu vyrazit.
     
    27
    Brankář Malty opět chytá míč a následně ho vyhazuje až na levou lajnu, kde se ho snaží prodloužit Teuma, podařilo se mu to jen napůl, vhazovat bude kapitán jeho celku Muscat.
     
    27
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinsko jde v 27. minutě do vedení! Parádní akci na levé straně předvedl Balkovec, který vrátil merunu ze strany do druhé vlny na JOSIPA ILIČIČE, jenž tvrdou přízemní ranou poslal míč na přední tyči do sítě! 1:0 pro Slovinsko! Asistence: Jure Balkovec.
    27. Josip ILIČIĆ - 0:1
     
    28
    Malta se snažila ihned po obdržené brance natlačit před branku Slovinska a srovnat stav, ale její snahy přišly vesměs vniveč.
     
    29
    Josip Iličić nyní fauloval u lajnové čáry jednoho ze soupeřů, čímž lacino vysvobodil Maltu z tlaku svého vlastního celku.
     
    30
    Slovinci se znovu natlačili k bráně Malty a obehrávají její velké vápno jako při házené, hledajíce cestu, kterou by pronikli do šestnáctky.
     
    31
    Byl to Jure Balkovec, který nyní na levé straně šestnáctky našel odražený míč a tvrdou ranou jej poslal jen kousek nad břevno svatyně Malty!
     
    32
    Slovinci rozehrávají další akci po pravé straně, Iličič ale tentokrát svého soupeře neobešel a musí se vracet zpět.
     
    33
    Malťané se dostali kupředu vysokým balonem na Paula Mbonga, ten přihrál zpět za sebe, odkud centr do vápna poslal Cain Attard. Obrana Slovinců míč odhlavičkovala do bezpečí.
     
    34
    Hráči z ostrovního státu pozvolna postupují kupředu na vlastní polovině. Obránci si přihrávají míč mezi sebou, ale ani jeden z nich nevidí možný postup kupředu.
     
    35
    Cain Attard byl poslán na levé straně trávníku k zemi, sudí ponechal výhodu, takže se Malta tlačí středem hřiště kupředu.
     
    36
    Nepřesná kombinace Malťanů vyústila v míč, který bude s větším poklidem rozehrávat Jan Oblak z hranice vlastní šestnáctky.
     
    37
    Sandi Lovrić a Josip Iličić spolu kombinovali na pravé straně trávníku, ale obrana Malty je vytlačila dostatečně daleko od vlastní svatyně.
     
    38
    Hráči ostrovního státu se stále nemohou dostat z obranné poloviny trávníku s míčem na kopačkách. Nyní sice kulatý nesmysl kontrolují častěji, ale moc zajímavého toho s ním dosud nepředvedli.
     
    39
    Po zpětné přihrávce bude rozehrávat od své branky Henry Bonello, který míč rychle odkopl na pravou stranu, zde se ale Malťané do zajímavější pozice probít nedokázali.
     
    40
    Ani Slovinci nyní s míčem nikam nespěchají, je vidět, že vedení 1:0 je do značné míry uspokojilo. Ztráta u pravé lajny je moc bolet nemusí, je daleko od jejich klece.
     
    41
    Nepovedený centr z levé strany v podání Paula Mbonga končí skoro u rohového praporku. Jan Oblak může v poklidu vykopávat.
     
    42
    Teddy Teuma získal míč na levé straně trávníku a šel s ním rychle kupředu. Následně vyslal pěkný centr na zadní tyč, kde si do hlavičky naskočil Luke Montebello, jeho pokus koníčkem šel těsně vedle pravé tyče!
     
    43
    Cain Attard nyní stáhl za dres Josipa Iličiće k zemi a sudí Sidiropoulos okamžitě píská nedovolený zákrok. Slovinci budou moci v poklidu rozehrát.
     
    44
    Hráči státu z bývalé Jugoslávie v poklidu kontrolují závěr prvního poločasu, když drží míč na svým kopačkách. Benjamin Verbič se z levé strany do vápna Malty přes dva beky neprodral.
     
    45
    Máme tu poslední minutu řádného času první půle. Malťané se snažili jít po pravé straně kupředu a ztratili míč, rychlý kontr Slovinska zkazil špatným zpracováním Sandi Lovrić.
     
    45+1
    Sudí Sidiropoulos nastavuje v prvním poločase jednu minutu nad rámec základní hrací doby. Oblak vykopává míč z šestnáctky Slovinska na pravou stranu k Iličičovi.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Duel Malty se Slovinskem má prvních pětačtyřicet minut za sebou. O jediný a zatím klíčový gól se v 27. minutě postaral Josip Iličić po přihrávce Jureho Balkovce. Fotbalisté státu z bývalé Jugoslávie tak vstoupí do druhého poločasu s nejtěsnějším možným vedením.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:47.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, druhý poločas začíná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Slovinci měli výkop v druhém poločase a rozehráli balon dozadu na své obránce, kteří s postupem kupředu moc nespěchají a vyměňují si balon mezi sebou.
     
    47
    Slovinci se natlačili po levé straně kupředu a po autu Balkovce přišel faul Pepeho na Šporara. Zajímavá standardní situace po Slovince z kraje šestnáctky trochu na levé straně.
     
    48
    Josip Iličić poslal nízký střílený centr na zadní tyč, tam však žádný z jeho spoluhráčů nebyl včas, takže balon jen proskákal do zámezí.
     
    49
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    ANDRAŽ ŠPORAR nyní nádherně napálil míč do sítě, když nejprve přišla vysoká průniková přihrávka na osu hřiště skrz obranu Malty, kterou mu nádherně patičkou sklepl Lovrić. Následně si útočník Slovinska prvním dotykem hrudí míč zpracoval a pak ho nohou zasáhl ve vzduchu a poslal nechytatelně k zadní tyči! Asistence: Sandi Lovrić.
    49. Andraž ŠPORAR - 0:2
     
    50
    Celá situace nejprve nebyla uznána pro ofsajd. Sudí Sidiropoulos se ale následně delší dobu radil s VARem, který nakonec doporučil branku uznat a ta tak platí.
     
    51
    Malťanům už teče do bot a tak jim nezbývá než útočit, jejich výpad po pravé straně je ale zpomalen, budou muset vhazovat.
     
    52
    Slovinsko se dostalo do dalšího zakončení, když šel po pravé straně rychle kupředu Lovrić, jeho přízemní rána ale ani nemířila mezi tyče a Bonellovi nenadělala vrásky na čele.
     
    53
    Slovinci se drží dál na míči. Josip Iličić si zpracovává míč na pravé straně šestnáctky Malty, do zakončení se ale prosadit nedokázal.
     
    54
    Andraž Šporar nyní připravil asi deset metrů před vápnem Malty míč pro Sandiho Lovriće, jenž ale nepropálil hradbu těl před sebou.
     
    55
    Josip Iličić se nyní znovu snažil prodrat kupředu po pravé straně, kombinace se Šporarem ale nebyla přesná a míč se pomalu dokutálí k Bonellovi.
     
    56
    Malťané drží mičudu na vlastních kopačkách na své půli u středového kruhu. Postoupit s ním vpřed se jim nedaří.
     
    57
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Paul Mbong, přichází Alexander Satariano.
     
    57
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Shaun Dimech, přichází Luke Gambin.
     
    57
    Centrem z pravé strany se nyní prezentovali hráči Malty, kteří mají na trávníku dva čerstvé spoluhráče, obrana Slovinska merunu bez potíží odvrátila.
     
    58
    Na Lukea Montebella šel nyní skákavý míč do vápna Slovinska, forvard Malty však byl důsledně bráněn, takže Jan Oblak si došel pro hrací předmět bez větších problémů.
     
    59
    Josip Iličić se chtěl po pravé straně vydat kupředu, když na něj mířil vysoký balon od spoluhráčů. Ten mu však spadl na patu, takže se slovinský záložník musel otočit zpět ke své kleci.
     
    60
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinsko vede již 3:0! JOSIP ILIČIČ dostal přihrávku na pravou stranu šestnáctky, když předtím Lovrić prokázal trpělivost a poslal mu milimetrový pas. Iličič pak nechal přeběhnout bránícího hráče a nechytatelnou tvrdou ranou levou nohou poslal míč přesně na zadní tyč. Asistence: Sandi Lovrić.
    60. Josip ILIČIĆ - 0:3
     
    61
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Benjamin Verbič, přichází Domen Črnigoj.
     
    61
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Andraž Šporar, přichází Benjamin Šeško.
     
    62
    Slovinci už mají dostatečný náskok, přesto se stále tlačí kupředu a chtějí přidat další zářez na pažbu. Teď jim ale míč utekl, Bonello bude vykopávat.
     
    63
    Malta se nyní drží na míči na vlastní polovině trávníku. Steve Pisani byl zezadu stažen k zemi Jasminem Kurtićem a sudí píská faul.
     
    64
    Kurt Shaw vhazuje míč zpět do hry na pravé straně trávníku, Alexander Satariano se snažil prudkou kolmou přihrávkou vysunout spoluhráče, ale obrana Slovinska tento pas projít nenechala.
     
    65
    Hráči z ostrovního státu se vysunuli po levé straně, centr Luka Montebella srazil Miha Mevlja pouze na rohový kop.
     
    65
    Rohový kop z levé strany přinesl možná největší šanci Malty! Do vzduchu se na malém vápně vyšrouboval Kurt Shaw a jeho hlavička jen těsně minula pravou tyč svatyně Oblaka!
     
    66
    Na zemí zůstává ležet Sandi Lovrić, kterého ve vzdušném souboji tvrdě dostoupil Joseph Mbong, jenž mu přišlápl nohu a dostává za to žlutou kartu.
     
    67
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci vedou 4:0! Parádní centr Sandiho Lovriće z levé strany na zadní tyč našel hlavu BENJAMINA ŠEŠKA, který ve svých osmnácti letech dává výstavním koníčkem do protipohybu Bonella první branku za Slovinský dospělý nároďák! Asistence: Sandi Lovrić.
    67. Benjamin ŠEŠKO - 0:4
     
    68
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Joseph Mbong, přichází Adam Magri Overend.
     
    69
    Slovinci rozjíždějí další akci z vlastní poloviny hřiště, po levé straně se vysunuli kupředu, ale míč ztratili a Henry Bonello vypomůže svým obráncům s rozehrávkou.
     
    69
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Steve Pisani, přichází Tristan Caruana.
     
    70
    Hráči z ostrovního státu se zvládli po delší době vysunout kupředu, ale centr do vápna Slovinska pohodlně sbírá Oblak.
     
    71
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Sandi Lovrić, přichází Jon Gorenc Stankovič.
     
    72
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Luka Zahovič.
     
    72
    Na střídačce Slovinska vidíme úsměvy, Iličič se objímá se členy realizačního týmu a určitě už se těší na to, až propuknou oslavy dnešního vítězství.
     
    73
    Malta zahrávala rohový kop z pravé strany, ale nic z něj nevytěžila, obrana Slovinska poslala merunu daleko od své šestnáctky.
     
    74
    Domen Črnigoj dobře zapracoval ve středu hřiště, kde získal míč, ale následně se s ním příliš daleko nedostal, Bonello může zůstat v klidu.
     
    75
    Luke Gambin si nyní udělal trochu prostoru a ranou z větší vzdálenosti protáhl Oblaka, který ale neměl zákrok moc těžký, střela šla přímo na něj.
     
    76
    Slovinci se snaží projít po levé lajně kupředu Domen Črnigoj si šikovně schoval míč za nohy před dotírajícím obráncem, následně ale musel přihrát pouze svým bekům.
     
    77
    Slovinci se aktuálně snaží hlavně udržet míč na kopačkách, aby nedovolili soupeři jakkoliv ohrozit Oblaka. S postupem kupředu už zase tolik nespěchají.
     
    78
    Domen Črnigoj je v posledních minutách hodně vidět na hrací ploše. Nyní zastavil postup Malťanů po pravé lajně, když odehrál míč do zámezí.
     
    79
    Kurt Shaw se nyní musel dostat rychle na zem, aby zastavil průnik Adama Gnezdy Čerina, obránci Malty se to ale povedlo a meruna je v zámezí.
     
    80
    Enrico Pepe nyní zkontroloval skluzem balon, jenž se nacházel u nohou Benjamina Šeška a poslal jej o soupeře do zámezí.
     
    81
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Luke Montebello, přichází Jurgen Degabriele.
     
    82
    Slovinci poměrně pohodlně kontrolují závěr základní hrací doby. Adam Gnezda Čerin se nyní dostal do obrovské šance na levé straně šestnáctky, když sám zakončoval před Bonellem. Mířil ale vysoko nad břevno svatyně soupeře.
     
    83
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Jasmin Kurtić, přichází Timi Max Elšnik.
     
    84
    Slovinci se snažili znovu prosadit vysokým míčem za obranu Malty, která však průnikovou přihrávku dokázala tentokrát zastavit a poslat míč do bezpečí.
     
    85
    Hodně nepřesností na obou stranách nyní ve středu hřiště předvedly oba celky, které nedokázaly udržet míč delší dobu na vlastních kopačkách.
     
    86
    Slovinci v poklidu kontrolují závěr zápasu. Obránci si mezi sebou vyměňují míč na vlastní půlce a sledují ubíhající čas.
     
    87
    Kurt Shaw nyní znovu dobře zapracoval směrem dozadu, když ve skluzu odkopl míč před nabíhajícím Adamem Gnezdou Čerinem na rohový kop.
     
    87
    Rohový kop z levé strany šel na malé vápno, kde se k hlavičce prosadil Jon Gorenc Stankovič, jehož pokus šel ale hodně nad břevno svatyně Malty.
     
    88
    Alexander Satariano nyní vidí po tvrdém zákroku ve středu hřiště žlutou kartu, kterou sudí Sidiropoulos tasí v tomto utkání teprve podruhé.
     
    88
    Jon Gorenc Stankovič drží míč na vlastní polovině trávníku Slovinska a vyměňuje si přihrávky se spoluhráči z obrany. Slovinci opravdu nemají kam spěchat.
     
    89
    Dlouhý vysoký míč kupředu našel Benjamina Šeška, jenž si mezi třemi soupeři našel prostor a poslal míč na bránu Malty, kterou minul o necelý metr.
     
    89
    Na zemi se na krátkou dobu ocitl Jaka Bijol, který ležel i při zakončení Šeška a hra se nepřerušila. Nyní už ale stojí na nohou a může pokračovat.
     
    90
    Je tu poslední minuta základní hrací doby. Centr z levé strany přišel do vápna Slovinska z kopačky Satariana a pak zase odešel. Žádné velké vzrušení přitom nenadělal.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí zápasu Sidiropoulos nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty. Slovinci na krátkou chvilku oblehli vápno Malty, ale Luka Zahovič do něj cestu nenašel.
     
    90+2
    Luke Gambin na druhé straně chtěl z takřka nulového úhlu zaskočit Oblaka, ale jeho rána nakonec přední tyč minula a šla za brankovou čáru dřív, než se dostala do požadovaného prostoru, přičemž rozvlnila jen boční síť Oblak tak může v poklidu vykopávat.
     
    90+3
    Domen Črnigoj nyní dostal balon na levou stranu, bleskově obešel dva soupeře, seběhl trochu ke středu a ranou z rohu velkého vápna se snažil pokořit Bonella na zadní tyči. Jeho pokus šel jen těsně nad břevno svatyně soupeře!
     
    90+4
    Zápas se už dohrává do posledních vteřin, obránci Slovinska ještě jednou posílají míč brankáři Oblakovi, který naposledy rozehraje na pravou stranu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání Malty se Slovinskem tak končí jasným vítězstvím favorita utkání. Slovinci se v prvním poločase dostali do vedení a v druhém pak pohodlně přidávali branky, na kterých se postupně podepsali Iličič, Šporar a Šeško, první jmenovaný přitom skóroval i v první půli, takže je dvoubrankovým střelcem tohoto utkání. Poslední zmíněný se zase dokázal prosadit ve věku pouhých osmnácti let! Rovněž bych rád zdůraznil, že Sandi Lovrić zaznamenal u všech tří gólů celku z bývalé Jugoslávie v druhém poločase asistenci.

    Slovinsko tak jde při dnešní porážce Slovenska na třetí příčku skupiny H a je nyní nejbližším pronásledovatelem lídrů skupiny – Ruska a Chorvatska! Malta už se na Mistrovství světa jistojistě nedostane.
     
    Statistiky zápasu z pohledu domácích:

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:5.
    Střely mimo: 3:8.
    Rohy: 3:4.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 7:9.
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně všechno. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (22:48:32)

    Petr Šatalík

    Góly: 27. Iličić (Balkovec), 49. Šporar (Lovrić), 60. Iličić (Lovrić), 67. Šeško (Lovrić)

    Karty:   66. J. Mbong (MAL), 88. Satariano (MAL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:9.
    Malta: Bonello – N. Muscat, Pepe, Shaw – Attard, Teuma, S. Pisani (69. T. Caruana), J. Mbong (68. Overend) – P. Mbong (57. Satariano), Montebello (81. Degabriele), Dimech (57. Gambin).
    Náhradníci: Galea, Grech – Arab, S. Borg, T. Caruana, Degabriele, Gambin, Grech, K. Micallef, Satariano, D. Vella, Overend.

    Slovinsko: Oblak – Balkovec, M. Mevlja, Bijol, Karničnik – Kurtić (83. Elšnik), Gnezda Čerin – Verbič (61. Črnigoj), Lovrić (71. Stankovič), Iličić (72. Zahovič) – Šporar (61. Šeško).
    Náhradníci: Belec, Vekič – Blažič, Črnigoj, Stankovič, Rogelj, Šeško, Štulac, Zahovič, Tijanić, Kolmanič, Elšnik.

    Rozhodca: Sidiropoulos – Kostaras, Dimitriadis – Papapetrou