Fleret, jednotlivci (ženy) Vítěz: L. Kieferová (USA) (kon.) | Kord, jednotlivci (muži) Vítěz: R. Cannone (FRA) (kon.)
koniec udalosti
Kord, jednotlivci (muži)

Vítěz: R. Cannone (FRA)

cz Nedeľa 25.07.2021, 02:30 • Makuhari Messe Hall B • Olympijské hry - šerm
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:41:35)
     
    1. Romain Cannone (FRA)
    2. Gergely Siklósi (HUN)
    3. Ihor Reizlin (UKR)
     
    Gergely Siklósi (HUN) překvapivě neuzmul kov nejcennější, z toho se zaradoval Romain Cannone (FRA), musel však svému soupeři, který v rozhodujících chvílích byl tím lepší, pogratulovat. Doplňme ještě jednou, že bronz nakonec bral Ihor Reizlin (UKR), a co se české účasti týče, Jakub Jurka (CZE) vypadl v rámci dnešního programu už v prvním kole.
     
    Finále skončilo
     
    Gergely Siklósi (HUN) sice získal desátý zásah, následoval však patnáctý ze strany Romaina Cannoneho (FRA), který tak stvrdil své olympijské zlato. Nečekaná skutečnost, opravdu nečekaná. Maďarský kordista předvedl asi nejhorší vystoupení ze všech dnešních zápasů, a musel se tak spokojit jen se stříbrem.

    Gergely Siklósi (HUN) – Romain Cannone (FRA)

    po 1. kole: 4:4
    po 2. kole: 9:14
    po 3. kole: 10:15
     
    Rodí se velká senzace! Nebojácný Romain Cannone (FRA) neměl před tímto soubojem co ztratit. Ale získal. Sice neurval před vypršením časového limitu rozhodující patnáctý bod, je však zřejmě otázkou času, kdy ho ve třetím kole uzme. Klíčové momenty v tomto dějství zkrátka patřily jednoznačně Francouzovi.

    Gergely Siklósi (HUN) – Romain Cannone (FRA)

    po 1. kole: 4:4
    po 2. kole: 9:14
     
    O ničem se vlastně nerozhodlo v rámci prvního kola. Souboj je napínavý, vyrovnaný, skóre vlastně odpovídá průběhu dění na place. Romain Cannone (FRA) nastoupil na svého soka odvážně, Gergely Siklósi (HUN) ale nakonec přece srovnal krok.

    Gergely Siklósi (HUN) – Romain Cannone (FRA)

    po 1. kole: 4:4
     
    Velký kordový gigant Gergely Siklósi (HUN) versus malé překvapení z Francie v podobě Romaina Cannoneho (FRA). Tady se bude rozhodovat o zlatu z Her. Maďar bude jasným favoritem, jenže jeho sok neprošel až sem, aby mu přenechal vítězství jen tak. Vychutnejme si poslední okamžiky dnešního programu šermířů.

    14:15:

    Gergely Siklósi (HUN) – Romain Cannone (FRA)
     
    Finále začalo
     
    Utkání o bronz skončilo
     
    Rozhodovaly maličkosti. Když každopádně Ihor Reizlin (UKR) získal rozhodující tříbodový náskok, už si zisk bronzu ujít prostě nenechal. Andrea Santarelli (ITA) musel trochu riskovat, snažil se, ale nakonec po velmi lítém boji padl.

    Ihor Reizlin (UKR) – Andrea Santarelli (ITA)

    po 1. kole: 2:4
    po 2. kole: 8:8
    po 3. kole: 15:12
     
    Tuhá bitva pokračovala i v kole druhém. Ihor Reizlin (UKR) se přece jenom zlepšil a vyrovnal stav, nedalo by se však říci, že by Andrea Santarelli (ITA)
    ustoupil ze svých zavedených pořádků. Troufat si odhadovat, kdo zvládne lépe poslední dějství? Velmi, velmi složité.

    Ihor Reizlin (UKR) – Andrea Santarelli (ITA)

    po 1. kole: 2:4
    po 2. kole: 8:8
     
    Tak tohle jsou zatím jakési šachy v šermu. Vyčkává se, čeká se, příliš se neútočí. Přece o něco přesnější Andrea Santarelli (ITA) má zatím navrch, Ihor Reizlin (UKR) dlouho nemohl zaznamenat jediný přesný dotek. Nakonec ztrátu snížil alespoň na rozdíl dvou bodů.

    Ihor Reizlin (UKR) – Andrea Santarelli (ITA)

    po 1. kole: 2:4
     
    Možná že Ihor Reizlin (UKR) může být zklamaný poté, co nezvládl semifinále, o to větší možná bude mít motivaci uspět. Jenže proti němu bude stát neúprosný Andrea Santarelli (ITA), který už notně potrápil v semifinálovém klání největšího favorita na prvenství. Tohle může být pořádně zajímavé měření sil.

    13:20:

    Ihor Reizlin (UKR) – Andrea Santarelli (ITA)
     
    Utkání o bronz začalo
     
    Semifinále skončilo
     
    A překvapení je na světě! Přesný, hbitý, mrštný, zároveň správně agresivní. Romain Cannone (FRA) předčil favorizovanějšího Ihora Reizlina (UKR) v mnoha ohledech a ukončil tenhle zápas už po druhém kole patnáctým dotekem. Získal náskok, který už zkrátka nepustil, a soupeř mohl jen stěží skóre otáčet. Ukrajinec si tak zabojuje o bronz.

    Ihor Reizlin (UKR) – Romain Cannone (FRA)

    po 1. kole: 5:5
    po 2. kole: 10:15
     
    Ihor Reizlin (UKR) začal hodně opatrně, toho možná zprvu využil Romain Cannone (FRA), který vedl o tři body. Jenže Ukrajinec nakonec v závěru zabral, získal dva doteky na svou stranu a vyrovnal stav. Opět vidíme hlavně opatrný a především rozvážný šerm bez zbytečné agresivity.

    Ihor Reizlin (UKR) – Romain Cannone (FRA)

    po 1. kole: 5:5
     
    Semifinále druhé nabídne duel Ihora Reizlina (UKR) a Romaina Cannoneho (FRA). I v tomto případě, podobně jako v předchozím semifinálovém klání, bude plnit roli sportovec z východu Evropy. Francouz nicméně už ve čtvrtfinále skolil jiného silného soupeře a určitě si brousí zuby i na dalšího.

    12:25:

    Ihor Reizlin (UKR) – Romain Cannone (FRA)

    Patrik Sandev