Dánsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Nórsko – Nemecko 1:5 (kon.) | Veľká Británia – Rusko 1:7 (kon.)
Fínsko – USA 2:1 (kon.) | Česko – Švajčiarsko 2:5 (kon.) | Lotyšsko – Kazachstan 2:3 (3:4 po s.n.)
koniec
Česko
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Švajčiarsko
Sobota 22.05.2021, 19:15 • Olympijské športové centrum, Riga • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:08 Grégory Hofmann (SUI) - 2:5
     
    57:08
    Švajčiarsko dalo gól!
    Štvrtý presilovkový gól Švajčiarska v tomto zápase. GREGORY HOFMANN dostal prihrávku na pravý kruh a perfektnou tvrdou delovkou prestrelil gólmana Willa.
    Asistencie: Dario Simion, Andres Ambühl.
    54:59 Jiří Smejkal (CZE) - 2:4
     
    54:59
    Česko dalo gól!
    Česko znižuje švajčiarske vedenie a ešte môže zdramatizovať tento duel. Chytil si prebral puk na modrej čiare, šikovne to nahodil na bránku a úspešným tečujúcim hráčom sa stal JIŘÍ SMEJKAL. 2:4.
    Asistencie: Filip Chytil, David Sklenička.
    50:27 Timo Meier (SUI) - 1:4
     
    50:27
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tretí presilovkový gól Švajčiarov v tomto zápase. Situácia začína byť pre Čechov kritická. Corvi dostal puk za ľavý kruh, posunul ho krížom na hokejku TIMA MEIERA a ten strelou do protipohybu brankára skóroval.
    38:19 Tristan Scherwey (SUI) - 1:3
     
    38:19
    Švajčiarsko dalo gól!
    Síce Švajčiari presilovku nevyužili, o chvíľu neskôr prichádzajú s tretím gólom. Praplan získal puk v obrannom pásme, výbornou prihrávkou naštartoval po osi ihriska TRISTANA SCHERWEYA, ktorý sa priblížil k bráne a strelou ponad vyrážačku prekonal Hrubca.
    Asistencie: Vincent Praplan, Christoph Bertschy.
    24:12 Timo Meier (SUI) - 1:2
    24:12 Grégory Hofmann (SUI) - 1:2
     
    24:12
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarsko využíva aj druhú presilovku a otáča skóre duelu. Hischier vynikajúcou prihrávkou za pravý kruh našiel TIMA MEIERA, ktorý okamžite z prvej vyslal prudkú strelu a prekonal Hrubeca.
    Asistencia: Nico Hischier.
    17:09 Grégory Hofmann (SUI) - 1:1
     
    17:09
    Švajčiarsko dalo gól!
    V samom závere českého oslabenia Švajčiari túto početnú výhodu využívajú. Puk dostal na modrú čiaru GREGORY HOFMANN, popred Hrubca prebehla dvojica švajčiarskych hráčov a na tvrdý projektil z hokejky Hofmanna vôbec nemal český gólman dohľad.
    Asistencie: Andres Ambühl, Dario Simion.
    14:46 Filip Chytil (CZE) - 1:0
     
    14:46
    Česko dalo gól!
    Česi využívajú presilovku a idú v zápase do vedenia. Bola to veľmi pekná a rýchla kombinácia. Vrána posunul na úroveň bránkovej čiary Kovářovi, ktorý nabil ideálne pred bránu FILIPOVI CHYTILOVI a ten presnou strelou prekonal Genoniho.
    Asistencie: Jan Kovář, Jakub Vrána.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 15. Chytil (Jan Kovář, J. Vrána), 55. Smejkal (Chytil, D. Sklenička) – 18. Hofmann (Ambühl, Simion), 25. Meier (Hischier), 39. Scherwey (Praplan, Bertschy), 51. Meier, 58. Hofmann (Simion, Ambühl)


    Česko: Hrubec (41. Will) – Hronek (A), D. Musil, Klok, Hájek, Šulák, D. Sklenička, Šustr – J. Vrána, Jan Kovář (C), D. Kubalík – Zadina, T. Zohorna (A), Chytil – Lenc, Špaček, M. Stránský – Smejkal, A. Musil, Flek – Blümel.
    Švajčiarsko: Genoni (Nyffeler) – Untersander, Moser, Diaz (C), Geisser, Loeffel, Siegenthaler, Alatalo, Müller – Meier, Hischier (A), Andrighetto – Hofmann, Simion, Corvi – Ambühl (A), Kurashev, Herzog – Praplan, Scherwey, Bertschy.

    Rozhodca: Ansons (LAT), Vikman (FIN) – Nikulainen, Sormunen (obaja FIN)