Rusko – Česko 11:1 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 0:7 (kon.) | USA – Fínsko 5:4 (po pr.)
Kanada – Bielorusko 5:2 (kon.)
koniec
Kanada
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Bielorusko
cz Nedeľa 02.05.2021, 03:10 • Children's Health StarCenter (Plano) • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    59:11
    V závěru přichází ještě jedno vyloučení. Brett Harrison za tělem nechal hokejku, přes kterou přepadl German Javaš. Ukázkové podrážení.
     
    58:03
    Mason McTavish byl faulován v samostatném úniku. Rozhodčí nejprve ponechali výhodu, kterou Kanaďané nevyužili, následně nařídili trestné střílení!
     
    51:18
    Bělorusové ve čtyřech dlouho nepobyli. A v oslabení stráví většinu času zbývajícího času. Daniil Rohač totiž dostal za krosček trest na pět minut a do konce utkání.
     
    49:42
    Další velká komplikace pro Bělorusy, na které čeká oslabení ve třech proti pěti. Druhým vyloučeným hráčem v krátkém časovém sledu je Jegor Klavdijev za krosček.
     
    48:50
    Hráči v červených dresech si zahrají početní převahu. Muži v pruhovaném vykázali na lavici hanby Sotišviliho, důvodem bylo pozdní dohrání.
     
    42:02
    To se nestane, minimálně co se týče zmíněné přesilové hry. Ta totiž trvala necelou půl minutu, v útočném pásmu se provinil hákováním Connor Bedard.
     
    41:36
    Dvě minuty za hrubost vyfasoval sedmý bek Běloruska Pavel Kamko. Kanada má velkou šanci završit populárního "bůra."
     
    33:13
    Svěřenci kouče Šulgy disponují další přesilovkou. Ethan Del Mastro byl tím, kdo se provinil proti pravidlům, když osekával Ignatěnka příliš dlouho.
     
    29:25
    Alespoň čestný zásah má Bělorusko možnost zapsat v přesilové hře. Corson Ceulemans nestíhal Anoška, kterého zezadu zahákoval.
     
    19:05
    Kanada se může těšit z druhé početní převahy. Na trestnou lavici usedl German Javaš, běloruský útočník nedovoleným způsobem poslal k ledu Harrisona.
     
    13:46
    Premiérová početní převaha čeká také na Bělorusy. Olen Zellweger hatil vlastní zaváhání nedovoleným zákrokem, Anoškovi zabránil v zakončení přeseknutím jeho hokejky.
     
    02:04
    První přesilovou hru v utkání si zahraje Kanada. Na trestnou lavici beze slov odjel Ilja Gavrilov, ten obdržel 2+10 za naražení na hrazení.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 6. Wright, 19. Zellweger (Johnston), 22. McTavish (Ceulemans), 25. Wright (Zellweger), 54. McTavish (Ceulemans, Pinelli) – 35. Loško (Michaljov, Sotišvili), 58. Morozov (Michaljov, Polšakov)


    Kanada: Gaudreau (Milic) – Allan, Clarke, Del Mastro, Ceulemans, Zellweger, Matier, Mateychuk – Othmann, Wright (C), Guenther – Bedard, McTavish (A), Stankoven (A) – Zhilkin, Pinelli, Stillman – Harrison, Johnston, Winterton – Roulette.
    Bielorusko: Šostak (25. Žigalov) – Kuzmin, Sazanovič, Parfenjuk, Suščinskij, Gavrilov, Rohač (A), Kamko – Šilo (A), Klavdijev, Klimovič – Polšakov (C), Morozov, Michaljov – Javaš, Ignatěnko, Sotišvili – Sidorov, Anoško, Nikolajenja – Loško.

    Rozhodca: Holm (SWE), Schlittenhardt (USA) – Briganti (USA), Zunde (LAT)

    Diváci: 150