Rusko – Česko 11:1 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 0:7 (kon.) | USA – Fínsko 5:4 (po pr.)
Kanada – Bielorusko 5:2 (kon.)
koniec
Kanada
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Bielorusko
cz Nedeľa 02.05.2021, 03:10 • Children's Health StarCenter (Plano) • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování mistrovství světa hokejistů do 18 let, u zápasu mezi Kanadou a Běloruskem.
     
    Kanada

    Kanaďané jsou na každém hokejovém turnaji kandidáty na zisk zlatých medailí. Nejinak tomu je i letos při světovém šampionátu do 18 let, v němž zatím čekají na svého přemožitele. Hned na úvod předvedli parádní hokej ve všech směrech, obhájce titulu ze Švédska rozdrtili 12:1. Následovala poklidnější výhra 4:2 nad Lotyšskem, včera si "javorové listy" poradili výsledkem 7:0 se Švýcarskem. Zdá se, že svěřenci kouče Barra mají našlápnuto výrazně výše než před dvěma lety, kdy brali nepopulární čtvrtou příčku.
     
    Bělorusko

    Mladíci Běloruska mají jistotu postupu, čímž si splnili cíl. Na úvod sice museli skousnout porážku 1:5 s Běloruskem, ale s papírově přijatelnějšími soupeři vydolovali šest bodů, když Švýcarsko porazili 7:1 a Lotyšsko 6:2. Lze těžko očekávat, že by proti Kanadě přidali třetí vítězství v řadě, nicméně pokud by se tak stalo, byl by ve hře i boj o konečné první místo ve skupině A. Na to kromě Běloruska a Kanady mohou pomýšlet ještě Švédové.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Gaudreau (Milic) – Allan, Clarke, Del Mastro, Ceulemans, Zellweger, Matier, Mateychuk – Othmann, Wright (C), Guenther – Bedard, McTavish (A), Stankoven (A) – Zhilkin, Pinelli, Stillman – Harrison, Johnston, Winterton – Roulette.

    Bělorusko: Šostak (Žigalov) – Kuzmin, Sazanovič, Parfenjuk, Suščinskij, Gavrilov, Rohač (A), Kamko – Šilo (A), Klavdijev, Klimovič – Polšakov (C), Morozov, Michaljov – Javaš, Ignatěnko, Sotišvili – Sidorov, Anoško, Nikolajenja – Loško.

    Rozhodčí: Holm (SWE), Schlittenhardt (USA) – Briganti (USA), Zunde (LAT).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Favorit pro dnešní utkání je jasný. Kanada má po třech zápasech plný počet bodů a míří za vítězství ve skupině. Bělorusko může jen překvapit.
     
    00:24
    Jan Šostak na svůj první zákrok na turnaji dlouho nečekal. Od modré čáry jej prověřil Brandt Clarke, běloruský gólman zakročil lapačkou.
     
    01:03
    Šostak tentokráte vůbec nevěděl, kde je puk, ale měl štěstí. Chase Stillman jej z bezprostřední blízkosti neprostřelil a od pravého betonu se kotouč odrazil do rohu kluziště.
     
    01:38
    V permanenci musel být rovněž na druhé straně chytající Benjamin Gaudreau. S premiérovým zákrokem si hravě poradil, ránu Sidorova ukryl v lapačce.
     
    02:04
    První přesilovou hru v utkání si zahraje Kanada. Na trestnou lavici beze slov odjel Ilja Gavrilov, ten obdržel 2+10 za naražení na hrazení.
     
    02:47
    Hokejistům v červených dresech se zatím nepodařilo usadit v útočném pásmu. Nejprve vyhodil po buly přes všechny čáry Dmitrij Kuzmin, následně Arsenij Sazanovič nepustil do pásma Othmanna.
     
    03:20
    Bělorusové zaslouží za hru ve čtyřech velkou pochvalu. Teď skvěle zapracoval German Javaš, v souboji jeden na jednoho vypíchl kotouč z pod hole Ceulemansovi.
     
    03:46
    Vypadá to, že premiérové oslabení outsider zvládne bez úhony. Jan Šostak si povyjel proti zakončení Nolana Allana, vykopl puk pravým betonem.
     
    04:14
    Poté, co běloruský gólman udržel ve výstroji pokus Harrisona, došlo před brankou k menší potyčce. Muži v pruhovaném od sebe horké hlavy včas odtrhli.
     
    04:53
    Nebezpečný protiútok hráčů v bílých dresech vyřešil Benjamin Gaudreau. Anoškovi zmenšil střelecký úhel a vyrážečkou odpálil touš do ochranné sítě.
     
    05:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Skóre střetnutí otevírá kapitán Kanady SHANE WRIGHT! Vystihl chybnou rozehrávku jednoho z obránců a ze zápěstí napálil kotouč z levého kruhu nechytatelně do bližší šibenice, gólman neměl šanci zareagovat. Bez asistence.
    05:06 Shane WRIGHT - 1:0
     
    06:01
    Brandt Clarke si počkal na Michajlova, jehož poslal k ledu čistým hitem. Bělorusové si nenechali hru znechutit prvním gólem, stále hrají aktivně.
     
    06:35
    Pochvalu zaslouží Jan Šostak. Brankář si našel místo, odkud viděl na nahození Rouletteho, jež nakonec vyrazil před sebe a následně přikryl lapačkou.
     
    07:13
    Slibně vypadající přečíslení Běloruska zhatil pozičně skvěle postavený Olen Zellweger. Očekával nahrávku Michajlova mezi kruhy, puk na Javaše nepustil.
     
    07:41
    Sám proti třem si Andrej Loško našel prostor ke střele. Zakončení po ledě příklepem mělo daleko k přesnosti, Gaudreau mohl zůstat klidným.
     
    08:05
    Outsider za svůj doposud předváděný výkon zaslouží velký respekt. Sice prohrává, ale Kanadě je překvapivě více než vyrovnaným soupeřem.
     
    08:42
    Svému osobnímu strážci ujel po pravém mantinelu Daniil Sotišvili. Sjel si až do kruhu, odkud vypálil na zadní tyč. Svatyni o pár čísel minul.
     
    09:13
    Logan Stankoven neotálel a z otočky a i z poměrně velkého úhlu poslal kotouč na bránu. Šostak se nenechal nachytat, zakročil vyrážečkou.
     
    09:46
    Zablokovanou hokejku měl Fedor Nikolajenja, přesto situaci vyřešil na jedničku. Do puku kopl pravou bruslí, poslal jej alespoň do střední třetiny.
     
    10:15
    Za brankou uklidnil hru Maxim Suščinskij. Do tohoto prostoru ujel před dotírajícím Stillmanem, který práci splnil a mohl odjet v klidu vystřídat.
     
    10:38
    Opět byl k vidění zajímavý útok Bělorusů. Postaral se o něj Ivan Anoško, který vypálil z vrcholku pravého kruhu. Gaudreau podržel kotouč mezi betony.
     
    11:10
    Prostor na ledě dostal sedmý bek Pavel Kamko. Jeho střelu kanadský gólman pouze vyrazil před sebe, Miroslav Michaljov dorážel těsně vedle.
     
    11:27
    Arsenij Sazanovič zastavil dlouhou nahrávku Harrisona, ke smůle spoluhráčů ale až ve středném pásmu. Hráči v bílém museli vyklidit útočnou třetinu.
     
    12:13
    Velké nebezpečí zažehnal Benjamin Gaudreau. Rozjetého Sidorova se vůbec nezalekl, prudký projektil vypálený z jeho hole vychytal levým betonem.
     
    12:49
    Po ztrátě Loška Kanaďané ujeli do situace dvou proti dvěma. Francesco Pinelli vzal zodpovědnost na sebe, švihem trefil Šostaka do masky.
     
    13:08
    Další nelehký zákrok pro běloruského strážce svatyně. Tentokráte trefil prostor tří tyčí Denton Mateychuk, ztroskotal však na lapačce.
     
    13:46
    Premiérová početní převaha čeká také na Bělorusy. Olen Zellweger hatil vlastní zaváhání nedovoleným zákrokem, Anoškovi zabránil v zakončení přeseknutím jeho hokejky.
     
    14:20
    Hráči Běloruska si dávají s každou rozehrávkou hodně záležet. Nikita Parfenjuk si dvakrát rozmyslel, kam puk pošle, nakonec nahrál Javašovi. Ten protečoval černou gumu za bránu soupeře.
     
    14:31
    Na modrou čáru dostal nahrávku Dmitrij Kuzmin. Obránce neotálel a tvrdě vypálil, ale pouze do hokejisty před sebou. Výborný blok v podání Stillmana.
     
    15:09
    Svěřenci kouče Šulgy zatím hraje výrazně povedenější přesilovku než soupeř. Danilu Klimoviče vychytal brankář, stejně tak dorážejícího Polšakova.
     
    15:47
    Únik při vlastním oslabení vyzkoušel Brennan Othmann. V obležení tří protihráčů zkusil stahovačku na střed, v čemž mu zabránil Maxim Suščinskij.
     
    16:10
    Přesilovka Běloruska je minulostí. Také Kanada přestála úvodní oslabení bez inkasovaného gólu, stále tak disponuje těsným vedením.
     
    16:38
    Conner Roulette skončil na ledě po tvrdém hitu Rohače. Zkontroloval rozhodčí, zda se nechystají vylučovat, načež odjel střet vydýchat na střídačku.
     
    17:12
    V útočném pásmu se usadil kompletní druhá formace "javorových listů." Pohlednou kombinaci završil střeleckým pokusem nad bránu Francesco Pinelli.
     
    17:43
    Dlouhou nahrávku Mateychuka středem nedokázal Brett Harrison zpracovat. Kotouč pouze ztlumil pro Kuzmina, který zapojil do hry Parfenjuka.
     
    18:19
    Před branku soupeře si najížděl Danny Zhilkin. Od Del Mastra obdržel prudký pas, hrací předmět usměrnil drobnou tečí o kousek vedle pravé tyčky.
     
    18:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Favorit v závěru úvodního dějství přidává uklidňující gól. Johnston uvolnil pasem napříč pásmem OLENA ZELLWEGERA. Obránce využil volnějšího prostoru a sjel si do pravého kruhu, aby ve finále akce poslal střelu do sítě mezi Šostakovým pravým betonem a vyrážečkou. Asistence: Wyatt Johnston.
    18:34 Olen ZELLWEGER - 2:0
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:05
    Kanada se může těšit z druhé početní převahy. Na trestnou lavici usedl German Javaš, běloruský útočník nedovoleným způsobem poslal k ledu Harrisona.
     
    19:49
    Nolan Allan měl problémy při zpracování, kotouč ale ještě udržel v útočném pásmu. A protože se mu nikdo nenabídl, tak i sám vystřelil. Šostaka trefil do výstroje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 13
     
    Kanada zatím potvrzuje roli favorita, po první třetině vede nad Běloruskem 2:0. Vedoucí gól vstřelil v 6. minutě kapitán Shane Wright, jenž využil zaváhání beka a skóroval střelou z levého kruhu. Druhý zásah přišel z kruhu pravého, mezi pravý beton a vyrážečku se trefil obránce Olen Zellweger. Bělorusové sice prohrávají, ale v úvodní dvacetiminutovce předváděli pěkný hokej, soupeři byli až nečekaně vyrovnaným protivníkem.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Wyatt Johnston, jenž měl podíl na druhé trefě favorita. Kotouč posunul za sebe na Clarkea.
     
    20:46
    Brennan Othmann na sebe navázal dva protihráče, načež u pravého mantinelu uvolnil Bretta Harrisona. Křižný projektil se otřel o pravou tyčku.
     
    21:18
    Na druhou stranu ujel do úniku Miroslav Michaljov. Volil bekhendovou kličku, s níž Gaudreau počítal a zakročil pravým betonem.
     
    21:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Pěknou individuální akci zakončil MASON MCTAVISH gólem! Prokličkoval mezi dvěma protihráči, načež zakončil křižně nad levé rameno brankáře. Asistence: Corson Ceulemans.
    21:59 Mason MCTAVISH - 3:0
     
    22:30
    O vítězi je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Bělorusko nehraje vůbec špatně, ale střelecké kvality rozhodně nemá tak vysoké jako konkurent.
     
    23:05
    Slibné nahození Dmitrije Kuzmina končilo v lapačce připraveného Benjamina Gaudreaua. Ten chtěl zprvu rozehrát, to si nakonec rozmyslel.
     
    23:41
    German Javaš zkusil po mantinelu vyslat do úniku Miroslava Michajlova. Rychlostní schopnosti kolegy přecenil, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    24:04
    Kanada právě vstřelila branku!
    Barrova družina přidává do sbírky čtvrtý kousek. Zellweger zavezl puk za bránu, odkud mezi kruhy přihrál kapitánovi SHANEU WRIGHTOVI. Ten sám před gólmanem zakončil chladnokrevně k pravé tyči a zapsal svůj druhý gól v utkání. Asistence: Olen Zellweger.
    24:04 Shane WRIGHT - 4:0
     
    24:04
    Jan Šostak má pro dnešek odpracováno. Šestnáctiletý gólman se snažil, ale spoluhráči ho při všech čtyřech inkasovaných gólech nechali na holičkách, s dobře umístěnými střelami soupeřů nemohl nic dělat. Do brankoviště se postavil Ivan Žigalov.
     
    25:15
    První zákrok si běloruská dvojka pro dnešní střetnutí připsala po zakončení Bretta Harrisona. Vysokou střelu zachytila do výstroje.
     
    25:58
    Otočku zpoza brány s následným zasunutím k bližší tyči vyzkoušel Brennan Othmann. Technicky zvládl situaci výborně, ale narazil na beton Žigalova.
     
    26:20
    V souboji jeden na jednoho Francesco Pinelli neuspěl proti Rohačovi. Kličku po mantinelu běloruský bek očekával a protivníkovi vypíchl touš.
     
    26:38
    Pro dlouhou nahrávku Nolana Allana sjel od pravého mantinelu na střed Mason McTavish. Prudký pas ale nezpracoval, jen protečoval.
     
    27:19
    Svižný projektil vyslal z vrcholku pravého kruhu Daniil Sotišvili. Benjamin Gaudreau reagoval na poslední chvíli, koncem lapačky vyrazil puk nad bránu.
     
    27:59
    Pěnou individuální akci předvedl Danila Klimovič. Najel mezi kruhy, odkud vypálil svižnou střelu zápěstím o pár centimetrů nad bránu.
     
    28:27
    Delší dobu se hraje bez přerušení, hra momentálně probíhá v rychlém tempu. Olen Zellweger v přečíslení hledal žabičkou Pinelliho, ten promáchl.
     
    28:54
    Neurovnanou hru zklidnil Jack Matier. S pukem na holi odjel za vlastní bránu, kde počkal na prostřídání obou celků.
     
    29:25
    Alespoň čestný zásah má Bělorusko možnost zapsat v přesilové hře. Corson Ceulemans nestíhal Anoška, kterého zezadu zahákoval.
     
    29:38
    Hokejisté v bílých dresech v útočné třetině dlouho nepobyli. Vhazování totiž vyhrál Shane Wright, vzápětí přes všechny čáry vyhodil Brandt Clarke.
     
    30:10
    Zápas načal svou druhou polovinu. Bělorusové získali poměrně brzy zpět pozici v útočné třetině, mohou tak útočit za premiérovým zásahem, na Gaudreaua zatím recept nenašli.
     
    30:35
    Což zůstává v platnosti i po ráně Ivana Anoška. Nebyla špatná, ale brankář na ni od prvopočátku velmi dobře viděl a lapačku proti ní nastavil včas.
     
    31:24
    S koncem Ceulemansova trestu vypálil z levého kruhu Miroslav Michaljov. Obětavým blokem odpálil chráničem puk do ochranné sítě Logan Stankoven.
     
    31:49
    U pravé tyčky přidržel Benjamin Gaudreau kotouč v boční síti. Rozhodčí ještě chvíli nechali hru pokračovat, nakonec ji ovšem museli přerušit.
     
    32:18
    Brennan Othmann si obhodil puk kolem Javaš a kotouč si za bránou sám dojel. Vzápětí však pod tlakem Suščinského nepřesně rozehrál.
     
    32:36
    Gólman Ivan Žigalov na okamžik ztratil touš z dohledu, ale nemusel této skutečnosti litovat. Situaci za něj vyřešil Arsenij Sazanovič, jenž zblokoval pokus Allana.
     
    33:01
    V útočném pásmu se usadila třetí útočná formace "javorových listů." Danny Zhilkin našel před bránou Pinelliho, který si přehodil puk na forhend, ale trefil pouze beton gólmana.
     
    33:13
    Svěřenci kouče Šulgy disponují další přesilovkou. Ethan Del Mastro byl tím, kdo se provinil proti pravidlům, když osekával Ignatěnka příliš dlouho.
     
    34:10
    Ani tato přesilovka zatím hráčům v bílých desech nevychází úplně podle představ. Po Harrisonovi Kanadu osvobodil rovněž Ceulemans.
     
    34:28
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Outsider může slavit, třetí přesilovka v zápase znamená snížení! Do mezikruží si sjel třináctý útočník ANDREJ LOŠKO, po pasu od Sotišviliho prostřelil Gaudreaua pokusem k pravé tyči. Asistence: Miroslav Michaljov a Daniil Sotišvili.
    34:28 Andrej LOŠKO - 4:1
     
    35:28
    Hokejisté v bílých dresech jsou při chuti. Až před bránu natlačil tělo German Javaš, z bezprostřední blízkosti ovšem neprotlačil puk až za brankovou čáru.
     
    35:44
    Velkou rychlost nabral středem Chase Stillman. Posléze vyslal po levém mantinelu do šance Othmanna, ránu z úhlu si Žigalov pohlídal.
     
    36:14
    Ethan Del Mastro chtěl vykompenzovat vlastní vyloučení, po němž soupeř vstřelil gól. Ale neuspěl, pouze bolestivě napálil Šila do nechráněných míst.
     
    36:31
    Za obranou čekal na nahrávku Jegor Ignatěnko. Dostal ji vzduchem, s čímž si neporadil, na hranici vysoké hole jen odpálil puk za bránu soupeře.
     
    37:06
    Logan Stankoven v rychlostním souboji předčil Dmitrij Kuzmin. Zadák ovšem zahrál chytře takticky, když konkurenta přimáčkl na mantinel, čímž ho okamžitě o černou gumu připravil.
     
    37:36
    Útočnou akci Kanady zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Nahrávka Pinelliho byla dobře myšlená, ale Stillman ji převzal až za modrou čárou. Ofsajd.
     
    38:03
    Z velkého úhlu a od pravého mantinelu vystřelil Miroslav Michaljov. Benjamin Gaudreau zůstal v pozoru a lapačkou zařídil další přerušení hry.
     
    38:27
    Nyní za gólmana vyřešil situaci Olen Zellweger. Dvoubodový obránce lehl do střely Anoška po ledě. Hrací předmět zvedl vysoko, až do ochranné sítě.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Defenzivní řada Běloruska splnila cíl, u mantinelu v obranném pásmu zašlápla kotouč. Americký rozhodčí Schlittenhardt ztratil touš z dohledu, proto zapískal.
     
    39:39
    Daniil Rohač nahodil puk za bránu a doufal, že spoluhráč Daniil Sotišvili přebruslí Allana. Rychlejší byl ale kanadský zadák, jenž navíc pod tlakem zvládl po mantinelu nahrát parťákovi z obrany Clarkeovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 20
     
    Svěřenci kouče Barra v prostředním dějství ještě navýšili náskok, do závěrečné dvacetiminutovky půjdou s tříbrankovým vedením v zádech. Na rozdíl tří gólů navýšil skóre Mason McTavish, po němž přidal svůj druhý zásah v utkání kapitán Shane Wright. Branky se ovšem dočkal i outsider, přesilovou hru využil třináctý útočník Andrej Loško.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Bylo by velkým překvapením, pokud by ještě Bělorusko zabojovalo o body. Lze očekávat, že si Kanada vítězství pohlídá.
     
    40:39
    "Javorové listy" zaútočili v závěrečná dvacetiminutovce jako první. Jmenovitě Brett Harrison, jenž vypálil z pravého kruhu na vzdálenější tyč. Ivan Žigalov včas nastavil lapačku.
     
    41:26
    Zblokovanou střelu zapsal do statistik Nikita Parfenjuk. Zadák si lehl do projektilu vypáleného z hole Othmanna, touš odrazil na kanadskou střídačku.
     
    41:36
    Dvě minuty za hrubost vyfasoval sedmý bek Běloruska Pavel Kamko. Kanada má velkou šanci završit populárního "bůra."
     
    42:02
    To se nestane, minimálně co se týče zmíněné přesilové hry. Ta totiž trvala necelou půl minutu, v útočném pásmu se provinil hákováním Connor Bedard.
     
    42:44
    Danila Klimovič zkusil štěstí individuálně. Prokličkoval mezi dvěma protihráči, ten třetí, Arsenij Sazanovič, už byl nad jeho síly.
     
    43:21
    Zákrok na hraně předvedl Dmitrij Kuzmin. Nastavil nohu Othmannovi, který přes ni přepadl, v tomto případě však rozhodčí nechávají hru plynout dál.
     
    43:56
    Právě Kuzmin stál u zrodu nadějné příležitosti Běloruska. Dlouhou nahrávkou uvolnil Ivana Anoška, který v souboji jeden na jednoho nepřelstil Zellwegera.
     
    44:32
    Wyatt Johnston si přihrál puk o mantinel, touto fintou vyřadil ze hry dvojici protihráčů. K puku ovšem nedojel jako první, spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou gólman Žiganov.
     
    44:55
    Do vlastního obranného pásma musel zacouvat Daniil Rohač, zpětná přihrávka Michajlova totiž postrádala na přesnosti. Před forčekujícím Pinellim nahrál Javašovi.
     
    45:30
    Přerušení hry způsobil Daniil Sotišvili. Na útočné modré čáře byl příliš netrpělivý, přejel ji dříve než s pukem jedoucí Rohač.
     
    45:58
    Třetí část zápasu zatím plyne v rychlém tempu. Je vidět, že oba celku už tuší, jak střetnutí skončí. Náboj je o něco menší než v předešlých dvou dvacetiminutovkách.
     
    46:28
    Povedený zákrok předvedl Benjamin Gaudreau. S Fedorem Nikolajenjou vydržel bruslit do poslední chvíle, nakonec zasáhl pravým betonem.
     
    46:40
    Druhé přerušení v krátkém časovém rozmezí. Jegor Ignatěnko vyhrál buly na Ilju Morozova, který ránou bez přípravy našel jen lapačku gólmana.
     
    47:21
    Příliš dlouho otálel za vlastní bránou s rozehrávkou Nolan Allan, pod tlakem pak poslal puk pouze k holi protihráče. Bělorusko zadarmo získalo útočné pásmo.
     
    47:49
    Ke snížení nechybělo mnoho. Tečovaný pokus Pavla Kamka vyrazil Gaudreau jenom před sebe, dorážející Sotišvili následně rozvlnil boční síť.
     
    48:16
    Hokejisté v bílých dresech ještě zůstanou v útočné třetině. Arsenij Sazanovič nahodil kotouč na bránu, Stillman jej ztečoval do ochranné sítě.
     
    48:50
    Hráči v červených dresech si zahrají početní převahu. Muži v pruhovaném vykázali na lavici hanby Sotišviliho, důvodem bylo pozdní dohrání.
     
    49:16
    Tlak Běloruska přerušil až hvizd čárového rozhodčího. Daniil Rohač měl problémy při zpracování, s kotoučem vyjel za útočnou modrou čáru.
     
    49:42
    Další velká komplikace pro Bělorusy, na které čeká oslabení ve třech proti pěti. Druhým vyloučeným hráčem v krátkém časovém sledu je Jegor Klavdijev za krosček.
     
    50:15
    Ivan Žigalov po příchodu do hry předvádí velmi dobré zákroky. Nyní si smlsnul na projektilu Francesca Pinelliho, který udržel někde mezi betony.
     
    50:50
    Kritickou chvíli svěřenci kouče Šulgy zvládli, Daniil Sotišvili je na ledě. Pokračuje klasická početní převaha Kanady pěti proti čtyřem.
     
    51:18
    Bělorusové ve čtyřech dlouho nepobyli. A v oslabení stráví většinu času zbývajícího času. Daniil Rohač totiž dostal za krosček trest na pět minut a do konce utkání.
     
    51:41
    Ani druhou početní převahu pěti proti třem Kanada nevyužila. Stále však má ještě více jak čtyřminutovou přesilovku, během níž klidně může pouze hlídat vítězství.
     
    52:19
    Postavení mimo hru znamená přesun do středního pásma. Brandt Clarke zabojoval, ke své smůle i smůle spoluhráčů však touš zpracoval až za modrou čárou.
     
    52:53
    Netrvalo dlouho a hokejisté v červených dresech znovu kombinují v útočném pásmu. Čerstvá čtveřice soupeře zatím dobře vykrývá osu hřiště.
     
    53:26
    Hra vysokou holí zase připravila "javorové listy" o útočnou třetinu. Byl to Brett Harrison, kdo si zpracoval černou gumu hokejkou nad pasem.
     
    53:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, Kanada znovu vede o čtyři góly. Na levé straně dostal příliš mnoho volného prostoru MASON MCTAVISH, Žigalova prostřelil mezi betony. Asistence: Corson Ceulemans a Francesco Pinelli.
    53:45 Mason MCTAVISH - 5:1
     
    54:30
    Početní převaha Kanady samozřejmě pokračuje, při pětiminutovém vyloučení totiž trest zůstává v platnosti až do jeho vypršení, nezáleží na počtu gólů soupeře v tomto časovém rozmezí.
     
    55:18
    Francesco Pinelli projel do útočné třetiny po levém mantinelu. Zadovkou uvolnil obránce Nolana Allana, dělovku podržel Žigalova v lapačce.
     
    55:51
    Nahrávka naslepo Stillmanovi vůbec nevyšla. Napříč pásmem nahrál na hokejku bránícího Kuzmina, jenž přes všechny čáry vyhodil bekhendem.
     
    56:25
    Pětiminutový trest je u konce, běloruská juniorka v oslabení inkasovala jediný gól. Sama ještě může v závěru zabojovat alespoň o korekci konečného stavu.
     
    56:49
    Za obranou čekal na dlouhou nahrávku Daniil Sotišvili. Maxim Suščinskij poslal puk mimo jeho dosah, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    57:28
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Mizernou rozehrávku Del Mastra vystihl Polšakov, jenž předal kotouč Michajlovovi. Útočník kličkou obelstil Clarkea a rázem byl sám před gólmanem. Nezazmatkoval a ještě do lepší pozice přihrál ILJU MOROZOVOVI, který přehodil ležícího Gaudreaua. Asistence: Miroslav Michaljov a Zachar Polšakov.
    57:28 Ilja MOROZOV - 5:2
     
    58:03
    Mason McTavish byl faulován v samostatném úniku. Rozhodčí nejprve ponechali výhodu, kterou Kanaďané nevyužili, následně nařídili trestné střílení!
     
    58:03
    Náskok Kanady zůstává tříbrankový. Faulovaný Mason McTavish nešel do kličky, těsně před gólmanem vystřelil forhendem o pár čísel vedle pravé tyče.
    58:03 Neproměněný nájezd McTavishe
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:11
    V závěru přichází ještě jedno vyloučení. Brett Harrison za tělem nechal hokejku, přes kterou přepadl German Javaš. Ukázkové podrážení.
     
    59:25
    Hokejisté v bílých dresech pokračují v kombinaci v útočné třetině, avšak chybí střelba. Maxim Suščinskij zakončení naznačil, nakonec ale nahrál za bránu Javašovi.
     
    59:46
    Poslední útok Bělorusů zhatil nepřesnou přihrávkou Zachar Polšakov. Vystihl ji obránce Corson Ceulemans, jenž spoluhráče vysvobodil z pod tlaku.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na bránu: 33 – 26
     
    Nejlepší hráči utkání: Olen Zellweger – Ivan Žigalov
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 150 diváků.
     
    Kanada na mistrovství světa do 18 let zůstává neporažena. Vítězně zvládla i čtvrté utkání, Bělorusko porazila 5:2.

    Favorit dostál papírových předpokladů a od prvních minut směřoval za ziskem tří bodů. V první třetině skóroval dvakrát, dva zásahy přidal i v prostředním dějství. Outsider se dočkal snížení až za stavu 0:4. Ve třetí třetině si oba týmy vyměnily po jednom zásahu. Blízko hattricku byl útočník Mason McTavish, na nějž bylo v době, kdy měl na kontě dva góly, nařízeno testné střílení, to ale neproměnil.

    Svěřenci kouče Barra ovládli skupinu A s maximálním možným ziskem dvanácti bodů a ve čtvrtfinále se jim postaví do cesty Češi. Bělorusko postoupilo mezi nejlepších osm ze třetího místa, hrát bude s Ruskem.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:41:14)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 6. Wright, 19. Zellweger (Johnston), 22. McTavish (Ceulemans), 25. Wright (Zellweger), 54. McTavish (Ceulemans, Pinelli) – 35. Loško (Michaljov, Sotišvili), 58. Morozov (Michaljov, Polšakov)


    Kanada: Gaudreau (Milic) – Allan, Clarke, Del Mastro, Ceulemans, Zellweger, Matier, Mateychuk – Othmann, Wright (C), Guenther – Bedard, McTavish (A), Stankoven (A) – Zhilkin, Pinelli, Stillman – Harrison, Johnston, Winterton – Roulette.
    Bielorusko: Šostak (25. Žigalov) – Kuzmin, Sazanovič, Parfenjuk, Suščinskij, Gavrilov, Rohač (A), Kamko – Šilo (A), Klavdijev, Klimovič – Polšakov (C), Morozov, Michaljov – Javaš, Ignatěnko, Sotišvili – Sidorov, Anoško, Nikolajenja – Loško.

    Rozhodca: Holm (SWE), Schlittenhardt (USA) – Briganti (USA), Zunde (LAT)

    Diváci: 150