Rusko – Česko 11:1 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 0:7 (kon.) | USA – Fínsko 5:4 (po pr.)
Kanada – Bielorusko 5:2 (kon.)
koniec
Kanada
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Bielorusko
cz Nedeľa 02.05.2021, 03:10 • Children's Health StarCenter (Plano) • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:41:14)
     
    Kanada na mistrovství světa do 18 let zůstává neporažena. Vítězně zvládla i čtvrté utkání, Bělorusko porazila 5:2.

    Favorit dostál papírových předpokladů a od prvních minut směřoval za ziskem tří bodů. V první třetině skóroval dvakrát, dva zásahy přidal i v prostředním dějství. Outsider se dočkal snížení až za stavu 0:4. Ve třetí třetině si oba týmy vyměnily po jednom zásahu. Blízko hattricku byl útočník Mason McTavish, na nějž bylo v době, kdy měl na kontě dva góly, nařízeno testné střílení, to ale neproměnil.

    Svěřenci kouče Barra ovládli skupinu A s maximálním možným ziskem dvanácti bodů a ve čtvrtfinále se jim postaví do cesty Češi. Bělorusko postoupilo mezi nejlepších osm ze třetího místa, hrát bude s Ruskem.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 150 diváků.
     
    Nejlepší hráči utkání: Olen Zellweger – Ivan Žigalov
     
    Střely na bránu: 33 – 26
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Poslední útok Bělorusů zhatil nepřesnou přihrávkou Zachar Polšakov. Vystihl ji obránce Corson Ceulemans, jenž spoluhráče vysvobodil z pod tlaku.
     
    59:25
    Hokejisté v bílých dresech pokračují v kombinaci v útočné třetině, avšak chybí střelba. Maxim Suščinskij zakončení naznačil, nakonec ale nahrál za bránu Javašovi.
     
    59:11
    V závěru přichází ještě jedno vyloučení. Brett Harrison za tělem nechal hokejku, přes kterou přepadl German Javaš. Ukázkové podrážení.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:03 Neproměněný nájezd McTavishe
     
    58:03
    Náskok Kanady zůstává tříbrankový. Faulovaný Mason McTavish nešel do kličky, těsně před gólmanem vystřelil forhendem o pár čísel vedle pravé tyče.
     
    58:03
    Mason McTavish byl faulován v samostatném úniku. Rozhodčí nejprve ponechali výhodu, kterou Kanaďané nevyužili, následně nařídili trestné střílení!
    57:28 Ilja MOROZOV - 5:2
     
    57:28
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Mizernou rozehrávku Del Mastra vystihl Polšakov, jenž předal kotouč Michajlovovi. Útočník kličkou obelstil Clarkea a rázem byl sám před gólmanem. Nezazmatkoval a ještě do lepší pozice přihrál ILJU MOROZOVOVI, který přehodil ležícího Gaudreaua. Asistence: Miroslav Michaljov a Zachar Polšakov.
     
    56:49
    Za obranou čekal na dlouhou nahrávku Daniil Sotišvili. Maxim Suščinskij poslal puk mimo jeho dosah, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    56:25
    Pětiminutový trest je u konce, běloruská juniorka v oslabení inkasovala jediný gól. Sama ještě může v závěru zabojovat alespoň o korekci konečného stavu.
     
    55:51
    Nahrávka naslepo Stillmanovi vůbec nevyšla. Napříč pásmem nahrál na hokejku bránícího Kuzmina, jenž přes všechny čáry vyhodil bekhendem.
     
    55:18
    Francesco Pinelli projel do útočné třetiny po levém mantinelu. Zadovkou uvolnil obránce Nolana Allana, dělovku podržel Žigalova v lapačce.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 6. Wright, 19. Zellweger (Johnston), 22. McTavish (Ceulemans), 25. Wright (Zellweger), 54. McTavish (Ceulemans, Pinelli) – 35. Loško (Michaljov, Sotišvili), 58. Morozov (Michaljov, Polšakov)


    Kanada: Gaudreau (Milic) – Allan, Clarke, Del Mastro, Ceulemans, Zellweger, Matier, Mateychuk – Othmann, Wright (C), Guenther – Bedard, McTavish (A), Stankoven (A) – Zhilkin, Pinelli, Stillman – Harrison, Johnston, Winterton – Roulette.
    Bielorusko: Šostak (25. Žigalov) – Kuzmin, Sazanovič, Parfenjuk, Suščinskij, Gavrilov, Rohač (A), Kamko – Šilo (A), Klavdijev, Klimovič – Polšakov (C), Morozov, Michaljov – Javaš, Ignatěnko, Sotišvili – Sidorov, Anoško, Nikolajenja – Loško.

    Rozhodca: Holm (SWE), Schlittenhardt (USA) – Briganti (USA), Zunde (LAT)

    Diváci: 150