Švajčiarsko – Kanada 0:7 (kon.) | Fínsko – Nemecko 10:0 (kon.) | Rusko – Česko 11:1 (kon.)
Lotyšsko – Švédsko 0:7 (kon.)
koniec
Fínsko
10:0 (5:0, 3:0, 2:0)
Nemecko
cz Sobota 01.05.2021, 03:10 • Comerica Center, Frisco, TX • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
    53:13 Ville KOIVUNEN - 10:0
     
    53:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Desítka padla! Dvouciferný počet gólů dovršil VILLE KOIVUNEN, jenž svižnou forhendovou střelou poslal puk za brankovou čáru mezi betony Ganze. Asistence: Aleksi Heimosalmi.
    48:52 Samu SALMINEN - 9:0
     
    48:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Zkrácená přesilovka využita, k desítce chybí jediný gól. Koivunen mohl střílet, ale ještě viděl před brankou SAMU SALMINENA, ten poslal černou gumu do sítě přirozeným pohybem brusle. Asistence: Ville Koivunen a Samu Tuomaala.
    39:59 Viljami JUUSOLA - 8:0
     
    39:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Favorit vteřinu před koncem druhé třetiny přidal osmý kousek do sbírky! Ofenzivu podpořil obránce VILJAMI JUSSOLA. Dostal nahrávku mezi kruhy a střelou zápěstím poslal puk do sítě mezi vyrážečkou a betonem brankáře. Asistence: Samu Salminen a Ville Koivunen.
    26:23 Samu SALMINEN - 7:0
     
    26:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Karjalainena využili i klasickou přesilovku a disponují již sedmibrankovým náskokem. Tuomaala viděl v pravém kruhu SAMU SALMINENA, Ganz se přesunul k levé tyči příliš pozdě. Asistence: Samu Tuomaala a Jimi Suomi.
    25:35 Niko HUUHTANEN - 6:0
     
    25:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    I druhou přesilovku pěti proti třem Finové bez větších problémů přetavili v gól. Nahrávka Päivärinta napříč pásmem na NIKA HUUHTANENA neměla chybu, útočníkovi stačilo neminout odkrytou bránu. Asistence: Sami Päivärinta.
    13:13 Joakim KEMELL - 5:0
     
    13:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Fantastickou individuální akci předvedl JOAKIM KEMELL. Kotouč převzal na obranné modré. Postupně projel do útočné třetiny, prodral se za dvojici obránců a střelou nad lapačku Ganze vsítil pátý gól svého týmu. Asistence: Aleksi Heimosalmi a Sami Päivärinta.
    08:24 Samu TUOMAALA - 4:0
     
    08:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Demolice outsidera pokračuje. Od Suomiho dostal pas do levého kruhu SAMU TUOMAALA, jenž propálil Ganze ránou k protější tyči. Asistence: Jimi Suomi.
    07:02 Sami PÄIVÄRINTA - 3:0
     
    07:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Chyba v defenzivě znamená třetí gól v síti Ganze! Vilén si všiml za obranou najetého SAMIHO PAIVARINTY. Sedmnáctiletý mladík v úniku forhendovou kličkou roztáhl gólmana a puk následně poslal do brány podél jeho pravého betonu. Finové tak přidali do sbírky i gól v oslabení. Asistence: Topias Vilén.
    02:11 Niko HUUHTANEN - 2:0
     
    02:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vstřelit dva góly v rozmezí devatenácti vteřin? Pro Finy žádný problém! Ganz vykopl pokus Viléna jenom před sebe, NIKO HUUHTANEN měl při dorážce snadnou práci. Asistence: Topias Vilén a Juho Järvelä.
    01:52 Aleksi MALINEN - 1:0
     
    01:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To bylo rychlé. Nahrávku na modrou čáru obdržel ALEKSI MALINEN, který dlouho neotálel a střelou k levé tyči uspěl, Ganz za pukem natahoval beton marně. Asistence: Sisu Yliniemi a Kalle Väisänen.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 2. Malinen (Yliniemi, Väisänen), 3. Huuhtanen (Vilén, Järvelä), 8. Päivärinta (Vilén), 9. Tuomaala (Suomi), 14. Kemell (Heimosalmi, Päivärinta), 26. Huuhtanen (Päivärinta), 27. Salminen (Tuomaala, Suomi), 40. Juusola (Salminen, Koivunen), 49. Salminen (Koivunen, Tuomaala), 54. Koivunen (Heimosalmi)


    Fínsko: Helomaa (Lampinen) – Vilén (A), Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Juusola, Malinen, Ervasti, Kulonummi – Koivunen, Salminen (C), Tuomaala – Ruusunen (A), Päivärinta, Kemell – Väisänen, Yliniemi, Matikka – Huuhtanen, Järvelä.
    Nemecko: Ganz (Quapp) – Fischer, Krenzlin, Mayr, Klein (A), Rausch, Gottwald, Winkelmann – Cimmerman, N. Heigl, T. Heigl – Rossmy (C), Zap, Lutz – Steck, Hauf, Proske (A) – Niedenz, Grimm, Korte – Feist.

    Rozhodca: Hebeisen (SUI), Reneau (USA) – Hancock II (USA), Slavikovskij (RUS)

    Diváci: 772