Švajčiarsko – Kanada 0:7 (kon.) | Fínsko – Nemecko 10:0 (kon.) | Rusko – Česko 11:1 (kon.)
Lotyšsko – Švédsko 0:7 (kon.)
koniec
Fínsko
10:0 (5:0, 3:0, 2:0)
Nemecko
cz Sobota 01.05.2021, 03:10 • Comerica Center, Frisco, TX • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:33:31)
     
    Finové si ve svém třetím utkání skupiny B s chutí zastříleli, Německo deklasovali vysoko 10:0.

    Jedním z klíčových faktorů byly přesilové hry. Finové v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě skórovali hned šestkrát, z toho jednou při vlastním oslabení. Svěřenci kouče Karjalainena byli jasně lepší i ve hře pět na pět, soupeře přehráli zkrátka ve všech ohledech. Mužem utkání se stal obránce Viljami Juusola, který vstřelil jeden gól a zabránil několika slibným příležitostem soupeře.

    Reprezentace Suomi se vítězstvím posunula do čela skupiny B, které bude hájit v noci ze soboty na neděli proti domácí Americe. Pro Němce dnešním utkáním světový šampionát skončil.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 772 diváků.
     
    Tři nejlepší Němci na šampionátu:

    Nikita Quapp (9 inkasovaných gólů)
    Bennet Rossmy (1+1)
    Nikolaus Heigl (0+2)
     
    Nejlepší hráči utkání: Viljami Juusola – Thomas Heigl
     
    Střely na bránu: 43 – 23
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Paradoxně v oslabení mohl přerušit nulu v kolonce vstřelených gólů Bennet Rossmy. Dokázal nebezpečně vypálit i v pokleku, Helomaa na poslední chvíli vystrčil levý beton.
     
    59:28
    Hokejisté v modrých dresech kombinují v útočném pásmu, hledají cestičku ke vstřelení dvanáctého gólu. Topias Vilén ji nenašel, ztroskotal na lapačce Ganze.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:47
    V závěru utkání přichází ještě jedno vyloučení na německé straně. Forčekující Julian Lutz ve snaze vypíchnout kotouč rozehrávajícímu Suomimu soka podrazil.
     
    58:25
    Samu Salminen mohl zaútočit na hattrick, avšak nesobecky chtěl věnovat gól Tuomaalavi, jenž najížděl mezi kruhy. Těsně před forvardem odpálil touš do střední třetiny Fischer.
     
    57:48
    Velkou příležitost spálil Sami Päivärinta. Útočník v pravém kruhu pováhal ideální příležitost k zakončení, bekhendovou střelu z otočky namířil jen do brusle Mayra.
     
    57:02
    Samostatnou akci Kaspera Kulonummiho zastavil ve středném pásmu Michael Gottwald. Soupři se postavil do cesty a čistým hitem jej odstavil od puku.
     
    56:48
    Přihrávka rukou stála Finy pozici v útočném pásmu. Jimi Suomi si chtěl rukavicí přihrát puk do hokejky, ale vyhození bylo o něco vyšší než předpokládal, kotouč hodil ke spoluhráči Juusolovi.
     
    56:26
    Aleksi Heimosalmi zpoza brány vyjel do levého kruhu. Ještě na pár vteřin zakvedlal s pukem a ve finále zkusil najít hokejku spoluhráče Jarvely, ten skákavou žabičku promáchl.
     
    55:33
    Po zákroku Ganze došlo v na hranici německého brankoviště k menší potyčce. Muži v pruhovaném od sebe horké hlavy rychle odtrhli, vylučovat se nebude.
     
    55:09
    Zakázané uvolnění způsobil Sandro Mayr. Bek zkusil vyslat do úniku Juliana Lutze, tomu chybělo k dosáhnutí na touš pár centimetrů.
     
    54:34
    Příliš dlouho otálel s kotoučem na modré čáře Sebastian Cimmerman. Střílel až pod velkým tlakem Leppänena, po ledě poslal hrací předmět o značný kus vedle brány.
     
    54:06
    Němce připravila o útočné pásmo hra vysokou holí. Tu způsobil Marius Winkelmann a hra byla přerušena proto, že jako další hrál jeden z jeho spoluhráčů.
    53:13 Ville KOIVUNEN - 10:0
     
    53:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Desítka padla! Dvouciferný počet gólů dovršil VILLE KOIVUNEN, jenž svižnou forhendovou střelou poslal puk za brankovou čáru mezi betony Ganze. Asistence: Aleksi Heimosalmi.
     
    52:39
    Aleksi Malinen se zachoval nesobecky, z vrcholku levého kruhu ještě hledal u pravé tyče stojícího Samiho Päivärintu. Překvapený adresát nahrávku v gólovce selhal, minul bránu.
     
    52:15
    Rozhodčí v posledních okamžicích nemají moc práce, hra plyne už delší dobu bez přerušení. Tomi Leppänen našel v levém kruhu Viléna, jeho rána byla hodně nepřesná.
     
    51:55
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou gólman. Helomaa si počkal na pohyb forčekujícího Niedenze, načež přihrál na druhou stranu Kulonummimu.
     
    51:28
    Rychle na druhou stranu. Sisu Yliniemi zkusil štěstí individuálně. Klička proti Krenzlinovi neměl chybu, na Mayra už ovšem nevyzrál.
     
    50:57
    Bennet Rossmy nabral velkou rychlost. Chtěl jí využít k průniku mezi dvěma zadáky. Projel skrze ně, jenže už bez puku na hokejce.
     
    50:21
    Odvážnou otočku za vlastní branou vymyslel Topias Vilén. Překvapený Philip Feist jel dále, finský zadák ho efektivním způsobem vyřadil ze hry.
     
    49:48
    Juuso Helomaa si chytře povyjel proti Lucu Haufovi, kterému zmenšil střelecký úhel. Německý útočník vypálil příklepem nad břevno.
     
    49:10
    Rozhodčí ještě zkoumali, zda Salminen neposlal kotouč do brány bruslí úmyslně, ale porada byla velmi krátká, vše bylo v pořádku.
    48:52 Samu SALMINEN - 9:0
     
    48:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Zkrácená přesilovka využita, k desítce chybí jediný gól. Koivunen mohl střílet, ale ještě viděl před brankou SAMU SALMINENA, ten poslal černou gumu do sítě přirozeným pohybem brusle. Asistence: Ville Koivunen a Samu Tuomaala.
     
    48:20
    Trest Viléna je u konce a tak je na řadě přesilová hra Suomi. Hráči v modrých dresech rychle přesunuli kombinaci do útočné třetiny.
     
    47:43
    Kevin Niedenz vyvezl kotouč do středního pásma. Viditelně chtěl i do útočného, ale bez podpory spoluhráčů si tento krok rozmyslel.
     
    47:31
    Klasická přesilovka Německa skončila předčasně. Sebastian Cimmerman nestíhal rozjetého Sisu Yliniemiho, zastavil ho pouze za cenu podrážení.
     
    46:50
    Ne, Němcům nepomohla ani početní převaha o dva hráče. Rasmus Ruusunen už je na ledě a byl to právě on, kdo obral Krenzlina a osvobodil FIny.
     
    46:16
    Němci bojují o čestný zásah. Connor Korte nahazoval od pravého mantinelu na teč, Bennet Rossmy na dlouhou hokejku těsně minul prostor u pravé tyčky.
     
    45:52
    Hokejisté v bílých dresech mají k dispozici více jak půlminotovou přesilovku pěti proti třem! Ideální příležitost ke vstřelení gólu. Obránce Topias Vilén odjíždí pykat za hrubost.
     
    45:05
    Tentokráte vhazování opanoval Sami Päivärinta. Aleksi Malinen dlouho neotálel, po mantinelu odpálil hrací předmět až za bránu soupeře.
     
    44:44
    Malte Krenzlin střílel ihned po Grimmem vyhraném vhazování. Juuso Helomaa měl o situaci dobrý přehled, černou gumu ukryl v lapačce.
     
    44:31
    Kombinaci v útočném pásmu přerušil spoluhráčům nesmyslným zákrokem finský útočník Rasmus Ruusunen. Protihráči v předbrankovém prostoru přesekl hokejku.
     
    43:58
    Gólman Juuso Helomaa vyrazil střelu Niedenze pouze před sebe. S dorážkou se přihlásil Connor Korte, ten trefil obránce Ervastiho.
     
    43:16
    Michael Gottwald si věděl rady s forčekujícím Jarvelou. Vyřadil ho ze hry přihrávkou o mantinel, kterou navíc uvolnil Lucu Haufa.
     
    42:43
    S pukem na holi operoval za brankou Kasper Kulonummi. Počkal si, až se spoluhráči ideálně rozestaví a rozjel akce přes Huuhtanena.
     
    42:07
    Postavení mimo hru ponechalo hru ve středním pásmu. Sami Päivärinta najížděl za obranu, jenže puk převzal až za modrou čárou.
     
    41:54
    Opět musel finský fantom předvést zákrok. Ani v tomto případě nemusel řešit nic složitějšího, mezi betony podržel nahození Grimma ze středního pásma.
     
    41:29
    Juuso Helomaa se skvěle přesunul proti Korteovi, který dostal do levého kruhu nahrávku od Rausche. Pokus po ledě vykopl pravým betonem.
     
    40:44
    Od prvních vteřin útočí Finové. Elitní lajna obsadila útočné pásmo, po krátké kombinaci střílel z mezikruží Topias Vilén. Ganz v pozoru.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Němci určitě budou chtít udržet počet obdržených gólů na jednociferném čísle, pokusit by se mohli i o zrušení čistého konta Helomaay.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:48.
     
    Svěřenci kouče Karjalainena přidali v prostřední dvacetiminutovce další tři zásahy a ve hře je i dvouciferný počet vstřelených gólů. V první polovině druhé třetiny Finové potrestali fauly, přesilovku pět na tři využil Niko Huuhtanen, následnou klasickou početní převahu zužitkoval Samu Salminen. Zatím poslední gól padl vteřinu před zazněním sirény oznamující konec třetiny, Viljami Juusola ještě stihl vypálit a prostřelit brankáře.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 31 – 12
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:59 Viljami JUUSOLA - 8:0
     
    39:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Favorit vteřinu před koncem druhé třetiny přidal osmý kousek do sbírky! Ofenzivu podpořil obránce VILJAMI JUSSOLA. Dostal nahrávku mezi kruhy a střelou zápěstím poslal puk do sítě mezi vyrážečkou a betonem brankáře. Asistence: Samu Salminen a Ville Koivunen.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:48
    Přesilová hra Německa je minulostí. Kalle Väisänen strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty, jeho zaváhání tak soupeř nepotrestal ani v rámci přesilovky.
     
    38:20
    Ne na dlouho. Kalle Ervasti přečetl nahrávku Thomase Heigla na Kevina Niedenze, koncem hole posunul černou gumu do středního pásma.
     
    37:57
    Příliš dlouho váhal s vyhozením Viljami Juusola. Nakonec ho obral Pascal Steck a kombinace německých hokejistů v útočném pásmu tak může pokračovat.
     
    37:24
    Finský gólman Helomaa opět v pozoru. S velkým přehledem si poradil s ránou Cimmermanna, kterou odpálil vyrážečkou za bránu.
     
    36:48
    Roman Zap vypíchl kotouč Vaisanenovi, který jej nezastavil ani s přispěním nedovoleného zákroku. Německý útočník zakončil únik bekhendovou kličkou, s níž si Helomaa poradil. Německo nesnížilo, ale bude hrát přesilovou hru.
     
    36:07
    Tlak finské reprezentace je zpět. Sisu Yliniemi si pohrál s kotoučem, aby následně vypálil ze zápěstí. Sten Fischer obětavým blokem odrazil puk do ochranné sítě.
     
    35:46
    Sami Päivärinta opanoval buly a do protiútoku vyslal Mika Matikku. Tento forvard střílel z levého kruhu do horních pater brány, kotouč umístil o kousek nad horní tyčku.
     
    35:24
    Pod tlakem hrající Jimi Suomi odpálil touš do bezpečí pouze za cenu zakázaného uvolnění. Malte Krenzlin podržel na zádech Juusolu.
     
    34:45
    Na modré čáře si vyměnili puk obránci. Nakonec na sebe vzal zodpovědnost Maxim Rausch, dělový rána rozezvučela jenom zadní mantinel.
     
    34:20
    Sledujeme dlouhou pasáž hry bez přerušení. Němci poprvé zahrozili a tento okamžik je viditelně povzbudil. Útočné pásmo obsadila třetí formace.
     
    33:59
    Čisté konto Juusa Helomaay bylo poprvé ve výraznějším ohrožení. Gólman totiž neudržel ve výstroji střelu Lutze, ale zaváhání napravil proti Mayrovi, jehož dorážku zastavil levým betonem.
     
    33:25
    Kasper Kulonummi rozjel výrazně svižnější akci. Po pravém mantinelu rozjel Ruusunena, jehož štiplavou ránu schytal gólman Ganz do masky.
     
    32:38
    Opatrná akce německé juniorky skončila ve středním pásmu. Connor Korte zkusil naivní kličku proti Suomimu, ten se stal novým majitelem kotouče.
     
    32:19
    Velkou rychlost nabral Roman Zap, jenže Kalle Ervasti měl proti němu velkou porci metrů k dobru. Výsledek? Další zakázené uvolnění.
     
    31:43
    Samu Salminen mohl střílet, ale na bekhendové zakončení si netroufl, raději nahrál Tomimu Leppänenovi. Ofenzivu podpořivší bek těsně přestřelil.
     
    31:22
    Krátce po vhazování střílel Topias Vilén. Ganz měl o celé situaci dobý přehled, proti pokusu z pravého kruhu nastavil levý beton.
     
    30:59
    Útok Suomi zastavil hvizd čárového rozhodčího. Sami Päivärinta byl na modré čáře příliš netrpělivým, přejel ji rychleji než s pukem jedoucí Malinen.
     
    30:35
    Ve středním pásmu došlo k nezaviněnému střetu mezi Feistem a Kemellem. Rozhodčí nechali citlivě ve hře pokračovat, oba hokejisté budou v pořádku.
     
    29:52
    Obránce Gottwald tentokráte ve hře při plnění defenzivních povinností a počínal si výrazně lépe. Odstavil Huuhtanena, načež za bránou uklidnil hru.
     
    29:13
    Michael Gottwald si zkusil narazit kotouč o mantinel a obelstít tak Viljamiho Juusolu. Neuspěl, finský zadák úmysl soka včas přečetl.
     
    28:39
    Blízko velké příležitosti měl Rasmus Ruusunen. Zradilo ho špatné zpracování, s kotoučem skončil v rohu kluziště mimo palebnpu pozici.
     
    28:20
    Zakázané uvolnění posouvá hru zpět do obranného pásma Německa. Kevin Niedenz sympaticky zabojoval, ale velkou ztrátu na Suomiho nestáhl.
     
    27:42
    Tomi Leppänen si bez problémů poradil s napadajícím Rauschem. Všiml si za vlastní brankou volného Kulonummiho, kam mu také poslal puk.
     
    27:10
    Co k vývoji utkání dodat? Němci proti Česku, Americe, i Rusku předvedli sympatické výkony, ale dnešní utkání jim zatím vůbec nevychází. Hodně pykají za zbytečná vyloučení, v oslabení dnes inkasovali už čtyřikrát.
    26:23 Samu SALMINEN - 7:0
     
    26:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Karjalainena využili i klasickou přesilovku a disponují již sedmibrankovým náskokem. Tuomaala viděl v pravém kruhu SAMU SALMINENA, Ganz se přesunul k levé tyči příliš pozdě. Asistence: Samu Tuomaala a Jimi Suomi.
    25:35 Niko HUUHTANEN - 6:0
     
    25:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    I druhou přesilovku pěti proti třem Finové bez větších problémů přetavili v gól. Nahrávka Päivärinta napříč pásmem na NIKA HUUHTANENA neměla chybu, útočníkovi stačilo neminout odkrytou bránu. Asistence: Sami Päivärinta.
     
    25:13
    Německý kapitán Bennet Rossmy si nyní odpočine delší dobu. Za naražení na hrazení inkasoval kromě dvou minut i osobní desetiminutový trest. Po spoluhráči Krenzlinovi je druhým takto potrestaným hráčem. Na trestné lavici Německa jsou nyní čtyři hokejisté.
     
    24:26
    Němci pokračují v nedisciplinovanosti. Prvním vyloučeným hráčem se ve druhé třetině stal Sandro Mayr, pykat bude za sekání.
     
    24:16
    Výbornou práci odvedl při forčekinku Tomi Leppänen. Obral posledního zadáka Krenzlina a z pravé strany postupoval sám na gólmana. Křižný projektil zastavil strážce svatyně vyrážečkou.
     
    23:32
    Rozjetý Samu Salminen nabruslil do útočné třetiny a zadovkou přenechal puk Jimimu Suomimu. Bek dlouho neotálel, tvrdou střelu k levé tyči vyrazil Ganz betonem.
     
    23:18
    Žádnou větší příležitost ale Němci zatím neměli. A to ani po akci Connora Korteho, kterou těsně před zakončením zastavil včasným vypíchnutím Jarvela.
     
    22:31
    Začátek druhé třetiny patří Německu. Helomaa musel do permanenci znovu uvést svoji lapačku, v níž tentokráte zachytil pokus Winkelmanna od modré čáry.
     
    22:01
    Zakázané uvolnění posílá hru před Lucu Ganze. Luca Hauf hledal dlouhým pasem Kevina Niedenze, ten na černou gumu těsně nedosáhl.
     
    21:45
    Do brejku ujel Philip Feist. V klíčový okamžik mu ovšem puk odjel od hokejky. Dostihl jej až za brankou soupeře, kde ho zpacifikoval Kulonummi.
     
    21:19
    Viljami Juusola ustál tvrdý hit, dokonce ještě stihl rozehrát na spoluhráče Ervastiho. Tento bek posunul hrací předmět alespoň do středního pásma.
     
    20:46
    Snadný zákrok na úvod druhého dějství pro Juusa Helomaau. Od levého mantinelu vypálil hodně pomalý pokus Michael Gottwald, gólman zasáhl lapačkou.
     
    20:10
    Bude zajímavé sledovat, jak se Finové ke zbytku střetnutí postaví. Buď mohou pokračovat v nastoleném tempu a ve snaze navyšovat již tak vysoké vedení, nebo mohou šetřit síly do vyřazovací části, kde změří síly s výrazně silnějšími soupeři.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:58.
     
    Po první třetině je o vítězi jasno. Finsko od úvodu potvrzuje jasnou roli favorita, německému outsiderovi nasázelo pět branek. V rozmezí devatenácti vteřin skórovali Aleksi Malinen a Niko Huuhtanen, třetí gól vstřelil při vlastním oslabení Sami Päivärinta. Střeleckou listinu ve zbývajícím průběhu úvodní části doplnili ještě Samu Tuomaala a Joakim Kemell. Otázkou nyní není kdo, ale o kolik, v americkém Friscu se schyluje k velkému debaklu.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 17 – 5
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    V permanenci musel být i Luca Ganz. Proti střele Aleksiho Malinena od modré čáry vykopl pravý beton, jímž puk poslal do rohu kluziště.
     
    19:09
    Těsně před koncem úvodního dějství ještě jeden zákrok pro Helomaau. Strážce finské svatyně si věděl rady se střelou Niedenze z pravého kruhu, udržel ji ve výstroji.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:38
    Dvojice Topias Vilén, Sami Päivärinta málem vykombinovala celou pětici soupeře. Skončila na posledním hokejistovi, Sandro Mayr v pádu zastavil nahrávku na druhého jmenovaného soka.
     
    18:08
    Nahození Malteho Krenzlina ze středního pásma splnilo účel. Juuso Helomaa vysoko letící puk zachytil do lapačky a rozehrávat nemohl z důvodu dotírajícího Rausche.
     
    17:39
    S velkým přehledem si Luca Ganz poradil s projektilem Huuhtanena. Střelci chytře zmenšil střelecký úhel, načež zachytil černou gumu do rukavice.
     
    17:17
    Za vlastní brankou svedl Kalle Ervasti úspěšný souboj s Connorem Kortem. Udržel je na zádech, překvapivou zadovkou posléze zapojil do hry Jarvelu.
     
    16:39
    Rovnou z buly poslal Yuma Grimm kotouč do středního pásma. Unavená čtvrtá formace Německa může vystřídat, na led naskočila elitní lajna.
     
    16:16
    Němči hrají v plném počtu, stále však jsou pod velkým tlakem. Kasper Kulonummi vypálil od modré čáry o kousek vedle pravé tyčky.
     
    15:47
    Na vrcholku pravého kruhu počkal na přihrávku Sami Päivärinta. Dostal ji, ránu z první ovšem poslal pouze do výstroje přesunujícího se Ganze.
     
    15:15
    Aleksi Malinen na sebe navázal dva protihráče, aby následně zadovkou uvolnil Viljamiho Juusolu. Ten projel do útočné třetiny, kde začíná finský zámek.
     
    14:26
    Forčekující Nikolaus Heigl vypíchl puk Vilénovi a vydal se do zajímavé brejku. Z dobré šance nic nebylo, protože puk v průběhu jízdy zapomněl za sebou.
     
    14:06
    Další vyloučení, opět na německé straně. Jaké to je na trestné lavici si vyzkouší Malte Krenzlin, který si nevšímal kotouče, ale protihráče. Bek inkasoval 2+10 minut za úder do oblasti hlavy a krku.
    13:13 Joakim KEMELL - 5:0
     
    13:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Fantastickou individuální akci předvedl JOAKIM KEMELL. Kotouč převzal na obranné modré. Postupně projel do útočné třetiny, prodral se za dvojici obránců a střelou nad lapačku Ganze vsítil pátý gól svého týmu. Asistence: Aleksi Heimosalmi a Sami Päivärinta.
     
    12:45
    Zaváhání se dopustil na modré čáře stojící Topias Vilén. Nezvládl lehké zpracování, kotouč mu přes čepel hole přeskočil do středního pásma.
     
    12:01
    Svěřenci trenéra Karjalainena obsadili útočnou třetinu a útočí na pátý gól. Ten zatím nepřišel, a to ani po slibné střele Yliniemiho, která rozvlnila pouze boční síť.
     
    11:32
    Hra v rovnovážném stavu dlouho nevydržela. Na lavici hanby usedl německý forvard Thomas Heigl, na vině bylo v tomto případě pozdní dohrání.
     
    11:10
    K váhajícímu Juusolovi se stáhli dva protihráči. Obránce vyslal pomalou zadovkou, kterou zachytil Connor Korte, aby vzápětí poslal nepřesnou nahrávku naslepo před bránu.
     
    10:39
    Klasická přesilovka Finů je minulostí. Zleva zaútočil Bennet Rossmy, ale sám toho příliš nezmohl. Střelou zápěstím trefil pouze blokujícího Ervastiho.
     
    10:02
    Luca Ganz si počkal na pokus Kaspera Kulonummiho. Nahození od modré čáry postrádalo přesnost i razanci, skončilo v lapačce připraveného gólmana.
     
    09:31
    Prozatím se němečtí hokejisté ubránili. Dobrou práci odvedl Sten Fischer, terý donutil k chybě Leppänena, načež vyhodil po mantinelu.
     
    09:07
    Ještě pokračuje klasická přesilovka pěti proti čtyřem. Hráči v modrém okamžitě přesunuli hru do útočného pásma. Ganz musí být opět v pozoru.
    08:24 Samu TUOMAALA - 4:0
     
    08:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Demolice outsidera pokračuje. Od Suomiho dostal pas do levého kruhu SAMU TUOMAALA, jenž propálil Ganze ránou k protější tyči. Asistence: Jimi Suomi.
     
    08:11
    Velká komplikace pro Německo. Druhý faul v rozmezí dvanácti vteřin vyrobil Maxim Rausch, tento bek podrazil unikajícího Matikku. Finové tak mají k dispozici téměř dvouminutovou převahu o dva hráče.
     
    07:59
    Premiérová početní převaha čeká také na Finy. Connoru Korteovi se verdikt rozhodčích vůbec nelíbí, ale už s ním nic neudělá. Dvě minuty za hru vysokou holí.
    07:02 Sami PÄIVÄRINTA - 3:0
     
    07:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Chyba v defenzivě znamená třetí gól v síti Ganze! Vilén si všiml za obranou najetého SAMIHO PAIVARINTY. Sedmnáctiletý mladík v úniku forhendovou kličkou roztáhl gólmana a puk následně poslal do brány podél jeho pravého betonu. Finové tak přidali do sbírky i gól v oslabení. Asistence: Topias Vilén.
     
    06:49
    Početní převaha Německa zatím není vůbec špatná. Po většinu čase se drží v útočném pásmu, jen střel by mohlo být více. Každopádně jsou schopni držet soka v zámku.
     
    06:24
    Ziescheho družina znovu obsadila útočnou třetinu. Malte Krenzlin naznačil střelu, aby nakonec ještě posunul touš na Mayra, tomu přeskočil hrací předmět přes hokejku.
     
    05:46
    Němci, jmenovitě Luca Hauf zvládl buly a hráči v bílém dresu si dobrou půl minuty užívali pobyt v útočném pásmu. Až do doby, než Kasper Kulonummi zblokoval ránu Fischera.
     
    05:08
    Svěřenci kouče Karjalainena pykají za vlastní nedisciplinovanost. V jeden moment totiž bylo Finů na ledové ploše šest, což muži v pruhovaném nepřehlédli.
     
    04:55
    Zápas už poměrně dlouho probíhá bez přerušení, vlastně od druhého vstřeleného gólu. Vaisanena nepustil do útočného pásma Rausch.
     
    04:32
    Defenzivní povinnosti si splnil Viljami Juusola na jedničku. Do posledního okamžiku počkal na kličku Niedenze, načež mu vypíchl puk z pod hole.
     
    03:57
    Po pravém mantinelu ujel svému osobnímu strážci Sami Päivärinta. Zadovkou přenechal kotouč Suomimu, jenž pálil z první vysoko nad.
     
    03:20
    Tomi Leppänen si v těžké situaci poradil hodně odvážně, Mayrovi udělal kličku do protipohybu. Tím si vytvořil prostor, po mantinelu zapojil do hry Ervastiho.
     
    02:43
    A tlak hokejistů v modrých dresech pokračuje. Naši západní sousedé inkasovali dva tvrdé direkty, s nimiž přišly veškeré předzápasové taktiky vniveč.
    02:11 Niko HUUHTANEN - 2:0
     
    02:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vstřelit dva góly v rozmezí devatenácti vteřin? Pro Finy žádný problém! Ganz vykopl pokus Viléna jenom před sebe, NIKO HUUHTANEN měl při dorážce snadnou práci. Asistence: Topias Vilén a Juho Järvelä.
    01:52 Aleksi MALINEN - 1:0
     
    01:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To bylo rychlé. Nahrávku na modrou čáru obdržel ALEKSI MALINEN, který dlouho neotálel a střelou k levé tyči uspěl, Ganz za pukem natahoval beton marně. Asistence: Sisu Yliniemi a Kalle Väisänen.
     
    01:21
    Němci od úvodu střetnutí brání. Pod tlakem ujel Sandro Mayr za vlastní bránu, vysokým obloučkem přesunul dění hry do středního pásma.
     
    00:49
    Hned v úvodu velká šance! Po pravé straně si najel až před bránu Sami Päivärinta, v dobré pozici ale těsně minul prostor u levé tyčky.
     
    00:10
    Zápas mezi Finskem a Německem právě začal! Favorit je jasný. Je jím reprezentace Suomi, která v případě vítězství může poskočit do čela skupiny B.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Lampinen (Helomaa) – Vilén (A), Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Juusola, Malinen, Ervasti, Kulonummi – Koivunen, Salminen (C), Tuomaala – Ruusunen (A), Päivärinta, Kemell – Väisänen, Yliniemi, Matikka – Huuhtanen, Järvelä.

    Německo: Quapp (Ganz) – Fischer, Krenzlin, Mayr, Klein (A), Rausch, Gottwald, Winkelmann – Cimmerman, N. Heigl, T. Heigl – Rossmy (C), Zap, Lutz – Steck, Hauf, Proske (A) – Niedenz, Grimm, Korte – Feist.

    Rozhodčí: Hebeisen, Reneau – Hancock II, Slavikovskij.
     
    NĚMECKO U18

    Německo ve třech duelech vyšlo bodově naprázdno se 14 inkasovanými brankami. Dnes v noci nastoupí ke svému druhému klání ve dvou dnech a zároveň odehraje své poslední střetnutí na tomto šampionátu.

    Tým na turnaji vsítil pouze pět gólů, o které se postaralo pět různých střelců. Nejlepšími výkony se asi prezentuje forvard Nikolaus Heigl se dvěma asistencemi a pozitivní účastí na ledové ploše.

    Statistické okénko vybraného hráče

    Nikolaus Heigl – RB Hockey Juniors – útočník
    → 0+2, +2 účast, 6 střel na bránu, TM 0, SG% 0,00
     
    FINSKO U18

    Finsko vstoupilo do letošního šampionátu velmi dobře, když v duelech proti Rusku a Česku slavilo výhry. V obou případech však v závěru mazalo svou ztrátu. Úvodní klání rozhodly až samostatné nájezdy.

    Ve skvělé formě do turnaje vstoupili forvardi Ville Koivunen, Brad Lambert a Samu Tuomaala, kteří zapsali po čtyřech bodech. Mezi tyčemi se zatím představil pouze Aku Koskenvuo.

    Statistické okénko vybraného hráče

    Aleksi Heimosalmi – Ässät U20 – obránce
    → 1+2, +3 účast, 9 střel na bránu, TM 0, SG% 11,11
     
    VÍTEJTE PŘI SLEDOVÁNÍ ON-LINE PŘENOSU!

    Předposlední hrací den základních skupin v rámci letošního MS v ledním hokeji do 18 let nabídne dvě utkání. Zde můžete sledovat on-line přenos z duelu Skupiny B mezi Finskem a Německem, jehož start je naplánován krátce po 03:00 SEČ. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 2. Malinen (Yliniemi, Väisänen), 3. Huuhtanen (Vilén, Järvelä), 8. Päivärinta (Vilén), 9. Tuomaala (Suomi), 14. Kemell (Heimosalmi, Päivärinta), 26. Huuhtanen (Päivärinta), 27. Salminen (Tuomaala, Suomi), 40. Juusola (Salminen, Koivunen), 49. Salminen (Koivunen, Tuomaala), 54. Koivunen (Heimosalmi)


    Fínsko: Helomaa (Lampinen) – Vilén (A), Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Juusola, Malinen, Ervasti, Kulonummi – Koivunen, Salminen (C), Tuomaala – Ruusunen (A), Päivärinta, Kemell – Väisänen, Yliniemi, Matikka – Huuhtanen, Järvelä.
    Nemecko: Ganz (Quapp) – Fischer, Krenzlin, Mayr, Klein (A), Rausch, Gottwald, Winkelmann – Cimmerman, N. Heigl, T. Heigl – Rossmy (C), Zap, Lutz – Steck, Hauf, Proske (A) – Niedenz, Grimm, Korte – Feist.

    Rozhodca: Hebeisen (SUI), Reneau (USA) – Hancock II (USA), Slavikovskij (RUS)

    Diváci: 772