Rusko – Česko 7:4 (kon.) | Švédsko – Fínsko 3:0 (kon.)
koniec
Švédsko
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Fínsko
Nedeľa 14.02.2021, 16:00 • Malmö Arena, Malmö • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:55
    Hráči v bielom ale dokázali puk podržať a teraz sú to oni, kto núti súpera bojovať v obrane o puk. Medzitým Fíni odvolali brankára Säteriho a útočia v šestici.
     
    55:42
    Fínom sa však konečne podarilo zatlačiť Švédov hlboko do obrany. Leino strieľal z ľavého kruhu po krížnej prihrávke sprava, Rifalkovu bránku ale z prvej minul.
     
    55:01
    Leino sa z ľavého krídla natlačil okolo švédskeho obrancu až pred bránkovisko, puk ale cez brankára Rifalka nepretlačil.
     
    50:08
    Až na záver presilovky sa Švédi dostali do útočnej tretiny. Po rýchlej kombinácii na jeden dotyk sa pri pravej žŕdke dostal puk na hokejku Holmberga, ktorý však slabou strelou trafil pripravenú lapačku brankára Säteriho.
     
    48:36
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Hannes Björninen – 2 min., podrazenie).
     
    48:29
    Persson nahodil od modrej puk na fínsku bránku. Brankárovi Säterimu clonili hráči pred bránkoviskom, puk tak nevidel a ten zazvonil o jeho ľavú žŕdku.
     
    43:52
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Miro Aaltonen – 2 min., sekanie).
    40:24 Filip Hållander (SWE) - 3:0
     
    40:24
    Švédsko dalo gól!
    Švédi šťastným gólom navyšujú svoj náskok! FILIP HÅLLANDER si od pravého mantinelu naviedol puk smerom k bránke a z ostrého uhla vystrelil. Jeho pokus zrazil Saarijärvi do zadného mantinelu, od ktorého sa odrazil do chráničov brankára Säteriho, ktorý stál pri svojej žŕdke a od neho do fínskej bránky. Bez asistencie.
     
    37:04
    Turunen z ľavého kruhu vystrelil na švédsku bránku, túto strelu ale zastavil brankár Rifalk. Spoluhráči Turunena sa ešte snažili o dorážky, puk ale skončil pod betónmi výborne chytajúceho Rifalka.
    28:54 Jesper Sellgren (SWE) - 2:0
     
    28:54
    Švédsko dalo gól!
    Švédi odskakujú už do dvojgólového náskoku! Fínska strela po vhadzovaní bola zablokovaná a Švédi vyrazili do rýchleho protiútoku. Na jeho konci našiel Zaar peknou prihrávkou do druhej vlny z pravej strany útočnej tretiny neobsadeného JESPERA SELLGRENA, ktorý krásnou strelou namieril do ľavého horného rohu Säteriho bránky. Asistencie: Simon Ryfors, Daniel Zaar.
     
    26:20
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Joel Persson – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
    26:05 Max Friberg (SWE) - 1:0
     
    26:05
    Švédsko dalo gól!
    Švédi otvárajú skóre! Olofsson tečoval v strednom pásme puk na ľavé krídlo na MAXA FRIBERGA, ktorý sa z ľavej strany natlačil cez obrancu pred bránkovisko Fínska. Puk potom dostal popod pravé rameno brankára Säteriho do siete. Asistencie: Fredrik Olofsson, Niklas Hansson.
     
    25:17
    Pettersson donútil tvrdou strelou z ľavého krídla brankára Fínska Säteriho k zákroku. Prihrávkou na opačnú stranu ešte hľadal Vikstena, ktorý ale puk netrafil.
     
    15:30
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Pontus Holmberg – 2 min., podrazenie).
     
    15:08
    Petterssonovo nahodenie z vrcholu ľavého kruhu tečoval cloniaci Viksten do hornej žŕdky Säteriho bránky.
     
    09:20
    Po prihrávke od pravého mantinelu sa puk dostal pred bránkovisko na Turunena, ktorý zblízka nasmeroval puk z prvej do pravej žŕdky švédskej bránky.
     
    06:09
    Aaltonen sa dostal po prihrávke z pravého krídla úplne sám pred brankára Švédska Rifalka, puk sa mu ale pri spracovávaní postavil na hranu a z výbornej streleckej pozície vypálil nad švédsku bránku.
     
    03:06
    Sund prišiel pri rozohrávke na vlastnej modrej čiare o puk a Hansson ho pristavil medzi kruhmi pre Bengtssona. Ten tvrdou strelou namieril priamo do fínskeho gólmana Säteriho.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 27. Friberg (Olofsson, Hansson), 29. Sellgren (Ryfors, Zaar), 41. Hållander


    Švédsko: Rifalk (Fasth) – Lundkvist, Sellgren, Hansson, Backström, Persson, Lundberg – Viksten, Holmberg, Pettersson – Zaar, Ryfors, Olofsson – Berggren, Wingerli, Frödén – Friberg, Bengtsson, Hållander – Sandberg.
    Fínsko: Säteri (Juvonen) – Sund, Saarijärvi, Salo, Kemiläinen, Parikka, Nikkilä, Koivisto, Vainio – Turunen, M. Aaltonen, Nurmi – Innala, Lundell, J. Karjalainen – Klemetti, Tiivola, Puustinen – Virtanen, Björninen, R. Leino.

    Rozhodca: Nord, Holm – Malmqvist, Lundgren (SWE)