Rusko – Česko 7:4 (kon.) | Švédsko – Fínsko 3:0 (kon.)
koniec
Švédsko
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Fínsko
Nedeľa 14.02.2021, 16:00 • Malmö Arena, Malmö • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Euro Hockey Tour medzi Švédskom a Fínskom. Stretnutie sa začne o 16:00.
     


    Švédsko

    Švédom sa v tomto ročníku Euro Hockey Tour príliš nedarí a aj keď sú jedinou reprezentáciou, ktorá (dokonca až trikrát) dokázala obrať suverénnych Rusov o body, tak na nich z celkovej tretej priečky EHT strácajú už 13 bodov. Na domácich Beijer Hockey Games boli pred dneškom na druhom mieste, keď najskôr zdolali prvýkrát v sezóne Čechov, potom však, ako už je v tomto ročníku tradíciou, prehrali po nájazdoch s Ruskom.

    Posledných 5 zápasov:
    Švédsko – Rusko 3:4 po nájazdoch
    Fínsko – Švédsko 1:4
    Česko – Švédsko 4:1
    Česko – Švédsko 2:3 po predĺžení
    Švédsko – Rusko 1:2 po nájazdoch
     


    Fínsko

    Aj výsledky Fínov v Euro Hockey Tour sú zatiaľ od ideálu veľmi ďaleko. Severania sú v celkovej tabuľke súťaže na poslednom mieste s rovnakým počtom bodov, ako majú tretí Švédi. V poradí Beijer Hockey Games boli pred dneškom na treťom mieste so ziskom dvoch bodov, ktoré získali výhrou po nájazdoch nad Českom.

    Posledných 5 zápasov:
    Fínsko – Česko 4:3
    Fínsko – Švédsko 1:4
    Rusko – Fínsko 5:1
    Rusko – Fínsko 3:2
    Fínsko – Česko 3:2 po nájazdoch
     


    Vzájomné zápasy

    V tejto sezóne Euro Hockey Tour je bilancia medzi týmito dvomi reprezentáciami vyrovnaná. V novembri 2020 sa z domácej výhry 3:2 radovali Fíni, pred Vianocami v Moskve však vyhrali Švédi 4:1.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Rifalk (Fasth) – Lundkvist, Sellgren, Hansson, Backström, Persson, Lundberg – Viksten, Holmberg, Pettersson – Zaar, Rydahl, Olofsson – Berggren, Wingerli, Frödén – Friberg, Bengtsson, Hållander – Sandberg.

    Fínsko: Säteri (Juvonen) – Sund, Saarijärvi, Salo, Kemiläinen, Parikka, Nikkilä, Koivisto, Vainio – Turunen, M. Aaltonen, Nurmi – Innala, Lundell, J. Karjalainen – Klemetti, Tiivola, Puustinen – Virtanen, Björninen, R. Leino.

    Rozhodca: Nord, Holm – Malmqvist, Lundgren (SWE).
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Švédi budú hrať v modrých dresoch, Fíni v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:26
    Fíni vyhrali úvodné buly, okamžite ale puk stratili a Švédi ho prvýkrát nahodili do útočného pásma.
     
    00:58
    Tam však Fíni puk zastavili a spoza svojej bránky zakladajú ich útok obrancovia. Ich rozohrávku v strednom pásme zastavili napádajúci Švédi.
     
    01:31
    Úvod zápasu je zatiaľ veľmi opatrný. Švédi sa navyše pri svojej rozohrávke previnili proti pravidlám zakázaným uvoľnením.
     
    02:14
    Švédska rozohrávka sa ani tentoraz nevydarila, Fíni však domácim puk vrátili. Švédi tak môžu rozohrávať od vlastných obrancov znovu.
     
    02:45
    Virtanen vyrazil do útočného pásma po pravom krídle, pred bránku sa ale nedostal. Jeho spoluhráči boli natlačení do rohu útočnej tretiny, kde o puk prišli.
     
    03:06
    Sund prišiel pri rozohrávke na vlastnej modrej čiare o puk a Hansson ho pristavil medzi kruhmi pre Bengtssona. Ten tvrdou strelou namieril priamo do fínskeho gólmana Säteriho.
     
    03:09
    Sund hneď po buly vo vlastnom obrannom pásme vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    03:33
    Fíni vytlačili Švédov do stredného pásma a napokon ich obrali o puk. Ten Lundell zaviezol do útočnej tretiny.
     
    04:01
    Nahodenie od modrej sa snažil tečovať Karjalainen, puk ale len jemne škrtol a hrací predmet skončil mimo Rifalkovej bránky.
     
    04:45
    Švédi zatlačili Fínov do ich obranného pásma a na konci ich kombinácie bola strela Sellgrena od modrej. Tá skončila mimo Säteriho bránky.
     
    05:25
    Lundkvistov pokus o individuálny prienik bol neúspešný a Fíni potom puk odpálili až do švédskej obrannej tretiny. Odtiaľ zakladajú Švédi svoj ďalší útok.
     
    05:54
    Hanssonovo nahodenie Säteri vyrazil a Backströmovi následne puk odskočil do stredného pásma.
     
    06:09
    Aaltonen sa dostal po prihrávke z pravého krídla úplne sám pred brankára Švédska Rifalka, puk sa mu ale pri spracovávaní postavil na hranu a z výbornej streleckej pozície vypálil nad švédsku bránku.
    06:09 Miro Aaltonen (FIN)
     
    06:32
    Oba tímy si nepresnými rozohrávkami vystriedali kontrolu nad pukom, až sa vrátil naspäť na hokejky švédskych obrancov.
     
    06:53
    Zaar ho potiahol po pravej strane do útočnej tretiny a hneď po prechode útočnej modrej ho nahodil na brankára Säteriho, ktorý musel zasiahnuť.
     
    07:03
    Nahodenie Švédov do útočnej tretiny bolo pomalšie, ako Wingerli čakal a švédsky útočník sa dostal do ofsajdu.
     
    07:55
    Parikka od modrej trafil blokujúceho Švéda. V rohu fínskej útočnej tretiny sa k puku následne dostali Švédi a Fíni rýchlo odchádzajú striedať.
     
    08:33
    Fíni sa nasťahovali do útočnej tretiny, od mantinelov sa ale nedokázali dostať do streleckej pozície. Švédi chceli prejsť do rýchleho protiútoku, znovu sa ale sami vlastnými nepresnosťami vystavili do ofsajdu.
     
    09:20
    Po prihrávke od pravého mantinelu sa puk dostal pred bránkovisko na Turunena, ktorý zblízka nasmeroval puk z prvej do pravej žŕdky švédskej bránky.
     
    09:55
    Fíni akoby trochu pridali a dokázali zatlačiť Švédov do ich obranného pásma. Od mantinelov sa ale zatiaľ nedokázali dostať.
     
    10:28
    Švédi sú radi, že dostali puk z vlastného obranného pásma a okamžite šli striedať. Ich spoluhráči, ktorí naskočili na ľad, sa potom hneď dostali pod tlak napádajúcich Fínov.
     
    11:05
    Teraz sa ale Fíni dostali pod švédsky tlak a podobne ako na opačnej strane, aj Švédi si puk prihrávajú len popri mantineli.
     
    11:45
    Koivisto našiel kolmicou cez stred švédskej obrany medzi kruhmi Virtanena, ktorý ale namieril len do obrancu Švédska.
     
    12:20
    Švédi nahodili puk za fínsku bránku, kde ho ale nedokázali vybojovať. Hráči Suomi sa snažia o rozohrávku, ktorú im ale komplikujú napádajúci Švédi.
     
    12:53
    Napádanie Švédov bolo úspešné a skončilo tvrdou strelou od Lundberga od modrej, ktorú brankár Säteri vyrazil betónom.
     
    13:30
    Klemetti si dokorčuľoval vlastné nahodenie na zadný mantinel, puk ale v súboji so švédskym obrancom nedokázal dostať na spoluhráčov. O hrací predmet tak prišiel.
     
    14:06
    Zápas je skôr taktickou zákopovou vojnou než otvoreným súbojom. Oba tímy zachytávajú nahodenia súperov často už v strednom pásme a nepúšťajú ich príliš ani do vlastnej obrannej tretiny.
     
    14:44
    Backströmovo nahodenie švihom od modrej brankár Säteri vyrazil. Odrazený puk získali Švédi, ktorí sa usadili v útočnej tretine.
     
    15:08
    Petterssonovo nahodenie z vrcholu ľavého kruhu tečoval cloniaci Viksten do hornej žŕdky Säteriho bránky.
    15:08 Emil Pettersson (SWE), Daniel Viksten (SWE)
     
    15:30
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Pontus Holmberg – 2 min., podrazenie).
     
    16:04
    Fínom sa úvod presilovky vôbec nevydaril a Švédi im dvakrát za sebou odpálili puk až za Säteriho bránku.
     
    16:34
    Švédi navyše výborným forčekingom bránia Fínom v pokojnej rozohrávke. Tí si tak prihrávajú puk len na vlastnej polovici klziska.
     
    16:54
    Až po viac ako minúte sa dostali Fíni do útočnej tretiny, Saarijärviho nahodenie od modrej ale bez väčších problémov chytil brankár Rifalk.
     
    17:28
    Kombinácia Fínov na pravej strane útočnej tretiny skončila zakončením Karjalainena z pravého kruhu z prvej, brankár Švédska Rifalk ale bol pripravený a strelu zastavil.
     
    17:30
    Švédsko v plnom počte.
     
    17:54
    Švédi vytlačili Fínov po konci oslabenia zo svojej obrannej tretiny a Fíni, ktorí sa chceli natlačiť naspäť, sa dostali do ofsajdu.
     
    18:30
    Koivisto dotlačil výborným pohybom Švédov až za ich bránku, odkiaľ museli Švédi vyhodiť puk do stredného pásma. Fíni chceli hneď zaútočiť, znovu sa ale vystavili do ofsajdu.
     
    18:55
    Švédi teraz zatlačili Fínov do ich obranného pásma, cez dobre brániacich protihráčov sa ale nie a nie dostať k strele. Puk si preto posúvajú len popri mantineli.
     
    19:25
    Olofsson strieľal z pravého kruhu z prvej po krížnej prihrávke, namieril ale len do bočnej siete. Fíni získali puk a pokúsia sa ešte o jeden útok.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Na rozdiel od prvého dnešného zápasu medzi Ruskom a Českom sme v prvej tretine tohto zápasu videli skôr súboj o stredné pásmo a taktický boj. Ani jeden z tímov výrazne neprevýšil svojho súpera a šancí bolo veľmi málo, napriek tomu však dokázali Švédi i Fíni trafiť bránkovú konštrukciu bránky súpera. Bezgólové skóre je ale viac-menej logickým vyústením prvého dejstva a uvidíme, čo nám oba severské tímy predvedú v ďalších častiach zápasu.

    Strely na bránku v 1. tretine: 7:4
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:51.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:11
    Druhá tretina začína zakázaným uvoľnením Švédska.
     
    20:44
    Fíni vyhrali buly v útočnom pásme, dostali sa však s pukom len za švédsku bránku, kde oň v sérii súbojov so Švédmi prišli.
     
    21:09
    Aspoň sa tak snažia skomplikovať Švédom rozohrávku vysokým napádaním, čo sa im darí, pretože Švédi sa stále nedokázali dostať ani len do stredného pásma.
     
    21:39
    Fínska rozohrávka ale nebola oveľa lepšia a skončila ďalším ofsajdom. Tých je tento zápas zatiaľ plný.
     
    22:20
    Nahodenie Fínov od zadného mantinelu sa odrazilo k brankárovi Rifalkovi, ktorý puk pristavil pre svojich obrancov. Tí však rozohrali nepresne a zaútočiť môžu Fíni.
     
    22:56
    Zaarov pokus o sólový prienik neuspel a Virtanen podobnou akciou zatiahol puk do útočnej tretiny. Tam ho ale Švédi vytlačili k mantinelu a pripravili o hrací predmet.
     
    23:12
    Lundkvist hneď po prechode útočnej modrej čiary vystrelil z príklepu do lapačky pripraveného fínskeho brankára Säteriho.
     
    23:40
    Ďalšie nahodenie Fínov od modrej sa odrazilo od zadného mantinelu pred bránkovisko, kde sa žiadny z hráčov v bielom nedostal k strele. Puk napokon prikryl lapačkou švédsky gólman Rifalk.
     
    24:16
    Rifalk potom vyrazil i okamžitú strelu Fínov hneď po vyhranom buly. Jeho spoluhráči sa snažia o rozohrávku svojho útoku.
     
    24:46
    Berggren sa z ľavého krídla dostal do útočnej tretiny, puk ale nahodil do priestoru, kde nebol žiadny z jeho spoluhráčov.
     
    25:17
    Pettersson donútil tvrdou strelou z ľavého krídla brankára Fínska Säteriho k zákroku. Prihrávkou na opačnú stranu ešte hľadal Vikstena, ktorý ale puk netrafil.
     
    26:05
    Švédsko dalo gól!
    Švédi otvárajú skóre! Olofsson tečoval v strednom pásme puk na ľavé krídlo na MAXA FRIBERGA, ktorý sa z ľavej strany natlačil cez obrancu pred bránkovisko Fínska. Puk potom dostal popod pravé rameno brankára Säteriho do siete. Asistencie: Fredrik Olofsson, Niklas Hansson.
    26:05 Max Friberg (SWE) - 1:0
     
    26:20
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Joel Persson – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    26:43
    Fíni vyhrali buly v útočnej tretine a hneď dostali Švédov pod tlak. Tí ich zatiaľ nepustili k strele.
     
    27:09
    Aaltonen prihrávkou z pravého kruhu posunul puk na útočnú modrú čiaru na Kemiläinena, ktorého tvrdú strelu podržal na hrudi švédsky brankár Rifalk.
     
    27:50
    Pokračovanie presilovky sa Fínom už tak nedarí a Švédi im dvakrát za sebou odpálili puk až za Säteriho bránku.
     
    28:20
    Švédsko v plnom počte.
     
    28:44
    Fínom sa tentoraz vydaril rýchly prechod útočnej modrej čiary a z ľavého kruhu vystrelil Björninen. Gólman Švédov Rifalk si ale poradil i s týmto pokusom.
     
    28:54
    Švédsko dalo gól!
    Švédi odskakujú už do dvojgólového náskoku! Fínska strela po vhadzovaní bola zablokovaná a Švédi vyrazili do rýchleho protiútoku. Na jeho konci našiel Zaar peknou prihrávkou do druhej vlny z pravej strany útočnej tretiny neobsadeného JESPERA SELLGRENA, ktorý krásnou strelou namieril do ľavého horného rohu Säteriho bránky. Asistencie: Simon Ryfors, Daniel Zaar.
    28:54 Jesper Sellgren (SWE) - 2:0
     
    29:33
    Švédi získali dvomi gólmi istotu na hokejky a hneď majú zápas pod kontrolou. Fínom sa prechod stredným pásmom príliš nedarí.
     
    30:10
    Fíni preto vyrazili aspoň napádať švédsku rozohrávku a v tejto snahe uspeli. Nahodenie na svoju bránku ale znovu chytil zatiaľ výborný švédsky brankár Rifalk.
     
    30:42
    Innalovu krížnu prihrávku z pravého kruhu zrazili Švédi do rohu vlastnej obrannej tretiny. Tam puk vybojovali Fíni.
     
    31:13
    Tí sa teraz dostali do tlaku a striedajú počas hry. Švédi začínajú byť znateľne unavení.
     
    31:46
    Fíni naďalej kombinujú okolo unavenej švédskej pätice, ktorá sa už zatiahla do obrannej formácie. Fíni si ale sami komplikujú útok nepresnými prihrávkami.
     
    32:14
    Až po takmer dvoch minútach sa Švédi konečne dostali z vlastného obranného pásma a rýchlo vystriedali. Fíni sa totiž hneď snažia vrátiť pred Rifalkovu bránku.
     
    32:50
    Ryfors potiahol puk po pravej strane do útočnej tretiny, kde sa dostal k Zaarovi. Jeho tvrdá strela letela priamo do hrude fínskeho gólmana Säteriho.
     
    33:26
    Aaltonen začal kľučkovať pri prechode útočnej modrej čiary a výrazne zbrzdil útok svojho tímu. Švédi tak mohli Fínov vytlačiť až na ich polovicu klziska.
     
    34:01
    A po zisku puku v strednom pásme mohli i sami zaútočiť, Pettersson ale spáchal pri prechode útočnej modrej čiary ďalší ofsajd.
     
    34:30
    Švédi sa po predošlej fínskej aktivite snažia trochu upokojiť hru a prihrávajú si puk za vlastnou bránkou.
     
    34:52
    Rozohrávku však Švédi vzápätí pokazili a zakázaným uvoľnením darovali Fínom úplne zadarmo vhadzovanie pred Rifalkom.
     
    35:30
    Oba tímy nahodili puk na zadný mantinel za súperovou bránkou, ani jeden z nich ale toto nahodenie nedokorčuľoval. Puk majú na hokejkách znovu Fíni.
     
    36:09
    Backström vyhodil puk z vlastnej obrannej tretiny na tribúnu, našťastie pre Švédov sa ale pritom puk odrazil od plexiskla. Nasleduje ďalšie buly po ľavici švédskeho gólmana Rifalka.
     
    36:28
    Ryfors obkrúžil s pukom celé útočné pásmo, jeho nahodenie na Säteriho bránku ale skončilo mimo fínskej svätyne a hráči Suomi odrazený puk získali.
     
    37:04
    Turunen z ľavého kruhu vystrelil na švédsku bránku, túto strelu ale zastavil brankár Rifalk. Spoluhráči Turunena sa ešte snažili o dorážky, puk ale skončil pod betónmi výborne chytajúceho Rifalka.
     
    37:30
    Fíni chceli po ďalšom nevydarenom švédskom nahodení rýchlo otočiť hru na opačnú stranu, znovu ale spáchali pri prechode útočnej modrej čiary ofsajd.
     
    37:55
    Ryfors spadol s pukom vo vlastnom obrannom pásme, v páde ale ešte dokázal odpáliť puk pred napádajúcim Fínom.
     
    38:21
    Fíni potom puk zase nahodili len za švédsku bránku, kde ho zastavil gólman Rifalk. Švédi odpovedajú svojím útokom, ktorým sa usadili v útočnej tretine.
     
    38:51
    Ani ich útok ale k ničomu neviedol. Parikka potom hľadal kolmicou na útočnú modrú čiaru svojho spoluhráča, ten ale puk nezasiahol a končí tak na zakázanom uvoľnení.
     
    39:10
    Švédi buly v útočnom pásme vyhrali, k strele sa však nedostali. Naopak, nepresnými prihrávkami sa sami vyhnali do stredného pásma.
     
    39:57
    Turunen urobil znovu okruh okolo celého útočného pásma a od modrej čiary nahodil puk na Rifalka. Puk pred ním nezasiahol Aaltonen a švédsky gólman puk skryl do chráničov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ani druhá tretina nepriniesla výraznejšiu zmenu v obraze hry, na rozdiel od prvého dejstva sme však videli aspoň dva góly a oba z hokejky Švédov. Skóre otvoril pekným prienikom Friberg a už zhruba o dve minúty neskôr navýšil náskok domáceho tímu Sellgren. Švédi potom prenechali iniciatívu Fínom, tým sa ale dnes príliš nedarí a ich hre chýba priamočiarosť. Ak sa Fíni už aj dostanú do streleckého zakončenia, tak sú zase buď veľmi nepresní alebo namieria priamo do zatiaľ veľmi dobre chytajúceho švédskeho gólmana Rifalka. Ak teda chcú Fíni s týmto zápasom v tretej tretine ešte niečo urobiť, tak musia tieto aspekty svojej hry výrazne zlepšiť.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 8:6 (15:10)
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:24
    Švédsko dalo gól!
    Švédi šťastným gólom navyšujú svoj náskok! FILIP HÅLLANDER si od pravého mantinelu naviedol puk smerom k bránke a z ostrého uhla vystrelil. Jeho pokus zrazil Saarijärvi do zadného mantinelu, od ktorého sa odrazil do chráničov brankára Säteriho, ktorý stál pri svojej žŕdke a od neho do fínskej bránky. Bez asistencie.
    40:24 Filip Hållander (SWE) - 3:0
     
    41:02
    Švédi donútili vysokým napádaním Fínov k chybe, už sa však neženú za každú cenu do útoku a puk posunuli dozadu.
     
    41:55
    Rozohrávka sa ale domácim tentokrát nevydarila a Fíni sa v strednom pásme zmocnili puku. Ich nahodenie za švédsku bránku zastavil Sellgren.
     
    42:38
    Friberg si nakorčuľoval na ľavé krídlo na prihrávku z vlastnej obrannej tretiny, k strele sa ale nedostal. Puk však zostal na hokejkách Švédov.
     
    43:09
    Hansson nahodil puk od modrej pred bránku na Friberga, ktorému chýbalo pár centimetrov na to, aby ho zasiahol. Je signalizované fínske vylúčenie.
     
    43:52
    Švédi využili výhodu naplno a ich dlhú kombináciu zakončil strelou od modrej Pettersson. Jeho rana bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    43:52
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Miro Aaltonen – 2 min., sekanie).
     
    44:09
    Švédi vyhrali buly a rozostavili do presilovkového postavenia. Brankár Säteri však nechtiac posunul svoju bránku a hra je prerušená.
     
    44:32
    Švédska útočná kombinácia bola teraz plná nepresných prrihrávok a Fíni tak úplne logicky puk vyhodili zo svojej obrannej tretiny.
     
    45:03
    Švédi sa však rýchlo vrátili naspäť a ich ďalší pokus bol úspešnejší. Ryforsovu prihrávku spoza bránky na konci ich útoku zastavil Saarijärvi, ktorý puk pohotovo vystrelil až za Rifalkovu bránku.
     
    45:41
    Fíni tentoraz prerušili švédsku rozohrávku už v strednom pásme. Táto presilovka Švédov nie je práve vydarená...
     
    45:52
    Fínsko v plnom počte.
     
    46:31
    Friberg dostal prihrávku na pravé krídlo, odkiaľ ho ešte vracal medzi kruhy na Bengtssona. Ten si dlho navádzal puk na strelu, k tej sa ale nakoniec nedostal, pretože súboj dvojice pri bránke skončil posunutím fínskej bránky.
     
    46:52
    Innala dokorčuľoval vlastné nahodenie na zadný mantinel, od mantinelu sa ale ani on do streleckej pozície nepretlačil. Jeho spoluhráči navyše odišli striedať.
     
    47:22
    Švédi chceli potom zrýchliť rozohrávku kolmicou na útočnú modrú čiaru, tá ale nebola presná a skončila zakázaným uvoľnením.
     
    47:52
    Hneď po buly strieľal z pravého kruhu Tiivola, Rifalk ale znovu výborne zasiahol. Puk potom získali jeho spoluhráči, ktorí sa tentokrát s rozohrávkou neponáhľajú.
     
    48:07
    Fínsky gólman Säteri vyrazil Hanssonovu tvrdú strelu od modrej a Virtanen, ako je už dnes zvykom, spáchal pri prechode útočnej modrej čiary, ofsajd.
     
    48:29
    Persson nahodil od modrej puk na fínsku bránku. Brankárovi Säterimu clonili hráči pred bránkoviskom, puk tak nevidel a ten zazvonil o jeho ľavú žŕdku.
    48:29 Joel Persson (SWE)
     
    48:36
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Hannes Björninen – 2 min., podrazenie).
     
    49:03
    Ani táto presilovka Švédov nie je dobrá. Fíni hneď po buly vo vlastnom obrannom pásme vyhodili puk a Švédov držia v strednom pásme.
     
    49:30
    Puk Fíni navyše opäť získali a znovu ho odpálili za Rifalkovu bránku. Švédi akoby boli spokojní s trojgólovým náskokom a už sa dopredu príliš neženú.
     
    50:08
    Až na záver presilovky sa Švédi dostali do útočnej tretiny. Po rýchlej kombinácii na jeden dotyk sa pri pravej žŕdke dostal puk na hokejku Holmberga, ktorý však slabou strelou trafil pripravenú lapačku brankára Säteriho.
     
    50:36
    Fínsko v plnom počte.
     
    51:04
    Švédi kontrolujú dianie na ľade. Puk majú na svojich hokejkách a nútia Fínov, aby za nimi korčuľovali po celej ploche švédskej polovice klziska.
     
    51:40
    Až nahodenie Lundberga skončilo na fínskych hokejkách. Sund sa pokúsil o individuálny prienik, pri prechode útočnej modrej ale o puk prišiel.
     
    52:21
    Zaar dokorčuľoval v rohu útočnej tretiny nahodenie od vlastnej bránky, puk ale pri mantineli nevybojoval. Fíni ho však nepresnou rozohrávkou vrátili Švédom.
     
    53:09
    Fínska bránka je znovu posunutá a hra je opäť prerušená. Nasleduje tak reklamná prestávka.
     
    53:27
    Švédi kombinujú okolo celej útočnej tretiny a vôbec nepožičiavajú zúfalým Fínom puk.
     
    53:55
    Nakoniec sa Švédi sami vyhnali z útočnej tretiny, puk majú ale stále pevne na hokejkách. Medzitým stihli ešte aj prestriedať.
     
    54:24
    Nahodenie na zadný mantinel dokorčuľoval Karjalainen, ktorý však nezískal nič iné, len zakázané uvoľnenie Friberga.
     
    55:01
    Leino sa z ľavého krídla natlačil okolo švédskeho obrancu až pred bránkovisko, puk ale cez brankára Rifalka nepretlačil.
     
    55:42
    Fínom sa však konečne podarilo zatlačiť Švédov hlboko do obrany. Leino strieľal z ľavého kruhu po krížnej prihrávke sprava, Rifalkovu bránku ale z prvej minul.
     
    56:11
    Švédi po zisku puku už nechceli ponechať nič na náhodu a dostali ho do fínskej obrannej tretiny. Tam nútia Fínov, aby oň pri mantineli bojovali.
     
    56:49
    Lundkvist prihrávkou na modrú čiaru pripravil strelu z prvej Perssonovi, ktorý však Säteriho bránku minul.
     
    57:20
    Nikkilä vypichol kombinujúcim Švédom puk a potiahol ho do útočnej tretiny, jeho spoluhráči však odišli striedať a sám o hrací predmet prišiel.
     
    57:55
    Hráči v bielom ale dokázali puk podržať a teraz sú to oni, kto núti súpera bojovať v obrane o puk. Medzitým Fíni odvolali brankára Säteriho a útočia v šestici.
     
    58:31
    Fíni stále držia útočné pásmo, Švédi ich ale vôbec nepúšťajú k strele.
     
    58:51
    Rifalk vyrazil nahodenie Lundella a Švédi potom vyhodili puk zo svojej obrannej tretiny. Ten sa kĺzal po ľade tak pomaly, že toto vyhodenie neskončilo ani len zakázaným uvoľnením.
     
    59:15
    Kemiläinenova tvrdá strela od modrej bola tak prudká, že ju Lundell nedokázal tečovať. Švédsky brankár Rifalk ju ale i tak chytil.
     
    59:15
    Oddychový čas Fínska.
     
    59:41
    Fíni vyhrali vhadzovanie vo švédskej obrannej tretiny a Saarijärvi sa dostal k strele z prvej z ľavého kruhu. Tá ale skončila mimo a puk sa odrazil do stredného pásma.
     
    Koniec zápasu.
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Švédsko – Max Friberg
    Fínsko – Markus Nurmi
     
    Ak mali Fíni nejaký plán pred treťou tretinou, tak sa rozpadol prakticky okamžite. Švédi sa už vo svojom prvom útokom dostali do trojgólového náskoku vďaka veľmi šťastnému gólu Hållandera a prakticky celé tretie dejstvo mali hru úplne pod kontrolou. Fínom v útoku chýbala nápaditosť a ak sa im podarilo dostať do zakončenia, tak narazili na skvele chytajúceho Rifalka.

    Švédi tak skvelým taktickým výkonom získali tri body, vďaka ktorým končia na druhom mieste domácich Beijer Hockey Games a dostávajú sa na druhé miesto celkového hodnotenia Euro Hockey Tour. Víťazstvo si však už dnes zaistili Rusi, na ktorých Švédi strácajú 13 bodov. Fíni získali na tomto turnaji dva body, skončili na ňom na treťom mieste a celkovo sú v EHT na poslednom štvrtom mieste.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 5:4 (20:14)
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:23:23)

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 27. Friberg (Olofsson, Hansson), 29. Sellgren (Ryfors, Zaar), 41. Hållander


    Švédsko: Rifalk (Fasth) – Lundkvist, Sellgren, Hansson, Backström, Persson, Lundberg – Viksten, Holmberg, Pettersson – Zaar, Ryfors, Olofsson – Berggren, Wingerli, Frödén – Friberg, Bengtsson, Hållander – Sandberg.
    Fínsko: Säteri (Juvonen) – Sund, Saarijärvi, Salo, Kemiläinen, Parikka, Nikkilä, Koivisto, Vainio – Turunen, M. Aaltonen, Nurmi – Innala, Lundell, J. Karjalainen – Klemetti, Tiivola, Puustinen – Virtanen, Björninen, R. Leino.

    Rozhodca: Nord, Holm – Malmqvist, Lundgren (SWE)