Rusko – Česko 7:4 (kon.) | Švédsko – Fínsko 3:0 (kon.)
koniec
Švédsko
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Fínsko
Nedeľa 14.02.2021, 16:00 • Malmö Arena, Malmö • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:23:23)
     
    Ak mali Fíni nejaký plán pred treťou tretinou, tak sa rozpadol prakticky okamžite. Švédi sa už vo svojom prvom útokom dostali do trojgólového náskoku vďaka veľmi šťastnému gólu Hållandera a prakticky celé tretie dejstvo mali hru úplne pod kontrolou. Fínom v útoku chýbala nápaditosť a ak sa im podarilo dostať do zakončenia, tak narazili na skvele chytajúceho Rifalka.

    Švédi tak skvelým taktickým výkonom získali tri body, vďaka ktorým končia na druhom mieste domácich Beijer Hockey Games a dostávajú sa na druhé miesto celkového hodnotenia Euro Hockey Tour. Víťazstvo si však už dnes zaistili Rusi, na ktorých Švédi strácajú 13 bodov. Fíni získali na tomto turnaji dva body, skončili na ňom na treťom mieste a celkovo sú v EHT na poslednom štvrtom mieste.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 5:4 (20:14)
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Švédsko – Max Friberg
    Fínsko – Markus Nurmi
     
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Fíni vyhrali vhadzovanie vo švédskej obrannej tretiny a Saarijärvi sa dostal k strele z prvej z ľavého kruhu. Tá ale skončila mimo a puk sa odrazil do stredného pásma.
     
    59:15
    Oddychový čas Fínska.
     
    59:15
    Kemiläinenova tvrdá strela od modrej bola tak prudká, že ju Lundell nedokázal tečovať. Švédsky brankár Rifalk ju ale i tak chytil.
     
    58:51
    Rifalk vyrazil nahodenie Lundella a Švédi potom vyhodili puk zo svojej obrannej tretiny. Ten sa kĺzal po ľade tak pomaly, že toto vyhodenie neskončilo ani len zakázaným uvoľnením.
     
    58:31
    Fíni stále držia útočné pásmo, Švédi ich ale vôbec nepúšťajú k strele.
     
    57:55
    Hráči v bielom ale dokázali puk podržať a teraz sú to oni, kto núti súpera bojovať v obrane o puk. Medzitým Fíni odvolali brankára Säteriho a útočia v šestici.
     
    57:20
    Nikkilä vypichol kombinujúcim Švédom puk a potiahol ho do útočnej tretiny, jeho spoluhráči však odišli striedať a sám o hrací predmet prišiel.
     
    56:49
    Lundkvist prihrávkou na modrú čiaru pripravil strelu z prvej Perssonovi, ktorý však Säteriho bránku minul.
     
    56:11
    Švédi po zisku puku už nechceli ponechať nič na náhodu a dostali ho do fínskej obrannej tretiny. Tam nútia Fínov, aby oň pri mantineli bojovali.
     
    55:42
    Fínom sa však konečne podarilo zatlačiť Švédov hlboko do obrany. Leino strieľal z ľavého kruhu po krížnej prihrávke sprava, Rifalkovu bránku ale z prvej minul.
     
    55:01
    Leino sa z ľavého krídla natlačil okolo švédskeho obrancu až pred bránkovisko, puk ale cez brankára Rifalka nepretlačil.
     
    54:24
    Nahodenie na zadný mantinel dokorčuľoval Karjalainen, ktorý však nezískal nič iné, len zakázané uvoľnenie Friberga.
     
    53:55
    Nakoniec sa Švédi sami vyhnali z útočnej tretiny, puk majú ale stále pevne na hokejkách. Medzitým stihli ešte aj prestriedať.
     
    53:27
    Švédi kombinujú okolo celej útočnej tretiny a vôbec nepožičiavajú zúfalým Fínom puk.
     
    53:09
    Fínska bránka je znovu posunutá a hra je opäť prerušená. Nasleduje tak reklamná prestávka.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 27. Friberg (Olofsson, Hansson), 29. Sellgren (Ryfors, Zaar), 41. Hållander


    Švédsko: Rifalk (Fasth) – Lundkvist, Sellgren, Hansson, Backström, Persson, Lundberg – Viksten, Holmberg, Pettersson – Zaar, Ryfors, Olofsson – Berggren, Wingerli, Frödén – Friberg, Bengtsson, Hållander – Sandberg.
    Fínsko: Säteri (Juvonen) – Sund, Saarijärvi, Salo, Kemiläinen, Parikka, Nikkilä, Koivisto, Vainio – Turunen, M. Aaltonen, Nurmi – Innala, Lundell, J. Karjalainen – Klemetti, Tiivola, Puustinen – Virtanen, Björninen, R. Leino.

    Rozhodca: Nord, Holm – Malmqvist, Lundgren (SWE)