Rusko – Česko 7:4 (kon.) | Švédsko – Fínsko 3:0 (kon.)
koniec
Rusko
7:4 (1:1, 1:2, 5:1)
Česko
Nedeľa 14.02.2021, 12:00 • Malmö Arena, Malmö • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (14:34:43)
     
    Rusi v tretej tretine úplne rozložili český tím, pritom tomu dlho nič nenasvedčovalo. Rusko vstúpilo do tretej tretiny veľmi aktívne, Čechom sa však podarilo jeho tlak postupne otupiť a paradoxne v tejto fáze zápasu sa podarilo Rusom vyrovnať zásluhou Kovalenka. Zápas sa definitívne zlomil na ruskú stranu gólom na 4:3 z hokejky Misjula, ktorý zaskočil strelou z ostrého uhla brankára Hrachovinu. Po ňom už zborná úplne ovládla dianie na ľade a navýšila počet svojich strelených gólov až na sedem, keď sa ešte presadili Podkolzin, do prázdnej bránky Butuzov a Čibrikov. V poslednej minúte ešte po faule posledného ruského strelca Čibrikova získal trestné strieľanie Tomášek, ktorý ho rutinérsky premenil. Česi mali zápas výborne rozohraný, viedli v priebehu druhej tretiny už 3:1, séria šiestich inkasovaných gólov a hrubých chýb v obrane v tretej tretine však ich šance na úspech v dnešnom zápase úplne zničila.

    Rusi tak vyhrali i deviaty zápas v tejto sezóne Euro Hockey Tour, čím si zaistili výhru na švédskych Beijer Hockey Games a i v celkovom hodnotení Euro Hockey Tour. Česi skončia na turnaji vo Švédsku poslední s dvomi bodmi a priebežne sú na druhom mieste celkového hodnotenia EHT.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 10:5 (31:36)
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Rusko – Kirill Kirsanov
    Česko – Michael Špaček
     
    Koniec zápasu.
    59:05 David Tomášek (CZE) - 7:4
     
    59:05
    Česko dalo gól!
    DAVID TOMÁŠEK si naviedol puk blafákom do pravej strany a forhendom ho zasunul k žŕdke za ľavý betón ruského brankára Askarova.
     
    59:05
    Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Čibrikov – trestné strieľanie, podrazenie).
    59:05 Nikita Čibrikov (RUS)
     
    59:05
    Flek prestrčil puk za ruského obrancu na Tomáška, ktorého pri jeho blafáku do ľavej strany podrazil Čibrikov. Trestné strieľanie pre Česko!
     
    58:15
    Česi sa ešte snažia zaútočiť, po piatich góloch sú však zjavne úplne frustrovaní a vôbec sa im nedaria prihrávky.
    57:46 Nikita Čibrikov (RUS) - 7:3
     
    57:46
    Rusko dalo gól!
    Tak to je už český debakel! Bardakov získal puk v strednom pásme a dostal sa spolu s NIKITOM ČIBRIKOVOM do prečíslenia. Sprava potom naservíroval puk svojmu spoluhráčovi pred bránkovisko, odkiaľ ho Čibrikov nasmeroval k pravej žŕdke za chrbát brankára Hrachovinu. Asistencie: Zachar Bardakov, Vasilij Podkolzin.
    57:26 Vladimír Butuzov (RUS) - 6:3
     
    57:26
    Rusko dalo gól!
    Rusi definitívne rozhodujú o svojej výhre! Moravčíkovi preskočil pri pravom mantineli na útočnej modrej puk cez hokejku a v strednom pásme sa k nemu dostal VLADIMIR BUTUZOV, ktorý ho už v útočnej tretine poslal priamo do prázdnej českej bránky. Bez asistencie.
     
    57:11
    Hrachovina odchádza na striedačku. Česi budú hrať so šiestimi korčuliarmi!
     
    57:11
    Oddychový čas Česka.
     
    57:11
    Moisejev potom ešte vybojoval puk v strednom pásme a posunul ho na spoluhráčov do vlastnej obrannej tretiny. Tí si pri svojej rozohrávke neporozumeli a vyhodili ho na zakázané uvoľnenie.
     
    56:34
    Rusi hrajú v tejto chvíli veľmi rýchlo a jednoducho. Nahodenie na zadný mantinel dokorčuľoval Moisejev, jeho strela však skončila mimo českej bránky, pretože ju Rubcov nedokázal tečovať.
     
    55:52
    Čibrikov však pri mantineli vybojoval puk a hneď ho nahodil do útočného pásma na Bardakova. Ten ho ešte prihral pred bránkovisko na Podkolzina, ktorý ho tečoval do brankára Hrachovinu.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 8. Bardakov (Čibrikov, Kirsanov), 38. Kraskovskij (Kovalenko), 49. Kovalenko (Misjul), 53. Misjul (Podkolzin, Butuzov), 55. Podkolzin, 58. Butuzov, 58. Čibrikov (Bardakov, Podkolzin) – 17. Špaček (Lenc, Šulák), 30. Flek (Smejkal), 31. Klok (Špaček), 60. Tomášek (t.s.)


    Rusko: Askarov (Tarasov) – Kirsanov, Zborovskij, Čisťakov, Pylenkov, Misjul, Minulin, Muchamadullin – Čechovič, Sorkin, Žafiarov (C) – Čibrikov, Bardakov, Podkolzin (A) – Butuzov, Kraskovskij (A), Kovalenko – Grošev, Moisejev, Rubcov – Kravcov.
    Česko: Hrachovina (Bartošák) – F. Král, Moravčík (C), Šulák (A), Klok, D. Musil, Gazda, Němeček – Š. Stránský, Špaček, Lenc (A) – Smejkal, Tomášek, Flek – Blümel, Kodýtek, Koblížek – Ordoš, Lakatoš, Flynn – Suchý.

    Rozhodca: Öhlund, Björk – Yletyinen, Persson (SWE)