Rusko – Česko 7:4 (kon.) | Švédsko – Fínsko 3:0 (kon.)
koniec
Rusko
7:4 (1:1, 1:2, 5:1)
Česko
Nedeľa 14.02.2021, 12:00 • Malmö Arena, Malmö • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:05 David Tomášek (CZE) - 7:4
     
    59:05
    Česko dalo gól!
    DAVID TOMÁŠEK si naviedol puk blafákom do pravej strany a forhendom ho zasunul k žŕdke za ľavý betón ruského brankára Askarova.
    57:46 Nikita Čibrikov (RUS) - 7:3
     
    57:46
    Rusko dalo gól!
    Tak to je už český debakel! Bardakov získal puk v strednom pásme a dostal sa spolu s NIKITOM ČIBRIKOVOM do prečíslenia. Sprava potom naservíroval puk svojmu spoluhráčovi pred bránkovisko, odkiaľ ho Čibrikov nasmeroval k pravej žŕdke za chrbát brankára Hrachovinu. Asistencie: Zachar Bardakov, Vasilij Podkolzin.
    57:26 Vladimír Butuzov (RUS) - 6:3
     
    57:26
    Rusko dalo gól!
    Rusi definitívne rozhodujú o svojej výhre! Moravčíkovi preskočil pri pravom mantineli na útočnej modrej puk cez hokejku a v strednom pásme sa k nemu dostal VLADIMIR BUTUZOV, ktorý ho už v útočnej tretine poslal priamo do prázdnej českej bránky. Bez asistencie.
    54:11 Vasilij Podkolzin (RUS) - 5:3
     
    54:11
    Rusko dalo gól!
    Rusi odskakujú už do dvojgólového náskoku! Bardakov napádal Němečka tak aktívne, že český obranca pod tlakom rozohral priamo pred rozbehnutého VASILIJA PODKOLZINA. Ten sa dostal pred brankára Hrachovinu a forhendom okolo jeho pravého betónu zasunul puk do českej bránky. Bez asistencie.
    52:58 Daniil Misjul (RUS) - 4:3
     
    52:58
    Rusko dalo gól!
    Rusi otáčajú skóre a znovu sa dostávajú do vedenia! Podkolzin prenechal v strednom pásme puk DANIILOVI MISJULOVI, ktorý si ho potiahol po ľavom krídle do útočnej tretiny. Misjul vystrelil z pomerne ostrého uhla cez obrancu Gazdu ponad ľavé rameno brankára Hrachovinu a namieril presne do horného rohu pri vzdialenejšej žŕdke. Český brankár asi nebude mať po tomto góle úplne čisté svedomie... Asistencie: Vasilij Podkolzin, Vladimir Butuzov.
    48:34 Nikolaj Kovalenko (RUS) - 3:3
     
    48:34
    Rusko dalo gól!
    Je vyrovnané! NIKOLAJ KOVALENKO vybojoval puk v strednom pásme a po pravej strane ho zaviezol do útočnej tretiny, kde ho prenechal Misjulovi. Pokračoval však v pohybe, dostal sa preto k Misjulovej prihrávke za obrancu a puk dostal okolo pravého betónu brankára Hrachovinu do siete. Asistencia: Daniil Misjul.
    37:04 Pavel Kraskovskij (RUS) - 2:3
     
    37:04
    Rusko dalo gól!
    Rusi využívajú presilovku a vracajú sa do hry! Puk, ktorý sa odrazil pred českým bránkoviskom od jedného z Rusov, chcel brankár Hrachovina prikryť, puk mu ale tesne pred tým, než ho zakryl lapačkou, vypichol za bránkou Kovalenko. Ten ho bekhendom posunul pred prázdnu českú bránku na PAVLA KRASKOVSKÉHO, ktorý ho už bez problémov dorazil do siete. Asistencia: Nikolaj Kovalenko.
    30:37 Lukáš Klok (CZE) - 1:3
     
    30:37
    Česko dalo gól!
    Česi vedú už o dva góly! Špaček vyhral buly, z ktorého posunul puk čisto za seba na LUKÁŠA KLOKA a ten z prvej vymietol nechytateľnou strelou všetky pavučiny v ľavom hornom rohu Askarovovej bránky. Asistencia: Michael Špaček.
    29:24 Jakub Flek (CZE) - 1:2
     
    29:24
    Česko dalo gól!
    Česi už po konci presilovky strieľajú gól a dostávajú sa do vedenia! JAKUB FLEK si po ľavom krídle potiahol puk poza ruskú bránku na opačnú stranu a z pomerne ostrého uhla nečakane z otočky vystrelil. Brankár Askarov cez cloniacich hráčov nič nevidel a na Flekovu strelu nedokázal vôbec zareagovať. Asistencia: Jiří Smejkal.
    16:18 Michael Špaček (CZE) - 1:1

     
    16:18
    Česko dalo gól!
    Je vyrovnané! Šulákovu strelu z ľavej strany vyrazil brankár Askarov do svojho obrancu, od ktorého sa puk odrazil do bránkoviska. Puk sa snažili dorážať veľmi dôrazní Lenc a hlavne MICHAEL ŠPAČEK, ktorý ho dotlačil medzi betóny ruského gólmana. Ten si puk sám zaviezol za bránkovú čiaru. Asistencie: Radan Lenc, Libor Šulák.
    07:29 Zachar Bardakov (RUS) - 1:0
     
    07:29
    Rusko dalo gól!
    Rusi otvárajú skóre! Puk sa po kombinácii Rusov v útočnej tretine dostal na útočnú modrú ku Kirsanovovi, ktorý ho nahodil na českú bránku. Puk zrejme skúšal tečovať Čibrikov, každopádne sa však zastavil v skrumáži pred českým gólmanom, kde sa odrazil priamo pred ZACHARA BARDAKOVA, ktorý ho zblízka dorazil do odkrytej českej svätyne. Asistencie: Nikita Čibrikov, Kirill Kirsanov.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 8. Bardakov (Čibrikov, Kirsanov), 38. Kraskovskij (Kovalenko), 49. Kovalenko (Misjul), 53. Misjul (Podkolzin, Butuzov), 55. Podkolzin, 58. Butuzov, 58. Čibrikov (Bardakov, Podkolzin) – 17. Špaček (Lenc, Šulák), 30. Flek (Smejkal), 31. Klok (Špaček), 60. Tomášek (t.s.)


    Rusko: Askarov (Tarasov) – Kirsanov, Zborovskij, Čisťakov, Pylenkov, Misjul, Minulin, Muchamadullin – Čechovič, Sorkin, Žafiarov (C) – Čibrikov, Bardakov, Podkolzin (A) – Butuzov, Kraskovskij (A), Kovalenko – Grošev, Moisejev, Rubcov – Kravcov.
    Česko: Hrachovina (Bartošák) – F. Král, Moravčík (C), Šulák (A), Klok, D. Musil, Gazda, Němeček – Š. Stránský, Špaček, Lenc (A) – Smejkal, Tomášek, Flek – Blümel, Kodýtek, Koblížek – Ordoš, Lakatoš, Flynn – Suchý.

    Rozhodca: Öhlund, Björk – Yletyinen, Persson (SWE)