Rusko – Česko 7:4 (kon.) | Švédsko – Fínsko 3:0 (kon.)
koniec
Rusko
7:4 (1:1, 1:2, 5:1)
Česko
Nedeľa 14.02.2021, 12:00 • Malmö Arena, Malmö • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (14:34:43)
     
    Rusi v tretej tretine úplne rozložili český tím, pritom tomu dlho nič nenasvedčovalo. Rusko vstúpilo do tretej tretiny veľmi aktívne, Čechom sa však podarilo jeho tlak postupne otupiť a paradoxne v tejto fáze zápasu sa podarilo Rusom vyrovnať zásluhou Kovalenka. Zápas sa definitívne zlomil na ruskú stranu gólom na 4:3 z hokejky Misjula, ktorý zaskočil strelou z ostrého uhla brankára Hrachovinu. Po ňom už zborná úplne ovládla dianie na ľade a navýšila počet svojich strelených gólov až na sedem, keď sa ešte presadili Podkolzin, do prázdnej bránky Butuzov a Čibrikov. V poslednej minúte ešte po faule posledného ruského strelca Čibrikova získal trestné strieľanie Tomášek, ktorý ho rutinérsky premenil. Česi mali zápas výborne rozohraný, viedli v priebehu druhej tretiny už 3:1, séria šiestich inkasovaných gólov a hrubých chýb v obrane v tretej tretine však ich šance na úspech v dnešnom zápase úplne zničila.

    Rusi tak vyhrali i deviaty zápas v tejto sezóne Euro Hockey Tour, čím si zaistili výhru na švédskych Beijer Hockey Games a i v celkovom hodnotení Euro Hockey Tour. Česi skončia na turnaji vo Švédsku poslední s dvomi bodmi a priebežne sú na druhom mieste celkového hodnotenia EHT.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 10:5 (31:36)
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Rusko – Kirill Kirsanov
    Česko – Michael Špaček
     
    Koniec zápasu.
    59:05 David Tomášek (CZE) - 7:4
     
    59:05
    Česko dalo gól!
    DAVID TOMÁŠEK si naviedol puk blafákom do pravej strany a forhendom ho zasunul k žŕdke za ľavý betón ruského brankára Askarova.
     
    59:05
    Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Čibrikov – trestné strieľanie, podrazenie).
    59:05 Nikita Čibrikov (RUS)
     
    59:05
    Flek prestrčil puk za ruského obrancu na Tomáška, ktorého pri jeho blafáku do ľavej strany podrazil Čibrikov. Trestné strieľanie pre Česko!
     
    58:15
    Česi sa ešte snažia zaútočiť, po piatich góloch sú však zjavne úplne frustrovaní a vôbec sa im nedaria prihrávky.
    57:46 Nikita Čibrikov (RUS) - 7:3
     
    57:46
    Rusko dalo gól!
    Tak to je už český debakel! Bardakov získal puk v strednom pásme a dostal sa spolu s NIKITOM ČIBRIKOVOM do prečíslenia. Sprava potom naservíroval puk svojmu spoluhráčovi pred bránkovisko, odkiaľ ho Čibrikov nasmeroval k pravej žŕdke za chrbát brankára Hrachovinu. Asistencie: Zachar Bardakov, Vasilij Podkolzin.
    57:26 Vladimír Butuzov (RUS) - 6:3
     
    57:26
    Rusko dalo gól!
    Rusi definitívne rozhodujú o svojej výhre! Moravčíkovi preskočil pri pravom mantineli na útočnej modrej puk cez hokejku a v strednom pásme sa k nemu dostal VLADIMIR BUTUZOV, ktorý ho už v útočnej tretine poslal priamo do prázdnej českej bránky. Bez asistencie.
     
    57:11
    Hrachovina odchádza na striedačku. Česi budú hrať so šiestimi korčuliarmi!
     
    57:11
    Oddychový čas Česka.
     
    57:11
    Moisejev potom ešte vybojoval puk v strednom pásme a posunul ho na spoluhráčov do vlastnej obrannej tretiny. Tí si pri svojej rozohrávke neporozumeli a vyhodili ho na zakázané uvoľnenie.
     
    56:34
    Rusi hrajú v tejto chvíli veľmi rýchlo a jednoducho. Nahodenie na zadný mantinel dokorčuľoval Moisejev, jeho strela však skončila mimo českej bránky, pretože ju Rubcov nedokázal tečovať.
     
    55:52
    Čibrikov však pri mantineli vybojoval puk a hneď ho nahodil do útočného pásma na Bardakova. Ten ho ešte prihral pred bránkovisko na Podkolzina, ktorý ho tečoval do brankára Hrachovinu.
     
    55:24
    Rusi sa už zamerali na obranu a nechávajú Čechom priestor na rozohrávku. Tí sa znovu rýchlo vrátili do útočného pásma.
     
    54:47
    Stránský našiel prihrávkou spoza bránky pred bránkoviskom Špačka, ktorý si puk naviedol do pravej strany na forhend. Puk ale nedokázal nadvihnúť a len ho nasmeroval do ľavého betónu gólmana Askarova.
    54:11 Vasilij Podkolzin (RUS) - 5:3
     
    54:11
    Rusko dalo gól!
    Rusi odskakujú už do dvojgólového náskoku! Bardakov napádal Němečka tak aktívne, že český obranca pod tlakom rozohral priamo pred rozbehnutého VASILIJA PODKOLZINA. Ten sa dostal pred brankára Hrachovinu a forhendom okolo jeho pravého betónu zasunul puk do českej bránky. Bez asistencie.
     
    53:46
    Čechom už nezostáva nič iné, len tlačiť sa do útoku. Rusi však ich nahodenia zastavujú a hneď vyhadzujú puk na opačnú stranu.
    52:58 Daniil Misjul (RUS) - 4:3
     
    52:58
    Rusko dalo gól!
    Rusi otáčajú skóre a znovu sa dostávajú do vedenia! Podkolzin prenechal v strednom pásme puk DANIILOVI MISJULOVI, ktorý si ho potiahol po ľavom krídle do útočnej tretiny. Misjul vystrelil z pomerne ostrého uhla cez obrancu Gazdu ponad ľavé rameno brankára Hrachovinu a namieril presne do horného rohu pri vzdialenejšej žŕdke. Český brankár asi nebude mať po tomto góle úplne čisté svedomie... Asistencie: Vasilij Podkolzin, Vladimir Butuzov.
     
    52:16
    Stránský sa po súboji pri mantineli ťažko dvíhal z ľadu, našťastie je ale v poriadku. Jeho spoluhráči zakladajú svoj útok z vlastnej obrannej tretiny.
     
    51:49
    Rusi sa zatiahli do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ rozohrali na útočnú modrú na Žafiarova. Ten sa však dostal do ofsajdu a hra je prerušená.
     
    51:09
    Čechom sa dvakrát za sebou nepodarila rozohrávka, ani Rusi ale nedokázali dokorčuľovať svoje nahodenia. Puk preto v strednom pásme opäť získala zborná.
     
    50:39
    A ani sa v tomto útoku nedostanú, pretože Podkolzin puk dostal do útočnej tretiny. Tam ho nahodil na zadný mantinel, kde ho v súboji s Kodýtkom vybojoval Čibrikov.
     
    49:53
    Česi si prihrávajú puk popri mantineli v útočnej tretine, k strele sa ale v tejto akcii nie a nie dostať.
    49:05 Dominik Hrachovina (CZE)
     
    49:05
    Pylenkov našiel spoza bránky pri pravej žŕdke Polkolzina, ktorého strelu nadvihol Šulák. Puk vysokým oblúčikom ponad brankára Hrachovinu spadol tak, že zasiahol ľavú žŕdku českej bránky.
    48:34 Nikolaj Kovalenko (RUS) - 3:3
     
    48:34
    Rusko dalo gól!
    Je vyrovnané! NIKOLAJ KOVALENKO vybojoval puk v strednom pásme a po pravej strane ho zaviezol do útočnej tretiny, kde ho prenechal Misjulovi. Pokračoval však v pohybe, dostal sa preto k Misjulovej prihrávke za obrancu a puk dostal okolo pravého betónu brankára Hrachovinu do siete. Asistencia: Daniil Misjul.
     
    47:48
    Ordoš si vymenil puk s Tomáškom, ktorý mu ho vrátil pred bránkovisko. Strelu z ostrého uhla však pokryl presúvajúci sa brankár Ruska Askarov.
     
    47:12
    Tomáškova strela skončila mimo ruskej bránky. Tlak Rusov sa otupil a teraz robia výborným napádaním problémy súperovi Česi.
     
    46:46
    Puk sa následne odrazil do rohu, kde ho vybojoval Smejkal. Ten ho prihrával za seba na útočnú modrú, jeho spoluhráči ale puk nespracovali.
     
    46:11
    Stránský si vymenil puk s Moravčíkom a i trochu so šťastím sa dostal k strele spomedzi kruhov. Tento pokus zablokoval jeden z ruských obrancov.
     
    45:49
    Ruský tlak sa postupne stupňuje a Česi majú obrovský problém vôbec rozohrať. Preto puk len nahodili na zadný mantinel.
     
    45:06
    Žafiarov sa prekľučkoval z pravého krídla až pred bránkovisko, kde sa ešte snažil prihrávať na spoluhráča pred odkrytú bránku. Ten puk nezasiahol.
     
    44:35
    Flekova tečovaná strela skončila na chráničoch ruského brankára a zborná následne puk získala. Strieľanú prihrávku z pravej strany tečoval medzi kruhmi Kraskovskij, jeho pokus ale skončil mimo Hrachovinovej bránky.
     
    43:52
    Stránský po pravom krídle zaviezol puk do útočnej tretiny, spolu so Špačkom však bol v rohu útočného pásma natlačený k mantinelu, kde o puk prišiel.
     
    43:16
    Moravčík sa sám pokúsil o prienik do útočného pásma, jeho strela od modrej ale skončila mimo. Rusi hneď otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    42:58
    Sorkin našiel medzi kruhmi Moisejeva, ktorý vystrelil z prvej nad českú bránku. Ordoš potom konečne získal puk na hokejky českých hráčov.
     
    42:23
    Rusi vstúpili do tejto tretiny veľmi aktívne. Podkolzinovu strelu z ľavého kruhu vyrazil Hrachovina do rohu, kde puk znovu vybojovali hráči zbornej.
     
    41:39
    Rusi sa však znovu veľmi rýchlo dostali do útočnej tretiny a kombinujú okolo brániacich sa Čechov. Tí ich zatiaľ k strele nepúšťajú.
     
    41:02
    Čechom sa podarilo puk vybojovať a dostať ho aspoň do stredného pásma. Oba tímy striedajú.
     
    40:39
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine vyhrali Rusi, ktorí nahodili puk na zadný mantinel. Česi ich vytlačili do rohu vlastnej obrannej tretiny.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 13:52.
     
    Česi predviedli v druhej tretine výborný výkon a zaslúžene po nej idú do šatne s tesným náskokom. Naši západní susedia boli hlavne v prvej polovici druhého dejstva výrazne aktívnejší a aj keď nevyužili dlhú presilovku 5 proti 3, tak hneď po nej dostal Čechov prvýkrát v zápase do vedenia Jakub Flek. Už o zhruba minútu neskôr okamžite po vyhranom buly prepálil brankára Askarova Lukáš Klok a Rusom po týchto dvoch tvrdých úderoch trvalo, než sa znovu dostali do hry. K tomu im pomohli Česi dvomi presilovkami za sebou, pričom druhú dokázali využiť zásluhou gólu Kraskovského. Posledná tretina tak sľubuje dramatickú zápletku.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 12:14 (21:31)
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:54
    Misjulovo nahodenie zrazili Česi mimo hracej plochy. Do konca druhej tretiny ostáva už len šesť sekúnd, skóre sa preto v tejto tretine už zrejme nezmení.
     
    39:35
    Rusko v plnom počte.
     
    38:40
    Flek krížnou prihrávkou od pravého mantinelu našiel v ľavom kruhu Špačka, ktorý z prvej tesne minul ruskú bránku. Puk sa následne odrazil von z ruskej obrannej tretiny.
    38:25 Daniil Pylenkov (RUS)
     
    38:25
    Pylenkov dobrým napádaním obral Koblížka a spomedzi kruhov z otočky vystrelil, znovu ale len do brankára Hrachovinu.
     
    38:15
    Sorkin získal puk a zaviezol ho do útočnej tretiny, kde ho posunul medzi kruhy na Pylenkova. Ten vystrelil priamo na brankára Hrachovinu.
     
    38:00
    Česi vyhrali buly v útočnej tretine a rozostavili sa do presilovkovej formácie.
     
    37:35
    Vylúčenie v tíme Rusko (Zachar Bardakov – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    37:35
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme Rusko (Arťom Minulin – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Česko (Libor Šulák – 2 min., hrubosť).
     
    37:35
    Rusi po prerušení hry vystrelili na českú bránku, čo vyvolalo ďalšiu šarvátku. Určite preto uvidíme ešte ďalšie tresty.
     
    37:35
    Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Čibrikov – 2 min., hákovanie).
    37:04 Pavel Kraskovskij (RUS) - 2:3
     
    37:04
    Rusko dalo gól!
    Rusi využívajú presilovku a vracajú sa do hry! Puk, ktorý sa odrazil pred českým bránkoviskom od jedného z Rusov, chcel brankár Hrachovina prikryť, puk mu ale tesne pred tým, než ho zakryl lapačkou, vypichol za bránkou Kovalenko. Ten ho bekhendom posunul pred prázdnu českú bránku na PAVLA KRASKOVSKÉHO, ktorý ho už bez problémov dorazil do siete. Asistencia: Nikolaj Kovalenko.
     
    36:46
    Vylúčenie v tíme Česko (Petr Kodýtek – 2 min., sekanie).
     
    36:23
    Česi vysokým napádaním nedovolili Rusom prejsť cez stredné pásmo a Rusi to preto museli skúsiť nahodením na zadný mantinel.
     
    35:52
    Tomášek vystrelil tvrdo z ľavého kruhu a sám sa pokúsil doraziť puk po zákroku ruského brankára, v bránkovisku však bol až príliš dôrazný a rozhodcovia preto prerušili hru.
     
    35:25
    Hrá sa teraz rýchlo zo strany na stranu a oba tímy zakončujú svoje útoky strelami. Brankári oboch celkov však tieto strely dokážu vyraziť.
     
    34:52
    Brankár Askarov urobil chybu pri rozohrávke a puk sa odrazil pred jeho odkrytú bránku. Askarov potom v páde dokázal Flynnovi zakončenie skomplikovať a český útočník ruskú bránku netrafil.
     
    34:36
    Česko v plnom počte.
     
    34:12
    Rusi sa znovu vrátili do útočnej tretiny, Hrachovina však dokázal dve ich nahodenia od modrej vyraziť.
    33:36 Dominik Hrachovina (CZE), Jiří Smejkal (CZE)
     
    33:36
    Po tom, čo si ruský obranca nedokázal na útočnej modrej čiare spracovať puk, sa k nemu v strednom pásme dostal Smejkal, ktorý sa dostal do samostatného úniku. Jeho strelu z pravého kruhu však dokázal brankár Askarov vyraziť.
     
    33:28
    Strela od modrej sa odrazila od zadného mantinelu k Sorkinovi, proti ktorému sa stihol brankár Hrachovina presunúť a jeho strelu zastavil.
     
    33:05
    Rusi sa sami vyhnali z útočnej tretiny, rýchlo sa do nej však vrátili a už sa rozostavili do presilovkovej formácie.
     
    32:36
    Ruský tréner Igor Larionov sa snaží poukázať na to, že Misjul za podobný zákrok dostal v prvej tretine 2+10 minút. Hlavní rozhodcovia pritom poslali na trestnú lavicu ešte i Bardakova.
     
    32:36
    Vylúčenie v tíme Česko (Dominik Lakatoš – 2 min., krosček + 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Rusko (Zachar Bardakov – 2 min., hrubosť).
     
    32:36
    Lakatoš úplne zbytočne narazil Bardakova na mantinel. Rusi hneď začali brániť svojho spoluhráča a ďalšiu šarvátku musia znovu riešiť rozhodcovia.
     
    32:30
    Po dlhšej dobe sa dostali Rusi do útočnej tretiny. Podkolzin minul strelou od modrej Hrachovinovu bránku.
     
    32:17
    Flynnovu strelu zľava vyrazil brankár Askarov betónom a jeho spoluhráči potom puk len odpálili zo svojej obrannej tretiny.
     
    31:45
    Rusi aspoň vyhodili puk za českú bránku, aby vystriedali. Česi im potom vrátili puk nepresným nahodením, po ktorom sa Butuzov pri pokuse o prienik do útočnej tretiny dostal do ofsajdu.
     
    31:15
    Teraz sa zborná navyše previnila proti pravidlám zakázaným uvoľnením.
     
    31:01
    Rusom sa v tejto chvíli nedarí vôbec nič. Ich rozohrávku zastavujú Česi výborným napádaním a hráči v červenom sa nedokážu dostať ani len do stredného pásma.
    30:37 Lukáš Klok (CZE) - 1:3
     
    30:37
    Česko dalo gól!
    Česi vedú už o dva góly! Špaček vyhral buly, z ktorého posunul puk čisto za seba na LUKÁŠA KLOKA a ten z prvej vymietol nechytateľnou strelou všetky pavučiny v ľavom hornom rohu Askarovovej bránky. Asistencia: Michael Špaček.
     
    30:05
    Česi sú pri chuti. Ordoš sa pekne uvoľnil na ľavej strane a vystrelil na ruskú bránku, jeho pokus však zrazili obrancovia na ochrannú sieť. Nasleduje reklamná prestávka.
    29:24 Jakub Flek (CZE) - 1:2
     
    29:24
    Česko dalo gól!
    Česi už po konci presilovky strieľajú gól a dostávajú sa do vedenia! JAKUB FLEK si po ľavom krídle potiahol puk poza ruskú bránku na opačnú stranu a z pomerne ostrého uhla nečakane z otočky vystrelil. Brankár Askarov cez cloniacich hráčov nič nevidel a na Flekovu strelu nedokázal vôbec zareagovať. Asistencia: Jiří Smejkal.
     
    29:05
    Rusko v plnom počte.
     
    28:51
    Česi sa však rýchlo vrátili do útočnej tretiny a nahodenie od modrej tečoval Smejkal pred ruským bránkoviskom tesne mimo bránky.
     
    28:25
    Až teraz sa Rusom podarilo vyhodiť puk a za vlastnou bránkou ho musel zastaviť český brankár Hrachovina.
     
    28:02
    Stránského strelu znovu vyrazil Askarov, jeho spoluhráčom sa ale puk vyhodiť nepodarilo. Česi pokračujú v tlaku.
     
    27:36
    Česi zvierajú ruskú trojicu, ktorej sa nedarí prerušiť českú kombináciu. Lencovu strelu z uhla ruský gólman Askarov vyrazil.
     
    27:15
    Česi buly vyhrali a majú pred sebou takmer 2 minúty presilovky 5 proti 3.
     
    27:05
    Vylúčenie v tíme Rusko (Sergej Zborovskij – 2 min., krosček).
     
    26:56
    Vylúčenie v tíme Rusko (Daniil Pylenkov – 2 min., hrubosť).
     
    26:56
    Dorážky súpera sa tentokrát nepáčili Čechom, ktorí sa okamžite vrhli na dorážajúcich Rusov. I túto šarvátku riešia rozhodcovia.
    26:56 Dominik Hrachovina (CZE)
     
    26:56
    Sorkin zľava prihrával puk na pravú stranu Žafiarovovi, ktorý ho ešte z prvej posúval na Čechoviča. Ten pred odkrytou bránkou namieril do betónu českého brankára Hrachovinu. Práve Čechovič sa potom snažil so Žafiarovom puk doraziť, český gólman však dokázal, aj keď s veľkými problémami, udržať puk pred bránkovou čiarou.
     
    26:21
    Podkolzin potom urobil aj druhý okruh v útočnej tretine a až následne posunul puk na Minulina, ktorého strelu zrazil mimo Král.
     
    25:51
    Podkolzin zaviezol po pravom krídle puk do útočnej tretiny a potom s ním urobil okruh okolo útočného pásma.
     
    25:27
    Česi zbrzdili prihrávku na Bardakova, ktorý sa ponáhľal do útočnej tretiny až príliš a sám sa tak vystavil do ofsajdu.
     
    25:04
    Smejkal prihrávkou z ľavého krídla posunul puk za ruského obrancu na Fleka, ktorý ho dokázal tečovať do betónu ruského brankára Askarova.
     
    24:29
    Kraskovskij si na opačnej strane naviedol puk od ľavého mantinelu medzi kruhy, jeho strela ale bola zablokovaná. Puk získali Česi.
     
    24:00
    Rusi vytlačili Čechov zo svojej obrannej tretiny, tí sa do nej ale dokázali rýchlo vrátiť. Lenc hľadal prihrávkou z pravej strany Špačka, ten ale puk nezasiahol.
    23:29 Libor Šulák (CZE), Jaroslav Askarov (RUS)
     
    23:29
    Klok naviazal na seba dvoch hráčov, čím umožnil spoluhráčovi prihrať puk do ľavého kruhu na úplne voľného Šuláka. Jeho strelu chytil brankár Askarov do lapačky.
     
    22:57
    Moravčíkovo nahodenie zrazili Rusi do rohu a Žafiarov puk potom vyhodil do stredného pásma. Českí obrancovia sa zatiahli do vlastnej obrannej tretiny.
     
    22:26
    Rusi zavreli Čechov v ich obrannom pásme a dokonca stíhajú i vystriedať. Zborovského strieľanú prihrávku sa snažil tečovať Bardakov, letiaci puk ale zasiahnuť nedokázal.
     
    21:56
    Tentoraz buly vyhrali Česi, ktorí si však puk prihrávali len popri mantineli a v súbojoch s ruskými obrancami oň napokon prišli.
     
    21:22
    Flek zaviezol z ľavého krídla puk za ruskú bránku a prihrával ho pred ňu na Tomáška. Ten ho vo výbornej streleckej pozícii nedokázal zasiahnuť. Ruský pokus o rozohrávku následne skončil ďalším zakázaným uvoľnením.
     
    20:55
    Zborovského strela sprava skončila mimo českej bránky. K odrazenému puku sa opäť dostali Rusi.
     
    20:37
    Rusi začali druhú tretinu zakázaným uvoľnením. Vhadzovanie vo vlastnom obrannom pásme však potom vyhrali a dostali tak druhý pokus na založenie svojho útoku.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 12:54.
     
    Prvá tretina priniesla výborný hokej zo strany na stranu a po jednom góle na oboch stranách, pričom paradoxne boli oba trochu šťastné a vyplynuli z dôrazu pred súperovým bránkoviskom. Rusi vstúpili do zápasu veľkou aktivitou, ktorá sa však postupne otupovala a s pribúdajúcimi minútami sa hra úplne vyrovnala. Skóre však i tak otvorili Rusi zásluhou Bardakova, ku ktorému sa puk odrazil pred odkrytou českou bránkou od hráčov pred bránkoviskom. Česi následne zvýšili svoju aktivitu, dokázali dostať v niektorých úsekoch hry Rusov pod veľký tlak a napokon sa dočkali vyrovnania, keď veľmi dôrazný Špaček doslova dotlačil puk pomedzi betóny brankára Askarova za bránkovú čiaru. Po prvej tretine sú tak šance oboch tímov na víťazstvo v dnešnom zápase vyrovnané.

    Strely na bránku v 1. tretine: 9:17
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Rusi ešte v závere tlačia na českú obranu, k strele sa už ale asi nedostanú a prvá tretina skončí nerozhodným výsledkom.
     
    19:20
    Pylenkov sám zaviezol puk do útočného pásma, kde ho posunul na spoluhráča. Bardakov mu ho potom chcel vrátiť, prihrávku ale zrazili českí obrancovia do rohu.
     
    18:44
    Lenc našiel prihrávkou z ľavého kruhu pred bránkou úplne voľného Špačka, ktorého strelu výborným reflexívnym zákrokom vyrazil brankár Askarov.
     
    18:18
    Oba tímy v plnom počte.
     
    18:14
    Klok si navádzal puk medzi kruhmi na strelu, cez ruských obrancov sa ale k zakončeniu nedostal. Odrazený puk získali znovu Česi.
     
    17:47
    Jeden z ruských obrancov krásnou prihrávkou na ľavé krídlo posunul puk na Žafiarova, ktorý ho ešte ďalej prihral na voľného Pylenkova. Ten sa natlačil pred českú bránku, bekhendom ale namieril do pripraveného Hrachovinu.
     
    17:28
    Rusi sú inkasovaným gólom zjavne trochu zaskočení a nedarí sa im rozohrávka. Česi kombinujú v útočnej tretine.
     
    16:52
    Tomášek posunul zľava puk medzi kruhy na Smejkala, ktorému však puk pred bránkoviskom trochu odskočil a z ostrého uhla ho nasmeroval už len do bočnej siete ruskej bránky.
     
    16:18
    Gól platí! Česko vyrovnáva na 1:1.
     
    16:18
    Situáciu ešte kontrolujú rozhodcovia na videu, pretože sa zdalo, že Lenc svojím dorážaním natlačil brankára Askarova s pukom za bránkovú čiaru. Stále tak čakáme na definitívny výsledok.
     
    16:18
    Vylúčenie v tíme Rusko (Nikolaj Kovalenko – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Česko (Michael Špaček – 2 min., hrubosť).
     
    16:18
    Rusom sa veľmi nepáčili dorážky Čechov a okamžite sa vrhli na českých hráčov. Hráčov oboch tímov oddeľujú od seba rozhodcovia.
    16:18 Michael Špaček (CZE) - 1:1

     
    16:18
    Česko dalo gól!
    Je vyrovnané! Šulákovu strelu z ľavej strany vyrazil brankár Askarov do svojho obrancu, od ktorého sa puk odrazil do bránkoviska. Puk sa snažili dorážať veľmi dôrazní Lenc a hlavne MICHAEL ŠPAČEK, ktorý ho dotlačil medzi betóny ruského gólmana. Ten si puk sám zaviezol za bránkovú čiaru. Asistencie: Radan Lenc, Libor Šulák.
     
    15:57
    Česko v plnom počte.
     
    15:46
    Rusko v plnom počte.
     
    15:25
    Rusi vysokým napádaním výrazne komplikujú rozohrávku Čechom, ktorí však puk stále držia na svojich hokejkách vo svojom obrannom pásme.
     
    15:02
    Klok našiel prihrávkou od pravého mantinelu medzi kruhmi voľného Špačka, ktorého strela však bola zrazená mimo ruskej bránky.
     
    14:30
    Oba tímy si nepresnými rozohrávkami vymenili v strednom pásme kontrolu nad pukom, až ho napokon získali Česi, ktorí sa usadili v útočnej tretine.
     
    13:57
    Vylúčenie v tíme Česko (Radan Lenc – 2 min., hákovanie).
     
    13:46
    Vylúčenie v tíme Rusko (Daniil Misjul – 2 min., vrazenie na mantinel + 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).
    13:27 David Tomášek (CZE), Jaroslav Askarov (RUS)
     
    13:27
    Klok vysunul kolmou prihrávkou za ruských obrancov do samostatného nájazdu Tomáška. Ten si puk posunul blafákom do ľavej strany na bekhend, jeho zakončenie ale betónom vyrazil brankár Askarov.
    13:02 Pavel Kraskovskij (RUS), Dominik Hrachovina (CZE)
     
    13:02
    Pylenkovovo nahodenie na zadný mantinel zachytili Česi. Puk však stratili a ten sa po rýchlej ruskej rozohrávke dostal do ľavého kruhu k úplne voľnému Kraskovskému, ktorého strelu vyrazil brankár Hrachovina na ochrannú sieť.
     
    12:38
    Česi sa opäť usadili v útočnej tretine, i tentokrát ich však Rusi vytlačili k mantinelu a nakoniec puk i získali.
     
    12:15
    Špaček dostal dobrú prienikovú prihrávku do útočnej tretiny, jeho tvrdá strela z pravého kruhu ale šla priamo na brankára Askarova. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    11:48
    Grošev sa z pravej strany natlačil pred české bránkovisko, tiesnený obrancom ale nedokázal puk nadvihnúť a nasmeroval ho len do chráničov brankára Hrachovinu.
     
    11:21
    Čibrikovovu rozohrávku vystihol Ordoš, ktorý pohotovo vystrelil cez ruského obrancu. Askarov i tentokrát úspešne zasiahol.
     
    10:53
    Bardakov si vymenil v strednom pásme puk s Poldkolzinom a dostal sa do útočnej tretiny po pravom krídle. Jeho strela tesne minula českú bránku.
     
    10:19
    Askarov napokon zastavil nahodenie za vlastnou bránkou a pokúsil sa rozohrať. Puk sa však i tak vrátil na hokejky jeho obrancov, ktorí umožňujú spoluhráčom striedať.
     
    09:49
    Česi majú v tejto chvíli veľký tlak a Rusi sa nedokážu dostať k puku. Puk si však hráči v bielom prihrávajú len hlavne popri mantineloch.
    09:05 Radan Lenc (CZE), Jaroslav Askarov (RUS)
     
    09:05
    Šulákovu strelu od modrej vyrazil brankár Askarov do pravého kruhu, odkiaľ z prvej strieľal úplne voľný Lenc. Jeho zakončenie vyrazil ľavým ramenom gólman Ruska.
     
    08:49
    Nahodenie z ľavého krídla vyrazil brankár Rusov Askarov len pred seba a Ordoš sa puk snažil doraziť. Našťastie pre zbornú dokázal Askarov puk včas prikryť lapačkou.
     
    08:01
    Česi odpovedajú na inkasovaný gól svojou aktivitou a natlačili sa do útočného pásma.
    07:29 Zachar Bardakov (RUS) - 1:0
     
    07:29
    Rusko dalo gól!
    Rusi otvárajú skóre! Puk sa po kombinácii Rusov v útočnej tretine dostal na útočnú modrú ku Kirsanovovi, ktorý ho nahodil na českú bránku. Puk zrejme skúšal tečovať Čibrikov, každopádne sa však zastavil v skrumáži pred českým gólmanom, kde sa odrazil priamo pred ZACHARA BARDAKOVA, ktorý ho zblízka dorazil do odkrytej českej svätyne. Asistencie: Nikita Čibrikov, Kirill Kirsanov.
     
    06:49
    Napokon sa Česi k strele ani nedostali a o hrací predmet prišli. Oba tímy striedajú.
     
    06:14
    Česi následne zavreli Rusov v ich obrannom pásme, hráči zbornej ich však dobre vytláčajú k mantinelom a nedávajú im priestor na strelu.
     
    05:51
    Čisťakov si nakorčuľoval medzi kruhy na prihrávku od ľavého mantinelu, jeho strela však bola zrazená mimo Hrachovinovej bránky.
     
    05:29
    Nahodenie za českú bránku zastavil Moravčík, jeho prihrávku na útočníkov ale nedokázal nikto v bielom spracovať. Puk majú znovu pod kontrolou ruskí obrancovia.
     
    05:00
    Rusi sa sami nepresnou prihrávkou na modrú vyhnali z útočnej tretiny, k puku sa však dostali ako prví a môžu založiť svoj ďalší útok.
     
    04:37
    Čibrikov sa uvoľnil na ľavom krídle, tvrdou strelou z kruhu ale namieril priamo do hrude českého brankára Hrachovinu.
     
    04:17
    Muchamadullinov pokus o individuálny prienik po ľavom krídle neuspel, jeho spoluhráči ale držia puk na svojich hokejkách v útočnom pásme.
     
    03:53
    Špačkovu strelu od modrej vyrazil brankár Askarov, puk sa ale znovu vrátil na hokejky českých hráčov. Tí ďalej kombinovali, k strele sa však už nedostali.
     
    03:21
    Král vyslal na pravom krídle do úniku Ordoša, ktorý sa však dostal len do rohu útočnej tretiny. Jeho spoluhráči sa však dokázali usadiť v útočnom pásme.
     
    02:39
    Česi puk vyhodili a musia sa brániť ďalšiemu ruskému útoku. Moisejev dostával prihrávku z rohu pred bránku, puk si však nedokázal spracovať.
     
    01:50
    Rusi odpovedajú svojím útokom, ktorým sa natlačili do českej obrannej tretiny. I oni sa po prihrávke spoza bránky dostali k strele, i Sorkin ale namieril len do súperovho brankára.
    01:09 Jiří Smejkal (CZE), Jaroslav Askarov (RUS)
     
    01:09
    Po prihrávke z pravého krídla sa dostal k strele spred bránkoviska Smejkal, namieril ale len do pripraveného ruského gólmana Askarova.
     
    00:59
    Zborovskij obkrúžil s pukom takmer celé útočné pásmo, nepresnou prihrávkou však daroval hrací predmet Čechom. Smejkal následne doslova vletel do ruskej obrannej tretiny.
     
    00:31
    Úvodné buly vyhrali Česi, ich prvé nahodenie ale ruskí obrancovia zastavili. Zborná otáča hru na opačnú stranu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Rusi budú hrať v červených dresoch, Česi v bielych.
     
    Oba tímy už vychádzajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Askarov (Tarasov) – Kirsanov, Zborovskij, Čisťakov, Pylenkov, Misjul, Minulin, Muchamadullin – Čechovič, Sorkin, Žafiarov (C) – Čibrikov, Bardakov, Podkolzin (A) – Butuzov, Kraskovskij (A), Kovalenko – Grošev, Moisejev, Rubcov – Kravcov.

    Česko: Hrachovina (Bartošák) – F. Král, Moravčík (C), Šulák (A), Klok, D. Musil, Gazda, Němeček – Š. Stránský, Špaček, Lenc (A) – Smejkal, Tomášek, Flek – Blümel, Kodýtek, Koblížek – Ordoš, Lakatoš, Flynn – Suchý.

    Rozhodca: Öhlund, Björk – Yletyinen, Persson (SWE).
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    V tejto sezóne vyhrali oba vzájomné zápasy Rusi. Zborná sa radovala najprv v novembri 2020 z výhry 3:0 a pred Vianocami vyhrala doma 4:1.
     


    Česko

    Česi vstúpili do tohto ročníka Euro Hockey Tour dvomi výhrami proti Švédsku a Fínsku, od nich však z ďalších šiestich zápasov vyhrali už len jeden, a to v decembri proti Švédsku (4:1). Na Beijer Hockey Games sa oba ich zápasy skončili po 60 minútach remízami 2:2, oba však následne v predĺžení/nájazdoch prehrali. V celkovom hodnotení Euro Hockey Tour sú na druhom mieste, na suverénnych Rusov však strácajú až 11 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Fínsko – Česko 4:3
    Rusko – Česko 4:1
    Česko – Švédsko 4:1
    Česko – Švédsko 2:3 po predĺžení
    Fínsko – Česko 3:2 po nájazdoch
     


    Rusko

    Rusi zatiaľ jednoznačne vládnu tejto sezóne Euro Hockey Tour a keďže vyhrali všetkých osem predošlých zápasov, tak sú logicky na prvom mieste celkovej tabuľky EHT. Jediné body stratili paradoxne v zápasoch so Švédmi, ktorých vo všetkých troch vzájomných súbojoch v tejto sezóne porazili až po nájazdoch. V prípade dnešnej výhry sa tak dnes môžu radovať nielen z víťazstva na švédskom turnaji Beijer Hockey Games, ale už po troch turnajoch i z celkového víťazstva v tomto ročníku Euro Hockey Tour.

    Posledných 5 zápasov:
    Švédsko – Rusko 3:4 po nájazdoch
    Rusko – Česko 4:1
    Rusko – Fínsko 5:1
    Rusko – Fínsko 3:2
    Švédsko – Rusko 1:2 po nájazdoch
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Euro Hockey Tour medzi Ruskom a Českom. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 8. Bardakov (Čibrikov, Kirsanov), 38. Kraskovskij (Kovalenko), 49. Kovalenko (Misjul), 53. Misjul (Podkolzin, Butuzov), 55. Podkolzin, 58. Butuzov, 58. Čibrikov (Bardakov, Podkolzin) – 17. Špaček (Lenc, Šulák), 30. Flek (Smejkal), 31. Klok (Špaček), 60. Tomášek (t.s.)


    Rusko: Askarov (Tarasov) – Kirsanov, Zborovskij, Čisťakov, Pylenkov, Misjul, Minulin, Muchamadullin – Čechovič, Sorkin, Žafiarov (C) – Čibrikov, Bardakov, Podkolzin (A) – Butuzov, Kraskovskij (A), Kovalenko – Grošev, Moisejev, Rubcov – Kravcov.
    Česko: Hrachovina (Bartošák) – F. Král, Moravčík (C), Šulák (A), Klok, D. Musil, Gazda, Němeček – Š. Stránský, Špaček, Lenc (A) – Smejkal, Tomášek, Flek – Blümel, Kodýtek, Koblížek – Ordoš, Lakatoš, Flynn – Suchý.

    Rozhodca: Öhlund, Björk – Yletyinen, Persson (SWE)