Manchester City – Aston Villa 2:0 (kon.) | Fulham – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Manchester City
2:0 (0:0)
Aston Villa FC
Streda 20.01.2021, 19:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City a Aston Villa odohrali výborný druhý polčas. Hostia neboli bez šancí, ale domáci boli proste o niečo lepší, aktívnejší a nebezpečnejší, preto si tri body zaslúžia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:54:29)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
    90. Ilkay Gündoğan (MAC) - 2:0
     
    90
    Manchester City dal gól!
    ILKAY GÜNDOĞAN pokutový kop premieňa a viac-menej tým rozhodol o troch bodoch. Vystrelil do stredu bránky, Emiliano Martínez išiel doprava.
    89.
     
    89
    Manchester City dostáva veľkú šancu streliť druhý gól. Gabriel Jesus sa po centri na malé vápno dostal k hlavičke. Matthew Cash nešťastne loptu jednoznačne zasiahol rukou, ktorú mal ďaleko od tela. Penalta pre domácich.
     
    88
    João Cancelo poslal veľmi dobrú strelu spred pokutového územia, kde sa dostal cez otvorený priestor a mohol definitívne rozhodnúť. Krížny pokus k žrdi skvele vytlačil na roh Emiliano Martínez.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Neil Taylor (Aston Villa FC).
     
    86
    Anwar El Ghazi prihrával nepresne, na jeho prihrávku zareagoval najlepšie obranca domáceho celku João Cancelo.
     
    85
    Aston Villa pri lopte v strede ihriska, smerom dopredu sa jej hráčom posúva ťažko, pretože Manchester City bráni veľmi dobre.
     
    83
    Manchester City sa dostal do rýchleho protiútoku, po pravom krídle ťahal loptu Gabriel Jesus. Vošiel do vápna, kde prihral po pravej ruke, ale spoluhráči mu nenabehli.
     
    82
    Aston Villa teda dostali dve "facky", no jej hráči musia nájsť fyzické aj psychické sily. Dnes určite nechcú odchádzať bez bodu či bodov.
     
    81
    Tréner hostí Dean Smith dostáva červenú kartu! Po góle tam od neho boli protesty a určite aj nepekné slová. Najskôr dostal žltú prvýkrát, zakrátko aj druhú, pretože pokračoval. Z lavičky musel odísť.
     
    80
    Bernardo Silva sa postaral o svoj prvý gól tejto sezóny Premier League a Aston Villa má už len desať minút na to, aby výsledkom aspoň vyrovnala.
    79. Bernardo Silva (MAC) - 1:0
     
    79
    Manchester City dal gól!
    Presný zásah už dlho visel na vlásku a nutno povedať, že k nemu predsa len mali bližšie domáci. BERNARDO SILVA sa uvoľnil cez dvojicu obrancov na hranici šestnástky a trafil krásne do rohu mimo dosah Martíneza.
     
    78
    Hrá sa v úžasnom tempe. Phil Foden rozohral roh na krátko, Ilkay Gündoğan poslal center na zadnú žrď, kde pred prázdnou časťou bránky guľatý nezmysel len tesne minula dvojica jeho spoluhráčov.
     
    77
    Jack Grealish vytvoril ďalšiu šancu. John McGinn bol voľný už vo vnútri šestnástky, trafil jedného z hráčov City. Na opačnej strane sme videli rýchlu kontru a prihrávku pred bránku tečoval tesne vedľa vlastných troch žrdí Tyrone Mings.
    76.
     
    76
    Jack Grealish prihral do šestnástky a Ollie Watkins centroval na zadnú žrď. Mladý Jacob Ramsey mohol streliť svoj prvý gól kariéry v Premier League, pretože mal pred sebou prázdnu bránku, avšak dôležitý jemný teč predviedol John Stones a zakončenie neprišlo.
     
    75
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Matt Targett, prichádza Neil Taylor.
     
    74
    Nakoniec to predsa len nepôjde. Matt Targett vyzeral po ošetrení v poriadku, no musí striedať a do hry príde prvýkrát v tejto sezóne Premier League skúsený Neil Taylor.
     
    73
    Matt Targett ostal na trávniku, potreboval ošetrenie. Po necelej minútke je v poriadku a môže pokračovať.
     
    72
    Ilkay Gündoğan sa dostal k lopte vo vápne, pokus z voleja mu nesadol, ale zmenil sa na prihrávku. Gabriel Jesus zakončoval spred bránky, bol však v ofsajde.
     
    71
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Riyad Mahrez.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Uvidíme nejaký gól, alebo si budú tímy body po remíze 0:0 deliť?
     
    69
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Bertrand Traoré, prichádza Anwar El Ghazi.
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Jacob Ramsey.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Douglas Luiz (Aston Villa FC).
     
    68
    Bertrand Traoré sa dostal k odrazenej lopte pred malým vápnom, kde mal veľmi dobrú streleckú pozíciu. Vystrelil z voleja a trafil prvého hráča pred sebou.
     
    67
    Ross Barkley preváhal ideálny moment na strelu spred šestnástky, ale po prihrávke na McGinna fauloval Ilkay Gündoğan. Hostia získali výbornú pozíciu na strelu z priameho kopu, Douglas Luiz trafil múr.
     
    66
    Douglas Luiz strieľal z nejakých 25 metrov. Proti svojmu bývalému klubu by sa rád presadil, avšak mieril do stredu, kde bol pozorný Ederson.
     
    65
    Strely: 19 – 4
    Strely na bránku: 4 – 2
     
    63
    Ilkay Gündoğan si zbehol do malého vápna, kde zakončil prudký pas z ľavého krídla. V dobrej pozícii nasmeroval loptu vedľa bránky.
     
    62
    Bernardo Silva zakončoval spred pokutového územia, trafil hráčov Aston Villy a lopta na bránku Martíneza neprešla.
     
    61
    Prudký center z priameho kopu si hľadal v päťke Tyrone Mings, avšak pozor si na neho dal Rúben Dias a loptu dostal do bezpečia.
     
    60
    Jack Grealish sa snažil presadiť z krídla do pokutového územia, fauloval ho João Cancelo a hostia získali priamy kop vhodný na center pred bránku.
     
    59
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Gabriel Jesus.
     
    57
    Raheem Sterling sa individuálne až k strele nedostal, situáciu zvládol Tyrone Mings, ktorý mu loptu vypichol a Ezri Konsa ju odkopol.
     
    56
    Jack Grealish potiahol kontru hostí, lenže skvele sa s ním vrátil Kevin De Bruyne a belgický kapitán "Citizens" bol navyše faulovaný.
     
    55
    Manchester City je teraz v nápore, naďalej sa snaží držať loptu blízko šestnástky hostí a hľadať možnosť prejsť k strele na bránku Martíneza.
    54.
     
    54
    Kevin De Bruyne posunul loptu do pokutového územia, kde si kľučkou na Targetta vytvoril streleckú pozíciu João Cancelo. Jeho pokus ľavačkou trafil brvno.
    53.
     
    53
    Bernardo Silva si robil priestor na zakončenie na hranici pokutového územia. Dostal sa medzi presilu obrancov a loptu mu vypichol Matt Targett.
     
    52
    Emiliano Martínez chytil center od Zinčeka, okamžite poslal dlhý výkop. Bertrand Traoré jediným dotykom famózne oklamal De Bruyneho a mohol ísť do šance. Strieľal z hranice vápna, no Ederson zasiahol.
     
    50
    Ilkay Gündoğan sa dostal k strele z hranice pokutového územia, jeho pokus smeroval nad bránku. Emiliano Martínez nemusel zasahovať.
     
    49
    Centrovaná lopta do pokutového územia hostí nenarobila problémy. João Cancelo nenašiel spoluhráčov, pretože vo vzduchu zasiahol Emiliano Martínez.
     
    48
    Kevin De Bruyne sa snažil poslať z pravej strany pokutového územia prudkú loptu pred bránku, no tú zrazil do bezpečia Bertrand Traoré.
     
    47
    Manchester City je usadený na útočnej polovici ihriska, jeho hráči sa snažia znova hľadať cestičky pred bránku Martíneza.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú do druhého polčasu tak ako stretnutie odštartovali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Hráči Aston Villy sa po centri z rohového kopu nedostali do zakončenia, domáci prešli do protiútoku. Phil Foden mal streleckú pozíciu vo vápne, skvelý blok predviedol Matthew Cash.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45
    Ross Barkley na hranici šestnástky naznačil prihrávku, nakoniec prekvapivo strieľal na zadnú žrď. Ederson loptu posunul na rohový kop.
     
    44
    Manchester City je usadený v strede ihriska, postupne sa snaží prejsť k bránke Aston Villy a pokúsiť sa otvoriť skóre pred prestávkou.
     
    43
    Phil Foden sa síce dostal k centru na zadnú žrď, jeho hlavička k žrdi nebola dostatočne dôrazná a Emiliano Martínez ju chytil.
     
    40
    Ani ďalší rohový kop nedokázali domáci zakončiť. Za loptu smeroval brankár Emiliano Martínez a vo vzduchu bol faulovaný.
     
    39
    Center z rohu znova riešil Tyrone Mings a opäť nasmeroval guľatý nezmysel na ďalší rohový kop pre Manchester City.
     
    38
    Akcia domácich začala od Edersona sa lopta sa po pravom krídle dostala až do vápna "VillansL, kde odkopom na roh situáciu vyriešil Tyrone Mings.
     
    37
    Ross Barkley zakončil spred pokutového územia, jeho technický pokus k žrdi nemal dostatočnú razanciu a Ederson loptu bez problémov chytil.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?
     
    34
    Phil Foden centroval z ľavého krídla, jeho lopta znova preletela cez celú šestnástky a nenašla jeho spoluhráčov.
     
    33
    Aston Villa sa dnes prakticky prvýkrát usadila na útočnej polovici ihriska, snaží sa kombinovať a postupne sa posunúť do vápna súpera.
     
    32
    Strely: 10 – 1
    Strely na bránku: 2 – 0
     
    31
    Rodri poslal strelu spred pokutového územia, na bránku ju nepustil obranca Tyrone Mings, ktorý pokus zrazil do bezpečia.
     
    30
    Polhodina stretnutia je za nami. Manchester City má herne navrch, mal už aj veľké šance, ale na gól stále čakáme.
     
    29
    Phil Foden prihral pred šestnástku súpera, Kevin De Bruyne strieľal technicky spred pokutového územia a jeho pokus bol zrazený na rohový kop.
     
    28
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kyle Walker, prichádza Olexandr Zinčenko.
     
    27
    Jack Grealish posunul loptu zľava do pokutového územia, z rohu päťky strieľal do bočnej siete Bertrand Traoré. Brankár Ederson nemusel zasahovať.
     
    26
    Centrovaná lopta z rohu zakončená nebola. Dopredu prešiel Manchester City, pas za obranu si poľahky našiel Emiliano Martínez.
     
    25
    Aston Villa získala rohový kop. Do pokutového územia príde centrovaná lopta, pošle ju Jack Grealish.
     
    24
    Akcia domácich po ľavom krídle nevyšla podľa predstáv, lopta skončila mimo ihriska a brankár Emiliano Martínez môže obstarať päťku.
     
    23
    Center na zadnú žrď sa odrazil pred päťku, kde mal streleckú pozíciu Rodri a zakončil do stredu bránky, kde bol pripravený Emiliano Martínez.
     
    22
    Raheem Sterling sa sprava dostal do pokutového územia, jeho center pred bránku bol zrazený na roh, postaral sa o to Matt Targett.
     
    20
    Ošetrovanie sa trochu naťahovalo, ale Kyle Walker vyzerá byť v poriadku a bude môcť pokračovať v zápase.
     
    19
    Kyle Walker ostáva na hracej ploche, potrebuje ošetrenie a uvidíme, či bude môcť pokračovať.
     
    18
    Phil Foden zľava vošiel do pokutového územia, jeho center prešiel cez celé malé vápno a skončil mimo ihriska. Emiliano Martínez nemusel zasahovať.
     
    17
    Manchester City kombinuje na vlastnej polovici ihriska, postupne sa snaží prejsť smerom dopredu.
     
    15
    Znova to hosťom nevyšlo po ľavom krídle, Jack Grealish bol zastavený a obranca domácich Kyle Walker môže vhadzovať.
     
    14
    Jack Grealish sa chcel posunúť dopredu po ľavom krídle, bol faulovaný ešte na svojej polovici ihriska. Tyrone Mings môže rozohrávať.
     
    12
    Phil Foden si našiel prihrávku v pokutovom území súpera, kde mal streleckú pozíciu. Trafil prvého obrancu pred sebou.
     
    11
    Ilkay Gündoğan si zbehol do pokutového územia, sklzom loptu na rohový kop poslal John McGinn.
     
    10
    Ross Barkley potiahol protiútok hostí, následne chcel prihrať na voľného spoluhráča, ktorý by mal šancu, lenže Rúben Dias prihrávku prečítal.
     
    9
    Centrovanú loptu z rohového kopu domáci nedokázali zakončiť, loptu bez problémov chytil brankár Ederson.
     
    8
    Phil Foden sa zľava dostal do pokutového územia, kde si vypracoval streleckú pozíciu. Trafil obrancov Aston Villy a získal roh.
     
    7
    Jack Grealish si nabehol po ľavom krídle dopredu, lenže jeho center do pokutového územia nebol presný a Ollie Watkins sa k lopte nedostal.
     
    6
    Bertrand Traoré sa sprava dostal až na roh malého vápna, kde si vytvoril streleckú pozíciu, no výborne mu loptu zobral Rúben Dias.
    5.
     
    5
    Ďalší rohový kop sa neujal podľa domácich predstáv, následnú kontru ťahal Jack Grealish a fauloval ho Raheem Sterling.
     
    4
    Nízky center z priameho kopu defenzíva "Villans" odvrátila na roh. Následne sa lopta odrazila do päťky, voľný Bernardo Silva mal obrovskú šancu, lenže Emiliano Martínez vytiahol skvelý zákrok a pred dorážkou zasiahli v poslednej chvíli obrancovia hostí.
     
    3
    Bernardo Silva bol faulovaný na pravom krídle, kde ho na trávnik poslal obranca Matt Targett a Manchester City získal priamy kop vhodný na center.
     
    2
    "Citizens" držia loptu v strede ihriska, postupne sa snažia dostať sa k bránke Martíneza, aby mohli zahroziť.
     
    1
    Domáci Manchester City nastupuje ako favorit v tradičných slabomodrých dresoch, hostia majú čierne prevedenie a dnes môžu len prekvapiť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo – De Bruyne (C), Rodri, Gündoğan – B. Silva, Sterling, Foden.
    Náhradníci: Steffen – Bernabé, García, F. Torres, Zinčenko, Jesus, Fernandinho, Mahrez, B. Mendy.

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett – Douglas Luiz, Barkley – B. Traoré, Grealish (C), J. McGinn – Watkins.
    Náhradníci: Heaton – Engels, Nakamba, A. Almuhammadí, N. Taylor, Davis, Ramsey, El Ghazi, Guilbert..
     
    Manchester City sa nachádza na druhom mieste, má 35 bodov. Vyhral päťkrát po sebe, celkovo bodoval v deviatich stretnutiach v rade. Naposledy porazil jasne 4:0 Crystal Palace. Raheem Sterling sa postaral v Premier League o päť gólov.

    Aston Villa FC kvôli koronavírusu v tíme nehrala posledné dva zápasy, naposledy sa prestavila ešte 1. januára proti Manchestru United a prehrala. Tým prerušila šnúru piatich stretnutí aspoň s bodom vrátane troch výhier. Celok z Birminghamu je desiaty, má 26 bodov a o tri zápasy menej ako jeho súperi. Ak by vyhrali "Villans" všetky a získali 9 bodov, môžu sa vyrovnať "Citizens".
     
    Toto stretnutie je zápas 1. kola, malo sa hrať ešte v auguste, ale bolo odložené kvôli tomu, že podľa pravidiel musel mať Manchester City pauzu od posledného zápasu sezóny 2019/20 do prvého stretnutia ročníka 2020/21 aspoň 30 dní.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Matej Kubove

    Góly: 79. B. Silva, 90. Gündoğan (pen.)

    Karty:   68. Douglas Luiz (ASV), 87. N. Taylor (ASV)   81. Smith (tréner) (ASV)


    Manchester City: Ederson – Walker (28. Zinčenko), Stones, Rúben Dias, Cancelo – De Bruyne (C) (59. Jesus), Rodri, Gündoğan – B. Silva, Sterling (71. Mahrez), Foden.
    Náhradníci: Steffen – Bernabé, García, F. Torres, Zinčenko, Jesus, Fernandinho, Mahrez, B. Mendy.

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett (75. N. Taylor) – Douglas Luiz, Barkley (69. Ramsey) – B. Traoré (69. El Ghazi), Grealish (C), J. McGinn – Watkins.
    Náhradníci: Heaton – Engels, Nakamba, A. Almuhammadí, N. Taylor, Davis, Ramsey, El Ghazi, Guilbert.