Manchester City – Aston Villa 2:0 (kon.) | Fulham – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Manchester City
2:0 (0:0)
Aston Villa FC
Streda 20.01.2021, 19:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City a Aston Villa odohrali výborný druhý polčas. Hostia neboli bez šancí, ale domáci boli proste o niečo lepší, aktívnejší a nebezpečnejší, preto si tri body zaslúžia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:54:29)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
    90. Ilkay Gündoğan (MAC) - 2:0
     
    90
    Manchester City dal gól!
    ILKAY GÜNDOĞAN pokutový kop premieňa a viac-menej tým rozhodol o troch bodoch. Vystrelil do stredu bránky, Emiliano Martínez išiel doprava.
    89.
     
    89
    Manchester City dostáva veľkú šancu streliť druhý gól. Gabriel Jesus sa po centri na malé vápno dostal k hlavičke. Matthew Cash nešťastne loptu jednoznačne zasiahol rukou, ktorú mal ďaleko od tela. Penalta pre domácich.
     
    88
    João Cancelo poslal veľmi dobrú strelu spred pokutového územia, kde sa dostal cez otvorený priestor a mohol definitívne rozhodnúť. Krížny pokus k žrdi skvele vytlačil na roh Emiliano Martínez.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Neil Taylor (Aston Villa FC).
     
    86
    Anwar El Ghazi prihrával nepresne, na jeho prihrávku zareagoval najlepšie obranca domáceho celku João Cancelo.
     
    85
    Aston Villa pri lopte v strede ihriska, smerom dopredu sa jej hráčom posúva ťažko, pretože Manchester City bráni veľmi dobre.
     
    83
    Manchester City sa dostal do rýchleho protiútoku, po pravom krídle ťahal loptu Gabriel Jesus. Vošiel do vápna, kde prihral po pravej ruke, ale spoluhráči mu nenabehli.
     
    82
    Aston Villa teda dostali dve "facky", no jej hráči musia nájsť fyzické aj psychické sily. Dnes určite nechcú odchádzať bez bodu či bodov.
     
    81
    Tréner hostí Dean Smith dostáva červenú kartu! Po góle tam od neho boli protesty a určite aj nepekné slová. Najskôr dostal žltú prvýkrát, zakrátko aj druhú, pretože pokračoval. Z lavičky musel odísť.
     
    80
    Bernardo Silva sa postaral o svoj prvý gól tejto sezóny Premier League a Aston Villa má už len desať minút na to, aby výsledkom aspoň vyrovnala.
    79. Bernardo Silva (MAC) - 1:0
     
    79
    Manchester City dal gól!
    Presný zásah už dlho visel na vlásku a nutno povedať, že k nemu predsa len mali bližšie domáci. BERNARDO SILVA sa uvoľnil cez dvojicu obrancov na hranici šestnástky a trafil krásne do rohu mimo dosah Martíneza.
     
    78
    Hrá sa v úžasnom tempe. Phil Foden rozohral roh na krátko, Ilkay Gündoğan poslal center na zadnú žrď, kde pred prázdnou časťou bránky guľatý nezmysel len tesne minula dvojica jeho spoluhráčov.
     
    77
    Jack Grealish vytvoril ďalšiu šancu. John McGinn bol voľný už vo vnútri šestnástky, trafil jedného z hráčov City. Na opačnej strane sme videli rýchlu kontru a prihrávku pred bránku tečoval tesne vedľa vlastných troch žrdí Tyrone Mings.

    Matej Kubove

    Góly: 79. B. Silva, 90. Gündoğan (pen.)

    Karty:   68. Douglas Luiz (ASV), 87. N. Taylor (ASV)   81. Smith (tréner) (ASV)


    Manchester City: Ederson – Walker (28. Zinčenko), Stones, Rúben Dias, Cancelo – De Bruyne (C) (59. Jesus), Rodri, Gündoğan – B. Silva, Sterling (71. Mahrez), Foden.
    Náhradníci: Steffen – Bernabé, García, F. Torres, Zinčenko, Jesus, Fernandinho, Mahrez, B. Mendy.

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett (75. N. Taylor) – Douglas Luiz, Barkley (69. Ramsey) – B. Traoré (69. El Ghazi), Grealish (C), J. McGinn – Watkins.
    Náhradníci: Heaton – Engels, Nakamba, A. Almuhammadí, N. Taylor, Davis, Ramsey, El Ghazi, Guilbert.