Hr. Králové – Sparta B 2:2 (kon.) | Slavia B – Varnsdorf 2:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Trnava 0:0 (zruš.)
koniec
FC Hradec Králové
2:2 (0:1)
AC Sparta Praha B
cz Sobota 16.01.2021, 10:30 • Horní Počernice • Tipsport liga • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Zimní Tipsport liga má na programu další ročník, v dnešním souboji se proti sobě představí FC Hradec Králové a AC Sparta Praha B.
     
    FC Hradec Králové

    Fotbalisté Hradce se ve své domácí soutěži nacházejí na vedoucí pozici, přičemž se jim z odehraných dvanácti duelů povedlo nasbírat pětadvacet bodů. Votroci se ovšem v posledních třech zápasech trápili, navíc se jim během této doby povedlo nasbírat pouhé dva body za dva nerozhodné výsledky a jednu porážku. Hradec má za sebou jedno utkání v rámci Tipsport ligy, které se mu nepovedlo dovést do vítězného konce. Souboj proti Táborsku nakonec skončil nerozhodným výsledkem 1:1.
     
    AC Sparta Praha B

    Pražané během osmi odehraných zápasů dokázali nasbírat jednadvacet bodů, což jim stačilo na vedoucí pozici celé tabulky. Jediná ztráta bodů přišla proti druhý Domažlicím. Rezervním tým pražské Sparty má rovněž za sebou jediné utkání v rámci Tipsport ligy, ve kterém se mu povedlo uspět. Před necelým týdnem byl k vidění souboj proti Táborsku, který nabídl čtyři branky, přičemž tři z nich vstřelil právě celek z Letné. Ten ale bude v dnešním souboji v roli papírového outsidera.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar – Čech, Kodeš, Král – Mahr, Samko, Soukeník, Vlkanova, Leibl – Baďura, Zaradny
    Náhradníci: Mach – Doležal, Kejř, Novotný, Prekop, Záviška

    AC Sparta Praha B: Kotek – Tvaroh, Jonáš, Červak, Okeke, Hucek, Konopásek, Vácha, Ambler, Sejk, Novotný
    Náhradníci: Benada – Szewieczek, Dudl, Pudhorocký, Turyna.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hráči Sparty, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    U postranní lajny si nedovoleným způsobem pomohl Kodeš, který zavadil o Konopáska. Pražané tak okamžitě rozehráli po zemi nakrátko.
     
    4
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, které směřovalo na vedle stojícího Okekeho, po jehož nahrávce byl zastaven Červak.
     
    5
    Nahrávka na levé křídlo směřovala na naběhnuvšího Novotného, který se ovšem přes protihráče nedostal. Naopak se povedlo zakročit Čechovi.
     
    6
    Vácha se chopil exekuce standardní situace od levé autové lajny. Jeho nadýchaná nabídka našla pouze Krále, kterému se povedlo odhlavičkovat.
     
    7
    Votroci se před malým momentem nastěhovali s míčem na útočnou polovinu, kde vhazovali. K opačné šestnáctce se ovšem vůbec nedostali.
     
    8
    Poprvé se k míči dostal zkušený brankář Ottmar, který svým odkopem vybojoval autové vhazování. To se Leiblovi ale vůbec nepovedlo.
     
    9
    U svého pokutového území se povedlo zakročit Červakovi, který odkopával ke středovému kruhu, kde se pro změnu povedlo zakročit Soukeníkovi.
     
    10
    Pražané nyní poměrně duho operovali na vlastní polovině, načež jsme sledovali přenesení hry na Hucka, jehož rána nakonec proletěla vedle branky.
     
    11
    V ofsajdovém postavení se před malým momentem nacházel jeden z hráčů Hradce, velice přesně se tak povedlo zastavit hru pomeznímu.
     
    12
    Na pravém křídle poté operoval Zaradny, který nahrával pod sebe na Samka. Kombinace Hradce Králové ovšem přinesla další nepřesnost.
     
    13
    Ofsajdové postavení také na druhé straně, tentokráte se v něm nacházel Novotný. Rozehrávat bude moci Kodeš, který to zřejmě zkusí vysokým nákopem.
     
    14
    U postranní lajny se k míči dostal Mahr, kterému se povedlo poslat míč do pokutového území, kde zakončující Baďura trefil pouze hráče před sebou.
     
    15
    Sparta poměrně jednoduše přešla s míčem na opačnou polovinu, kde ovšem nepřesně nahrával obránce Jonáš, který našel pouze protihráče.
     
    16
    Novotný sice uspěl v hlavičkovém souboji, při kterém se mu povedlo prodloužit za sebe. V tomto prostoru se ovšem nacházel jeden z protihráčů.
     
    17
    Nyní se do hry zapojil také hlavní sudí, který pochopitelně nechal pokračovat z místa přestupku. Soukeník tak nahrál vedle postavenému Vlkanovovi.
     
    18
    Na útočné polovině to poté sympaticky vzal na sebe Zaradny, který se dostal mezi přesilu protihráčů, proti kterému se mu povedlo vybojovat první roh.
     
    19
    Rozehrávky nakrátko se nakonec ujal Vlkanova, po jehož nahrávce jsme přesto sledovali centr do pokutového území, se kterým si Kotek poradil.
     
    22
    Následoval další rohový kop, tentokráte z pravé strany. Vysoký centr se snesl k zadní tyči, kde se Hradci povedlo vybojovat i další rohový kop.
     
    23
    Ani tento rohový kop ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Poté se za pokutovým územím dostal k míči Mahr, který ovšem zakončoval vedle.
     
    24
    Votroci nyní přišli o míč kousek od svého pokutového území, poté byl nedovoleným zákrokem zastaven Zaradny, kterého faulem zastavil Konopásek.
     
    25
    Průnikem do pokutového území to poté zkoušel Vlkanova, který se ale nedostal přes dvojici protihráčů. Přesto alespoň vybojoval rohový kop.
     
    26
    I tentokráte jsme sledovali rozehrávku po zemi, avšak ani při této rozehrávce nakonec nevzniklo žádné nebezpečí. Brankář Kotek tak bude moci vykopávat.
     
    27
    Pražané měli k dispozici zajímavou standardní situaci. K rozehrávce se nakonec postavil Ambler, kterému se nepovedlo najít spoluhráče.
     
    27
    Tým Sparta B právě vstřelil branku! Nyní tu přeci jenom máme první branku zápasu! Do pokutového území se povedlo proniknout Váchovi, který poté přihrál do ideální střelecké pozice na ONDŘEJE NOVOTNÉHO. Ten zakončoval z jedničky k pravé tyči, kam se Ottmar nedokázal ideálně natáhnout a míč nedosáhl.
    27. NOVOTNÝ - 0:1
     
    28
    Poté do pokutového území přiletěl další centr, po kterém se natahoval Novotný. Jeho hlavička nakonec směřovala k tyči, kam se včas natáhl také brankář Ottmar.
     
    29
    Po delší době se k míči dostal také brankář Kotek, který na jistotu rozehrál po zemi na vedle stojícího Tvaroha, jenž to zkoušel dalekonosným pasem.
     
    30
    Najednou se do šance natlačil také Zaradny, který si seběhl k zadní tyči, kde se mu nepovedlo míč ideálně zpracovat. Kotek poté včas vystoupil.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Ondřej Novotný (AC Sparta Praha B).
     
    32
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Rostislav Baďura, přichází Erik Prekop.
     
    34
    Okeke sympaticky roztáhl hru na pravé křídlo, kde se nacházel jeho kolega Ambler. Ten se nacházel v jasném ofsajdu a tato akce tak končí.
     
    35
    Naopak od své branky mohl rozehrávat brankář Ottmar, který to znovu zkoušel rozehrávkou nakrátko, tentokráte si vybral volného Čecha.
     
    36
    Votrokům se dokonce povedlo odcentrovat do pokutového území, kde měl míč proti noze Vlkanova. Rána levačkou ovšem putovala přímo doprostřed.
     
    37
    Poté jsme sledovali nahrávka směrem na Zaradnyho, před kterým se bleskově dostal k míči brankář Kotek, který poté rozehrál výhozem.
     
    38
    Posléze si nedovoleným způsobem počínal Leibl, který šel do souboj o míč šlapákem. Pražané tak mohli rozehrávat kousek od středového kruhu.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude vůbec něco nastavovat.
     
    41
    Zpětná nahrávka nyní putovala na kopačku Ottmara, který znovu rozehrál nakrátko. Jeho celek se dostal do šestnáctky, kde ovšem Prekop narazil.
     
    43
    Nahrávka na levé křídlo měla oslovit Amblera, který sice neuspěl v hlavičkovém souboji, přesto bude jeho celek vhazovat od levé autové lajny.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral Ondřej Novotný. První dějství nám přineslo poměrně vyrovnanou podívanou, oba celky se střídaly v držení míče, nicméně jsme viděli také celou řadu nepřesností. Přesto byla o trochu nebezpečnější právě Sparta, který se díky Novotného trefě dostala do poločasového vedení poměrem 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Hradce, který budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali centr do pokutového území, po kterém se natahoval Zaradny, jenž hlavičkoval do rukou brankáře.
     
    49
    Posléze jsme sledovali autové vhazování z pravé strany, po kterém to dalekonosným odkopem vyřešil Tvaroh, který našel pouze hlavu protihráče.
     
    50
    Posléze se Doležal pokoušel propasírovat nahrávku na druhou stranu hrací plochy, jenomže trefil pouze soupeře před sebou a míč se odrazil do zámezí.
     
    51
    Nahrávka na levou stranu pro změnu našla Sejka, který se z jedničky pokoušel o centr do pokutového území, se kterým si poradila obrana Hradce.
     
    52
    Rozehrávat od své branky mohl brankář Ottmar, který rozehrávkou nakrátko oslovil volného Kodeše. Votroci se pomalu a jistě dostávají na druhou stranu.
     
    52
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    V úvodu druhého poločasu tu máme vyrovnávací branku! Zaradny se dokázal na levém křídle prosadit v souboji, načež poslal míč do pokutového území. Tam si na jeho nabídku počíhal ERIK PREKOP, který zakončením o tyč nedal Kotkovi sebemenší šanci.
    52. PREKOP - 1:1
     
    53
    Krátce po rozehrávce se do zakončení dostal jeden z hráčů Sparty, který ovšem pálil do rukavic brankáře. Ottmar to zkoušel hodně rychlou rozehrávkou.
     
    54
    A následovala střílená nabídka do malého vápna, kam si tentokráte sbíhal Zaradny, kterého zablokoval soupeř. Nicméně rohový kop toho nebude.
     
    55
    Pouze v ofsajdovém postavení se nacházel Sejk, což jasně dokumentoval také opakovaný záběr. Z místa přestupku bude rozehrávat Ottmar.
     
    56
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Během několika minut je tu druhá branka Votroků! Do pokutového území se dokázal protlačit Zaradny, kterému se povedlo sraženou střelou na zadní tyči oslovit ADAMA VLKANOVU, před kterým číhala prázdná branka. Pražanům absolutně nevychází vstup do druhého poločasu!
    56. VLKANOVA - 2:1
     
    57
    Další útočná akce Hradce pro změnu přinesla pouze ofsajdové postavení, jinak bychom se dost možná dočkali další slušné šance.
     
    58
    Nabídka na pravou stranu nakonec našla Konopáska, který ovšem neustál souboj s Novotným. Votroci tak okamžitě zkoušeli rozehrát do protiútoku.
     
    61
    Po jednom ze soubojů měl zdravotní problémy Doležal, který byl chvíli ošetřován a po chvíli se přeci jenom musel vydat směrem z hrací plochy.
     
    62
    Votroci měli možnost rozehrávat standardní situaci z levé strany, ta ovšem nepřinesla nic nebezpečného. Naopak se nejvýše do vzduchu dostal soupeř.
     
    63
    Máme za sebou více než hodinu hry, Hradec i nadále vede o jednu branku. Pražané nyní kombinují na vlastní polovině, kde je ovšem napadá soupeř.
     
    64
    Mezi přesilu protihráčů se poté vrhl Prekop, který se ovšem nedostal za záda obránců. Čistým způsobem se tedy k balónu prodral Tvaroh.
     
    65
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, které se ovšem Szewieczkovi vůbec nepovedlo. Nyní budou mít tu samou možnost také hráči Hradce.
     
    66
    Hodně nepřesně poté rozehrával brankář Kotek, kterému se nepovedlo přenést hru k pravé lajně, kde měl jeden ze spoluhráčů k míči daleko.
     
    67
    Středem hrací plochy si to poté namířil Hucek, který se pokoušel na levém křídle oslovit svého spoluhráče, jenomže tuto nabídku přečetl protihráč.
     
    68
    Kousek od půlící čáry se povedlo zakročit Soukeníkovi, který odehrál míč směrem do zámezí. Rozehrávka Sparty bude pokračovat od branky.
     
    69
    Nakonec byl nedovoleným způsobem zastaven rozehrávající Doležal, kterého dohrál napadající Dudl. Rozehrávky volného kopu se chopí Kodeš.
     
    70
    Se štěstím se k volnému míči dostal Zaradny, který zkoušel překvapit brankáře střelou z velkého úhlu. Brankář Kotek nakonec vyrážel na roh.
     
    71
    Menší zdravotní problémy měl před malým momentem Červak, který bude moci pokračovat ve hře. Kotek tak ihned rozehrál od své branky.
     
    72
    V krátkém časovém sledu další faul, tentokráte v podání vracejícího se Soukeníka. Sparta Praha tak bude zahrávat další standardní situaci.
     
    73
    Ta nakonec přinesla centr k hranici malého vápna, kde se ovšem dokázal prosadit soupeř. Poté byl při protiútoku nedovoleně zastaven Zaradny.
     
    74
    Na levém křídle se Novotnému povedlo v pokutovém území najít Závišku, který se sice dostal k centru, avšak našel pouze nohu protihráče.
     
    75
    Poté se k centru do pokutového území dokázal uvolnit Mahr, který ovšem nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Hradec je ale i nadále aktivnější.
     
    77
    Votroci přešli s míčem ke svému pokutovému území, kde do kombinace zapojili také brankáře Ottmara, který rozehrál nakrátko na nohu Kodeše.
     
    78
    Nedovoleným způsobem byl zastaven Hucek, na kterého si vyšlápl vracející se Novotný. Pražané tak budou zahrávat další standardní situaci.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Čech (FC Hradec Králové).
     
    79
    Standardní situace nakonec putovala na hlavu Tvaroha, který ještě zkoušel prodloužit do malého vápna, kde se ven z branky vydal brankář Ottmar.
     
    80
    Další ofsajdové postavení, tentokráte v podání hráčů Hradce. Na druhou stranu se dostával jeden z protihráčů, který vybojoval standardku.
     
    81
    Sparta Praha tak měla možnost k vyrovnání, přičemž si rozehrávku vzal na starost Sejk, který mířil pouze do rukou Ottmara. Následná dorážka nebyla přesná.
     
    82
    Na druhé straně si Hradec Králové vybojoval rohový kop z pravé strany.
     
    82
    Tým Sparta B právě vstřelil branku! Tak přeci jenom je srovnáno! Do pokutového území Hradce přiletěl další centr, při kterém se Okekemu povedlo vrátit míč pod sebe, kde se nacházel VÁCLAV SEJK. Jeho rána pravou nohou skončila na tyči, od které se míč odrazil za záda brankáře Ottmara.
    82. SEJK - 2:2
     
    85
    Nyní se znovu k míči dostal brankář Kotek, který se pokoušel na pravé straně najít Tvaroha. Druhý jmenovaný se ovšem nedokázal prosadit.
     
    86
    Na přední tyči se po rohovém kopu povedlo zakročit Červakovi, který odehrál míč ven z pokutového území. Votroci jsou i nadále u balónu.
     
    87
    Hodně nepřesně poté nahrával Mahr, který trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Následně si Hradec Králové vybojoval další standardku.
     
    88
    Následoval rohový kop z pravé strany, který pro Ottmara nepřinesl nic nebezpečného. Poté to zakončením z velké vzdálenosti zkoušel Tvaroh.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se nebude nastavovat ani jedna minuta nad rámec.
     
    90
    Minuta nad rámec.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Hradec vstoupil do druhého poločasu velice aktivně, navíc během několika minut obstaral hned tři přesné zásahy, díky čemuž se poprvé v tomto utkání dostal do vedení. Následně převzala iniciativu Sparta, které se necelých deset minut před koncem zápasu povedlo srovnat krok, přičemž tento výsledek vydržel až do konečného hvizdu. (12:08:55)

    David Suchý

    Góly: 52. Prekop, 56. Vlkanova – 27. Novotný, 82. Sejk

    Karty:   79. Čech (HKR) – 31. Novotný (SPB)


    FC Hradec Králové: Čech, Kodeš, Král – Mahr, Samko (46. Doležal), Soukeník, Vlkanova (60. Kejř), Leibl (46. Novotný) – Baďura (32. Prekop), Zaradny (73. Záviška)
    Náhradníci: Mach – Doležal, Kejř, Novotný, Prekop, Záviška

    AC Sparta Praha B: Kotek (46. Benada) – Tvaroh, Jonáš, Červak – Konopásek (63. Szewieczek), Okeke, Vácha (46. Pudhorocký), Hucek, Ambler (70. Dudl) – Sejk, Novotný (46. Turyna)
    Náhradníci: Benada – Szewieczek, Dudl, Pudhorocký, Turyna

    Rozhodca: Machač – Hurych, Váňa