Vigo – Alavés 2:0 (kon.) | Granada – Real Betis 2:0 (kon.) | Cadiz – Getafe 0:2 (kon.)
Eibar – Real Madrid 1:3 (kon.)
koniec
SD Eibar
1:3 (1:2)
Real Madrid
Nedeľa 20.12.2020, 21:00 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid síce dokázal vyhrať a získať tri body, ale v druhom dejstve, hlavne jeho závere, mal aj veľké šťastie. Keby využil šance v prvom polčase, bolo by to z jeho strany pokojnejšie. Každopádne, favorit získal tri body. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pozitívny vstup s negatívnym testom do sviatočného týždňa. (22:51:25)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Real Madrid dal gól!
    LUCAS VAZQUÉZ poisťuje výhru v Baskicku. Eibar už hral vabank, španielsky krídelník ušiel za obranu a krížnym pokusom prekonal Dmitrovića.
     
    Strely: 10 – 9
     
    90+1
    Pedro Bigas sa dostal do obrovskej šance. Zakončoval spred hranice malého vápna a jeho strela pokojne mohla ísť do siete, lenže Sergio Ramos predviedol perfektný sklz a zastavil zakončenie.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    89
    Thibaut Courtois poslal dlhý výkop až k šestnástke súpera, Pedro Bigas loptu odhlavičkoval mimo ihriska. Dani Carvajal sa s autom nebude ponáhľať.
     
    88
    Real Madrid drží loptu v strede ihriska. Potrebuje ju mať pod kontrolou, pretože len so šťastím ušiel penalte, ktorú mal Eibar kopať a domácim stačí jeden moment, aby vyrovnali.
     
    86
    Federico Valverde faulovaný v strede ihriska, dosť tvrdo si na neho vyšliapol Anaitz Arbilla, ktorý ho našťastie netrafil naplno. Keby áno, druhej žltej by sa nevyhol. Aj tak mu to prešlo ltt.
     
    85
    Karim Benzema si na útočnej polovici ihriska pomáhal nedovolene, o loptu Real rýchlo prišiel. Marko Dmitrović ju posiela na opačnú stranu ihriska.
     
    84
    Eibar mal k dispozícii priamy kop, ale center pred bránku Thibauta Courtoisa nebol zakončený.
     
    83
    Penalta to nakoniec nebude. Systém VAR rozhodol, že Sergio Ramos nezahral rukou, ale ono to vyzeralo jednoznačne ako ruka. Tak neviem.
     
    83
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Papakouli Diop, prichádza Unai Miota.
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Kike García, prichádza Sergio Álvarez.
     
    82
    Eibar bude kopať pokutový kop a ako keby som to privolal. Po centri do malého vápna Realu Madrid hlavičkoval Jošinori Muto, zakončil do lakťa Sergia Ramosa, ten bol dosť ďaleko od tela.
     
    81
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Real Madrid ide zase do záveru s tým, že ešte to môže byť veľký hazard. Hostia mali dosť príležitostí rozhodnúť už skôr, ktoré nevyužili. Eibar momentálne zvyšuje aktivitu.
     
    80
    Bryan Gil centroval zľava, Dani Carvajal zrazil loptu na aut. Následne prišla dobrá prihrávka pred bránku hostí, loptu odkopol Sergio Ramos.
     
    79
    Thibaut Courtois sa s rozohrávkou nejako neponáhľal, odkop však poslal iba k hráčom súpera. Tí majú znova možnosť založiť svoju aktivitu.
     
    78
    Pedro León bol faulovaný v strede ihriska, Eibar postupne rozvíja ďalšiu akciu. Domáci stále prehrávajú iba o gól, čo je hrateľné.
     
    77
    Dani Carvajal spadol na pravom krídle, získal pre Real Madrid priamy kop vhodný na center. Vysoký pas si ale našiel v rukaviciach Marko Dmitrović.
     
    76
    Eibaru kontra nevyšla. Takisto ani Realu, nakoľko Marco Asensio skúsil individuálnu akciu a proti presile o loptu prišiel.
     
    75
    Tentoraz Papakouli Diop zahral o niečo lepšie, keďže nefauloval a vedľa svojej šestnástky čisto získal loptu, čím založil protiútok.
     
    74
    Tentoraz to Sergio Ramos prepustil, ľavačkou zakončil Marco Asensio. Bránku minul o necelý meter. Marko Dmitrović by nemal nárok, keby to šlo na bránku.
     
    73
    Papakouli Diop fauloval tesne pred vlastným pokutovým územím. Real Madrid získal výbornú pozíciu na strelu z priameho kopu.
     
    72
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Takaši Inuj, prichádza Pedro León.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Federico Valverde.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Marco Asensio.
     
    71
    Jošinori Muto mal veľkú možnosť. Dostal center k rohu päťky, cez Varaneho hlavičkoval tesne nad brvno bránky Courtoisa.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Eibar s týmto výsledkom ešte niečo urobiť?
     
    69
    "Los Blancos" sú naďalej na útočnej polovici ihriska, kde sa snažia postupne posúvať loptu do streleckých pozícií. Eibar až na šancu Rodryga bráni dobre.
     
    68
    Obrovskú šancu mal Rodrygo, ktorý zľava smeroval k päťke. Pred ním bol už len Marko Dmitrović, ktorému chcel nasadiť jasle, no srbský gólman výborne zasiahol.
     
    67
    Center z ľavého krídla nebezpečenstvo vo vápne Eibaru nenarobil. Loptu si ešte našiel Kroos, ale tiež neprihrával presne.
     
    65
    Real Madrid sa po zisku lopty usadil na útočnej polovici ihriska. Po zmene strán však na šancu čaká, Marko Dmitrović nemusel vážnejšie zasahovať.
     
    64
    Sergio Ramos odvrátil center z rohu na ďalší rohový kop. Následný center odvrátil Casemiro, ktorého dnes nevidieť, ale hrá dobre.
     
    63
    Jošinori Muto poslal dlhú loptu za otvorenú defenzívu súpera, Bryan Gil takmer šiel sám na kasu. Fantasticky pred ním čistým sklzom zasiahol Ferland Mendy.
     
    62
    Dani Carvajal získal rohový kop. Centrovaná lopta smerovala na päťku, kde skákali Sergio Ramos aj Raphaël Varane, pred nimi vyhral hlavičku Pedro Bigas.
     
    61
    Hodina stretnutia je za nami. Tempo a kvalita hry nám po zmene strán opadli. Je to opatrnejšie a menej zaujímavejšie.
     
    60
    Strely: 8 – 6
     
    59
    Jošinori Muto sa snažil vo vzduchu zakončiť dobrý center z ľavého krídla, Raphaël Varane pred ním loptu odvrátil. Toni Kroos pasom doprava kontru nerozvinul.
     
    58
    Rodrygo na krídle nemohol pokračovať v akcii, zastavil ho ofsajd. Eibar po prechode dopredu neuspel, Kike García dostal ťažký pas k šestnástke.
     
    57
    Sergio Ramos spravil veľkú chybu v rozohrávke. Raphaël Varane jeho prihrávku nemal nárok zachytiť, prvý bol pri nej Takaši Inuj a z rohu päťky mieril tesne vedľa vzdialenejšej žrdi.
     
    56
    Papakouli Diop poslal dobrú strelu spred pokutového územia. Mieril k žrdi, no Thibaut Courtois si dokázal poradiť a predviedol zákrok.
     
    55
    Sergio Ramos nepustil cez seba loptu za obranu Realu, poslal ju na aut. Eibar sa usadil na útočnej polovici ihriska.
     
    54
    Hostia sa držia pri lopte v strede ihriska. Pas na pravé krídlo znova nevyšiel, sklzom veľmi dobre zasiahol Kévin Rodrígues.
     
    53
    Real Madrid získal rohový kop, no zakončenie hlavou išlo veľmi nepresne. Marko Dmitrović sa za loptou iba obzrel.
     
    52
    Znova bol v akcii Rodrygo, tentoraz mal dobrú streleckú pozíciu pred päťkou, no jeho pokus tečoval nad bránku Pedro Bigas.
     
    51
    Rodrygo sa na krídle nedostal cez dvojicu protihráčov, o loptu preto prišiel. V úvode druhého dejstva je to zatiaľ dosť opatrné.
     
    50
    Dani Carvajal poslal loptu pomedzi obrancov, ale Lucas Vázquez sa k nej nedostal, nakoľko dobre čítal hru Kévin Rodrígues.
     
    49
    Na úvod druhého dejstva sa nepresadil ani Eibar, píska sa útočný faul a Real Madrid začne akciu z vlastnej polovice ihriska.
     
    48
    Karim Benzema sa mohol dostať do šance. Síce aj vystrelil, ale nachádzal sa v postavení mimo hry, takže jeho pokus neplatí.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako stretnutie odštartovali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Real Madrid bol v prvom polčase lepším tímom, pokojne mohol vyhrávať vyšším rozdielom. Dostal sa do dvojgólového náskoku, ale potom Kike García znížil, takže z tohto pohľadu je všetko otvorené.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    44
    Real Madrid získal po ruke Arbillu výbornú pozíciu na strelu z priameho kopu. Sergio Ramos vyslal pekný pokus, ale tesne nad brvno bránky Dmitrovića, nakoľko sa pošmykol.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Anaitz Arbilla (SD Eibar).
     
    43
    Držanie lopty: 35% – 65%
     
    42
    Casemiro síce nepresne prihrával na ľavé krídlo, lenže Anaitz Arbilla v snahe rozohrať poslal loptu mimo ihriska a vhadzovať bude Dani Carvajal.
     
    40
    Lucas Vázquez takmer stratil loptu, domáci ju napriek vysokému pressingu nezískali. Pískal sa útočný faul na francúzskeho beka.
     
    39
    Luka Modrić a Eduardo Expósito sa stretli v súboji, faul sa nepískal. Eibar ostal pri lopte a postupne prešiel do šestnástky. Bryan Gil vyslal dobrý center, Jošinori Muto zakončil tesne vedľa vzdialenejšej žrdi, čo tiež bola veľká príležitosť.
     
    38
    Ferland Mendy potiahol zľava loptu do šestnástky, prudko ju cez malé vápno kopol okolo brankára Eibaru na zadnú žrď. Lucas Vázquez v obrovskej šanci potreboval o 34 centimetrov viac, aby guľatý nezmysel dokázal zasiahnuť a upratať do bránky.
     
    37
    Situáciu ešte riešil systém VAR, pretože to bolo tesné, no Karim Benzema sa naozaj nachádzal v ofsajde.
     
    36
    Karim Benzema si nabehol na pas za obranu súpera, skvele si prebral loptu a strelil gól, keď pokusom k žrdi prekonal Dmitrovića, no francúzsky útočník sa nachádzal v ofsajde, čiže zásah neplatí.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gól?
     
    33
    Ferland Mendy potiahol loptu na útočnú polovicu súpera, ale neprišiel moment prekvapenia. Real Madrid sa usadil a kombinuje.
     
    32
    Jošinori Muto sa dostal k centru pred bránku Realu Madrid, tam si svoje miesto bez problémov zastal Thibaut Courtois.
     
    31
    Hostia kombinovali v strede ihriska, smerom dopredu sa tentoraz nedostali. Eibar momentálne dobre pracuje pri poliacej čiare.
     
    30
    Kike García síce spadol na útočnej polovici ihriska, no bolo to bez faulu. Real Madrid získal loptu a zakladá akciu.
     
    29
    Zatiaľ sledujeme dobrý zápas a za necelú polhodinu sme videli už tri góly. Herne majú jasne na vrch hostia, no Eibar znížil a tento moment ho môže nabudiť.
     
    28
    SD Eibar dáva gól!
    Už to pre domácich nevyzerá až tak zle, pretože KIKE GARCÍA dostal čas aj priestor pred šestnástkou súpera, poslal krásnu strelu do rohu bránky. Thibaut Courtois na ňu nedočiahol.
     
    26
    Real Madrid predviedol rýchly protiútok. Toni Kroos našiel v šestnástke voľného Rodryga, ten strieľal v obrovskej šanci pod brvno, zasiahol Marko Dmitrović a Benzema pri dorážke stál už v ofsajde.
     
    25
    Jošinori Muto sa síce v šestnástke nepresadil, získal cez Ferlanda Mendyho aspoň roh. Po centri si Thibaut Courtois a Sergio Ramos trochu nerozumeli, no lopta sa dostala preč.
     
    24
    Thibaut Courtois si poľahky stiahol center do pokutového územia z pravého krídla. Real Madrid znova presne rozohráva napriek vysokému pressingu Eibaru.
     
    23
    Kévin Rodrígues sa snažil posunúť loptu popri autovej čiare, jeho nepresná prihrávka skončila mimo ihriska. Bryan Gil ju nedokázal zachytiť.
     
    22
    Lucas Vázquez poslal loptu na pravé krídlo, kam si zbehol Luka Modrić, nepodarilo sa mu loptu zachytiť.
     
    21
    Toni Kroos skončil na trávniku v strede poľa, kde ho fauloval Takaši Inuj. Hostia od zadných radov začínajú svoju akciu.
     
    20
    Casemiro fauloval niekoľko metrov od vlastnej šestnástky, bol to druhý faul hostí. Eibar dostal výbornú pozíciu na strelu z priameho kopu. Anaitz Arbilla mieril nad.
     
    19
    Real Madrid znova fantasticky vykombinoval cez vysoký pressing Eibaru. Dani Carvajal a Lucas Vázquez išli vpred po pravom krídle, prerušil to až Papakouli Diop.
     
    18
    Bryan Gil získal na krídle priamy kop, fauloval ho Luka Modrić. Eibar dostal šancu ohroziť bránku súpera, lenže Raphaël Varane loptu hneď odvrátil do bezpečia.
     
    17
    Eibar dnes zatiaľ vysoko napáda, ešte to neviedlo k zisku lopty. Obrancovia Realu Madrid si ju miestami posúvajú dosť riskantne, mnoho razy aj dlhými pasmi z jednej strany šestnástky na druhú medzi stopérmi, ale nestratili ju.
     
    16
    Defenzíva Eibaru znova totálne prepadla. Karim Benzema ostal úplne voľný na malom vápne, kde mu poslal presný center Luka Modrić a Francúz trestuhodne hlavou v stopercentnej možnosti netrafil bránku. Real však pokračuje v skvelom výkone.
     
    15
    Rodrygo si síce veľmi pekne obhodil Bigasa a chcel ísť do šance, výborne sa s ním vrátil Papakouli Diop, ktorý mu loptu zobral.
     
    14
    Asi v štvrtej minúte začal hrať Real Madrid presne to, čo chce a potrebuje. Odvtedy má všetko pod kontrolou, jeho akcie pôsobia jednoducho a účinne.
     
    13
    Real Madrid dal gól!
    Fantastická akcia hostí končí druhým gólom. Lucas Vázquez a Karim Benzema zakombinovali na krídle, Francúz vošiel sprava do šestnástky, prihral do druhej vlny na hranicu vápna a LUKA MODRIĆ trafil z prvej pod brvno. Marko Dmitrović si na loptu siahol, lenže dostal to do protipohybu a nedokázal zasiahnuť.
     
    12
    Real Madrid sa naďalej snaží mať všetko pod kontrolou. Momentálne hostia držia loptu vo svojej moci a postupne si ju posúvajú z nohy na nohu.
     
    11
    Bryan Gil sa výborne zbavil Carvajala, ale to bolo ešte na vlastnej polovici, čiže ďaleko dopredu sa nedostal, keďže sa s ním vrátil Karim Benzema.
     
    10
    Toni Kroos centroval z rohového kopu na hranicu päťky, Pedro Bigas dostal loptu do bezpečia. Real ju získal späť v strede ihriska.
     
    9
    Znova potiahol loptu Luka Modrić. Rýchly brejk a prečíslenie síce nevyšlo, avšak Lucas Vázquez získal aspoň rohový kop pre Real Madrid.
     
    8
    Luka Modrić poslal kolmicu na krídlo, Rodrygo centroval do druhej vlny a Lucas Vázquez sa dostal k strele z voleja. Marko Dmitrović dokázal zasiahnuť. Navyše, lopta už predtým opustila ihrisko.
     
    7
    Real Madrid ide do vedenia vôbec z prvej strely a z úvodnej návštevy šestnástky Eibaru. Gól odobril aj systém VAR, Benzema sa v ofsajde nenachádzal.
     
    6
    Real Madrid dal gól!
    Rodrygo poslal krásny pas ponad obrancu súpera pred malé vápno, kde si nabehol KARIM BENZEMA a výborne sa zorientoval. Druhým dotykom prestrelil Dmitrovića.
     
    5
    Dani Carvajal sa síce na pravom krídle nepresadil, ale Eibar spravil chybu v rozohrávke. Real vybojoval aut, znova sa pokúsi zo stredu poľa niečo vymyslieť.
     
    4
    Zatiaľ sa Eibar snaží napádať rozohrávku súpera, Real Madrid sa nevie plynulo dostať z vlastnej polovice až pred šestnástku domácich.
     
    3
    Thibaut Courtois musel povybehnúť zo svojej šestnástky, aby včas odkopol loptu. To sa mu aj podarilo a odkopom ju poslal pred Kikem do bezpečia.
     
    2
    Eibar zatlačil na rozohrávku súpera, chybu však hostia neurobili a Dani Carvajal získal aspoň aut.
     
    1
    Domáci Eibar nastupuje v tradičných modro-červených dresoch, hostia majú tiež svoje tradičné biele prevedenie. Favorit je jasný, tak uvidíme, či papierové predpoklady naplní.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Dmitrović – Pozo, Bigas, Arbilla, Kévin Rodrígues – Inuj, Papakouli Diop, Expósito, Gil – Muto, Kike García (C).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, Dufur, Recio, P. León, Rafa, Miota.

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Modrić, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema, Rodrygo.
    Náhradníci: Altube, Lunin – Asensio, M. Díaz, Nacho Fernández, Jović, Marcelo, Militao, Ödegaard, Odriozola Arzallus, Valverde..
     
    SD Eibar

    Baskický klub sa nachádza na jedenástom mieste tabuľky so ziskom 15 bodov za tri výhry, šesť remíz a štyri prehry pri skóre 9:10. Ide o najhoršiu ofenzívu a štvrtú najhoršiu defenzívu. Eibar však neprehral posledných pät stretnutí, ale porazil iba Real Betis, inak remizoval s Huescou, Getafe, Valenciou a Realom Sociedad. Naposledy prehral ešte na konci októbra proti Cádizu. Esteban Burgos a Kike sa ako najlepší ligoví strelci presadili trikrát.

    Real Madrid CF

    "Biely balet" sa v poslednom období dostal z horšej formy a vyhral dôležité zápasy proti Seville, Atléticu Madrid aj Athleticu Bilbao, navyše dokázal poraziť Monchengladbach v Lige majstrov. V tabuľke La Ligy sa Real Madrid nachádza na treťom mieste, získal 26 bodov. Rovnaký počet majú aj prvé Atlético a druhý Sociedad. "Atleti" odohrali o dve stretnutia menej. Skóre 22:13 hovorí o tretej najlepšej ofenzíve a ôsmej najlepšej defenzíve. Karim Benzema sa v lige trafil šesťkrát.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 28. Kike García – 6. Benzema, 13. Modrić, 90+2. L. Vázquez

    Karty:   43. Arbilla (EIB)


    SD Eibar: Dmitrović – Pozo, Bigas, Arbilla, Kévin Rodrígues – Inuj (72. P. León), Papakouli Diop (83. Miota), Expósito, Gil – Muto, Kike García (C) (83. S. Álvarez).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, Dufur, Recio, P. León, Rafa, Miota.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Modrić (72. Valverde), Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema, Rodrygo (72. Asensio).
    Náhradníci: Altube, Lunin – Asensio, M. Díaz, Nacho Fernández, Jović, Marcelo, Militao, Ödegaard, Odriozola Arzallus, Valverde.