Lazio – Juventus 1:1 (kon.) | Bergamo – Inter 1:1 (kon.) | CFC Janov – AS Rím 1:3 (kon.)
Turín – Crotone 0:0 (kon.) | Bologna – Neapol 0:1 (kon.) | AC Miláno – Hellas Verona 2:2 (kon.)
koniec
FC Turín
0:0 (0:0)
FC Crotone
cz Nedeľa 08.11.2020, 15:00 • Stadio Olimpico, Turín • Talianska Seria A • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobré odpoledne při italské kopané! V rámci Serie A budeme moci od 15:00 sledovat tři duely, v jednom z nich se spolu utkají Turín a Crotone. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Turín FC
    Turín se v posledních zápasech vzmáhá k lepším výkonům, díky čemuž si v posledním utkání připsal první výhru v sezoně. Tu si připsal proti Janovu, na jehož hřišti vstřelil dva rychlé góly, pak to dotáhl do vítězství 2:1. Dnešní domácí však musí neskutečně mrzet zápas, který se hrál přesně před týdnem. Proti Laziu šli totiž v 87. minutě do vedení 3:2, ale z tohoto zápasu nakonec nezískali ani jeden bod. I kvůli tomu je Turín až na osmnáctém místě a pokud se chce odlepit od sestupovému pásma, musí nad posledním Crotone povinně zvítězit.

    Poslední tři utkání
    Janov vs. Turín – 1:2
    Turín vs. Lazio – 3:4
    Turín vs. Lecce – 3:1
     
    FC Crotone
    Crotone se zatím v Serii A marně chytá, z šesti zápasů má na kontě jediný bod. O to víc je však překvapující, že ho získalo proti úřadujícími mistrovi. S Juventusem odehrálo svůj nejlepší zápas v sezoně a připsalo si remízu 1:1. Jinak se dnešní hosté marně hledají a připisují si jednu prohru za druhou, naposledy přišla plná bodová ztráta s Atalantou. Crotone je také nejhůře skórujícím týmem soutěže společně s Udinese a Janovem. To také nehovoří v jeho prospěch, na půdě Turína se ale jistě pokusí o první výhru v sezoně.

    Poslední tři utkání
    Crotone vs. Atalanta – 1:2
    Crotone vs. Spal – 1:2pen
    Cagliari vs. Crotone – 4:2
     
    Úvodní sestavy:

    Turín FC: Sirigu – Vojvoda, Bremer, Lyanco, Ricardo Rodríguez – Meïté, Rincón, Linetty – Lukić – Verdi, Belotti (C).
    Náhradníci: V. Milinković-Savić, Rosati – Singo, Bonazzoli, Edera, Ansaldi, Buongiorno, N'Koulou, Zaza, Gojak, Segre, Murru.

    FC Crotone: Cordaz (C) – Magallán, Marrone, Luperto – P. Pereira, Benali, Cigarini, Vulić, Reca – Messias, Nwankwo.
    Náhradníci: Crespi, Festa – Petriccione, Siligardi, Rojas, Rispoli, Golemić, Zanellato, Crociata, Henrique, Cuomo, Djidji.

    Rozhodčí: Forneau – Ranghetti, Bresmes.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop patří fotbalistům Crotone, kteří ihned nebezpečně nakopávali dopředu, avšak Arkadiusz Reca při zpracování selhal a nic z toho tak nebylo.
     
    2
    Na druhé straně se pokoušel o uvolnění Andrea Belotti, ale ten byl poslán k zemi, avšak čistým způsobem. Hra však stejně musí být přerušena, protože se domácí kapitán dlouho nezvedá.
     
    3
    Turín už začíná opatrně kombinovat na útočné polovině, kde chce hlavně alespoň chvíli držet balón. Vzápětí dostal Karol Linetty přihrávka do vápna, kde však nevybojoval ani roh.
     
    4
    Alex Cordaz tak poprvé v zápase rozehrává, volí možnost přihrávky nakrátko. To se zatím vyplácí, protože jeho spoluhráči získali aut.
     
    5
    Simeon Nwankwo dostával nadějný míč do běhu, ale tento forvard není zrovna rychlostní typ, kvůli čemuž ho jeden z obránců dokázal předběhnout.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Miloš Vulić (FC Crotone).
     
    7
    Andrea Belotti už tentokrát byl faulován, následně ještě něco prodiskutoval s rozhodčím. Domácí každopádně budou rozehrávat na půlící čáře.
     
    8
    Hosté mají výhodu prvního rohového kopu, ten rozehráli nakrátko a Miloš Vulić centroval až vzápětí, ale trefil jen prvního protihráče před sebou.
     
    9
    Crotone je zatím aktivnější, toho nyní zkusil využít Miloš Vulić, který byl s míčem v šestnáctce, ale domácí ho od něj odstavili čistým způsobem.
     
    10
    Turín se s míčem zase moc dlouho neohřál. Hosté tak mohou v klidu rozehrávat a rozhodně nemají naspěch.
     
    11
    Andrea Belotti si dnešní zápas zatím příliš neužívá, protože po dalším souboji se zase svíjí v bolestech. Tentokrát však fauloval on, takže z toho žádná nebezpečná standardka nebude.
     
    12
    Začátek zápasu je z obou stran velmi opatrný. Nic se nemění na tom, že je aktivnější Crotone, ale to se dopředu nějak nežene a chvíle s míčem si spíše užívá.
     
    13
    Mërgimu Vojvody se nešťastně míč odrazil přímo do ruky. To samozřejmě neušlo pozornosti hlavního rozhodčího, který ihned dává míč hostujícím fotbalistům.
     
    15
    Ricardo Rodríguez se prezentoval výborným obranným zákrokem. Soupeř se před něj sice dostal, ale následně mu vypíchl míč pěkným skluzem.
     
    16
    Salvatore Sirigu zkušeně vyboxoval centr od rohového praporku. Balón však pořád zůstává v držení Crotone, které tentokrát na nic nečeká a tlačí se do šestnáctky.
     
    17
    Hosté chytře drží soupeře od míče, čímž na něj vyvíjí veliký tlak. Pro Turín je také samozřejmě velmi frustrující, že se musí pořád jenom bránit.
     
    18
    Mërgim Vojvoda po tvrdém souboji kulhá a nechává se ošetřovat. Nakonec nějak došel za postranní čáru, ale stále nevíme, jestli bude moci v zápase pokračovat.
     
    20
    V prvních dvaceti minutách se toho moc nestalo. Míč většinu času drží Crotone, které je opravdu nad míru opatrné a za žádnou cenu ho nechce půjčovat domácím fotbalistům.
     
    21
    Turín pořád marně napadá a hledá cestu k míči. Hosté mají v tento moment již 61% držení balónu.
     
    22
    Arkadiusz Reca si míč poprvé na levé straně zpracoval, ale podruhé už mu to nevyšlo, což tedy znamená snad první odkop v zápase pro Salvatoreho Sirigua.
     
    24
    Hosté budou moci rozehrávat první nebezpečnější přímý kop. Saša Lukić totiž zezadu trochu příšlápl protihráče, čímž se tedy dopustil nedovoleného zákroku.
     
    25
    Luca Cigarini volí přímé ohrožení brány, ale nakonec nedosáhl ani k tomu, jelikož z velké vzdálenosti mířil jenom nad horní tyčku.
     
    26
    Domácí po opravdu dlouhé době mají míč pevně pod kontrolou. Rozehrávka se jim nad míru daří, protože jsou rychle na útočné polovině.
     
    27
    Turín se také dopředu příliš nežene a chce soupeři vrátit předchozí dlouhé chvíle bez balónu. To se mu sice daří, ale od brány je stále poměrně daleko.
     
    29
    Ahmad Benali se s míčem nadějně točil v pokutovém území, dva protihráči ho však nakonec přece jen vyšachovali, i když to bylo jen za cenu autu.
     
    30
    V první půlhodině jsme jakoukoliv šanci mohli hledat marně. Vypadá to tedy na velkou taktickou bitvu, kterou může rozhodnout jediná individuální chyba.
     
    31
    Alex Cordaz v klidu chytá soupeřící nákop a rychle rozehrává na nejbližšího spoluhráče. Míč se následně dostal k Sebastianu Lupertovi, který však pod tlakem daroval soupeři aut.
     
    32
    Při zpracování míče hrál nešťastně rukou také Andrea Belotti, který se s míčem nechce rozloučit, ale nemá jinou možnost.
     
    33
    Domácí si však rychle berou míč díky dobrému napadání, jelikož Simone Verdi od protihráče srazil míč do zámezí. Aut následně získává také Soualiho Meïté.
     
    34
    Andrea Belotti se napřahoval k prvnímu zakončení, ale v tom mu zamezil nejbližší protihráč, který míč srazil mimo pokutové území.
     
    35
    Arkadiusz Reca se na levé straně zkoušel pomocí kliček nějak uvolnit, ale nakonec byl donucen jen k přihrávce dozadu. To udělal mile rád, protože svůj tým nechtěl o balón připravit.
     
    36
    Lisandro Magallán nechá míč doplachtit za autovou čáru, protože ho tam kopl jeden z domácích hráčů. Následné vhazování pak posílá na svého brankáře.
     
    37
    Ahmad Benali se nejspíš svíjí v křeči, Turín tak sportovně odkopl míč do autu, aby mohl být hráč Crotone ošetřen.
     
    39
    Ve hře se už pokračuje, zatím se pokračuje beze změn. Turín to tak zkusil rozhýbat nákopem po pravé straně, ze kterého Simone Verdi vytěžil alespoň aut.
     
    40
    Domácí rozehrávají svůj první roh v zápase, z něj přišel centr na bližší tyč, kde se však pohybovali jen hráči Crotone, kteří tedy s odvrácením míče neměli sebemenší problém.
     
    41
    Simeon Nwankwo svou hlavičkou dozadu překvapil skoro všechny hráče ve svém okolí, nakonec dříve zasáhli ti domácí, kteří balón získali pod svou kontrolu.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Simone Verdi (Turín FC).
     
    43
    Turín to ještě v závěru poločasu zkouší nějak rozhýbat, ale hosté ho při kombinaci na útočné polovině rychle dostupují a nedávají mu vůbec žádný prostor.
     
    44
    Simone Verdi se na levé straně protlačil přes dva protihráče až k brankové čáře, odkud sice nedokázal odcentrovat, ale získal další rohový kop.
     
    45
    Andrea Belotti v pokutovém území sice padá, ale zase bez odezvy rozhodčího. Crotone se tak bez problémů ubránilo a míč uklidilo až na druhou polovinu hřiště.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Tak pozor, máme tady první střelu mezi tři tyče! K ní se z velké dálky odvážil Pedro Pereira, který nemířil vůbec špatně, ale Salvatore Sirigu měl spoustu času na reakci, takže dokázal zasáhnout!
    45+2. Pereira to z dálky nezkoušel vůbec špatně
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:06.
     
    V prvním poločase jsme toho příliš neviděli. Oba týmy se soustředí hlavně na to, aby nevyrobili nějak chybu při bránění, kvůli čemuž na útočení nezbývá moc sil. Nyní to vypadá, že se nedočkáme žádného gólu, protože šance nebyly na vidění skoro žádné, ale třeba jeden z celků ve druhé půli ožije a prosadí se. To se dozvíme po přestávce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tentokrát tedy rozehrával Turín, který nejprve hledal cestu dopředu, ale nakonec nechtěl jít do risku, kvůli čemuž si pomohl přihrávkou na svého gólmana.
     
    47
    Junior Messias zachytil odražený nákop a z velké dálky zkusil překvapit vyběhnutého Salvatoreho Sirigua, který se ale vůbec nemusel bát, protože bylo zakončení extrémně nepřesné.
     
    48
    Alex Cordaz s rozehrávkou nikam nespěchá, po krátkém váhání navíc přihrává jenom na nejbližšího spoluhráče. Ten se musí být na pozoru, protože domácí už začínají aktivně napadat.
     
    49
    Ricardo Rodríguez začal dobíhat přihrávku až moc pozdě, kvůli čemuž balón doplachtil až za brankovou čáru, což tedy znamená vhazování pro Crotone.
     
    50
    Pedro Pereira padá na hraně pokutového území, ale faul si nevykoledoval, hlavní rozhodčí mu dokonce hned signalizuje, aby se jako laskavě postavil.
     
    51
    Arkadiusz Reca sráží pokus o centr na rohový kop, který následně jeho spoluhráči bez problémů vyřešili, obrannou hlavičkou se prezentoval Simeon Nwankwo.
     
    52
    Andrea Belotti se opět svíjí v bolestech, i nadále je tak velmi dobře hlídán. Tentokrát ho nepříjemně zasáhl Lisandro Magallán.
     
    54
    Andrea Belotti měl netradičně hodně prostoru na levé straně, ale nic nebezpečnějšího než centr nevymyslel. Ten byl navíc neprodleně sražen na roh.
     
    55
    Při zpracování míče hrál rukou už třetí domácí hráč, tentokrát to byl Lyanco. Ten s tím sice nesouhlasí, ale hlavní rozhodčí nechce nic slyšet.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Sebastiano Luperto (FC Crotone).
     
    57
    Soualiho Meïté se díky dobré práci tělem dostal až k centru, který však hosté bez problémů odvrací na aut. Už se však pomalu dostávají pod tlak.
     
    58
    Junior Messias si sám proběhl půlku hřiště, ale tuto akci pokazil naprosto tragickou přihrávkou, která nemohla skončit jinde než u protihráče.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Ricardo Rodríguez (Turín FC).
     
    60
    Vstupujeme do poslední třetiny zápasu, která bude asi nejzajímavější. Hra už se totiž začíná pomalu zrychlovat, ani jeden tým nechce, aby to skončilo 0:0.
     
    61
    Salvatore Sirigu dobře vyřešil nebezpečný centr, který letěl do malého vápna. Míč však srazil jen k jednomu z protihráčů.
     
    62
    Crotone v posledních minutách začíná přebírat iniciativu. Útočné snažení však tentokrát zastavuje Miloš Vulić, který se chtěl dojít pro faul za každou cenu, ale hlavní rozhodčí dobře prohlédl, že pád nafilmoval.
     
    64
    Turín musí být při rozehrávce více než obezřetný, Salvatore Sirigu tak nakonec raději uklidnil hru odkopem. Po něm fauluje jeden z hostujících hráčů.
     
    65
    Mërgim Vojvoda si výborně zpracoval přenesení hry, následně naznačil centr, ale ten přišel až vzápětí. Málem tak našel Andreu Belottiho, kterému však chyběly k zakončení dva kroky!
     
    65
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Mërgim Vojvoda, přichází Wilfried Stephane Singo.
     
    66
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Ricardo Rodríguez, přichází Nicola Murru.
     
    67
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Luca Cigarini, přichází Jacopo Petriccione.
     
    68
    Pedro Pereira posílá aut až do pokutového území, ale padajícímu balónu se nemohl Simeon Nwankwo jakkoliv protlačit.
     
    70
    Turín po nákopu získal míč na levé straně, kde ale hosté následně ukázkově zahustili prostor a balón bez problémů získali.
     
    71
    Karol Linetty alespoň zdržel soupeřící útok, protože protihráči míč pěkně vypíchl za autovou čáru.
     
    72
    Saša Lukić si došel pro nedovolený zákrok, což znamená nadějnou standardní situaci pro domácí tým, ze které určitě přijde centrovaný balón.
     
    73
    Simone Verdi svým centrem našel pouze Simeona Nwankwa, který je tedy svému týmu prospěšný i v obranné fázi. Balón uklidil za pomezní čáru.
     
    75
    Alex Cordaz v klidu chytá nepřesný nákop soupeře, míč následně rychle hází na levou stranu, kde se to pokouší zrychlit Arkadiusz Reca.
     
    76
    Andrea Belotti dostal dobrý pas za obranu, ale ten byl moc dlouhý, kvůli čemuž se s ním dokázali vrátit protihráči. Jeho následnou přihrávku před bránu tak zablokovali.
     
    79
    Crotone má výhodu nadějné standardní situace. Ta je rozehrána nakrátko, vzápětí technicky zkusil štěstí Junior Messias, ale ten nemířil přesně.
     
    80
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Soualiho Meïté, přichází Amer Gojak.
     
    80
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází Federico Bonazzoli.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Pedro Pereira (FC Crotone).
     
    82
    Po žluté kartě následoval ještě přímý kop pro domácí, ale ti z toho zase nic nevytěžili. Hosté naprosto bez problémů kralují svému pokutovému území.
     
    83
    Při kontrolovaní centru měl přece jen mírné problémy Lisandro Magallán, který nakopl míč jen na sebe. Toto mírné zaváhání však ihned napravili jeho spoluhráči.
     
    84
    Tak mohli jsme vidět opravdu velkou raritu, zabránila tomu však branková konstrukce! Amer Gojak z pravé strany točil míč směrem k bráně, na centr sice nikdo nedosáhl, ale k překvapení všech skončil až na protější tyčce!
    84. Centr Gojaka se zatočil až do brankové konstrukce
     
    85
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Pedro Pereira, přichází Andrea Rispoli.
     
    85
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Miloš Vulić, přichází Luca Siligardi.
     
    87
    Sebastiano Luperto se prezentoval dalším tvrdým zákrokem proti Andreu Belottimu, za což naprosto po právu vidí druhou žlutou kartu, vzápětí tak také červenou!
    87. Červená karta po 2. žluté
     
    89
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Karol Linetty, přichází Cristian Ansaldi.
     
    89
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Luca Siligardi, přichází Giuseppe Cuomo.
     
    90
    Crotone je v posledních minutách pod obrovským tlakem, takže už začíná veškeré míče odkopávat. Bod z dnešního utkání by určitě brala všemi deseti.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Blízko gólu byl po přihrávce Andrea Belottiho Federico Bonazzoli, jehož střelecký pokus ze středu šestnáctky byl však sražen mimo bránu na roh!
     
    90+3
    K nadějné hlavičce se ještě dostal Nicola Murru, ale ta se mu příliš nepovedla, protože Alexe Cordaze ani nemohla ohrozit.
     
    90+4
    Turín chce vítězství získat za každou cenu. Při útočení byl však nyní až moc důrazný, kvůli čemuž si Wilfried Stephane Singo vykoledoval nedovolený zákrok, čímž nejspíš definitivně pohřbívá naděje svého týmu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní duel je další ze série nudných zápasů v sedmém kole Serie A. 0:0 už skončil páteční duel mezi Sassuolem a Udinese, stejně to dopadlo včera mezi Parmou a Fiorentinou a nakonec tedy i dnes mezi Turínem a Crotone. Ani jeden tým si nevytvořil vyloženou gólovou příležitost, takže se jen těžko mohly prosadit. Brance byli blíže určitě domácí fotbalisté, kteří nastřelili tyčku a v závěru ještě na soupeře vyvinuli pořádný tlak. Síť se ale nevlnila a tak oba celky berou jeden bod.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:16.
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Snad ve zbytku dnešního fotbalového dne budeme sledovat zajímavější zápasy. Zase někdy na počtenou. (17:03:02)

    Lukáš Mihal

    Góly:

    Karty:   41. Verdi (TUI), 59. Ricardo Rodríguez (TUI) – 5. Vulić (COE), 56. Luperto (COE), 81. P. Pereira (COE)   87. Luperto (COE)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:16.
    FC Turín: Sirigu – Vojvoda (65. Singo), Bremer, Lyanco, Ricardo Rodríguez (66. Murru) – Meïté (80. Gojak), Rincón, Linetty (89. Ansaldi) – Lukić – Verdi (80. Bonazzoli), Belotti (C).
    Náhradníci: V. Milinković-Savić, Rosati – Singo, Bonazzoli, Edera, Ansaldi, Buongiorno, N'Koulou, Zaza, Gojak, Segre, Murru.

    FC Crotone: Cordaz (C) – Magallán, Marrone, Luperto – P. Pereira (85. Rispoli), Benali, Cigarini (67. Petriccione), Vulić (85. Siligardi, 89. Cuomo), Reca – Messias, Nwankwo.
    Náhradníci: Crespi, Festa – Petriccione, Siligardi, Rojas, Rispoli, Golemić, Zanellato, Crociata, Henrique, Cuomo, Djidji.

    Rozhodca: Forneau – Ranghetti, Bresmes