West Bromwich – Tottenham 0:1 (kon.) | Leicester – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:1 (kon.)
Arsenal – Aston Villa 0:3 (kon.)
koniec
Leicester City
1:0 (1:0)
Wolverhampton Wanderers
Nedeľa 08.11.2020, 15:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:07:53)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 3:2.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 12:8.
     
    Druhý polčas priniesol omnoho lepší futbal, paradoxne sme v ňom však gól nevideli. Wolverhampton bol omnoho aktívnejší smerom dopredu a v niektorých pasážach druhého polčasu dostal domáci tím pod veľký tlak, svoje šance však premeniť nedokázal. Leicester sa zameral v druhom dejstve na rýchle protiútoky a i on mal možnosti na strelenie gólu, jediným strelcom však zostal Jamie Vardy, ktorý premeneným pokutovým kopom v prvom polčase rozhodol o troch bodoch pre Leicester City. „Líšky“ sa vďaka tejto výhre dostávajú priebežne do čela tabuľky, o 17:30 sa ale začína zápas Manchester City – Liverpool, po ktorom by sa pred nich v prípade výhry dostali „The Reds“. Wolverhampton prehral po štyroch zápasoch bez prehry a je priebežne na ôsmom mieste tabuľky.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Posledný nákop hostí do svojej šestnástky chytil domáci brankár Schmeichel, ktorý si s loptou ochotne poležal na trávniku. Týmto sa zápas zrejme skončí.
     
    90+4
    Leicester už vôbec neriskuje a loptu po rozohrávke po faule podržal niekoľko sekúnd v rohu ihriska Vardy. Wolverhampton potom guľatý nezmysel získal a hneď ho nakopol na opačnú stranu.
     
    90+3
    Žltú kartu za tento faul na Tielemansa dostáva Max Kilman (Wolverhampton Wanderers).
     
    90+2
    Tielemans sa zmocnil po chybe hostí v rozohrávke lopty a potiahol si ju na pravú stranu. Tam ho na trávnik doslova zrazil Kilman, Leicester tak získava štandardku na útočnej polovici.
     
    90+1
    Wolverhampton sa bleskurýchlo vrátil na polovicu Leicesteru. Traoré sa uvoľnil cez Justina k centru z pravého krídla, jeho nákop ale preletel celou šestnástkou domácich na opačnú stranu, kde Jiménez v súboji o loptu napokon fauloval Fuchsa.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    90
    Albrighton s Barnesom získali loptu na polovici hostí a navyše sa ešte aj dostali k útoku. Po ich nevydarenej narážačke však skončila lopta za bránkovou čiarou.
     
    89
    Na Semedov center si na ľavej strane pokutového územia Leicesteru nabehol Silva, z ťažkej pozície zo záklonu však loptu len predĺžil pri jej lete mimo Schmeichelovej brány.
     
    88
    Wolverhampton oblieha pokutové územie domácich, zatiaľ ale z kopačiek „vlkov“ neprišla ani strela a ani nebezpečný center.
     
    87
    Tam však po nepresnej prihrávke na Traorého získal loptu Fuchs, ktorý ju posunul malou domov k brankárovi Schmeichelovi a dánsky gólman ju odkopol bez váhania do autu v strede poľa.
     
    86
    Leicester dobrým pohybom vytlačil hostí na ich polovicu, o loptu ich však pripraviť nedokázal. Wolverhampton sa tak po niekoľkých desiatkach sekúnd vrátil na útočnú polovicu.
     
    85
    Marçal prehral šprintérsky súboj s Fofanom na ľavom krídle, loptu ale udržal pod svojou kontrolou. Domáci sa ale stihli zatiahnuť dozadu a hostia musia útočiť „do plných“.
     
    84
    Traoré vo vzdušnom súboji doslova zostrelil Fuchsa. Otrasený Rakúšan ešte zostáva sedieť na trávniku, ukazuje ale, že nebude potrebovať ošetrenie.
     
    83
    Center domácich z rohu odhlavičkoval jeden z hráčov Wolverhamptonu za šestnástku k dobiehajúcemu Fuchsovi, ktorý z voleja trafil svojho spoluhráča v pokutovom území a od neho sa lopta odrazila nad Patríciovu bránu.
    82. Harvey Barnes (LEC)

    Michal Sadlek

    Góly: 15. Vardy (pen.)

    Karty:   63. J. Evans (LEC), 81. Fofana (LEC) – 41. Dendoncker (WOS), 50. Neves (WOS), 90+3. Kilman (WOS)

    Nepremenená penalta: 39. Vardy (LEC), brankár Patrício zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:8.
    Leicester City: Schmeichel (C) – J. Evans, Fofana, Fuchs – Justin, N. Mendy, Tielemans, Thomas (46. Albrighton) – Maddison (72. H. Barnes), Praet (80. Morgan) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, H. Barnes, Iheanacho, Morgan, Choudhury, Ünder.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Kilman – N. Semedo, Dendoncker, Neves, Aït-Nouri (76. Marçal) – Podence (60. Traoré), Jiménez, Neto (79. F. Silva).
    Náhradníci: Ruddy – Moutinho, Marçal, Otasowie, Traoré, F. Silva, Saïss.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn