West Bromwich – Tottenham 0:1 (kon.) | Leicester – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:1 (kon.)
Arsenal – Aston Villa 0:3 (kon.)
koniec
Manchester City
1:1 (1:1)
Liverpool FC
Nedeľa 08.11.2020, 17:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:36:51)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 55 % : 45 %.
    Strely na bránu: 2:3.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 1:2.
    Ofsajdy: 2:5.
    Fauly: 19:11.
     
    Druhý polčas už nepriniesol tak otvorený futbal ako prvé dejstvo a oba tímy sa omnoho viac zamerali na obranu. Najväčšiu šancu rozhodnúť po prestávke zápas mal Jesus, ktorý však po krásnej prihrávke Cancela namieril zo skvelej pozície hlavou tesne mimo Alissonovej brány. Postupom času začalo byť jasné, že ani jedno z mužstiev nechce otvárať hru, aby riskovalo stratu bodu a namiesto rýchlych protiútokov sme tak videli hromadu postupných útokov. Skvele fungujúce obrany sa však postarali o to, že ani jeden z brankárov už nemusel predviesť ani jeden ťažší zákrok. Remíza v dnešnom šlágri sa tak dá považovať za zaslúžený výsledok.

    Manchester City je po tomto zápase so ziskom 12 bodov na priebežnom 11. mieste tabuľky, má však jeden zápas k dobru a pri vyrovnanosti tejto sezóny anglickej Premier League stráca na prvý Leicester len šesť bodov. Liverpool je tretí a na vedúci tím stráca bod.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Liverpool mal po faule Rúbena Diasa, ktorý podrazil na vlastnej polovici Salaha, ešte jednu štandardku. Henderson ju však rozohral veľmi nevydareným centrom na pravú stranu pokutového územia City, kde boli len domáci hráči.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Kyle Walker (Manchester City), ktorý ostrým sklzom po vlastnej nepresnej prihrávke zasiahol Wijnalduma do lýtka.
     
    90+3
    Alisson vybehol ďaleko pred svoju šestnástku, aby odhlavičkoval nákop svojho konkurenta na opačnej strane Edersona. Aj keď to vypadalo krkolomne, tak napokon loptu dostal pred rozbehnutým De Bruynem do bezpečia.
     
    90+2
    City sa krátkymi prihrávkami približovalo k pokutovému územiu Liverpoolu. Útok domácich napokon skončil centrom Gündoğana z ľavého krídla, ktorý chytil vybiehajúci brankár Alisson.
     
    90+1
    Walkerovi odskočila po prihrávke Rúbena Diasa lopta, v sklze pred napádajúcim Robertsonom ju ale dokázal prihrať na spoluhráčov na útočnú polovicu.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Milner vystihol Laporteov nákop a posunul loptu na útočnú polovicu na Maného. Senegalčan si chcel obhodiť Walkera, toho ale pri svojom rozbehu fauloval.
     
    89
    Mané si na ľavej strane útočnej polovice spracoval odkop brankár Alissona z vlastnej polovice ihriska, dostal sa však medzi dvojicu domácich obrancov a Walker ho napokon o loptu pripravil. Domáci ale nemôžu prejsť do rýchleho protiútoku, pretože Liverpool opäť hneď zacúval na vlastnú polovicu.
     
    88
    Cancelov center z ľavej strany odhlavičkoval mimo vlastnej šestnástky Joe Gomez. Lopta sa odrazila na ľavú stranu k Robertsonovi, ktorého pri napádaní fauloval Bernardo Silva.
     
    87
    Dias nakopol loptu na pravé krídlo na rozbehnutého Walkera, ktorý síce vyhral hlavičkový súboj, za ním ale nebol žiadny z jeho spoluhráčov. Hráči City sa usadili na útočnej polovici až neskôr po tom, čo obrali rozohrávajúceho Wijnalduma o loptu.
     
    86
    Len Jesus napádal rozohrávku Liverpoolu, ktorý sa posunul do stredu poľa. Na Hendersonovu prihrávku na ľavé krídlo si nabehol Mané, ktorý ale bol v momente prihrávky svojho kapitána v postavení mimo hry.
     
    85
    Jesus si nabiehal na Diasov pas z ofsajdu. Tentokrát sú to hostia, kto si loptu prihráva na vlastnej polovici a domáci, kto sa zatiahol do obranného postavenia.
     
    84
    Cancelo preto nakopol loptu na ľavú stranu, kam však včas vybehol proti Sterlingovi brankár Alisson, ktorý sa dostal k lopte ako prvý. Brazílsky gólman Liverpoolu chcel rýchlo rozohrať na Shaqiriho na pravé krídlo, striedajúci hráč hostí si ale túto prudkú prihrávku nedokázal spracovať na hracej ploche.
     
    83
    City opäť zakladá svoj postupný útok od obrancov z vlastnej polovice. Na útočnú polovicu sa domácim zatiaľ nepodarilo na dlhšiu dobu preniknúť.
     
    82
    Henderson vystihol prihrávku Rodriho na Sterlinga a po jeho kolmici na útočnú polovicu vysunul Salah do šestnástky Maného. Rúben Dias loptu v sklze zastavil a ešte ležiac na zemi ju pred Maném i odkopol.

    Michal Sadlek

    Góly: 31. Jesus – 13. M. Salah (pen.)

    Karty:   61. Sterling (MAC), 79. Laporte (MAC), 90+3. Walker (MAC) – 46. Matip (LIV)

    Nepremenená penalta: 42. De Bruyne (MAC), mimo


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 19:11.
    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – De Bruyne (C), Rodri, Gündoğan – F. Torres (61. B. Silva), Jesus, Sterling.
    Náhradníci: Steffen – Aké, Foden, García, B. Silva, Stones, Zinčenko.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (63. Milner), Matip, Joe Gomez, Robertson – J. Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Mané, Diogo Jota – Firmino (59. Shaqiri).
    Náhradníci: Adrián – Jones, Keïta, Milner, Origi, Phillips, Shaqiri.

    Rozhodca: Pawson – Betts, West