Lazio – Juventus 1:1 (kon.) | Bergamo – Inter 1:1 (kon.) | CFC Janov – AS Rím 1:3 (kon.)
Turín – Crotone 0:0 (kon.) | Bologna – Neapol 0:1 (kon.) | AC Miláno – Hellas Verona 2:2 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:1 (0:1)
Juventus Turín
cz Nedeľa 08.11.2020, 12:30 • Venue Stadio Olimpico (Roma) • Talianska Seria A • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci Serie A! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Laziem a Juventusem. Výkop je naplánován na 12:30 a my budeme u toho.
     
    Juventus FC

    Juventus loni Serii A vyhrál a měl by být favoritem i v dnešním duelu. V současné době má na svém kontě šest odehraných duelů, ve kterých získal dvanáct bodů a patří mu třetí pozice v italské nejvyšší fotbalové soutěži. Hostující fotbalisté už nasázeli čtrnáct branek, zatímco jich dostali jen pět. V posledních třech duelech bral Juventus pět bodů. Nejprve totiž přišly remízy s Crotone 1:1 a s Veronou 1:1, avšak v posledním duelu vyhrál celkem jasně na hřišti Spezie 4:1.
     
    S. S. Lazio

    Lazio patří k předním týmům italské nejvyšší fotbalové ligy, ale je spíše v širším okruhu favoritů na titul. Po šesti kolech má na svém kontě deset bodů, které však stačí jen na desátou pozici. Domácí fotbalisté mají záporné skóre, jelikož sice dali deset gólů, ale inkasovali jich rovnou dvanáct. V posledních třech duelech bralo Lazio šest bodů. V prvním kole sice padlo se Sampdorií 0:3, ale následovaly dvě vítězství. Postupně domácí hráči porazili Bolognu 2:1 a Turín 4:3.
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Reina – Luiz Felipe, S. Radu, Acerbi – Marušić, Cataldi, Alberto, S. Milinković-Savić, Fáris – Muriqi, Correa.
    Náhradníci: Alia, Furlanetto – Patric, Parolo, Lazzari, D. Anderson, F. Caicedo, Hoedt, Moro, Akpa-Akpro, Armini, Pereira.

    Juventus FC: Szczęsny – J. Cuadrado, Demiral, Bonucci, Danilo – Kulusevski, Bentancur, Rabiot, Frabotta – Morata, Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Arthur, McKennie, Bernardeschi, Dybala, Portanova, Dragusin.

    Rozhodčí: Massa – Meli, Alassio.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní zápas s menším zpožděním právě začal! Favority dnešního utkání by měli být hosté, kteří hrají v tmavých dresech, domácí hrají v modrobílých.
     
    2
    Lazio však začalo poměrně aktivně a vypracovalo si šanci. Adam Marušić se dostal ke střele z hranice šestnáctky, ovšem rána mu nesedla a šla vysoko nad.
     
    3
    Adam Marušić se musel ale rychle vrátit do obrany, avšak svou úlohu zvládl v naprosté pohodě. Balón odhlavičkoval a zamezil tak bezprostřednímu nebezpečí.
     
    4
    A to byla první velká šance na straně Juventusu! Gianluca Frabotta upláchl po straně a poslal balón na nabíhajícího Álvara Moratu, který z ideální pozice nedokázal zakončit!
     
    5
    Je za námi prvních pět minut dnešního zápasu a hostující fotbalisté začínají mít převahu na hřišti. Navíc ještě vybojovali autové vhazování na útočné půlce.
     
    6
    Rodrigo Bentancur posílal míč mez obránce, kde přišlo znovu přiťuknutí na Moratu. Ten si ale míč nedokázal zpracovat, velká škoda pro hráče Juventusu.
     
    7
    Domácí fotbalisté se tlaku soupeře ubránili a sami se ženou dopředu. Adam Marušić je zatím hodně aktivní a většinou stojí na počátku všech útočných akcí.
     
    8
    Vedat Muriqi měl celkem hodně prostoru na levé straně vápna a hledal nabíhajícího spoluhráče. Před ním však obrana zasáhla a hosté se hnali do protiakce Cristiano Ronaldo nakonec pálil, ale Pepe Reina zasáhl.
     
    9
    Lazio se špatnou přihrávkou samo připravilo o balón, a tak se k němu dostali fotbalisté v tmavých dresech úplně zadarmo. Jsou však jen u svého gólmana.
     
    10
    Zatím vidíme hodně aktivní utkání, oba týmy se snaží hodně útočit. Na velkou šanci ale zatím čekáme, a tak ani jeden z týmů ještě branku nedal.
     
    11
    Hosté udělali chybu v rozehrávce, takže se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Vedat Muriqi. Ten ovšem trefil jen prvního soupeře, který si před něj stoupl.
     
    12
    Hostující fotbalisté dobývali šestnáctku, nakonec jsme viděli střelu v podání Adriena Rabiota, ale té chyběla větší rychlost. Pepe Reina se na zem dostal včas.
     
    13
    Domácí si nyní nerozuměli, což je pro ně škoda. Dva hráči si totiž hodně překáželi, a tak o míč přišli. Juventus ho následně odkopl daleko od své brány.
     
    14
    Domácí fotbalisté vybojovali první rohový kop dnešního utkání. Ten byl rozehraný nakrátko, ovšem žádné nebezpečí jsme v tomto případě neviděli.
     
    15
    Juventus právě vstřelil branku!
    Hostující fotbalisté se po patnácti odehraných minutách dostávají do vedení! Pěknou akci, kdy šel míč většinou z jedné vyšperkoval Juan Cuadrado pasem před branku, kde se k míči dostal CRISTIANO RONALDO, jenž měl jednoduchou úlohu.
    15. Cristiano RONALDO - 0:1
     
    17
    Tak nakonec jsme se branky dočkali hodně brzy, což může dnešnímu tempu rozhodně jen pomoci. Dočkáme se do konce poločasu ještě nějaké branky?
     
    18
    Álvaro Morata se dnes ještě moc nechytil do tempa utkání. Zatím má problémy s jakýmkoliv zpracováním míče a nedaří se mu směrem dopředu.
     
    19
    Lazio se po delší době dostalo ke střele. Joaquín Correa si dobře zpracoval míč, který mu šel na prsa, jenže jeho následný pokus mířil vysoko nad břevno.
     
    20
    Domácí fotbalisté se rozhodně dnes nebudou chtít vzdát a pokoušejí se o srovnání stavu. Luiz Felipe to nyní provedl moc hezky a Lazio získalo roh.
     
    21
    Ten byl znovu rozehrán nakrátko. Až po chvilce následoval centr. Ten sice ještě nebezpečný nebyl, ale akce poté už ano! Adam Marušić našel svou hlavičkou před brankou Vedata Muriqiho, ale ten v pádu míč netrefil!
    21. Muriqi V. velkou šanci nevyužil
     
    22
    Hostující fotbalisté se od vstřelení branky ještě nedostali přes polovinu hřiště! Domácí jsou nyní jasně lepším celkem, ale srovnání se nemohou dočkat.
     
    23
    Až nyní se jim povedlo dostat se přes polovinu hřiště, ale zrovna dlouho se tam nezdrželi. Juventus následně ale zase získal míč zpět na obranné polovině.
     
    24
    Držení míče: 53% – 47%!
     
    25
    I na držení míče je patrné, že Lazio je v posledních minutách lepším týmem. Ze začátku tuto statistiku určitě vedl Juventus, ale nyní trochu ztrácí.
     
    26
    Domácí fotbalisté nyní ztratili balón na polovině hřiště. Merih Demiral měl poté spoustu prostoru i času na pravé straně, a tak rychle rozehrál akci Juventusu.
     
    27
    Jenže fotbalistům ve světlemodrých dresech se zatím nedaří nijak více ohrozit gólmana hostů. Wojciech Szczęsny snad ještě nemá žádný zákrok.
     
    28
    Gianluca Frabotta se ocitl na zemi ve své šestnáctce, ale rozhodčí faul nepíská. Hostující obránce se proto rychle zvedl a snaží se zamezit akci soupeře.
     
    29
    Hostující hráč měl spoustu prostoru na levé straně, přesto zvolil jen zpětnou přihrávku. Juventus nejspíše chce chvilku podržet míč, což se mu úplně nedařilo.
     
    30
    A už je za námi třicet minuty hry, což je vlastně třetina dnešního utkání. Hosté, kteří jsou dnes favority, vedou o jednu branku, když se trefil Cristiano Ronaldo.
     
    31
    Wojciech Szczęsny si zapisuje první zákrok v tomto utkání! Joaquín Correa udělal dvě rychle přešlapovačky, ale jeho následná střela šla přesně doprostřed brány.
     
    32
    Hosté vybojovali rohový kop, jehož rozehrávku si vzal na starost Juan Cuadrado. Ten neposlal vůbec špatný centr, ale Pepe Reina míč vyboxoval.
     
    33
    Tak to nebyl ani trochu příjemný pád Cristiana Ronalda! Ten vyskočil vysoko, když byl trochu vyvede z rovnováhy a spadl nekontrolovaně na rameno. Vypadá to však, že bude schopen pokračovat.
     
    34
    Muhammad Fáris napadal Cuadrada, ale hodně si pomáhal rukama, načež poslal svého soupeře na zem. Faul je odpískán a hosté mají k dispozici volný kop.
     
    35
    Francesco Acerbi rychle rozehrál na pravou stranu, ale akce domácího celku nebyla nijak úspěšná. Viděli jsme nepřesnost a míč skončil mimo hrací plochu.
     
    36
    Střely na branku: 1 – 3!
     
    37
    Juan Cuadrado zastavil akci soupeře a pěknou přihrávkou založil protiakci svého týmu. Cristiano Ronaldo to zkusil z nějakých dvaceti metrů, ale svým pokusem po zemi těsně minul.
    37. Ronaldo C. mířil po zemi těsně vedle
     
    38
    A rovnou jsme viděli i akci na druhé straně! Vedat Muriqi si skvěle pohlídal ofsajd a dostal přihrávku za obranu. Nakonec pálil z levé strany vápna, ale trefil jen boční síť.
    38. Muriqi V. napálil jen boční síť
     
    39
    Zatím sledujeme opravdu atraktivní utkání, jen tomu chybí o něco více branek. Danilo Cataldi to chtěl zkusit sám, ale byl faulovaný, standardka pro Lazio.
     
    40
    Viděli jsme rozehrávku na levou stranu, až poté přišel centr do šestnáctky. S tím si obrana hostů v pohodě poradila a balón odhlavičkovala do bezpečí.
     
    41
    První poločas se nám však pomalu ale jistě blíží ke svému konci a domácí nadále prohrávají o jednu branku. Nedaří se jim více ohrozit gólmana hostí.
     
    42
    Adam Marušić měl dobrou rychlost a troufl si i na souboj jeden na jednoho. Tuto kličku ale hostující obránce vystihl a rozvíjející akci dobře zastavil.
     
    43
    A mohlo to být o dvě branky! Cristiano Ronaldo dostal trestuhodně času ve šestnáctce. Nakonec vypálil dobře z otočky, ale trefuje pravou tyč!
     
    44
    Zatím je to poměrně marná snaha v podání domácího celku. Wojciech Szczęsny zatím chytá v naprostém klidu, přímo na něj šel jen jeden střelecký pokus.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Danilo Cataldi (S. S. Lazio).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas dnešního zápasu, po kterém budou spokojenější hostující fotbalisté, kteří vedou o jednu branku. O tu se už v patnácté minutě postaral Cristiano Ronaldo, který využil dobrého pasu Cuadrada. Lazio poté bylo aktivnější, ale své šance nevyužilo. Většinu z nich měl Vedat Muriqi, ale jednou míč v pádu netrefil, podruhé napálil jen boční síť. Na druhé straně mohl Cristiano Ronaldo přidat druhý gól, ale jeho střelu zastavila pravá tyč.

    Další poločas začne přibližně v 13:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Je před námi druhý poločas dnešního utkání, ve kterém budou hostí hájit jednogólový náskok. Vypadá to, že oba týmy pokračují v základní sestavách.
     
    47
    Muhammad Fáris měl čas na levé straně, ale do souboje jeden na jednoho si netroufl. Balón navíc nakonec skončil až u nohou domácího gólmana.
     
    48
    Juventus si vybojoval první šanci tohoto poločasu. Cristiano Ronaldo posunul míč na hranici šestnáctky, kde se do něj opřel Bentancur, ale mířil vedle.
     
    49
    Francesco Acerbi založil akci na polovině hřiště, ovšem jeho spoluhráč o něj přišel. Přesto se domácí dostali ke střele, ale Joaquín Correa mířil nad.
     
    50
    Lazio nicméně není tolik aktivní jako na konci prvního poločasu. Bude muset zabrat, pokud si chce z dnešního utkání odnést alespoň bod za remízu.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Rodrigo Bentancur (Juventus FC).
     
    52
    Většina akcí domácího celku se zatím koná po levé straně. Luis Alberto byl ale nyní faulovaný, a tak mají fotbalisté Lazia možnost volného kopu na půlce.
     
    54
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Stefan Radu, přichází Wesley Hoedt.

    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Muhammad Fáris, přichází Felipe Caicedo.

    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Vedat Muriqi, přichází Manuel Lazzari.
     
    55
    Domácí trenér si připravil rovnou tři střídání! Lazio totiž nadále prohrává o jednu branku a v druhém poločase to není směrem dopředu zrovna ono.
     
    56
    Domácí hráč celkem jasně zahrál míč už mimo hrací plochu, a tak má Juventus možnost vhazování. Sám se ale po chvilce o balón připravil.
     
    57
    Álvaro Morata se dostal rovnou přes tři hráče pěknými kličkami! Nakonec si chtěl vyměnit míč se spoluhráčem, ale celou akci ukončil Pepe Reina zákrokem.
     
    58
    Hosté měli obrovský tlak ve vápně! Adrien Rabiot nejprve dobře pálil, ale domácí gólman zasáhl. Míč však zůstal ve vápně a Dejan Kulusevski svůj centr před bránu nakonec neprotlačil!
    58. Rabiotovu střelu gólman vyrazil
     
    59
    Juventus zatím hraje poměrně v pohodě a svého soupeře nepouští k ničemu nebezpečnému. Naopak to byl, on kdo šel do akce, ale centr byl zastaven.
     
    60
    A už je za námi šedesát minut hry, což jsou dvě třetiny dnešního utkání! Juventus nadále vede o jednu branku a nyní působí o něco lepším dojmem na hřišti.
     
    61
    Adam Marušić byl nyní atakován Juanem Cuadradem. Ten ho dostal na míč, na kterém domácímu hráči ujela noha, navíc ho ještě poslal mimo hřiště.
     
    62
    Lazio se v posledních minutách vůbec nedostává na útočnou polovinu s míčem na kopačkách. Nyní má ale možnost po nepřesném pasu protihráčů.
     
    63
    A domácí se opravdu dostali až k blízkosti branky. Nakonec jsme viděli centr na zadní tyč, ale obrana hostí si to pohlídala a nechala ho doskákat mimo hřiště.
     
    64
    Nepřesná rozehrávka stojí Lazio znovu míč. Wojciech Szczęsny k němu měl nejblíže, a tak ho schoval do náručí. Následně míč posunul na levou stranu.
     
    65
    Domácí hráči to zatím nemají směrem do ofenzivy vůbec jednoduché. Juventus působí v obraně dobře a svému soupeři zatím vůbec nic nedovoluje.
     
    66
    Jenže to byla velká šance na hostující straně! Cristiano Ronaldo dostal přihrávku na levou stranu a Juventus šel do přečíslení. Nakonec pálila právě hostující sedmička, ale její pokus byl sražen na rohový kop!
    66. Ronaldova střela byla na poslední chvíli zastavena
     
    67
    Sice jsme nakonec viděli zakončení v podání hráče v tmavém dresu, ale to nebylo nijak nebezpečné. Bylo z velkého záklonu a skončilo vysoko nad břevnem.
     
    68
    Hned dvojice hráčů Juventusu, nejspíše to byli Juan Cuadrado a Rodrigo Bentancur, se ocitla na zemi. Lazio toho ale nijak ve vápně nedokázalo využít.
     
    69
    Cristiano Ronaldo měl další šanci, ale stále je to jen o jednu branku! Byl úplně volný na levé straně vápna, ale jeho rána z otočky šla hodně mimo bránu.
     
    70
    Joaquín Correa předvedl parádní individuální akci! Merih Demiral byl obejit, jakoby byl jenom kužel. Následně to domácí hráč mašíroval rovnou před branku, ale tam jeho i střelu zastavil Leonardo Bonucci!
     
    71
    Adrien Rabiot skvěle vystoupil proti přihrávce mezi obránce, ale následně protiútok byl pokažený velmi nepřesným pasem na hranici šestnáctky.
     
    72
    Domácím fotbalistům začíná pomalu ale jistě ubíhat čas na srovnání stavu dnešního zápasu. Navíc se skrze obranu Juventusu probíjejí s obtížemi.
     
    73
    Adrien Rabiot nyní nabral na vidle Joaquína Correu a pro domácí to je ideální možnost přímého kopu! Dočkáme se konečně srovnávací branky?
     
    74
    Nedočkáme! Sergej Milinković-Savić totiž svým pokusem trefil jen někoho ve zdi! Domácí ale reklamují ruku, dočkáme se ještě penaltového kopu?
     
    75
    Nedočkáme, Lazio však vybojovalo alespoň rohový kop. Viděli jsme velké zmatky v okolo šestnáctky, avšak jeden z hostů následně balón daleko odkopl.
     
    76
    Nepříjemnosti pro Cristiana Ronalda! Ten totiž nejprve zblokoval kotníkem střelu, když ho měl hodně volný, načež ještě schytal úder kopačkou... Navíc to je právě on, kdo bude střídat. Ošetřování proto teprve přijde.
     
    76
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Cristiano Ronaldo, přichází Paulo Dybala.

    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Dejan Kulusevski, přichází Weston McKennie.
     
    77
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Danilo Cataldi, přichází Andreas Pereira.

    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Jean-Daniel Akpa-Akpro.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Jean-Daniel Akpa-Akpro (S. S. Lazio).
     
    79
    Viděli jsme záběry na střídačku Juventusu, kde v současné chvíli probíhá ošetřování portugalské superstar. Tak snad bude Cristiano Ronaldo v pořádku.
     
    80
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut! Lazio nadále prohrává o jednu branku a bude muset napnout své síly do útoku.
     
    81
    Andreas Pereira měl prostor na levé straně, ale do jeho centru doslova vlétl jeden ze soupeřů. Přesto jsme viděli šanci domácích! Balón se totiž snesl po centru na hlavu Adama Marušiće, který trefil jen gólmana, navíc neprudkou hlavičkou!
     
    82
    Wojciech Szczęsny rozehrál novou akci svého týmu, ale Juventus nyní drží balón jen na své obranné polovině. Domácí hráči navíc nijak moc nenapadali.
     
    83
    Avšak fotbalisté ve světlých dresech se po nepřesnosti protihráče dostali k balónu. Zatím však kombinují na polovině hřiště, odtud se srovnání nedočkají.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Juan Cuadrado (Juventus FC).
     
    85
    Juan Cuadrado nepříjemně sestřelil zezadu svého soupeře, kterým byl Francesco Acerbi. Ten však bude schopen pokračovat v zápase i nadále.
     
    87
    Konce zápasu se nám blíží velmi rychle a zatím to vypadá, že domácí celek dnes utrpí porážku. Naopak Juventus nejspíše zapíše další tři body do tabulky.
     
    88
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Federico Bernardeschi.
     
    89
    Álvaro Morata už má dnes také odpracováno, ale tento zápas mu zrovna nijak moc nevyšel. V prvním poločase se hodně hledal a ve druhé půli to tolik nezlepšil.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90+1
    S akciemi domácího celku už to nevypadá ani trochu dobře, může bojovat dnes už jen o bod. O míč ovšem nyní přišel a musí založit novou útočnou akci.
     
    90+2
    Pepe Reina nakonec získal balón, jelikož Juventus ho nekompromisně odpálil do bezpečí. Čas je nyní pro domácí fotbalisty hodně drahocenný.
     
    90+3
    fotbalisté ve světlých dresech nyní mířili do celkem otevřené obrany hostujícího celku, ale nijak toho nevyužili. Juventus se zvládl ubránit.
     
    90+5
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, domácí fotbalisté srovnávají stav dnešního zápasu v posledním možném momentě! Joaquín Correa nejprve nasadil soupeři jesličky a přešel další dva hráče. FELIPE CAICEDO se následně dostal ve vápně k míči a z otočky se trefil přesně k tyči! Obrana Juventusu neudělala vůbec nic a nechala svého soupeře srovnat!
    90+5. Felipe CAICEDO - 1:1
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Tak to byla neskutečná koncovka, kterou jsme viděli na domácím hřišti! Lazio se dlouho nemohlo dostat do nějaké větší šance, naopak Juventus mohl několikrát rozhodnout o svém vítězství. To se mu však nepovedlo, a tak v nastaveném čase přišel trest! Joaquín Correa doslova vyškolil obránce, kteří se báli na něj sáhnout, aby se nepískala penalta. Tento hráč poté posunul balón na Felipeho Caicedu, který se z otočky trefil neskutečně k tyči! Následoval hvizd rozhodčího a konec utkání, domácí srovnali z vteřinu dvanáct.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:12.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (14:33:27)

    Denisa Józsová

    Góly: 90+5. F. Caicedo (Correa) – 15. Ronaldo (J. Cuadrado)

    Karty:   45+1. Cataldi (LAZ), 78. Akpa-Akpro (LAZ) – 51. Bentancur (JUV), 84. J. Cuadrado (JUV)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:12.
    Lazio Rím: Reina – Luiz Felipe, S. Radu (54. Hoedt), Acerbi – Marušić, Cataldi (77. Pereira), Alberto (77. Akpa-Akpro), S. Milinković-Savić, Fáris (54. F. Caicedo) – Muriqi (54. Lazzari), Correa.
    Náhradníci: Alia, Furlanetto – Patric, Parolo, Lazzari, D. Anderson, F. Caicedo, Hoedt, Moro, Akpa-Akpro, Armini, Pereira.

    Juventus Turín: Szczęsny – J. Cuadrado, Demiral, Bonucci, Danilo – Kulusevski (76. McKennie), Bentancur, Rabiot, Frabotta – Morata (88. Bernardeschi), Ronaldo (76. Dybala).
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Arthur, McKennie, Bernardeschi, Dybala, Portanova, Dragusin.

    Rozhodca: Massa – Meli, Alassio