Wolfsburg – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Leverkusen – Mönchengladbach 4:3 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
2:1 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
cz Nedeľa 08.11.2020, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    VfL Wolfsburg

    Fotbalisté Wolfsburgu se po šesti odehraných zápasech nacházejí na průběžné jedenácté pozici, což není nikterak oslnivé. Vlci do této chvíle dokázali nasbírat osm bodů, nicméně v případě vítězství klidně mohou vystoupat až na šestou pozici. Domácí celek tohoto zápasu v lize ještě ani jednou neprohrál, nicméně hned v pěti případech odešel s nerozhodným výsledkem. Wolfsburg dokonce vyhrál jedinkrát, a sice v souboji proti Bielefeldu. Na tuto výhru ihned navázala letošní pátá remíza, která se pro změnu uskutečnila na hřiště Herthy, která se soupeřem remizovala poměrem 1:1.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Na opačné straně zřejmě stojí mírný favorit tohoto zápasu, kterým je Hoffenheim. Ten se po šesti duelech nachází až na třinácté pozici tabulky, což rovněž neznačí úplně povedený vstup do sezony. TSG má na svém kontě sedm bodů, na svého dnešního soupeře ztrácí jediný bod, navíc od sestupového pásma ho dělí čtyři body. Hoffenheim letos v lize uspěl pouze ve dvou zápasech, v posledních čtyřech pro změnu vybojoval pouze jeden jediný bod. Bylo tomu tak na hřiště Brém, kde byl konečným výsledkem stav 1:1. Hoffenheim však v minulém kole znovu prohrál, tentokráte 1:3 proti Unionu Berlín.
     
    V posledních dvou sezónách se ve vzájemných zápasech více dařilo Wolfsburgu, který s Hoffenheimem za toto období neprohrál. V loňském ročníku skončil duel na půdě Vlků nerozhodně 1:1, v Hoffenheimu však Wolfsburg zvítězil 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Baku, Lacroix, Brooks, Roussillon – Arnold, X. Schlager – Steffen, Philipp, Brekalo – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Mbabu, Pongračić, Malli, Mehmedi, Gerhardt, Joao Victor, Białek, Marmúš.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Bogarde, Vogt, Akpoguma – Samassékou – Rudy, Grillitsch, Baumgartner, R. Sessegnon – Belfodil, Dabbur.
    Náhradníci: Pentke – Brenet, Nordtveit, Gaćinović, Nuhu, Bebou, Adamjan, Klauss, John.

    Rozhodčí: Jablonski – Grudzinski, Beitinger.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Přihrávku za domácí obranu se snažil doběhnout Munas Dabbur. Defenziva Wolfsburgu si s první zkouškou poradila.
     
    3
    První šance domácích! Arnold vysunul na levém křídle rozběhnutého Wouta Weghorsta, který ještě celou situaci vyřešil zpětnou přihrávkou na Josipa Brekala, který zakončoval z hranice šestnáctky. Nebezpečnou střelu zablokoval těsně před Baumannem bránící Kevin Vogt.
     
    5
    Sledujeme otevřený začátek zápasu! Hostující Munas Dabbur napřahoval na hranici šestnáctky ke střele, ale těsně před tím, než do balónu kopl, ho odzbrojil jeden z protihráčů. Na druhé straně se z protiútoku trefil Renato Steffen, jeho zásah však není uznán pro ofsajd!
     
    5
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Tak gól RENATA STEFFENA nakonec platí! Celou situaci totiž překontroloval systém VAR, který vyhodnotil, že domácí fotbalista přebíral přihrávku Maximiliana Philippa na úrovni posledního protihráče. Steffen se následně dostal k přízemní střele z levé strany šestnáctky a Baumann se za balónem, který směřoval ke vzdálenější tyči, jen ohlédl.
     
    9
    Domácí se tedy rychle ujali vedení a mohou hovořit o povedeném začátku utkání. Uvidíme, jak odpoví Hoffenheim.
     
    11
    Držení míče – 62 % : 38 %
     
    14
    Hra se po gólu Wolfsburgu poměrně uklidnila. Větší vzrušení nepřinesla ani slabá hlavička hostujícího Ishaka Belfodila, se kterou neměl Koen Casteels problémy.
     
    16
    Na zemi zůstává ležet domácí Xaver Schlager. Rozhodčí raději přerušil hru a jde se přesvědčit, zda je záložník Wolfsburgu v pořádku...
     
    17
    Schlager by měl být schopen pokračovat. Ještě ale podstupuje menší ošetření v zámezí.
     
    19
    Domácí kombinovali na útočné polovině. Nejprve na pravém křídle, poté přišlo přenesení na levého beka Roussillona. U něho však celá akce skončila.
     
    19
    Krásnou přihrávku na levé křídlo obdržel Josip Brekalo. Ten se neméně dobře zbavil prvního bránícího hráče. Dalšího na rohu pokutového území už neobehrál.
     
    21
    Munas Dabbur fauloval ve středovém kruhu Maxenceho Lacroixe, jehož ale nejspíše ani neviděl. Proto se diví výroku rozhodčího.
     
    24
    Domácí levý bek Jérôme Roussillon se protáhl dopředu podél postranní čáry a odcentroval. Hosté se ubránili.
     
    26
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Teď se obrana Hoffenheimu na svého brankáře doslova vykašlala! Vše začal Renato Steffen, který se na levé straně zbavil protihráče a ve velké šanci zakončoval do vybíhajícího Baumanna. Dorážku Weghorsta pak zablokoval za již překonaným Baumannem obránce, ovšem k odraženému míči se dostal Steffen, jenž ho posunul opět na WOUTA WEGHORSTA a ten v tomto případě střílel do již prázdné brány – 2:0.
     
    28
    Hosté zatím potvrzují, že se jim v Bundeslize moc nedaří. Dnes zase mají co dohánět.
     
    30
    Žlutou kartu obdržel hostující Christoph Baumgartner.
     
    31
    Další šance domácích! Z nějakých 18 metrů střílel těsně nad Maximilian Arnold.
     
    33
    Vlci jsou momentálně nahoře a kontrolují tempo hry.
     
    35
    Diadie Samassékou zasáhl ve vzdušném souboji do temene hlavy Maximiliana Arnolda, který bude potřebovat ošetření. Vypadá to dokonce na krvavé zranění.
     
    36
    Ano. Arnold snad bude pokračovat, ale od lékařů dostane obvaz.
     
    37
    Domácí záložník je už zpátky na hřišti.
     
    38
    Po nedovoleném zákroku na Melayra Bogardeho budou hosté rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    38
    Hráči Hoffenheimu teď sehráli poměrně zajímavou kombinaci. Míč dostal do šestnáctky Belfodil, který ho poslal před bránu a rozpoutal tím zajímavý závar. Nikdo z hráčů v modrém si už ale následně balón nenašel.
     
    40
    Zatím největší šance hostí! Ishak Belfodil se po přihrávce od Dabbura řítil proti brankáři Casteelsovi z levé strany. Zakončil však vedle vzdálenější tyče domácí svatyně!
     
    42
    Maxence Lacroix je ošetřován po ostrém střetu s jedním z hostujících hráčů. Podle sudího to ale bylo nezaviněné.
     
    43
    Hra pokračuje. Lacroix je v péči lékařů za postranní čárou.
     
    45
    Brekalo hledal před pokutovým územím Steffena, který ale po kontaktu s protihráčem upadl. Faul pískán není, dopředu vyrážejí hosté.
     
    45
    A byla z toho dokonce šance! Na levé straně šestnáctky se Ishak Belfodil prosadil přes bránícího Brookse. Už byl ale v úhlu a příliš blízko brankaři Casteelsovi, který mu zmenšil střelecký úhel a tak zamířil pouze do nohou belgického gólmana.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o pět minut!
     
    45+3
    Obrana Wolfsburgu má v závěru poločasu problémy. Z levé strany ji opět provětral Ishak Belfodil, který dokázal dát míč před bránu, kam si seběhl Christoph Baumgartner. Ten ze vzduchu se snášející balón před Casteelsem promáchl!
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Sebastian Rudy (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    45+5
    Domácí si teď vyměňují přihrávky na jistotu s jednoznačným cílem – první půli již v klidu dohrát.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas vyšel lépe domácím, kteří odešli do kabin za stavu 2:0. Skóre zápasu otevřel hned v úvodu Renato Steffen, po jehož zásahu byl nejprve máván ofsajd, ale po intervenci systému VAR byl jeho gól uznán. Ve 26. minutě se pak využil velkého nedůrazu hostující defenzivy, která nechala hráče Wolfsburgu několikrát zakončovat, Wout Weghorst. Celek Hoffenheimu se v závěru poločasu zvednul, aktivní byl zejména Ishak Belfodil. Kontaktní gól ale zatím nepřišel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté začali druhý poločas aktivně. Na centru Rudyho z pravé strany si naběhl Florian Grillitsch, který hlavičkoval mimo bránu.
     
    47
    Doplním, že ani jeden z týmů o přestávce nevystřídal.
     
    48
    Žlutou kartu dostává John Anthony Brooks (VfL Wolfsburg). Ten se prezentoval ostrým zákrokem na Belfodila.
     
    49
    Domácí akci utnul praporek pomezního sudího. Ofsajdovou pozici si nepohlídal Brekalo.
     
    51
    Hostující Sessegnon posílal z levé strany balón do pokutového území, kde ho ale sebrali domácí obránci.
     
    52
    Ranou zpoza šestnáctky se prezentoval Josip Brekalo. Balón směřoval do středu brány a Oliver Baumann ho zkrotil ve svých rukavicích.
     
    53
    Další aktivita vynesla domácím rohový kop...
     
    54
    Po rohovém kopu Brekala hlavičkoval Wout Weghorst do náruče brankáře Baumanna.
     
    55
    Domácí zahrávali standardní situaci a zaskočili obranu Hoffenheimu pěkným signálem. Arnold místo střely či centru poslal balón do běhu Jérômovi Roussillonovi, který pálil z levé strany šestnáctky. Baumann míč, který směřoval ke vzdálenější tyči, vyrazil!
     
    57
    Velmi dobrý pas Grillitsche hledal před bránu nabíhajícího Belfodila. Ten na míč před brankářem Casteelsem těsně nedosáhl a vše tak řeší strážce domácí svatyně.
     
    59
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Florian Grillitsch, přichází Sargis Adamjan.
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Ishak Belfodil, přichází Mijat Gaćinović.
     
    61
    Hodina hry je za námi. Vlci si stále drží dvougólový náskok.
     
    62
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Admir Mehmedi.
     
    63
    Adamjan spadl po lehkém kontaktu s Brooksem. Standardní situaci si hostující žolík nevymodlil.
     
    64
    Po chybě Steffena postupoval z levé strany sám na domácí bránu Christoph Baumgartner. Brankář Casteels svůj tým zachraňuje skvělým zákrokem levou nohou!
     
    66
    Brekalo dobře prošel středem hřiště a nahrál doprava Bakuovi. Jeho přízemní centr usměrnil na přední tyči vedle brány Admir Mehmedi. To byla pro změnu dobrá příležitost Wolfsburgu.
     
    67
    Hosté měli k dispozici přímý kop z nějakých 23 metrů. Munas Dabbur svou střelu nasměroval vedle brány Wolfsburgu.
     
    68
    Dlouhý nákop za hostující obranu směřoval na Dabbura. Před ním si počínal poměrně riskantně stoper Brooks, který hlavou hrací předmět přizvedl do rukavic brankáře Casteelse. Moc nescházelo a útočník Hoffenheimu balón zachytil...
     
    71
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Yannick Gerhardt.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Joao Victor.
     
    72
    Hosté mají zhruba dvacet minut na to, aby s utkáním ještě něco udělali. S přibývajícím časem to budou mít stále složitější.
     
    72
    Na centrovaný míč na penaltě číhal Munas Dabbur. K zakončení se nedostal i kvůli teči bránícího hráče. Je z toho alespoň roh pro hosty.
     
    73
    Z rohu hosté nic nevytěžili, ale o chvíli později mohlo snížení přijít. Po centru Rudyho hlavičkoval velmi dobře Munas Dabbur, ještě lepší zákrok však předvedl Casteels, který balón vyškrábl nad břevno!
     
    74
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Diadie Samassékou, přichází Ihlas Bebou.
     
    76
    Rohové kopy hostí se množí. Další zahrával Sebastian Rudy, Casteels jeho centr vyboxoval.
     
    76
    A ještě jeden roh, tentokrát rozehraný nakrátko. Opět přišel centr Rudyho a Casteels musel znovu boxovat mimo své pokutové území.
     
    78
    Držení míče – 51 % : 49 %
     
    79
    Přízemní centr Ihlase Beboa odvrátil do bezpečí obránce Brooks.
     
    80
    Hosté vrhají všechny síly do útoku. Chtějí zápas ještě zdramatizovat.
     
    80
    K tomu by ale museli být produktivnější. Mijat Gaćinović si naběhl na hezkou přihrávku za obranu od Baumgartnera, zakončoval však jen do boční sítě.
     
    81
    Zaútočili také domácí. Míč se dostal na pravé křídlo k Mehmedimu, který odcentroval, Akpoguma ale odvrací.
     
    82
    Domácí budou zahrávat poutový kop!
     
    82
    Vše spískal svou chybou Akpoguma, který si na pozici posledního zahrával a napadající Weghorst mu sebral balón. Domácí útočník svůj postup proti brankáři Baumannovi nepřetavil gól, ale vyražený míč ještě dobíhal Xaver Schlager, kterého musel stáhnout k zemi Kevin Vogt. Rozhodčí tak nařídil penaltu a Vogtovi udělil žlutou kartu.
     
    84
    Wout Weghorst pokutový kop neproměnil! Balón poslal ze svého pohledu vedle levé tyče!
     
    86
    Ne, hostům se dnes v koncovce nedaří! Nakopnutý míč přizvedl hlavou Bogarde k Sargisovi Adamjanovi, který z bezprostřední blízkosti neprostřelil Casteelse!
     
    86
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Melayro Bogarde, přichází João Klauss.
     
    87
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Hosté přeci jen dramatizují závěr utkání! Velkou chybu udělal John Brooks, který podskočil nákop Kevina Vogta a míč propadl za něho k SARGISOVI ADAMJANOVI, jenž sám před Casteelsem tentokrát uspěl – 2:1.
     
    90
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Marin Pongračić.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví čtyři minuty!
     
    90+2
    Hosté mají k dispozici přímý kop téměř z hranice pokutového území. To je dobrá možnost...
     
    90+3
    Ryan Sessegnon střílel jen do zdi. Bude z toho roh...
     
    90+3
    Penalta pro hosty! Ta je nařízena za ruku Maximiliana Arnolda!
     
    90+4
    To je neskutečný závěr zápasu! Pokutový kop Munase Dabbura zneškodnil skvělým zákrokem Koen Casteels, který vystihl směr střely a míč vyrazil!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Hosté chtěli ještě jednu penaltu po pádu Baumgartnera v šestnáctce. Po závěrečném hvizdu také obklopili sudího Jablonsiho, už se ale nic měnit nebude!
     
    Fotbalisté Wolfsburgu o vítězství v nervy drásajícím závěru nepřišli a do tabulky Bundesligy si tak připisují tří body! Domácím se vydařil zejména první poločas, v němž si vytvořili dvougólový náskok. V 5. minutě otevřel skóre Renato Steffen, jehož zásah nebyl původně uznán pro ofsajd, ovšem po intervenci systému VAR, gól nakonec platil. Ve 26. minutě pak nedůrazu defenzivy Hoffenheimu využil Wout Weghorst.

    Hosté se poté zvedli a v dalším průběhu utkání si vytvořili celou řadu šancí, které však nedokázali proměňovat. V závěrečné desetiminutovce mohl naopak definitivně rozhodnout Weghorst, jenž však z penalty netrefil bránu a tak přišel zmíněný infarktový závěr. V 87. minutě vykřesal Hoffenheimu naději po Brooksově chybě střídající Sargis Adamjan a v nastavení hosté zahrávali po ruce Arnolda dokonce pokutový kop. Hrdinou duelu se ale stal brankář Koen Casteels, který penaltu Dabbura skvělým zákrokem zneškodnil. Hosté se poté po pádu Baumgartnera ještě domáhali penaltového repete, ale další šanci už jim sudí Jablonski neposkytl.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 6:12. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:14.
     
    To už je z mé strany vše. Užijte si zbytek neděle a zůstaňte především zdraví! (17:41:38)

    Martin Augustin

    Góly: 5. Steffen (Philipp), 26. Weghorst (Steffen) – 87. Adamjan (Vogt)

    Karty:   48. Brooks (WOF) – 30. Baumgartner (HOF), 45+3. Rudy (HOF), 82. Vogt (HOF)

    Nepremenená penalta: 84. Weghorst (WOF), mimo – 90+4. Dabbur (HOF), brankár Casteels zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 6:12. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:14.
    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Baku, Lacroix, Brooks, Roussillon – Arnold, X. Schlager (90. Pongračić) – Steffen (71. Joao Victor), Philipp (62. Mehmedi), Brekalo (71. Gerhardt) – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Mbabu, Pongračić, Malli, Mehmedi, Gerhardt, Joao Victor, Białek, Marmúš.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Bogarde (86. Klauss), Vogt, Akpoguma – Samassékou (74. Bebou) – Rudy, Grillitsch (59. Adamjan), Baumgartner, R. Sessegnon – Belfodil (59. Gaćinović), Dabbur.
    Náhradníci: Pentke – Brenet, Nordtveit, Gaćinović, Nuhu, Bebou, Adamjan, Klauss, John.

    Rozhodca: Jablonski – Grudzinski, Beitinger