West Bromwich – Tottenham 0:1 (kon.) | Leicester – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:1 (kon.)
Arsenal – Aston Villa 0:3 (kon.)
koniec
Leicester City
1:0 (1:0)
Wolverhampton Wanderers
Nedeľa 08.11.2020, 15:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Leicester City – Wolverhampton Wanderers. Stretnutie 8. kola anglickej Premier League sa začne o 15:00.
     


    Leicester City

    Leicester po skvelom úvode ročníka, ktorý korunoval výhrou 5:2 na ihrisku Manchesteru City, dvakrát doma prehral bez streleného gólu. Posledných päť súťažných zápasov za sebou – tri v Európskej lige a dva v anglickej Premier League – však vyhral, čo ho pred dneškom dostalo na priebežné štvrté miesto tabuľky. Len Chelsea a Tottenham pritom strelili viac gólov ako práve „líšky“ (17 strelených gólov), ktoré strelecky ťahá Jamie Vardy (7 gólov). Súčasne však len tri tímy inkasovali menej gólov ako Leicester (9 inkasovaných gólov). V tejto sezóne sa Leicesteru doma zatiaľ veľmi nedarí, keď z troch domácich zápasov prehral dva.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester City – Leicester 2:5
    Leicester – West Ham 0:3
    Leicester – Aston Villa 0:1
    Arsenal – Leicester 0:1
    Leeds – Leicester 1:4
     


    Wolverhampton Wanderers

    Wolverhampton vstúpil do nového ročníka anglickej Premier League rozpačitým spôsobom, ktorý vyvrcholil debaklom 0:4 na ihrisku West Hamu. V ďalších štyroch zápasoch však Wolverhampton inkasoval jediný gól a získal 10 bodov, čo ho v tabuľke dostalo na priebežné ôsme miesto. Wolverhampton má v tomto ročníku zjavný problém so strieľaním gólov, za sedem zápasov ich totiž strelil len osem. Na druhú stranu má však druhú najlepšiu obranu Premier League (8 inkasovaných gólov), čo znamená, že je schopný i s jedným streleným gólom získavať body. Vonku sa v tomto ročníku Wolverhamptonu zatiaľ darí, keď vyhral dva z troch zápasov na cudzích trávnikoch.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    West Ham – Wolverhampton 4:0
    Wolverhampton – Fulham 1:0
    Leeds – Wolverhampton 0:1
    Wolverhampton – Newcastle 1:1
    Wolverhampton – Crystal Palace 2:0
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v anglickej Premier League doteraz stretli šesťkrát a o niečo lepšie vychádza zo vzájomnej bilancie Wolverhampton, ktorý porazil Leicester dvakrát. Leicester vyhral len raz a tri zápasy medzi týmito dvomi klubmi sa skončili remízami. Ani jeden zápas sa doteraz neskončil výhrou tímu, ktorý hral vonku. V minulom ročníku sa oba vzájomné súboje skončili bezgólovými remízami.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel (C) – J. Evans, Fofana, Fuchs – Justin, N. Mendy, Tielemans, Thomas – Maddison, Praet – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, H. Barnes, Iheanacho, Morgan, Choudhury, Ünder.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Kilman – N. Semedo, Dendoncker, Neves, Aït-Nouri – Podence, Jiménez, Neto.
    Náhradníci: Ruddy – Moutinho, Marçal, Otasowie, Traoré, F. Silva, Saïss.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Leicester bude hrať v modrých dresoch, Wolverhampton v žltočiernej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Podence sa hneď v prvom útoku Wolverhamptonu uvoľnil na pravom krídle, jeho center však obrancovia Leicesteru zastavili.
     
    2
    Domáci zakladajú svoj prvý postupný útok v zápase, ktorý sa nateraz zasekol v strede poľa na zoradených obranných líniách hostí.
     
    3
    Semedo podrazil na ľavom krídle pri autovej čiare Mendyho. Priamy kop pre Leicester City.
     
    4
    Maddisonov nízkoletiaci center odkopol do autu hneď prvý brániaci hráč hosťujúceho celku. Po nedorozumení na ľavom krídle sa potom lopta dostala k hosťom.
     
    5
    Dlho si však „vlci“ loptu neužili a po ďalšom útoku získal Leicester zablokovaným centrom Justina rohový kop.
     
    6
    Maddisonov center do bránkoviska obrana Wolverhamptonu odvrátila do bezpečia. Odrazenú loptu získali domáci, ktorí vstúpili do zápasu veľmi aktívne a naďalej obliehajú pokutové územie hostí.
     
    7
    Brankár hostí Patrício odkopol loptu od svojej brány, v strede poľa sa však hrací predmet znovu dostal na kopačky hráčov Leicesteru. Obraz hry sa tak vôbec nemení.
     
    8
    Až teraz sa hostia konečne dostali k lopte a keďže domáci ich príliš nenapádajú, tak majú obrancovia Wolverhamptonu čas a priestor na postupnú rozohrávku.
     
    9
    Vardy však ešte len vybehol k obrancom Wolverhamptonu a tí už posunuli loptu malou domov k brankárovi Patríciovi, ktorý ju musel vykopnúť do stredu poľa. Tam sa dostala na kopačky domácich.
     
    10
    Praet sa po pravom krídle rozbehol k šestnástke Wolverhamptonu, jeho center však Coady odkopol. V strede poľa sa hrací predmet znovu dostal k „líškam“.
     
    12
    Wolverhampton sa prvýkrát od svojho úvodného útoku dostal na útočnú polovicu. Jeho kombinácia ale nemala dlhé trvanie.
     
    13
    Praet si nabehol na prihrávku Justina na pravé krídlo a jeho center zrazil rukou na roh Kilman. Situáciu už konzultuje hlavný rozhodca s videoasistentom.
    13. Max Kilman (WOS)
     
    14
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor sa ide pozrieť na videozáznam sám!
     
    14
    Penalta pre Leicester! Ruka Kilmana vo vlastnej šestnástke bola natoľko evidentná, že veľmi nebolo čo riešiť.
     
    15
    Leicester City dáva gól!
    Domáci otvárajú skóre! JAMIE VARDY poslal brankára hostí Patrícia do ľavej strany a sebaisto strelou k pravej tyči penaltu premenil.
    15. Jamie Vardy (LEC) - 1:0
     
    17
    Wolverhampton sa snaží o okamžitú odpoveď a postupným útokom sa posunul na útočnú polovicu. Zatiaľ si však hostia loptu prihrávajú len v blízkosti stredovej čiary.
     
    18
    Po nepresnej prihrávke na Semeda navyše končí lopta v aute. Leicester hrací predmet získal a prechádza k svojmu útoku.
     
    19
    Aït-Nouri stratil na vlastnej polovici loptu a Praet si hneď nabehol na Justinovu kolmicu na pravé krídlo. Begičanov center z prvej nedokázal v šestnástke hostí zasiahnuť nabiehajúci si Vardy.
     
    20
    Úvodných 20 minút zápasu je za nami a drvivá väčšina času sa odohrala na polovici Wolverhamptonu. Hostia sa dostávajú k lopte len s veľkými problémami.
     
    21
    Maddison sa pokúsil o individuálny prenik do šestnástky z ľavého krídla, nepodarilo sa mu to však a jeho center napokon skončil za bránkovou čiarou.
     
    22
    Odkop gólmana hostí Patrícia opäť skončil u domácich hráčov, tí si ale tentokrát v strede poľa neporozumeli a loptu získali hostia.
     
    24
    Vardy vyštartoval po zisku lopty v strede poľa k šestnástke Wolverhamptonu, jeho prihrávku do druhej vlny na dobiehajúceho Praeta však odkopol Dendoncker.
     
    25
    Domáci museli potom prejsť k postupnému útoku, ktorý sa ale skončil Praetovou stratou lopty. Hostia sa snažia o založenie svojej akcie, nedarí sa im ale prejsť stredom poľa.
     
    26
    Fofana vystihol rozohrávku Wolverhamptonu a hneď chcel založiť rýchly protiútok svojho tímu. Ten však pokazil nepresnou prihrávkou na ľavú stranu Mendy.
     
    27
    Obrázok hry sa vôbec nemení. Okrem pokutového kopu sme nevideli ani jednu zaujímavú situáciu, hru má ale pod kontrolou Leicester.
     
    29
    Domáci si loptu prihrávajú na vlastnej polovici a hostia ich vôbec nenapádajú. Dopredu akoby sa Leicester neponáhľal.
     
    30
    Tielemans prenikol k šestnástke, príliš dlho si však pripravil loptu na strelu a obrancovia Wolverhamptonu mu ju odkopli. Odkop hostí zastavil Fofana.
     
    31
    Obliehanie pokutového územia Wolverhamptonu ukončil tvrdou strelou spoza šestnástky Fuchs, jeho strela tesne nad trávnikom ale skončila o pár desiatok centimetrov mimo ľavej tyče Patríciovej brány.
     
    32
    Hostia sa snažia dostať dianie na trávniku trochu pod kontrolu a prihrávajú si loptu pred vlastnou šestnástkou. Domáci im teraz nechávajú priestor.
     
    33
    Wolverhampton sa postupne posunul na útočnú polovicu, jeho útočnú snahu ale prerušil faulom v strede poľa Tielemans.
     
    34
    Semedo si nabehol na pravej strane na prihrávku Neta do šestnástky, loptu mu ale vypichol na rohový kop Fuchs.
     
    35
    Wolverhampton rozohral roh na krátko, center z pravej strany však odhlavičkoval Fuchs. Za odkopom do stredu poľa sa potom rozbehol Vardy.
     
    36
    Kanonier Leicesteru v súboji o loptu zasiahol vysokou nohou Aït-Nouriho. Ten zostáva ležať na trávniku, zdá sa ale, že bude v poriadku.
     
    37
    Aït-Nouri je v poriadku a pokračuje v zápase. Hra pokračuje ďalšou postupnou kombináciou Wolverhamptonu v strede poľa.
     
    38
    Domáci po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku. Justin si nabehol na pas do šestnástky Wolverhamptonu, ktorý nechtiac nevydareným spracovaním posunul za seba Aït-Nouri. Hráč Wolverhamptonu potom pri snahe o odkop lopty podrazil Justina a Leicester tak bude kopať druhú penaltu v zápase!
    38. Rayan Aït-Nouri (WOS)
     
    39
    Jamie Vardy (Leicester City) tentokrát pokutový kop nepremenil! Vardy kopol penaltu do stredu brány, brankár Patrício, ktorý sa hodil doľava, tam však nechal nohu, ktorú Vardy trafil. Hrací predmet sa potom odrazil od Vardyho tesne mimo brány Wolverhamptonu.
    39. Jamie Vardy (LEC)
     
    41
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva Leander Dendoncker (Wolverhampton Wanderers), ktorý priamo pred hlavným rozhodcom držal rozbehnutého Maddisona za dres.
     
    42
    Domáci sa znovu pokúsili o rýchly prechod do útoku, na konci ich akcie ale bol len nie príliš vydarený center Praeta z pravého krídla. Ten obrana Wolverhamptonu odvrátila do bezpečia.
     
    43
    Fuchs odhlavičkoval center Nevesa do šestnástky Leicesteru. Hostia loptu získali a snáď prvýkrát v zápase zatláčajú domácich do obrany.
     
    44
    Podenceho center sprava preletel celou šestnástkou až na opačnú stranu k Netovi, ktorý vracal loptu pred bránu Leicesteru. Fuchs, ktorý je snáď všade, znovu loptu odhlavičkoval mimo vlastného pokutového územia.
     
    45
    Maddison podrazil na pravom krídle rozbehnutého Podenceho. Priamy kop pre Wolverhampton zo zaujímavej pozície.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Center zo štandardky odkopol Evans, odrazenú loptu ale znovu získali hostia. Tí majú teraz obrovský tlak a Leicester sa nemôže vôbec dostať k lopte.
     
    45+2
    Podenceho center zľava skúšal na zadnej tyči spracovať Jiménez, tomu však lopta odskočila. Neves sa už k strele spoza šestnástky cez blokujúceho Mendyho nedostal.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nepriniesol takmer žiadne zaujímavé situácie pred niektorou z brán, tesný náskok Leicesteru je ale zaslúžený. Domáci boli omnoho aktívnejší, mali územnú prevahu a aj keď si z hry nevytvorili žiadnu nebezpečnú príležitosť, tak vybojovali dve penalty. Prvú Vardy premenil, druhú však dokázal brankár hostí Patrício vyraziť. Wolverhampton sa osmelil smerom dopredu až v úplnom závere prvého dejstva, zo svojho tlaku ale nevyťažil ani jednu jedinú strelu na Schmeichelovu bránu. Dúfajme teda, že druhý polčas prinesie lepší futbal.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 54 % : 46 %
    Strely na bránu: 2:0
    Strely mimo: 1:0
    Rohy: 1:1
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 5:5
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:06.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Luke Thomas, prichádza Marc Albrighton.
     
    47
    Na Justinov center z pravej strany si na prednej tyči ideálne nabehol Tielemans, ktorý hlavou usmernil loptu tesne mimo Patríciovej brány.
     
    48
    Wolverhampton prerušil rozohrávku hostí a okamžite vyrazil do rýchleho protiútoku. Neto prihrávkou z pravého krídla pripravil pozíciu na strelu Semedovi, ktorý však z prvej vystrelil tak, že okolo Zeme bude zrejme krúžiť ďalšia družica...
     
    49
    Leicester vyrazil do vysokého presingu proti obrancom Wolverhamptonu, namiesto zisku lopty však prišiel len faul Maddisona. „Vlci“ budú mať ďalší pokus na rozohrávku.
     
    50
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Maddisona dostáva Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers). Neves ukazuje hlavnému rozhodcovi, že nefauloval úmyselne, to mu však nepomohlo a domáci budú mať štandardku zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od Patríciovej brány.
     
    51
    Maddison pristavil loptu na strelu Tielemansovi, ktorý pomedzi hráčov v múre hostí vystrelil vysoko nad Patríciovu bránu.
     
    53
    Vardy si potiahol loptu po pravom krídle a z pomerne ostrého uhla vystrelil. Jeho tvrdú strelu pod brvno vyrazil gólman Patrício nad svoju bránu.
     
    54
    Maddison rozohral rohový kop na krátko s Tielemansom, následný center Maddisona ale bez väčších problémov chytil brankár Wolverhamptonu Patrício.
     
    55
    Hosťom snáď prvýkrát vyšiel prechod do rýchleho protiútoku a hneď z toho bola nádejná situácia. Semedov center za obranu Leicesteru letel na nabiehajúceho Jiméneza, pred ním však v sklze loptu zastavil Fofana, ktorý ležiac na zemi loptu i odkopol.
     
    56
    Ďalší rýchly protiútok Wolverhamptonu viedol k šestnástke Leicesteru Jiménez, ktorý posunul loptu doprava na dobiehajúceho Neta. Ten tvrdou strelou namieril priamo na pripraveného brankára Schmeichela.
     
    57
    Maddison si spracoval odkop hostí z ich šestnástky, obišiel troch protihráčov a jeho strelu už zvnútra pokutového územia zrazil v sklze tesne mimo vlastnej brány Semedo.
     
    58
    Center z následného rohu brankárovi Patríciovi vypadol, jeho spoluhráči však loptu získali a hneď otočili hru na opačnú stranu.
     
    59
    Vardy sa rozbehol po pravej strane do individuálneho prieniku, ten ale už vo vlastnej šestnástke zastavil čistým obranným zákrokom Kilman.
     
    60
    Na Maddisonov center z rohu si tesne pred bránkoviskom najlepšie vyskočil Evans, z dobrej pozície ale poslal loptu hlavou vysoko nad Patríciovu bránu.
     
    60
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Daniel Podence, prichádza Adama Traoré.
     
    61
    Striedajúci Traoré sa okamžite rozbehol do šprintérskeho súboja s Albrightonom a aj keď ho vyhral, tak mu lopta odskočila za bránkovú čiaru.
     
    62
    Wolverhampton je v druhom polčase omnoho aktívnejší ako v prvom dejstve a i teraz sa „vlkom“ podarilo donútiť domácich k chybe v rozohrávke. Hostia si hrací predmet prihrávajú v strede poľa.
     
    63
    Traorého ďalší prienik skončil odkopom lopty na roh. Ten rozohral Neto centrom na prednú tyč, ktorý odkopol do stredu poľa Albrighton.
     
    63
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Nevesa tesne pred vlastnou šestnástkou dostáva Jonny Evans (Leicester City). Wolverhampton bude mať priamy kop z oblúku pred pokutovým územím Leicesteru.
     
    64
    Neves loptu pri svojej strele len jemne podkopol, jeho oblúčik ale skončil výrazne mimo Schmeichelovej brány.
     
    65
    Po dlhšej dobe sa dostal Leicester k postupnej kombinácii na útočnej polovici a pomaly sa približuje k pokutovému územiu Wolverhamptonu.
     
    66
    Albrightonov center sprava zrazil Aït-Nouri na rohový kop. Maddisonov nákop od rohovej zástavky odhlavičkoval na prednej tyči stojaci Jiménez a následný nákop naspäť do pokutového územia hostí chytil brankár hostí Patrício.
     
    67
    Traoré si opäť vypýtal faul na útočnej polovici. Semedov center zo štandardky z pravej strany preletel trochu prekvapivo celou šestnástkou Leicesteru na zadnú tyč, odkiaľ Kilman zakončil zblízka vysoko nad Schmeichelovu bránu.
     
    69
    Hostia postupne prebrali iniciatívu a teraz sú to oni, kto má omnoho častejšie loptu na svojich kopačkách. Domáci sa zatiahli do obranného postavenia.
     
    70
    Táto taktika tentoraz Leicesteru vyšla. Kilman nepresným nákopom odovzdal loptu domácim obrancom, ktorí okamžite preniesli hru na Vardyho na opačnú stranu.
     
    72
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza James Maddison, prichádza Harvey Barnes.
     
    72
    Brankár Wolverhamptonu vybehol ďaleko pred šestnástku proti nákopu Evansa a úspešne odkopol pred Vardym loptu do stredu poľa. Odtiaľ ju chcel ešte vrátiť do šestnástky Mendy, jeho prihrávka ale bola veľmi nepresná a skončila mimo Portugalčanovej brány.
     
    73
    Obrancovia Wolverhamptonu si prihrávajú loptu v strede poľa a hľadajú priestor na rozohrávku.
     
    74
    Semedov center do šestnástky nadvihol Fuchs za seba, pred dobiehajúcim Netom však našťastie pre domácich odkopol loptu Evans. Wolverhampton po niekoľkých súbojoch v strede poľa získal hrací predmet naspäť na svoje kopačky.
     
    75
    Traoré unikol na pravom krídle Albrightonovi a už takmer z bránkovej čiary nacentroval do šestnástky Leicesteru, znovu však pred dobiehajúcim Netom odkopol loptu Evans. „Líšky“ tentokrát odrazenú loptu získali a prešli do útoku.
     
    76
    Ďaleko sa však Leicester nedostal a znovu zaútočili hostia. Netov center zľava doletel na zadnú tyč na Jiméneza, ktorý z ostrého uhla trafil len obrancu Leicesteru.
     
    76
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Rayan Aït-Nouri, prichádza Fernando Marçal.
     
    77
    Semedo pripravil prihrávkou pred šestnástkou pozíciu na strelu Nevesovi, jeho nádhernú strelu z prvej do ľavého horného rohu ale vyrazil zákrokom zápasu dánsky gólman Leicesteru Kasper Schmeichel.
     
    78
    Tlak Wolverhamptonu pokračuje. Na Marçalov center z ľavej strany útočnej polovice si nabiehal Boly, loptu ale hlavou netrafil a tá spadla zaňho k neobsadenému Dendonckerovi. Belgičan to však zjavne nečakal a loptu usmernil tesne mimo Schmeichelovej brány.
     
    79
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Pedro Neto, prichádza Fábio Silva.
     
    80
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Dennis Praet, prichádza Wes Morgan.
     
    81
    Žltú kartu za zásah Silvu sklzom do lýtka dostáva Wesley Fofana (Leicester City).
     
    82
    Justin sa rozbehol okolo Semeda po ľavej strane útočnej polovice k šestnástke a presnou prihrávkou do stredu šestnástky našiel úplne voľného Barnesa. Jeho strelu zrazil Kilman na poslednú chvíľu nad svoju bránu.
    82. Harvey Barnes (LEC)
     
    83
    Center domácich z rohu odhlavičkoval jeden z hráčov Wolverhamptonu za šestnástku k dobiehajúcemu Fuchsovi, ktorý z voleja trafil svojho spoluhráča v pokutovom území a od neho sa lopta odrazila nad Patríciovu bránu.
     
    84
    Traoré vo vzdušnom súboji doslova zostrelil Fuchsa. Otrasený Rakúšan ešte zostáva sedieť na trávniku, ukazuje ale, že nebude potrebovať ošetrenie.
     
    85
    Marçal prehral šprintérsky súboj s Fofanom na ľavom krídle, loptu ale udržal pod svojou kontrolou. Domáci sa ale stihli zatiahnuť dozadu a hostia musia útočiť „do plných“.
     
    86
    Leicester dobrým pohybom vytlačil hostí na ich polovicu, o loptu ich však pripraviť nedokázal. Wolverhampton sa tak po niekoľkých desiatkach sekúnd vrátil na útočnú polovicu.
     
    87
    Tam však po nepresnej prihrávke na Traorého získal loptu Fuchs, ktorý ju posunul malou domov k brankárovi Schmeichelovi a dánsky gólman ju odkopol bez váhania do autu v strede poľa.
     
    88
    Wolverhampton oblieha pokutové územie domácich, zatiaľ ale z kopačiek „vlkov“ neprišla ani strela a ani nebezpečný center.
     
    89
    Na Semedov center si na ľavej strane pokutového územia Leicesteru nabehol Silva, z ťažkej pozície zo záklonu však loptu len predĺžil pri jej lete mimo Schmeichelovej brány.
     
    90
    Albrighton s Barnesom získali loptu na polovici hostí a navyše sa ešte aj dostali k útoku. Po ich nevydarenej narážačke však skončila lopta za bránkovou čiarou.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    90+1
    Wolverhampton sa bleskurýchlo vrátil na polovicu Leicesteru. Traoré sa uvoľnil cez Justina k centru z pravého krídla, jeho nákop ale preletel celou šestnástkou domácich na opačnú stranu, kde Jiménez v súboji o loptu napokon fauloval Fuchsa.
     
    90+2
    Tielemans sa zmocnil po chybe hostí v rozohrávke lopty a potiahol si ju na pravú stranu. Tam ho na trávnik doslova zrazil Kilman, Leicester tak získava štandardku na útočnej polovici.
     
    90+3
    Žltú kartu za tento faul na Tielemansa dostáva Max Kilman (Wolverhampton Wanderers).
     
    90+4
    Leicester už vôbec neriskuje a loptu po rozohrávke po faule podržal niekoľko sekúnd v rohu ihriska Vardy. Wolverhampton potom guľatý nezmysel získal a hneď ho nakopol na opačnú stranu.
     
    90+5
    Posledný nákop hostí do svojej šestnástky chytil domáci brankár Schmeichel, ktorý si s loptou ochotne poležal na trávniku. Týmto sa zápas zrejme skončí.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas priniesol omnoho lepší futbal, paradoxne sme v ňom však gól nevideli. Wolverhampton bol omnoho aktívnejší smerom dopredu a v niektorých pasážach druhého polčasu dostal domáci tím pod veľký tlak, svoje šance však premeniť nedokázal. Leicester sa zameral v druhom dejstve na rýchle protiútoky a i on mal možnosti na strelenie gólu, jediným strelcom však zostal Jamie Vardy, ktorý premeneným pokutovým kopom v prvom polčase rozhodol o troch bodoch pre Leicester City. „Líšky“ sa vďaka tejto výhre dostávajú priebežne do čela tabuľky, o 17:30 sa ale začína zápas Manchester City – Liverpool, po ktorom by sa pred nich v prípade výhry dostali „The Reds“. Wolverhampton prehral po štyroch zápasoch bez prehry a je priebežne na ôsmom mieste tabuľky.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 3:2.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 12:8.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:07:53)

    Michal Sadlek

    Góly: 15. Vardy (pen.)

    Karty:   63. J. Evans (LEC), 81. Fofana (LEC) – 41. Dendoncker (WOS), 50. Neves (WOS), 90+3. Kilman (WOS)

    Nepremenená penalta: 39. Vardy (LEC), brankár Patrício zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:8.
    Leicester City: Schmeichel (C) – J. Evans, Fofana, Fuchs – Justin, N. Mendy, Tielemans, Thomas (46. Albrighton) – Maddison (72. H. Barnes), Praet (80. Morgan) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, H. Barnes, Iheanacho, Morgan, Choudhury, Ünder.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Kilman – N. Semedo, Dendoncker, Neves, Aït-Nouri (76. Marçal) – Podence (60. Traoré), Jiménez, Neto (79. F. Silva).
    Náhradníci: Ruddy – Moutinho, Marçal, Otasowie, Traoré, F. Silva, Saïss.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn