KHL
Chabarovsk – Kazaň 7:1 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Barys – Helsinki 4:5 (po pr.)
Čerepovec – Soči 2:0 (kon.) | Red Star Kunlun – Metallurg Magnitogorsk 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Novgorod 2:3 (po pr.)
D. Moskva – Dinamo Minsk 5:2 (kon.) | Viťaz – Ufa 4:3 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
HC Dinamo Minsk
cz Streda 21.10.2020, 18:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky hokeje. V rámci dalšího hracího dne KHL se utkají týmy Dynama Moskva a Dinama Minsk.
     


    Dynamo Moskva

    Moskevské Dynamo v dosavadních šestnácti zápasech získalo 18 bodů se skóre 49:40 a patří mu šesté místo západní konference. Nejproduktivnější hráč týmu je momentálně Rus Vadim Šipačov, který dal 6 branek a na dalších deset nahrál. Jen o bod méně má český útočník Dmitrij Jaškin, jež zaznamenal 11 gólů a na 4 nahrál. Dynamo nemá v posledních zápasech nejlepší formu, když v posledních čtyřech zápasech vyhrálo pouze jednou, jednou prohrálo v prodloužení a dvakrát v základní hrací době.

    Poslední tři zápasy

    CSKA VS. Dynamo Moskva 2:1
    Petrohrad VS. Dynamo Moskva 3:4
    Jaroslavl VS. Dynamo Moskva 3:2 po prodloužení
     


    HC Dinamo Minsk

    Běloruský tým je na tom v tabulce o něco lépe. V šestnácti dosavadních duelech získal 21 bodů se skóre 51:41. Je momentálně na čtvrtém místě západní konference a na první CSKA ztrácí 8 bodů. Největším nebezpečím pro soupeře je v aktuální sezoně rozhodně Kanaďan Rob Klinkhammer, který si připsal 13 bodů za 7 branek a 6 gólových nahrávek. Minsk prohrál posední dva zápasy, ve kterých navíc nedal ani jedinou branku.

    Poslední tři zápasy

    Minsk VS. Sp. Moskva 0:3
    Minsk VS. Jaroslavl 0:1
    Minsk VS. Din. Riga 4:3 po nájezdech
     
    Československá stopa

    Michal Čajkovský (DMS) – 15 zápasů, 2+4
    Dmitrij Jaškin (DMS) – 15 zápasů, 11+4
    Dominik Furch (MIN) – 10 zápasů, 89,93%
     
    Vzájemná utkání

    2020 Minsk VS. Dynamo Moskva 4:3
    2019 Dynamo Moskva VS. Minsk 3:2
    2019 Minsk VS. Dynamo Moskva 1:4
    2018 Minsk VS. Dynamo Moskva 1:3
    2018 Dynamo Moskva VS. Minsk 5:2
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Čajkovský, Mironov (A), An. Sergejev, Grigorjev, J. Zajcev, Volkov – Kagarlickij, Jaškin, Šipačov (C) – Pulkkinen, O. Lindberg, Tarasov – Kruglov, Jefremov, V. Kuljomin (A) – Bryzgalov, Igumnov, Muranov.

    HC Dinamo Minsk: Kolosov (Tolopilo) – Koljačonok, Znacharenko (A), Solovjov, Šinkevič (A), Děrjabin, Denisov, Falkovskij, Jerjomenko – Martynov, Šarangovič (C), Kogaljov – Drozdov, Protas, Revenko – Usov, Anosov, Bujnickij – Pinčuk, Litvinov, Nogačjov.

    Rozhodčí: Bondar, Odinš – Zacharov, Golovljov.
     
    VTB arénou v Moskvě už zní běloruská hymna, po ní přijde na řadu i ta ruská. Utkání mezi Dynamem Moskva a Dinamem Minsk tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté vybojovali ve středním pásmu kotouč a hned se s ním vydali do útočného pásma. Šarangovič však z pravého kruhu domácí branku netrefil.
     
    00:35
    Po něm to zkusil ještě Anosov, ale i jeho pokus byl nepřesný. Nyní jsou na řadě domácí a pádí na druhou stranu.
     
    01:15
    Alexej Kolosov se musel mít mezi třemi tyčemi na pozoru, když na něho mířil Michal Čajkovský, ale nakonec jeho pokus po zemi vyrazil betonem do bezpečí.
     
    01:51
    Nyní si sjel z druhé vlny do blízkosti minské branky Vadim Šipačov, toho ale z k zakončení nepustil jeden z beků minského Dinama.
     
    02:40
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení a otevírají účet dnešního duelu. Po chybě domácích na modré čáře šli do přečíslení hráči Minsku. Kogaljov pak načasoval přihrávku najíždějícímu IGORU MARTYNOVOVI, který poté zblízka prostřelil Jerjomenka – 0:1. Asistence: Alexandr Kogaljov.
    02:40 Igor MARTYNOV - 0:1
     
    02:54
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ovšem Minští se radovali z vedení pouhých čtrnáct vteřin. Domácí totiž velmi rychle srovnávají stav a jsou zpět v zápase. ARŤOM VOLKOV napřáhl na levém kruhu a jeho pokus pak prošel za záda Alexeje Kolosova – 1:1. Asistence: Andrej Mironov a Jegor Zajcev.
    02:54 Arťom VOLKOV - 1:1
     
    04:16
    Hosté se snažili o další branku, ale v blízkosti Alexandra Jerjomenka se střelecky neprosadili a po ztrátě puku pak šli do akce zase Moskvané.
     
    05:41
    Andrej Mironov se natlačil před Kolosova, ale nedokázal poslat puk za jeho záda. Následně pak hosté velmi rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    06:41
    Dmitrij Kagarlickij zpracoval puk na pravém kruhu, ale než se dostal k pořádné střele, zakročila pozorná obrana Minsku a kotouč srazila mimo ohrožení Kolosova.
     
    08:40
    Už takřka čtyři minuty se hraje bez přerušení, oba celky se dostaly do šancí před brankou soupeře, ale nic z toho nebylo.
     
    09:20
    Následuje první komerční přestávka.
     
    09:50
    Ilja Solovljov sebral kotouč za vlastní brankou a poté ho poslal směrem do středního pásma. Ovšem domácí hráči ho zachytili a hned se vrátili zpět k útočení.
     
    10:27
    Dmitrij Jaškin si sjel do těsné blízkosti Kolosova, ale z levé strany mu kotouč pod jeho betonem nepropasíroval za brankovou čáru. Nicméně domácí jsou stále hodně aktivní a prahnou po vedoucím gólu.
     
    11:08
    Nahození Grigorjeva z obranného pásma zachytil ve střední třetině Vladislav Jefremov, nabral rychlost a dostal se do zakončení před hostující klecí, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    12:19
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    12:28
    Ivan Drozdov si klepal o přihrávku mezi kruhy, ale nedočkal se. Místo toho získali puk domácí borci a zahrozili před Kolosovem, jenž tak musel krýt další střelu Moskvanů.
     
    13:07
    Dmitrij Jaškin znovu otravoval Kolosova, nadvakrát ho ale neprostřelil. Hostující brankář tak zapsal další dobrý zákrok a nechal hru přerušit.
     
    13:42
    Ilja Usov se už dral do zakončení, ale byl v ofsajdové pasti a hra je přerušena. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    13:58
    Od své branky šli do útočné akce hosté, ale marně dobývali Jerjomenkovu klec.
     
    15:02
    Alexej Protas vyslal od modré čáry pokus, který zastavila obrana Moskvanů a hned na to pak rychle přenesla hru před branku Minsku. Ale před Kolosovem domácí nebyli úspěšní.
     
    15:54
    Dmitrij Kagarlickij prošel kolem obránce hostů, objel branku soupeře, ale před ní poté jen promáchl. Dynamo ztrácí kotouč a musí se vracet zpět před Jerjomenkovu klec.
     
    16:34
    Ilja Šinkevič z bekhendu pálil v prostoru mezi kruhy, ale lapačka Jerjomenka byla připravena. Po té domácí brankář hru raději přerušil.
     
    17:29
    Dmitrij Jaškin u pravého mantinelu v obranné třetině podržel puk a až po vystřídání pak šli domácí znovu do akce.
     
    17:59
    Beci Minsku však byli pozorní a o puk je záhy připravili. Na druhé straně pak zahrozil Vitalij Pinčuk, ale Alexandr Jerjomenko jeho pokus zastavil holí.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Ilja Litvinov – 2 min., krosček).
     
    19:59
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Pouhou vteřinu před vypršením první části hry hosté udeřili, a to ve vlastním oslabení. Do vedení je poslal JEGOR ŠARANGOVIČ, jenž získal puk v obranném pásmu, zrychlil a poté z pravého kruhu prostřelil Alexandra Jerjomenka – 1:2. Asistence: Dmitrij Znacharenko a Dmitrij Bujnickij.
    19:59 Jegor ŠARANGOVIČ - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se do vedení dostali hosté, ale domácí našli okamžitou odpověď a srovnali stav na 1:1. V závěru dostali výhodu přesilové hry, ale v ní paradoxně inkasovali. Ve vlastním oslabení strhl vedení opět na stranu Minsku Šarangovič a hosté tak jdou poprvé do kabin rozhodně spokojenější, než Moskvané. Uvidíme, co nám přinese druhé dějství, které začne přibližně v 19:25.
     
    Střely na branku: 17 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Dmitrij Kagarlickij si našel odražený kotouč a na levé straně měl před sebou odkrytou klec, nadvakrát ale kotouč do ní nedostal. Hosté se tak ubránili velké šanci soupeře!
     
    21:22
    Minsk je už v plném počtu.
     
    21:32
    Hosté se po ubránění oslabení dostali hned před branku domácích, ale obrana Moskvy byla pozorná a nedovolila soupeři skórovat.
     
    24:53
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je znovu vyrovnáno. Dlouho se hrálo bez přerušení hry, téměř tři a půl minuty. Nakonec se domácí usadili v pásmu soupeře a od modré čáry pak Kolosova propálil MICHAIL GRIGORJEV – 2:2. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Vadim Šipačov.
    24:53 Michail GRIGORJEV - 2:2
     
    25:23
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Andrej An. Mironov – 2 min., podrážení).
     
    25:29
    Protas přišel u modré čáry o kotouč a ten poté domácí obrana poslala hned až před branku Alexeje Kolosova. Hosté tak musejí zakládat další akci od své branky.
     
    27:23
    Moskvané jsou v plném počtu.
     
    27:33
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hned po konci oslabení se z trestné lavice dostal k puku Mironov, poslal ho najíždějícímu VADIMU ŠIPAČOVOVI, který poté udělal kličku a zakončil kolem betonu hostujícího brankáře – 3:2. Moskvané tak poprvé v utkání vedou. Asistence: Andrej Mironov.
    27:33 Vadim ŠIPAČOV - 3:2
     
    29:23
    Stěpan Falkovskij to vzal na sebe a zblízka zakončil před Jerjomenkem. Ale ten vytasil přesný zákrok a podržel svůj tým. O chvilku později si na druhé straně stejně počínal i Kolosov.
     
    29:32
    Alexandr Kogaljov se dostal do úniku před branku domácích, ale dobře mu stíhala obrana Moskvy a zabránila tak případnému jeho zakončení.
     
    29:50
    Ilja Solovljov vystřelil z prostoru mezi kruhy, jeho přízemní střela pak skončila na obraně Moskvanů a ti rychle otáčejí hru před hostující klec.
     
    30:59
    Domácí se museli opět bránit akci Minsku, ale vše zvládli a znovu se pak dostali před Kolosova. Ten nyní zastavil hru po dalším zákroku a následuje komerční přestávka.
     
    31:37
    Vitalij Pinčuk zblízka dorážel před Jerjomenkem, ten si poradil, puk vykopl betonem a dostal ho na hokejky spoluhráčů, kteří tak míří znovu směrem dopředu.
     
    32:19
    Michal Čajkovský napřáhl na modré čáře a jeho pokus ještě tečoval Jaškin před Kolosovem, ale tahle akce se domácím nakonec nepovedla, jak by chtěli.
     
    33:09
    Dmitrij Kagarlickij na modré čáře získal puk a hned se s ním natlačil až před Kolosova, kterého bekhendovou střelou nepřekonal.
     
    33:47
    Mironov neobelstil protihráče a puk skončil ve středním pásmu. Tam ho získali hosté, ale poté si před domácí brankou počínali hodně nepřesně.
     
    35:03
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Andrej An. Mironov – 2 min., držení).
     
    35:18
    Hosté mají šanci srovnat, znovu je na trestné lavici Mironov a Dynamo se bude bránit v oslabení.
     
    35:54
    Jegor Šarangovič se dostal ke střele před domácí brankou, ale po zisku puku pak domácí odpálili tento až před Kolosova.
     
    37:03
    Domácí celek je už v plném počtu a své těsné vedení tak udržel.
     
    37:31
    Vitalij Pinčuk se snažil získat puk v prostoru mezi kruhy, to se sice povedlo, ale jeho následná střela šla jen vedle branky Alexandra Jerjomenka. Domácí tak okamžitě otáčí hru před Kolosova.
     
    38:30
    Domácí se chvíli drželi v pásmu soupeře, avšak nedokázali před Kolosovem vyslat střelu, která by mohla znamenat dvoubrankový náskok.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Alexandr Kogaljov si nabruslil na pravý kruh a jeho táhlá střela pak ohrozila domácího brankáře, tomu ale pomohla obrana a ta dostala puk do bezpečí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. Domácí v ní vsítili dvě branky a poprvé se tak dostali do vedení. Ovšem hosté se nesmířili s tím, že přišli o náskok a snažili se o vyrovnání. To se ale zatím nepovedlo, Moskvané tak jsou po druhé periodě tím šťastnějším týmem a své vedení se pokusí uhájit až do konce, hosté se naopak pokusí o návrat zpět do zápasu. Třetí třetina začne přibližně ve 20:15.
     
    Střely na branku: 27 – 16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Hosté se hned na úvod třetí třetiny dostali do útočného pásma, tam ale nic nevymysleli a ztratili puk.
     
    41:20
    Od vlastní branky zakládají další akci domácí hokejisté, kteří by rádi své vedení pojistili. Obrana Minsku už se rovná před Kolosovem a pokusí se akci soupeře zastavit.
     
    42:05
    Ilja Usov se netrefil z prostoru mezi kruhy a následně pak šli do akce zase hosté, ale před Jerjomenkem pálili hodně nepřesně.
     
    43:02
    Mironov poslal na pravou stranu puk pro Vadima Šipačova, ten poté střílel z pravé strany, ale neuspěl. A nebyl úspěšný ani Zajcev z dorážky před Kolosovem.
     
    43:48
    Znovu pozorná obrana Moskvanů ubránila akci Minsku a po vystřídání šli domácí před Kolosova. Z levé strany střílel Dmitrij Jaškin, ale jen do betonu minského brankáře.
     
    45:03
    Vladislav Koljačonok dostal nabito na modrou čáru a jeho tvrdá rána pak skončila jen na Alexandru Jerjomenkovi. Ten nechal hru plynout a vrátil kotouč na hokejky svých spoluhráčů.
     
    45:40
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:30
    Po ztrátě kotouč na straně hostů se do další akce dostali Moskvané, ale nakonec se před Kolosovem neprosadili. Hosté se tak pokusí znovu o vyrovnání a jdou do útoku.
     
    47:15
    Akce střídala akci a v té další se ocitli Minští. Pokus Šarangoviče ale mířil jen nad břevno Jerjomenkovy brány.
     
    47:53
    Ilja Usov dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a jeho svižná střela pak skončila v lapačce Jerjomenka, který je v posledních chvílích hodně vytížen.
     
    48:31
    Další zákrok domácího brankáře, který svým dalším zákrokem svůj tým podržel. Hosté se stále marně snaží o vyrovnání.
     
    48:49
    Vladislav Jefremov se protáhl kolem obrany hostů, zakončil z prostoru mezi kruhy, ale jeho pokus byl sražen mimo tři tyče.
     
    49:58
    Útok Minsku znamenal další střelu na branku Jerjomenka, ale nakonec ji dokázal brankář Moskvy zachytit a dostal kotouč pod kontrolu.
     
    50:52
    Domácí se příliš nikam neženou, snaží se své těsné vedení bránit a nepouštějí soupeře do ohrožení Jerjomenkovy brány.
     
    51:23
    Po vyhraném buly v útočném pásmu pokračovala akce Moskvanů, ale pokus Vadima Šipačova byl nepřesný a kotouč tak získali na svou stranu opět hosté.
     
    52:14
    Znovu jsou v držení kotouče domácí hráči a snaží se ho udržet na svých holích. Následně pak zakládají další akci a pádí před Kolosova.
     
    53:09
    Pavel Denisov napřáhl na modré čáře, ale jeho pokus končí znovu jen u brankáře Jerjomenka.
     
    53:11
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Jegor Bryzgalov – 2 min., hákování).
     
    55:11
    Hostům se přesilová hra nepovedla a domácí jsou už v plném počtu.
     
    56:30
    Domácí drží puk na svých holích a pomalu kombinují. Nikam nespěchají a vyhazují puky do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:30
    Hosté ztratili kotouč a hned se do akce dostali zase domácí hráči, ale jejich pokus nebyl přesný.
     
    57:55
    Branka hostů je prázdná a ti to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:03
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. Hned po vhazování v pásmu domácích se k puku dostal Tarasov, poslal ho na VADIMA ŠIPAČOVA, který ho poté bez větších problémů dopravil do zcela prázdné minské branky – 4:2. Asistence: Daniil Tarasov a Dmitrij Kagarlickij.
    59:03 Vadim ŠIPAČOV - 4:2
     
    58:40
    Hosté hrají znovu se šesti hráči a bez brankáře!
     
    59:23
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A hned je z toho další gól. DMITRIJ KAGARLICKIJ si nabruslil až do pásma hostů a ač byl tísněn a v pádu, přesto zakončil přesně – 5:2. Bez asistence.
    59:23 Dmitrij KAGARLICKIJ - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec v závěru třetí třetině své vedení pojistili, když se dvakrát trefili do prázdné branky při powerplay hostů. Ti se tak na ledě Moskvanů nedočkali bodů a odjedou s prázdnou.
     
    Dnešní utkání sledovalo 1780 diváků.
     
    Střely na branku: 36 – 27
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:24
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:50:32)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 3. Volkov (Mironov, J. Zajcev), 25. Grigorjev (Šipačov), 28. Šipačov (Mironov), 60. Šipačov (Tarasov, Kagarlickij), 60. Kagarlickij – 3. Martynov (Kogaljov), 20. Šarangovič (Znacharenko, Bujnickij)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Čajkovský, Mironov (A), An. Sergejev, Grigorjev, J. Zajcev, Volkov – Kagarlickij, Jaškin, Šipačov (C) – Pulkkinen, O. Lindberg, Tarasov – Kruglov, Jefremov, V. Kuljomin (A) – Bryzgalov, Igumnov, Muranov.
    HC Dinamo Minsk: Kolosov (Tolopilo) – Koljačonok, Znacharenko (A), Solovjov, Šinkevič (A), Derjabin, Denisov, Faľkovskij, Jerjomenko – Martynov, Šarangovič (C), Kogaljov – Drozdov, Protas, Revenko – Usov, Anosov, Bujnickij – Pinčuk, Litvinov, Nogačjov.

    Rozhodca: Bondar, Odinš – Zacharov, Golovljov

    Diváci: 1780