Levante – Atlético Madrid 0:0 (odl.) | Sevilla – Elche 0:0 (odl.) | Huesca – Cadiz 0:2 (kon.)
Granada – Alavés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valladolid 2:0 (kon.) | Sociedad – Real Madrid 0:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
0:0 (0:0)
Real Madrid
Nedeľa 20.09.2020, 21:00Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Baskický tím v prvom kole remizoval s Valladolidom 1:1, presadil sa Roberto López. Z Realu Sociedad odišiel nórsky záložník Martin Ødegaard, ktorému skončilo hosťovanie, porúčali sa aj Raúl Navas, Kévin Rodrigues či Gerónimo Rulli. Síce jedinou, ale za to veľmi kvalitnou posilou je skúsený záložník David Silva.

    Real Madrid CF

    Prvé kolo proti Getafe bolo pre Real odložené. "Biely balet" cez leto nepriviedol ani jedného nového hráča. Súčasťou áčka ale bude trio Andrij Lunin, Alvaro Odriozola a Martin Ødegaard, ktorí sa vrátili z hosťovaní. Natrvalo odišli James, Soro, Óscar, Fidalgo, Dani Gómez či Achraf Hakimi. Hosťovať budú Take Kubo, Dani Ceballos, Brahim Díaz, Reiner i Jesús Vallejo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel, Le Normand, A. Elustondo, Muñoz – Guevara, Merino – Portugués, Oyarzabal (C), Barrenetxea – Isak.
    Náhradníci: Moyà – Blasco, D. Llorente, Bautista, Januzaj, Navarro, Roberto López, Monreal, J. Pacheco, Sagnan, D. Silva.

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Modrić, Kroos, Ödegaard – Rodrygo, Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin – Casemiro, Nacho Fernández, Jović, Marcelo, B. Mayoral, Odriozola Arzallus, Valverde, Marvin, Arribas.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Alexander Isak otvoril stretnutie výkopom. Domáci sú v bielo-modrých dresoch, hostia nastupujú v čiernom prevedení. Favorit je jasný a zaujímavý duel prežije Martin Ödegaard, ktorý práve v Sociedade minulú sezónu hosťoval.
     
    2
    Karim Benzema sa dostal k lopte v šestnástke súpera, ale kým vystrelil, tak proti nemu skvele zasiahol Robin Le Normand a situáciu vyriešil.
     
    3
    Ferland Mendy síce dostal jasle, ale potom ho doplnil Raphaël Varane a loptu získal. Dopredu teda môže prejsť Real Madrid.
     
    4
    Rodrygo centroval z pravého krídla pred bránku, defenzíva domácich hráčov dokázala pokryť Karima Benzemu. Zverenci trénera Zidana naďalej pokračujú vo svojej aktivite.
     
    5
    Real Madrid sa postupne posúva dopredu. Dani Carvajal prihral pred šestnástku, no Rodrygo loptu neposunul za obranu ako plánoval.
     
    6
    Aihen Muñoz v snahe získať loptu fauloval pri poliacej čiare, Real Madrid sa znova pokúsi založiť útok z vlastnej polovice ihriska. Duel je zatiaľ opatrný, no hostia chcú všetko kontrolovať.
     
    7
    Thibaut Courtois odkopával loptu pre Isakom. V hlavičkovom súboji fauloval Karim Benzema, jeho lakeť pocítil Aritz Elustondo.
     
    8
    Hostia sú opäť pri lopte v strede hracej plochy, nehrnú sa dopredu za každú cenu. Všetko si chcú čo najlepšie pripraviť.
     
    9
    Real Sociedad San Sebastian sa dostal k lopte, vysoký presing hostí narobil problémy. Robin Le Normand potom situáciu vyriešil prenesením hry.
     
    10
    Rodrygo sa síce nedostal k lopte za obranu súpera, avšak Álex Remiro ju odkopol mimo ihriska, čiže Real Madrid v akcii môže pokračovať.
     
    11
    Aritz Elustondo fauloval tesne vedľa svojej šestnástky. Toni Kroos centroval do päťky, tam bol ideálne postavený Robin Le Normand a hlavou loptu poslal preč.
     
    12
    Luka Modrić si našiel prihrávku na hranici pokutového územia. Zakombinovať chcel tak, že si zahrá aj Martin Ödegaard, prihrávka na mladého Nóra nebola presná.
     
    13
    Rodrygo si síce prebral loptu na pravom krídle, prihral ju iba dozadu. Real Madrid pokračuje vo svojej trpezlivej kombinácii.
     
    14
    Karim Benzema výborne zakombinoval so spoluhráčmi a spred pokutového územia poslal strelecký pokus. Mieril do stredu, kde sa nachádzal Remiro.
     
    15
    Ander Barrenetxea sa výborne predral po ľavom krídle okolo dvojice Dani Carvajal – Luka Modrić k centru, našiel iba pripraveného Sergia Ramosa.
     
    16
    Ferland Mendy potiahol loptu po ľavom krídle, prihrávka do šestnástky mu nevyšla. Real Sociedad San Sebastian zatiaľ bráni predbránkový priestor výborne.
     
    17
    Aritz Elustondo odkopával ďalší pas od Mendyho na Benzemu na rohový kop. Center odtiaľ vyslal Toni Kroos. Po pokuse o signál neprestrelil z diaľky hráčov Dani Carvajal.
     
    19
    Real Madrid naďalej pri lopte, tentoraz ju drží v strede poľa. Tempo hry je dosť nízke, na nejakú šancu čakáme.
     
    20
    Domáci hráči vyvinuli presing a poradilo sa im získať loptu. Následný center na zadnú žrď odvrátil do bezpečia Ferland Mendy.
     
    21
    Pokus o protiútok nevyšiel, akciu po ľavom krídle zastavil odkopom mimo ihriska Aritz Elustondo. Ten si s tým starosti veru nerobil.
     
    22
    Znova zasahoval Aritz Elustondo, tentoraz loptu poslal na rohový kop. Nutno podotknúť, že veľmi zbytočne. Zahrávať sa už chystá Toni Kroos.
     
    23
    Sergio Ramos sa dravo tlačil k hlavičke po centri nemeckého majstra sveta, odstrčil pritom Elustonda, čiže sa píska útočným faul kapitána hostí.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Ander Barrenetxea (Real Sociedad San Sebastian).
     
    25
    Rodrygo sa sprava dostal do pokutového územia súpera, avšak okolo Aihena Muñoza sa mu prejsť nepodarilo. Domáci pokračujú v pevnej defenzíve.
     
    26
    Teraz to hostia výborne zrýchlili. Pred Rodrygom bol voľný priestor, jeho center na Benzemu v poslednej chvíli odvrátil sklzom na roh Aritz Elustondo. Inak by bol Francúz sám pred prázdnou bránkou.
     
    27
    Toni Kroos poslal center pred malé vápno. V náročnej pozícii zakončil hlavou vysoko nad bránku Remira obranca hostí Raphaël Varane.
     
    28
    Séria rohov Realu Madrid pokračuje. Tentoraz to Kroos rozohral na krátko a vzápätí odkopával dnes najlepší hráč domácich Aritz Elustondo.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Ferland Mendy (Real Madrid CF).
     
    30
    Real Sociedad San Sebastian mal k dispozícii priamy kop. Aihen Muñoz centrom našiel spoluhráčov, lenže Ander Guevara v náročnej pozícii nevymyslel nič.
     
    31
    Polhodina zápasu nám už uplynula. Real Madrid sa po väčšine snaží kontrolovať priebeh stretnutia, zatiaľ je to ale veľmi opatrné z oboch strán.
     
    32
    Karim Benzema sa výborne vrátil pomôcť svojej defenzíve, loptu získal pred Muňozom. Hostia opäť s postupnou kombináciou od stopérov.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Aihen Muñoz (Real Sociedad San Sebastian).
     
    34
    Real Madrid získal na pravom krídle priamy kop. Toni Kroos centroval do klbka hráčov, v ňom sa k hlavičke nedostal obranca Sergio Ramos.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Stále čakáme na šancu, sledujeme dosť úspávací futbal.
     
    36
    Zrazený center Rodryga prináša piaty roh na strane Realu Madrid. Teraz už Sergio Ramos dokázal hlavičkovať, ale trafil jedného z obrancov domáceho celku. Následne z voleja dorážal, tiež našiel iba Aihena Muñoza.
     
    37
    Sergio Ramos ešte avizoval, že Muňoz zahral rukou, penalta z toho nie je, iba ďalší roh. Po centri fauloval Raphaël Varane.
     
    38
    Domáci spravili obrovskú chybu v rozohrávke. Okamžite prihral Vinícius do šestnástky Benzemovi, ten obišiel Remira a zakončil z uhlu vedľa bránky. Nakoniec sa píska ofsajd.
     
    40
    Karim Benzema to skúsil z hranice pokutového územia. Pošmykol sa a v páde mieril vedľa priestoru troch žrdí bránky Remira.
     
    41
    Sergio Ramos síce vyriešil situáciu pri svojej šestnástke, ale loptu posunul na prvý roh zápasu pre Real Sociedad San Sebastian.
     
    42
    Mikel Oyarzabal centroval na zadnú žrď, kde sa tlačili Robin Le Normand a Aritz Elustondo. Prvý menovaný v ťažkej pozícii hlavičkoval nad, no domáci to vymysleli veľmi dobre.
     
    43
    Alexander Isak mal dve veľmi dobré šance. Najskôr mu Mikel Oyarzabal adresoval výbornú kolmicu a sám v šestnástke trafil nohu Courtoisa, potom technicky tesne minul vzdialenejšiu žrď.
     
    44
    Real Madrid vysunul pressing, no Aihen Muñoz loptu napriek tomu poslal dopredu a Raphaël Varane mal takmer problémy, keďže na neho dotieral Alexander Isak. Francúzsky stopér to zvládol.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real Sociedad San Sebastian a Real Madrid hrali dosť opatrne. Domáci s precíznou obranou, hostia ju nevedeli preklenúť. V závere ale mali šance Sergio Ramos a tú najväčšiu Alexander Isak. Na gól naďalej čakáme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Cez prestávku nestriedal ani jeden tím, takže oba celky začínajú tak ako duel aj otvorili.
     
    48
    Ander Barrenetxea si zľava nabehol do šestnástky a dostal tam výborný pas. Mladík vystrelil krížne z voleja, len tesne minul vzdialenejšiu žrď Courtoisa.
     
    49
    Rodrygo sa na krídle nepresadil, loptu si hodil ďaleko od nohy a ušla mu mimo ihriska. Zakladať akciu tak budú môcť domáci futbalisti.
     
    50
    Strely: 4 – 6
     
    51
    Hostia sú s loptou síce nasťahovaní na útočnej polovici ihriska, nedarí sa im ale preniknúť pred bránku Remira.
     
    52
    Pokus o center z pravej strany nebol presný, Luka Modrić spoluhráčov nenašiel. Rozohrávať od svojej bránky tak môže Álex Remiro.
     
    53
    Karim Benzema strieľal z hranice šestnástky, Aritz Elustondo jeho strelu zrazil vedľa bránky. Roh pre Real Madrid to však prekvapivo nebude.
     
    54
    David Silva sa vybral rozcvičovať. Zdá sa, že o niekoľko minút ho uvidíme už priamo na ihrisku.
     
    55
    Fauly: 12 – 3
     
    56
    Rodrygo si sprava zbehol pred bránku, zľava tam dostával loptu. V poslednej chvíli odkopával na rohový kop domáci obranca Aihen Muñoz.
     
    57
    Center defenzíva Realu Sociedad odvrátila, avšak Dani Carvajal poslal z diaľky tvrdú ranu. Álex Remiro si s ňou na dvakrát s problémami poradil.
     
    58
    Ander Barrenetxea skúsil zakončiť z veľkého uhlu. Nemal veľa možností, no teraz nemieril vôbec presne.
     
    59
    Opäť sa snažil na krídle niečo vymyslieť mladý Ander Barrenetxea. Jeho center tečoval Dani Carvajal a do rukavíc chytil Thibaut Courtois.
     
    60
    Martin Ödegaard si spracoval loptu na hranici šestnástky, z otočky vystrelil do prvého hráča pred sebou. Real Madrid ale pokračuje v ofenzívnej aktivite.
     
    61
    Prihrávkami hostia nedokázali dostať loptu do šestnástky a keď centroval Dani Carvajal, tak Aritz Elustondo jeho loptu potlačil do bezpečia.
     
    62
    Karim Benzema už niekoľkýkrát strieľal spred hranice pokutového územia. Tentoraz to po trávniku nasmeroval k žrdi, výborne zasiahol Álex Remiro.
     
    63
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Alexander Isak, prichádza David Silva.
     
    64
    Ander Guevara stratil loptu a Real Madrid prešiel do protiútoku. Karim Benzema však prihral do ťažkej pozície pre Rodryga, ktorý už nevymyslel nič.
     
    66
    Dani Carvajal dostal na pravé krídlo ťažký pas, Toni Kroos adresoval o niečo dlhšiu loptu. Real Madrid ale pokračujú v trápení. Dnes nehrá tak dobre ako v závere minulej sezóny La Ligy.
     
    67
    Striedať bude aj Zinedine Zidane, na ihrisko príde dvojica Federico Valverde a Casemiro, ktorí by mohli dať stredu poľa viac pohybu.
     
    68
    Real Madrid získal rohový kop, center z neho Mikel Oyarzabal posunul na opätovný roh. Po rozohrávke na krátko vyslal prudký strieľaný center Kroos, Álex Remiro si musel dať pozor.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Martin Ödegaard, prichádza Casemiro.
     
    70
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Federico Valverde.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Marvin.
     
    71
    Toni Kroos zakončoval slabšou ľavačkou spred pokutového územia, jeho pokus išiel nad bránku Remira, ktorý tentoraz nemusel zasahovať.
     
    73
    Real Madrid sa síce snaží hľadať priestory v defenzíve súpera, ale Real Sociedad San Sebastian dnes naozaj bráni veľmi dobre. Všetko smeruje k remíze.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel Oyarzabal, prichádza Adnan Januzaj.
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Ander Barrenetxea, prichádza Jon Bautista.
     
    75
    Pätnásť minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Real Madrid ako favorit so stretnutím ešte niečo urobiť?
     
    76
    Vinícius Júnior si nabehol za obranu súpera, kde mu loptu posúval Karim Benzema. Brazílčan kvôli ofsajdu nemohol pokračovať v hre.
     
    77
    Adnan Januzaj s prvými dotykmi s loptou, no smerom dopredu nemal kde ísť. Prihral na svojich obrancov.
     
    78
    Vinícius Júnior potiahol akciu po ľavom krídle až do šestnástky, prihral okolo obrancov a mladý Marvin mohol pri debute streliť gól. Keby strieľal z prvej, čo neurobil. Následne bol hneď pri ňom Aihen Muñoz.
     
    79
    Dani Carvajal zabojoval a pri vápne súpera loptu získať. V snahe centrovať ho čisto obzbrojil Aihen Muñoz. Domáci prešli do kontry, Jon Bautista sa ale nachádzal v ofsajde.
     
    80
    Lopta sa na hranici šestnástky domáceho celku odrazila smer bránka Realu Sociedad. Do zakončenia sa dral Mendy, skôr tam bol Álex Remiro a francúzsky bek navyše fauloval.
     
    82
    Ferland Mendy centroval z ľavého krídla, avšak dobre postavený Andoni Gorosabel jeho loptu zrazil do bezpečia.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Dani Carvajal (Real Madrid CF).
     
    84
    Real Madrid má už naozaj veľmi málo času. Real Sociedad San Sebastian naordinoval perfektnú defenzívnu taktiku, hostia s ňou majú problém.
     
    86
    Ander Guevara bol pod tlakom, prihral na svojho brankára Remira. Ten situáciu upokojil a výkopom poslal loptu ďaleko preč do bezpečia.
     
    87
    Cristian Portugués si nespracoval loptu na pravom krídle. Tento ofenzívny hráč domácich je dnes úplne neviditeľný.
     
    88
    David Silva dostal až príliš veľa priestoru na hranici pokutového územia. Pripravil si technický obstrel. V poslednej chvíli sa proti jeho skvelej strele obetavo vrhol Raphaël Varane. Dostal úder loptou z plnej sily, potrebuje ošetrenie.
     
    89
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Ander Guevara, prichádza Urko González.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Vinícius Júnior, prichádza Sergio Arribas.
     
    90+2
    Real Madrid pokračuje v trápení. Defenzíva domáceho celku odoláva, avšak v závere uvidíme rohový kop po dobrej práci mladého Marvina.
     
    90+3
    Po rozohrávke na krátko centroval Dani Carvajal, čo najďalej odkopol loptu Aritz Elustondo. Následne pokus z diaľky vyslal Kroos, nepustil ho Robin Le Normand.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Real Sociedad San Sebastian sa na favorita pripravil perfektne, v zadných radoch pôsobil veľmi isto. Real Madrid nevedel vymyslieť nič prekvapivé či zaujímavé, proste sa vytrápil až do konca. Bezgólová remíza nie je pre "Biely balet" ideálny štart za obhajobou titulu.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:51:03)

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   24. Barrenetxea (RSC), 33. Muñoz (RSC) – 29. F. Mendy (REA), 83. Carvajal (REA)


    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel, Le Normand, A. Elustondo, Muñoz – Guevara (89. González), Merino – Portugués, Oyarzabal (C) (74. Januzaj), Barrenetxea (74. Bautista) – Isak (63. D. Silva).
    Náhradníci: Moyà – Blasco, D. Llorente, Bautista, Januzaj, Navarro, Roberto López, Monreal, J. Pacheco, Sagnan, D. Silva, González.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Modrić (70. Valverde), Kroos, Ödegaard (69. Casemiro) – Rodrygo (70. Marvin), Benzema, Vinícius Júnior (90+1. Arribas).
    Náhradníci: Lunin, Altube – Casemiro, Nacho Fernández, Jović, Marcelo, B. Mayoral, Odriozola Arzallus, Valverde, Arribas, Marvin.