Levante – Atlético Madrid 0:0 (odl.) | Sevilla – Elche 0:0 (odl.) | Huesca – Cadiz 0:2 (kon.)
Granada – Alavés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valladolid 2:0 (kon.) | Sociedad – Real Madrid 0:0 (kon.)
koniec
Granada CF
2:1 (1:1)
Deportivo Alavés
Nedeľa 20.09.2020, 18:30 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Granada CF a Deportivo Alavés. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:30.

    Minulý týždeň odštartoval nový ročník španielskej LaLigy a tento víkend je na programe jej druhé kolo. Estadio Nuevo Los Cármenes bude hostiť stretnutie tímov, ktorým rozdielne vyšiel vstup do novej sezóny.

    Granada CF
    Domáci futbalisti zažili úspešný vstup do novej sezóny, keď na svojom ihrisku zdolali Athletico Bilbao 2:0. Góly v tomto zápase padali až v druhom dejstve, Herrera a Milla zariadili pre Granadu prvé tri body v novej sezóne.

    Deportivo Alavés
    Hostia nezaznamenali úspešný vstup do novej sezóny. Alavés hralo doma s Realom Betis a v tomto nudnom zápase stratilo bod až v samom závere nadstaveného času, keď o víťazsvte súpera rozhodol striedajúci Tello.

    Granadu čaká druhý domáci zápas v rade, hostia by už chceli v druhom zápase bodovať aj skótovať. Ako to napokon dopadne? Sledujte náš online prenos.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, D. Duarte, J. Vallejo, Neva – Gonalons, Milla – Machís, Y. Herrera, Puertas – Soldado (C)

    Náhradníci: A. Escandell – Azeez, Díaz, Antoñín, Kenedy, Quini, Soro, Vico, Sánchez, Montoro, J. Molina

    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Laguardia, Ely, Lejeune – Méndez, Mahmoud, Battaglia, Pons, Rioja – Joselu, Deyverson

    Náhradníci: Castro, Sivera – Martín, Blanco, R. Duarte, Guidetti, García Peréz, Navarro, López, Sainz

    Rozhodca: Del Cerro – Preito, García
     
    Prajem príjemný športový podvečer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes pokračuje druhým kolom nový ročník španielskej LaLigy, na Estadio Nuevo Los Cármenes budeme sledovať súboj Granady a Alavésu. Domácim vstup do nového ročníka vyšiel, hostia nebodovali a nestrelili ani gól. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa opäť prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop mal domáci celok, ktorý hrá v červených dresoch, hostia budú hrať v tmavých.
     
    2
    Domáca Granada a pokúsila o rýchly prechod na polovicu súpera, ale kombinácia bola nepresná a momentálne je už pri lopte Alavés, ktoré zatiaľ čaká na prvý gól v novej sezóne.
     
    3
    Útočné ťaženie hosťujúceho celku nebolo úspešné, nasledovať bude odkop od Silovovej brány. Oba tímy sa však hneď po výkope snažia prezentovať aktívnou hrou.
     
    4
    Momentálne sledujeme kombináciu Granady, domáci futbalisti však musia čeliť vysokému napádaniu zo strany svojho dnešného súpera.
     
    5
    Hostia len za cenu faulu prerušili útok domáceho celku a tak Granada aj naďalej zostáva pri lopte. Uvidíme, či domáci dokážu vymyslieť prvú zaujímavú situáciu v tomto zápase.
     
    6
    Zatiaľ však len veľmi ťažko domáci futbalisti prechádzajú cez defenzívu súpera. Alavés sa aj naďalej úspešne bráni a čaká na chybu súpera.
     
    7
    Veľký nápor Granady však stále trvá, hostia sú pod čoraz väčším tlakom. V týchto chvíľach však dokázalo Alavés vybojovať loptu a pokúša sa preniknúť smerom dopredu.
     
    8
    Granada dala gól!
    Je tu otvárací gól tohto stretnutia, dlho sme naň napokon čakať nemuseli! Alavés nezvládlo prechod na útočnú polovicu a po chybe sa do úniku na Pacheca dostal ROBERTO SOLDADO, ktorý úspešne dopravil loptu do siete – 1:0!
     
    9
    Na rade sú teraz hostia, ktorí musia doťahovať náskok svojho dnešneho súpera. Uvidíme, ako tento pomerne rýchly gól ovplyvní zvyšok celého stretnutia.
     
    10
    Granada nepoľavuje a aj naďalej sa domáci futbalisti prezentujú veľmi aktívnou hrou. Alavés je stiahnuté na vlastnej polovici a pokúša sa ustáť ďalší veľký tlak.
     
    11
    Úvodná desaťminútovka na Estadio Nuevo Los Cármenes je už minulosťou. Granada sa rýchlym gólom ujala vedenia a momentálne je tak na koni.
     
    12
    Po veľmi dlhej dobe sa podarilo zaútočiť hosťujúcemu celku, ale na útočnej polovici sa nedokázal výraznejšie presadiť a tak opäť sledujeme kombináciu Granady.
     
    13
    Domáci celok sa už niečo snaží vymyslieť pomocou krátkych a presných prihrávok. Alavés upustil v tejto chvíli od vysokého napádania, znova sa hostia len bránia.
     
    14
    Veľký nápor Granady stále trvá, ale nič zaujímavého nevidíme. Chcelo by to ďalší zaujímavý moment, ktorý by priniesol potrebné oživenie.
     
    16
    Alavés vo svojom prvom vystúpení v novej sezóne nedokázal skórovať a o bod prišiel až v nadstvenom čase druhého polčasu. Ak hostia niečo nevymyslia, zrejme tomu tak bude aj dnes.
     
    17
    Útok domáceho tímu zastavuje hlavný rozhodca, ktorý signalizuje faul od Puertasa. K lopte sa tak dostávajú hostia, smerom dopredu sa im však nedarí preniknúť.
     
    18
    Domáci Herrera si nabehol za obranu a následne sám pred brankárom súpera poslal loptu do siete, postraný rozhodca však signalizuje ofsajd!
     
    19
    Hostia získali aut v tesnej blízkosti pokutového územia domácich, do žiadnej šance sa však Alavés v tomto prípade nedostalo. Granada je veľmi pozorná v defenzíve aj naďalej.
     
    20
    Zrodil sa rýchly brejk domáceho tímu, Granada sa však už nedokázala v pokutovom území presadiť. Uvidíme, či niečo teraz vymyslí hosťujúci celok.
     
    21
    Pomaly sa dostávame do druhej polovice úvodného dejstva, veľa futbalovej krásy nevidíme, okram gólu tu nebola žiadna zaujímavá situácia.
     
    22
    Tím Alavés práve strelil gól!
    A je vyrovnané! Alavés sa dočkalo svojho prvého gólu v novej sezóne LaLigy a v tomto zápase sa začína prakticky odznova. Hostia získali priamy kop, ktorého exekúcie sa ujal JOSELU a jeho presná strela k tyčke napokon končí v bráne – 1:1!
     
    23
    Oba celk zo svojej prvej šance skórovali. My však verme, že zaujímavých momentov bude len pribúdať.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Edgar Méndez (Deportivo Alavés).
     
    25
    Uvidíme, ako vyrovnávajúci gól pomôže hosťujúcemu celku. Predsa len, do týchto chvíľ sa Alavés výrazne trápilo.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Rodrigo Battaglia (Deportivo Alavés).
     
    27
    Karta sa pomali obracia, aktívnejšie hrá teraz práve hosťujúci celok, ktorý sa snaží pridať aj svoj druhý presný zásah v tomto zápase.
     
    28
    Deyverson prihrával do pokutového územia domáceho tímu, defenzíva Granady zrazila túto loptu na rohový kop.
     
    29
    Napokon hostia v krátkom slede zahrávali až dva rohové kopy, ale ani jeden z nich neviedol k žiadnej zaujímavej príležitosti.
     
    30
    Polhodina na Estadio Nuevo Los Cármenes je už minulosťou. Na oboch stranách sme videli jeden presný záah, Granada hrá s Alavés nerozhodne 1:1!
     
    31
    Rohový kop sme teraz sledovali aj na druhej strane, rovnako však žiadnu zaujímavú situáciu pred bránou neponúkol.
     
    32
    Nedovolený zákrok zo strany hosťujúceho celku, nasledovať bude priamy kop Granady a to z celkom zaujímavej pozície.
     
    33
    K rozohrávke priameho kopu sa postavil Milla, jeho priame ohrozenie súperovej brány je však nepresné a lopta putuje len vysoko nad.
     
    34
    Alavés sa momentálne s loptou na svojich kopačkách nikam neponáhľa. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti prvého polčasu, tempo hry opäť začína opadať.
     
    35
    Rýchly brejk potiahli domáci futbalisti až pred pokutové územie súpera, tam však narazili na pevnú defenzívu.
     
    36
    Šanca pre Granadu! Domáci aj naďalej kombinovali v okolí súperovej šestnástky, pred bránu smerovala zaujímavá prihrávka na Puertasa, ale jeho zakončenie tesne míňa priestor troch žrdí!
     
    37
    Bola to však vôbec prvá väčšia šanca v tomto zápase, ktorá neskončila gólom. Zatiaľ to teda vyzerá, že sa na prestávku pôjde za nerozhodného stavu.
     
    38
    Granada začína znova pomaly ožívať, hostia musia byť opäť na pozore a vyvarovať sa každému zaváhaniu, ktoré by súper dokázal potrestať.
     
    39
    Tento útočný výpad domáceho tímu však zastavil postraný rozhodca, ktorý signalizuje ofajd.
     
    40
    Približne päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Bude sa do prestávky ešte meniť skóre?
     
    41
    Opäť sledujeme kombináciu domáceho tímu na súperovej polovici, zatiaľ to k ničomu zaujímavému nevedie.
     
    42
    Trošku sa nám teraz priostruje v osobných súbojoch. Do hosťujúceho tábora už putovali tri žtlé karty, do toho domáceho zatiaľ ani jedna.
     
    43
    Oba tímy to vyskúšali strelami zo stredných vzdialeností, nič zaujímavého však tieto pokusy neponúkli, ani jeden z brankárov nemusel zasahovať.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Estadio Nuevo Los Cármenes je už minulosťou. Veľa futbalovej krásy sme veru nevideli, na oboch stranách padol jeden presný zásah a tak hrá Granada s Alavés nerozhodne 1:1! Okrem oboch gólových situácií tu bola len jedna zaujímavá príležitosť na domácej strane, zosta však nevyužitá. Granada hrala určite aktívnejšie, ale nevedela sa presadiť cez súperovu defenzívu.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:32.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Abdallah Mahmoud, prichádza Rubén Duarte.
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Rodrigo Ely, prichádza Ximo Navarro.
     
    47
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril hosťujúcemu celku.Tak verme, že druhý polčas už bude zaujímavejší.
     
    48
    Alavés sa rýchlo presunul pred pokutové územie súpera, hostia sa však cez defenzívu súpera nedokázali presadiť.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Florian Lejeune (Deportivo Alavés).
     
    50
    Herrera prerušil ďalší rodiaci sa útok hosťujúceho celku. Alavés tak v krátkom slede môže pokračovať vo svojom útočnom ťažení.
     
    51
    No ale pozor! Lejeune dostal žltú kartu a hlavný rozhodca ide teraz k videu a celú situáciu si ešte pozerá, možno svoje rozhodnutie opraví a bude z toho aj červená karta!
     
    52
    Tak napokon nie, zostáva to len pri žltej karte. Granada teraz získava priamy kop z veľmi dobrej pozície na súperovej polovici.
     
    53
    Centrovaná lopta z priameho kopu nepriniesla nič zaujímavého a tak sa už k lopte dostáva Alavés. Hosťujúci celok sa zatiaľ smerom dopredu neponáhľa.
     
    54
    Zakrátko sa priamy kop zahrával aj na druhej strane, ale rovnako nebol nijak úspešný. Zatiaľ čakáme v druhom polčase na prvý zaujímavejší moment.
     
    55
    Hra sa musela prerušiť, na ihrisku zostal ležať Foulquier a Duarte. Hosťujúci futbaista Duarte je už späť a nohách, ale domáci hráč je v opatere lekárov.
     
    56
    Dianie v druhom polčase už pokračuje ďalej, obaja futbalisti sú v poriadku a zapájajú sa do hry.
     
    57
    Oba tímy sa snažia o svoje útočné výpady, ale tie k ničomu zaujímavému nevedú. Stále tak môžme konštatovať, že nesledujeme moc oslnivé stretnutie.
     
    58
    Alavés zahrávalo rohový kop, ale Riojov center len preletel cez pokutové územie a nikto z jeho spoluhráčov sa do zakončenia nedostal.
     
    59
    Domáci Puertas ťahal rýchly útočný výpad svojho celku, ktorý však prerušuje postraný rozhodca – ofsajd.
     
    60
    Hodina zo stretnutia na Estadio Nuevo Los Cármenes je už minulosťou. Aj naďalej platí vyrovnaný stav 1:1!
     
    61
    Hosťujúci tréner využil už dve striedania, domáci ani jeden. Práve noví hráči by ešte mohli priniesť potrebné oživenie do tohto zápasu.
     
    62
    Granada sa pokúsila o postupný útočný výpad, Duarte však svojou prihrávkou nikoho nenašiel a lopta doputovala za obranu postranú čiaru.
     
    63
    Stále sa v druhom polčase nedarí ani jednému celku niečo zaujímavé vymyslieť. Ak to takto bude pokračovať ďalej, zrodí sa určite spravodlivá remíza.
     
    64
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Antonio Puertas, prichádza Angel Montoro.
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Yangel Herrera, prichádza Kenedy.
     
    65
    Ani tento útočný výpad Alavésu na tom nič nezmenil, nasledovať bude len odkop od Silvovej brány.
     
    66
    Pochvalu si však zaslúžia obe defenzívy, ktoré si plnia svoje úlohy aj naďalej úspešne. Druhý polčas tak pokračuje veľmi bojovne.
     
    67
    Deyverson potiahol rýchly útočný výpad hostí, následne sa pokúsil o prekvapivé zakončenie, ale lopta smeruje nad bránu domáceho tímu.
     
    68
    Na druhej strane sa ani Granade nepodarilo svojim útokom nič vymyslieť, lopta je späť na kopačkách Alavésu.
     
    69
    Do pokutového územia domácich smerovala nepresná prihrávka, po loptu si zbehol brankár Silva a rozohráva ju na svojich spoluhráčov.
     
    70
    Nedovolený zákrok od hostí, domáci celok získava priamy kop a to z celkom zaujímavej pozície.
     
    71
    Na zadnej tyči sa k odrazenej lopte dostal Soldado, jeho pokus tečovala hosťujúca obrana na rohový kop.
     
    72
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Luis Rioja, prichádza Borja Sainz.
     
    73
    Alavés urbánil rohový kop a vyrazil do rýchleho brejku. Po ňom však bude nasledovať len odkop od Silvovej brány.
     
    74
    Pomaličky sa dostávame do záverečnej časti tohto zápasu. V druhom polčase stále neevidujeme žiadnu výraznejšiu šancu, smeruje to celé k deľbe bodov.
     
    75
    Ani rohový kop Granady nepriniesol žiadny zaujímavý moment. Ak by ešte predsa len padol jeden presný zásah, zrejme by bol už rozhodujúcim.
     
    76
    Ešte sa reklamovala aj ruka v pokutovom území, ale nič také sa nestalo. Uvidíme, čo nám ponúkne zvyšok tohto stretnutia.
     
    77
    Čo teraz nepremenil hosťujúci Méndez! Alavés založilo rýchly brejk, následne prišiel presný center pred domácu bránu, kde stál spomínaný Méndez úplne sám, ale z ideálnej pozície poslal loptu z blízka len do brvna, čomu však výrazne prispiel skvelým zákrokom brankár Silva!
     
    78
    Bol to však vôbec prvý zaujímavý moment v druhom polčase. Verme, že ešte nejaký uvidíme.
     
    79
    Granada dala gól!
    Domáci sa opäť ujímajú vedenia v tomto zápase, gól prichádza vo veľmi dôležitom čase! DARWIN MACHÍS dostal v pokutovom území domáceho tímu presný center a aj nadvakrát dokázal loptu dostať za Pecheca – 2:1!
     
    80
    Približne desať minút zostáva do konca tohto stretnutia. Granada sa pred malou chvíľlou ujala vedenia a zatiaľ tak smeruje k zisku ďalších troch bodov.
     
    81
    Montoro rozohral za domácich rohový kop nakrátko, k žiadnej zaujímavej situácií to neviedlo.
     
    82
    Alavés už nemá veľa času, aby dokázalo vyrovnať. Na jeden gól by to však stačiť mohlo, ale hosťom sa teraz v útoku nedarí.
     
    83
    Navyše prichádza útočný faul hosťujúceho Lejeune, domáci sa teraz nemusia nikam ponáhľať.
     
    84
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Darwin Machís, prichádza Sánchez.
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Roberto Soldado, prichádza Jorge Molina.
     
    85
    Sme už v záverečnej časti tohto stretnutia. Granadu už delí len naozaj málo, aby aj v druhom zápase zvíťazila.
     
    86
    Hosťom sa stále nedarí preniknúť na útočnú polovicu. Granada výborne obsadzuje stred poľa a nechce už víťazstvo pustiť z rúk.
     
    87
    Nepresný útočný výpad domáceho tímu, brankár Pacheco rýchlo rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    88
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Edgar Méndez, prichádza John Guidetti.
     
    89
    Laguardia fauloval a Alavés tak stráca loptu. Granada sa nemá kam ponáhľať a pohodlne kombinuje po stred ihriska.
     
    90
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Luis Milla, prichádza Víctor Díaz.
     
    90+1
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    90+2
    V druhom polčase sa nadstavuje až 7 minút!
     
    90+3
    Navarro pálil z veľkej vzdialenosti, Silva mal čo robiť, aby jeho pokus smerujúci pod brvno vyrazil do bezpečia!
     
    90+5
    Už aj nadstavený čas sa pomaly kráti, vyezerá to, že Granada by si mala svoje vedenie a tak aj tri body udržať.
     
    90+6
    Alavés zahrávlo priamy kop v blízkosti pokutového územia, ale lopta končí len u brankára SIlvu. Už o osude zápasu vyzerá byť rozhodnuté.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Ani druhý polčas nebol nijak zaujímavý. Podstatný moment prišiel v 79. minúte, keď sa presadil domáci Machís a rozhodol tak o víťazstve Granady! Domáci celok tak zvíťazil aj v druhom zápase, hostia zostávajú aj naďalej bez bodu.

    Ďakujem za pozornosť, prajem pekný zvyšok večera! (20:27:40)

    Miroslav Revaj

    Góly: 8. Soldado, 79. Machís – 22. Joselu

    Karty:   24. Méndez (DAL), 26. Battaglia (DAL), 49. Lejeune (DAL)


    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, D. Duarte, J. Vallejo, Neva – Gonalons, Milla (90. Díaz) – Machís (84. Sánchez), Y. Herrera (64. Kenedy), Puertas (64. Montoro) – Soldado (C) (84. J. Molina).
    Náhradníci: A. Escandell, Andorinha – Azeez, Díaz, Antoñín, Kenedy, Quini, Soro, Vico, Sánchez, Montoro, J. Molina.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Laguardia, Ely (46. Navarro), Lejeune – Méndez (88. Guidetti), Mahmoud (46. R. Duarte), Battaglia, Pons, Rioja (72. Sainz) – Joselu, Deyverson.
    Náhradníci: Castro, Sivera – Martín, Blanco, R. Duarte, Guidetti, García Peréz, Navarro, López, Sainz.

    Rozhodca: Del Cerro – Preito, García