Southampton – Tottenham 2:5 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:3 (kon.) | Chelsea – Liverpool 0:2 (kon.)
Leicester – Burnley 4:2 (kon.)
koniec
Leicester City
4:2 (1:1)
Burnley FC
Nedeľa 20.09.2020, 20:00 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Leicester City

    "Líšky" vstúpili do novej sezóne výborne, nováčikovi nedali žiadnu šancu, WBA porazili hladko 3:0. Dvakrát sa trafil Jamie Vardy a raz aj nová posila, obranca Timothy Castagne. Za toho zaplatil Leicester do Atalanty Bergamo 25 miliónov eur, aby nahradil Bena Chilwella, ktorý prestúpil do Chelsea. Z tímu sa porúčali už nepotrební Bartosz Kapustka, George Thomas a Andy King. Obrancovi Ryanovi Bennettovi skončilo hosťovanie z Wolves.

    Burnley FC

    Prvé stretnutie Burnley v novej sezóne bolo odložené, pretože malo hrať proti Manchestru United, ktorý musel mať pauzu od posledného súťažného stretnutia aspoň 40 dní. Premiéru teda Burnley zažije v druhom kole na pôde Leicesteru. Do tímu prišiel iba Will Norris ako brankárska dvojka, odišlo kvarteto Joe Hart, Ben Gibson, Jeffrey Hendrick a Aaron Lennon.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel (C) – Castagne, Ndidi, Söyüncü, Justin – N. Mendy – Ayoze Pérez, Tielemans, Praet, H. Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, Fuchs, Iheanacho, Choudhury, Maddison, Morgan.

    Burnley FC: Pope – Bardsley, K. Long, Dunne, Ch. Taylor – McNeil, Brownhill, A. Westwood (C), Brady – Wood, Jay Rodriguez.
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Thomas, Vydra, Pieters, Driscoll-Glennon, Benson, Lowton..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Leicester nastupuje v tradičných modrých dresoch, hostia sú tiež v typickom bordovom. Favorit je jasný, ostáva to potvrdiť na ihrisku.
     
    2
    Domáci hráči sa držia s loptou na vlastnej polovici ihriska. Stretnutie sa snažia mať pod kontrolou a postupne prechádzať dopredu.
     
    3
    Chris Wood sa síce vyhol ofsajdu a dostal loptu za obranu Leicesteru, no na hranici pokutového územia ho čisto odzbrojil dnes stopér Wilfred Ndidi.
     
    4
    James Justin a Phil Bardsley v súboji na krídle, skúsený bek hostí fauloval. Youri Tielemans centroval do päťky, odvrátil Chris Wood.
     
    5
    Timothy Castagne prihral na pravé krídlo, Dennis Praet centroval veľmi nepresne. Jamie Vardy mal od lopty nesmierne ďaleko.
     
    6
    Timothy Castagne posúval loptu na pravé krídlo, Ayoze Pérez ju však nedobehol na ihrisku, a tak mohol vhadzovať Charlie Taylor.
     
    7
    Ashley Westwood bol na pravom krídle, odkiaľ poslal centrovanú loptu, spoluhráčov ňou však neobjavil, a tak môže útočiť Leicester.
     
    8
    Žltú kartu dostáva Jay Rodriguez (Burnley FC).
     
    9
    Burnley sa síce snaží kombinovať na útočnej polovici ihriska, to sa im momentálne nedarí podľa predstáv. Defenzíva domáceho celku pracuje veľmi dobre.
     
    10
    Burnley FC dáva gól!
    Dwight McNeil na ľavom krídle nenašiel, ale prihral pod seba a Charlie Taylor pasom na päťku našiel priestor, kde bol CHRIS WOOD. Novozélanďan odtlačil Justina ako bábiku a tvrdou strelou napol sieť.
    10. Chris Wood (BLY) - 0:1
     
    11
    Favorit to teda na úvod evidentne nemal až tak pod kontrolou ako to opticky vyzeralo. Zásah Wooda potvrdil aj systém VAR. Pre tohto útočníka to bol už piaty gól kariéry proti Leicesteru.
     
    12
    Phil Bardsley centroval z pravého krídla, jeho nepresný pokus smeroval vysoko nad bránku. Kasper Schmeichel zasahovať nemusel.
     
    13
    Dennis Praet výborne prestrčil loptu k malému vápnu, kde šiel Ayoze Pérez. V poslednej chvíli na roh odvrátil nebezpečenstvo obranca Long.
     
    14
    Centrovaná lopta z rohového kopu sa neujala, defenzíva Burnley si dala veľký pozor. Domáci nemali možnosť zakončovať.
     
    16
    Leicester pri lopte v strede poľa, jeho hráči sa postupne snažia prejsť na útočnú polovicu ihriska.
     
    17
    Jamie Vardy číhal na zadnej žrdi, po centri sprava mohol mať veľkú šancu. V poslednej chvíli odvrátil na rohový kop Phil Bardsley.
     
    18
    Následný center z rohového kopu sa už neujal, Burnley loptu odkoplo ďaleko preč, Wilfred Ndidi ju potom prihral až na svojho brankára.
     
    19
    Leicester City dáva gól!
    Jamie Vardy sa prebil do pokutového územia, kde dostal loptu od Barnesa. Dvaja obrancovia sa zrazili. Anglický útočník prihral pod seba a práve HARVEY BARNES trafil k žrdi. Ponad loptu prebehol ešte Ayoze. Nick Pope avizoval ofsajd, gól však platí.
    19. Harvey Barnes (LEC) - 1:1
     
    20
    Ešte sa však nehrá, situáciu rieši systém VAR.
     
    21
    Je to oficiálne, gól platí. Ayoze Pérez teda svoj tím o vyrovnanie neobral.
     
    22
    Burnley sa teda z pozitívneho skóre dlho netešilo. Domáci vyrovnali a sú aktívnejším tímom, čo sa budú snažiť ukázať aj na ihrisku.
     
    23
    Jay Rodriguez zakončoval spred pokutového územia, jeho technický pokus mieril tesne nad bránku Kaspera Schmeichela.
     
    24
    Harvey Barnes sa síce na krídle nepresadil, Phil Bardsley mu loptu posunul na rohový kop. Youri Tielemans centrom nenašiel spoluhráčov.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Nampalys Mendy (Leicester City).
     
    26
    Rohy: 4 – 0
     
    28
    Ayoze Pérez dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, jeho pokus trafil obrancu Taylora.
     
    29
    Leicester City je naďalej nasťahovaný na útočnej polovici ihriska. Domáci hráči cítia šancu, že môžu otočiť skóre tohto duelu.
     
    30
    Timothy Castagne poslal z pravého krídla center do druhej vlny, kde chýbali jeho spoluhráči. Defenzíva Burnley loptu odkopom poslala preč, Chris Wood sa k nej nedostal.
     
    31
    Charlie Taylor prerušil ziskom lopty kombináciu Leicestru. Hostia vyslali druhú strelu na bránku, avšak Robbie Brady mieril z diaľky do Schmeichela.
     
    32
    Burnley získalo priamy kop. Centrovanú loptu chcel poslať priamo pred bránku Jimmy Dunne, hlavou ju posunul iba na nohu Mendyho.
     
    33
    James Justin ani na dvakrát nedostal loptu centrom do pokutového územia. Defenzíva Burnley si hráčov Leicesteru pokryla.
     
    34
    Harvey Barnes si zľava potiahol loptu až do šestnástky a okolo dvojice obrancov poslal prudký pokus ponad trávnik. Nick Pope predviedol skvelý reflexívny zákrok.
     
    35
    Kevin Long si dal pozor na center na zadnú žrď, v poslednej chvíli loptu nadvihol, inak by mal skvelú gólovú pozíciu Çağlar Söyüncü.
     
    36
    Neujal sa ani ďalší rohový kop domácich. Po rozohrávke na krátko prišiel prízemný pas, Nick Pope si ho bez problémov vzal do rukavíc.
     
    37
    James Justin sa po krídle nedostal až pred šestnástku, čisto ho zastavil Phil Bardsley. Navyše získal aj aut sám pre seba.
     
    38
    Çağlar Söyüncü po rohovom kope ostal vpredu, takže takmer mohol zakončovať center z pravého krídla, loptu posunul Long.
     
    39
    Dennis Praet poslal sprava parádny pas do malého vápna. Loptu tesne minuli niekoľkí hráči, až ju pred Barnesom v poslednej chvíli odvrátil Phil Bardsley.
     
    40
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Robbie Brady, prichádza Erik Pieters.
     
    41
    Nick Pope si zakričal a center z rohového kopu si našiel v rukaviciach, čiže domáci hráči nemohli po štandardke zakončovať na bránku Burnley.
     
    42
    Youri Tielemans v ostrom súboji fauloval, Ashley Westwood takmer pocítil naplno ako bolia kolíky Belgičanovej kopačky.
     
    44
    Hráči Burnley kombinujú na útočnej polovici ihriska, je to ale ďaleko od bránky Schmeichela a navyše domáci sú výborne sformovaní.
     
    45
    Youri Tielemans mal priestor pred šestnástkou súpera, jeho pokus išiel do stredu bránky. Nick Pope so zákrokom problém nemal.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Leicester City bol v prvom dejstve aktívnejším tímom, nemal veľa šancí. Navyše, Chris Wood na strane hostí otvoril skóre, vyrovnať dokázal Harvey Barnes. Pred druhým polčasom je všetko otvorené.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas na King Power stadium je už v plnom prúde, výkop mal domáci celok. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Domáci sa ihneď presunuli na útočnú polovicu, k lopte sa dostal Barnes, ale jeho individuálny prienik do pokutového územia nebol úspešný.
     
    48
    Na druhej strane sa teraz musel mať na pozore Söyüncü, dokázal však nebezpečnú loptu upratať na rohový kop. Brunley tak môže vo svojom útočnom ťažení pokračovať aj naďalej.
     
    49
    Leicester zvládlo ubrániť rohový kop, ale momentálne nemá loptu na svojich kopačkách. Hostia tak ešte skúšajú na polovici súpera niečo vymyslieť.
     
    50
    Zahrával sa však rohový kop na druhej strane, hosťujúci Pieters bol pozorný a center od zástavky upratal do bezpečia. Domáci sú však stále usadený na útočnej polovici.
     
    51
    Leicester City dáva gól!
    Domáci celok otáča vývoj stretnutia vo svoj prospech! Leicester sa dostal pred pokutové územie súpera, do jeho vnútra poslal presný center Castagne a autorom neštastného vlastného gólu je ERIK PIETERS, ktorý pri snahe dostať loptu do bezpečia si ju zrazil do vlastnej siete – 2:1!
    51. Erik Pieters (LEC) - 2:1
     
    52
    Tak uvidíme, či sa sotia ešte dokážu vrátiť do tohto stretnutia, budú musieť doťahovať náskok svojho dnešného súpera.
     
    53
    Burnley sa už snaží usadiť na útočnej polovici, ale ihneď čelí vysokému napádanu zo strany svojho dnešného súpera.
     
    54
    Boli sme svedkami rohového kopu hosťujúceho celku, Pietersov center však domáca defenzíva upratala do bezpečia.
     
    55
    Domáci uránili ďalší nápor súpera a pokúsili sa o rýchly útočný výpad. Vardy však nestihol dobehnúť dlhú prihrávku a tak z tejto akcie Leicestru nič nebolo.
     
    56
    Aj Leicester teraz zahrával rohový kop, ale Tielemans následne nedokázal na loptu dočiahnuť a nasledovať bude okop od Popeho brány.
     
    57
    Burnley sa snaží presunúť hru na polovicu súpera, ale hosťom sa to vôbec nedarí. Domáci teraz výborne obsadzujú stred poľa a hostí do žiadnej šance nepúsťajú.
     
    58
    Opäť sme videli presný defenzívny zákrok od domáceho futbalistu Söyüncü, ktorý poslal do bezpečia dlhú cenrovanú loptu.
     
    59
    Domáci založili postupný útočný výpad, Mendy bol faulovaný a tak Leicester môže rozohrávať loptu na polovici svojho dnešného súpera.
     
    60
    Hodina zo stretnutia na King Power Stadium je už minulosťou. Momentálne domáci celok vyhráva 2:1 a je tak bližšie k zisku troch bodov.
     
    61
    Stále je však do konca zápasu dostatok času a hostia ešte určite nepovedali posledné slovo. Musia však zlepšiť svoj prechod do útoku.
     
    61
    Leicester City dáva gól!
    Domáci futalisti dávajú svoj tretí gól v tomto zápase a zvyšujú svoje šance na víťazstvo! Pérez v pokutovom území súpera vycvičil obranu, k lopte sa následne v skrumáži dostal JAMES JUSTIN a úspešne ju dopravil do siete – 3:1!
    61. James Justin (LEC) - 3:1
     
    62
    Burnley musí doťahovať dvojgólový náskok súpera, čo bude určte veľmi ťažká úloha.
     
    63
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ayoze Pérez, prichádza James Maddison.
     
    64
    Navyše sú domáci stále pri chuti a chcú sa prezentovať ofenzívnym futbalom. No uvidíme, či sa hosťom ešte nejako podarí toto stretnutie zdramatizovať.
     
    65
    Burnley je zaltačené na svojej polovici ihriska a musí sa brániť. Ak to pôjde takto ďalej, tri body zostanú jednoznačne doma.
     
    66
    Po presnej prihrávke sme sledovali aktivitu od Vardyho, ktorý to však už v pokutovom území prešpekuloval a nedostal sa ani do zakončenia.
     
    67
    Aj naďalej pokračuje útočná aktivita domáceho tímu, ktorý by určite rád pridal ešte ďalšiu gólovú poistku.
     
    68
    Do kombinácie domáceho tímu sa zapojil aj brankár Schmiechel, jeho spoluhráči v poli sa už snažia o prechod na útočnú polovicu.
     
    69
    Ale pozor! Predsa len sa hostia teraz dostali do útoku a pri troche šťastia mohli streliť kontaktný gól! Rodriguezov nábeh do pokutového územia rezonoval do zakončenia tesne nad domácu bránu!
     
    70
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Jay Rodriguez, prichádza Matěj Vydra.
     
    71
    Nový muž na ihrisku Vydra sa okamžite zapojil do útočnej akcie svojho celku, Schmeichel jeho center vyrazil na rohový kop.
     
    72
    Ten už Burnley stihol aj realizovať, ale žiadny podstatný moment to neprinieslo. Hostia však postupne ožívajú, zrejme to domáci nebudú mať také ľahké.
     
    73
    Burnley FC dáva gól!
    Je znížené! Hostia sa predsa len dočkali kontaktného gólu a ešte zvyšok zápasu môže byť veľmi dramatický. McNeil poslal loptu z priameho kopu na JIMMYHO DUNNEA a ten úspešne prekonal Schmeichela – 3:2!
    73. Jimmy Dunne (BLY) - 3:2
     
    74
    Burnley je tak späť v hre o body z toho stretnutia, chce to však aj naďalej pokračovať vo veľmi zodpovednom výkone.
     
    75
    Hostia po strate lopty okamžite vysoko napádajú súperovu rozohrávku, domácim to začína robiť značné problémy.
     
    76
    Domáci sú teraz pod čoraz väčším tlakom. Po góle na 3:1 to vyzeralo už na pomerne jasnú záležitosť, ale prišiel jeden gól súpera a všetko je to zrazu inak.
     
    77
    Už sa po dlhšej dobe dostali do útoku aj futbalisti Leicestru, Vardy a snažil presadiť na hranici pokutového územia, ale k ničomu zaujímavému to neviedlo.
     
    78
    Nestraný divák si však určite príde na svoje, verme, že zaujímavé to bude až do samého konca.
     
    79
    Leicester City dáva gól!
    Domáci opäť odskakujú na vedenie o dva góly! Poďakovať za to môžu
    DENNISOVI PRAETOVI, ktorý si prebral loptu a jeho krásna strela putovala do horného rohu brány – 4:2!
    79. Dennis Praet (LEC) - 4:2
     
    80
    Približne desať minút zostáva do konca tohto stretnutia. Leicester znova vyhráva o dva góly, ale aktivitu sledujeme na oboch stranách.
     
    81
    Burnley zrejme aj zariskuje smerom dopredu, aby znova dokázalo streliť kontaktný gól. Čas sa však začína veľmi rýchlo krátiť.
     
    82
    Momentálne však operujú na útočnej polovici domáci futbalisti, ktorí sa nemusia nikam ponáhľať.
     
    83
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Dennis Praet, prichádza Marc Albrighton.
     
    84
    Útočné ťaženie domáceho celku sa konči nedovoleným zákrokom od Vardyho.
     
    85
    Leicester sa zakrátko znova dostáva k lopte. Domáci futbalisti sa v závere zápasu nemajú kam ponáhľať, vedenie o dva góly je postačujúce.
     
    86
    Ak Burnley ešte chce niečo s týmto výsledkom spraviť, musí čo najskôr streliť kontaktný gól. Raz sa to už hosťom podarilo, uvidíme, či tomu bude aj teraz.
     
    87
    Hostia zahrávali priamy kop, ale Brownhill poslal loptu vysoko nad domácu bránu.
     
    88
    Sme už v samom závere druhého polčasu a tak aj tohto stretnutia. Leicester vyhráva o dva góly a je na najlepšej ceste získať všetky tri body.
     
    89
    Ak domáci udržia tento stav, v tabuľke sa posunú vďaka lepšiemu skóre na prvé miesto!
     
    89
    Kontaktný gól mal na kopačke hosťujúci Wood! V poktuovom území však v ideálnej pozícií zakončil len do konštrukcie brány!
     
    90
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa už čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Phil Bardsley (Burnley FC).
     
    90+2
    Dva góly už zrejme Burnley nestihne streliť, o osude celého zápasu by malo byť rozhodnuté.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Harvey Barnes, prichádza Wes Morgan.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme sledovali výborný futbal z oboch strán, ale strelecky sa viacej darilo domácemu celku, ktorý zvíťazil v tomto zápase 4:2 a dostáva sa na čelo ligovej tabuľky!

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera! (21:51:35)

    Matej Kubove

    Góly: 19. H. Barnes, 51. Pieters (vla.), 61. Justin, 79. Praet – 10. Wood, 73. Dunne

    Karty:   25. N. Mendy (LEC) – 8. Jay Rodriguez (BLY), 90+1. Bardsley (BLY)


    Leicester City: Schmeichel (C) – Castagne, Ndidi, Söyüncü, Justin – N. Mendy – Ayoze Pérez (63. Maddison), Tielemans, Praet (83. Albrighton), H. Barnes (90+2. Morgan) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, Fuchs, Iheanacho, Choudhury, Maddison, Morgan.

    Burnley FC: Pope – Bardsley, K. Long, Dunne, Ch. Taylor – McNeil, Brownhill, A. Westwood (C), Brady (40. Pieters) – Wood, Jay Rodriguez (70. Vydra).
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Thomas, Vydra, Pieters, Driscoll-Glennon, Benson, Lowton.