West Bromwich – Leicester 0:3 (kon.) | Tottenham – Everton 0:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:1 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 13.09.2020, 17:30 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Everton prvýkrát po 15 zápasoch porazil Tottenham. V tejto skôr taktickej bitke rozhodol jediný gól, ktorý po centri Digneho strelil útočník Dominic Calvert-Lewin. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:22:50)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Pierre-Emile Höjbjerg centroval z pravého krídla, vo vzduchu pred bránkou Evertonu kraľoval brankár Jordan Pickford.
     
    90+3
    Michael Keane dostal preč centrovanú loptu pred bránku Evertonu. Domáci ju síce rýchlo získali späť, no sú usadení ďaleko od nebezpečných pozícií.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza James Rodríguez, prichádza Tom Davies.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Dominic Calvert-Lewin, prichádza Moise Kean.
     
    87
    Jordan Pickford sa dostal k nepresnému centru do jeho pokutového územia. Dobrým výkopom našiel spoluhráčov, Everton znova pri lopte.
     
    86
    Richarlison potreboval ošetrenie, už sa ale hrá. Tottenham drží loptu na svojej polovici, momentálne sa nevie posunúť dopredu.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Pierre-Emile Höjbjerg (Tottenham Hotspur).
     
    84
    Pierre-Emile Höjbjerg a Richarlison sa dostali do poriadne tvrdého súboja. Obaja ostali ležiac na zemi v určitých bolestiach. Fauloval dánsky záložník, Brazílčan mu nešťastne stúpil na nohu.
     
    83
    Dominic Calvert-Lewin s dobrým streleckým zakončením, to nakoniec išlo iba do miest, kde sa nachádzal Hugo Lloris.
     
    82
    Son Hung-min a ani Harry Kane sa nedostali k prihrávke na hrot ofenzívy Spurs. Hostia prihral až na Pickforda.
     
    81
    Spurs mali k dispozícii rohový kop, centrovaná lopta skončila výborným boxerským zákrokom Pickforda. Ďalší pas naspäť zakončil nepresne Kane.
     
    80
    Hráči Tottenhamu majú v prvom polčase už iba desať minút na to, aby dokázali niečo vymyslieť, pretože zatiaľ ťahajú za kratší koniec.
     
    79
    Son Hung-min poslal z rohu center do malého vápna, kde v záklone hlavičkoval vysoko nad Harry Kane.
     
    78
    Lucas Moura sa snažil prebiť do pokutového územia z pravého krídla. To sa mu nepodarilo, Allan odvrátil loptu na rohový kop.
     
    77
    James Rodríguez končí na trávniku po faule v strede ihriska, Everton pokračuje v snahe posúvať sa k bránke Huga Llorisa.
     
    76
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Matt Doherty, prichádza Tanguy NDombèlé.
     
    75
    Tottenham zahrozil po dlhšom čase. Výborný center sprava si takmer našiel Harry Kane, v poslednej chvíli pred ním loptu vo vzduchu potlačil preč Pickford.
     
    74
    Gylfi Sigurdsson centrom spoluhráčov nenašiel. Odrazenú loptu si našiel obranca Coleman, jeho prudký pokus išiel do stredu bránky priamo na Llorisa.
     
    73
    Lucas Moura fauluje v snahe získať loptu, na trávnik poslal krajana Allana. Everton to znova skúša po ľavom krídle.
     
    72
    Aktívny Richarlison by si gól určite zaslúžil, pretože sa dostáva do mnohých šancí. Opäť ho našiel James krásnym pasom na ľavom krídle, odkiaľ si mladý útočník loptu potiahol a pravačkou tesne minul vzdialenejšiu žrď.
    71.
     
    71
    Richarlison sa znova dostal k lopte vo veľkom vápne Tottenhamu, prihrával iba k Dohertymu a ešte tam bol aj útočný faul.
     
    70
    James Rodríguez poslal prihrávku k pokutovému územiu, kde si loptu prebral Richarlison a krížnou strelou tesne minul vzdialenejšiu žrď.
     
    69
    Lucas Moura sa dostal k hlavičke po centri z ľavého krídla, jeho pokus nebol dostatočne prudký ani presný. Pickford nemal so zákrokom problém.
     
    68
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Gylfi Sigurdsson.
     
    67
    Dominic Calvert-Lewin bol úplne voľný na útočnej polovici ihriska, kde aj dostal loptu. Akciu po krídle nerozvinul, bol v ofsajde.
     
    66
    Pas za obranu Tottenhamu nevyšiel, defenzíva Spurs loptu zachytila a rozohráva opäť zozadu. Hra domácich potrebuje nejakú myšlienku.
     
    65
    Sissoko poslal kolmicu do pokutového územia. Loptu si našiel Bergwijn, prihral pod seba. Son si dlho hľadal ideálnu pozíciu, prepadol ho Allan.
     
    64
    Dominic Calvert-Lewin potiahol loptu k šestnástke Spurs, spomedzi dvoch obrancov nemohol strieľať, prihral teda po ľavej ruke. Nepresadil sa ani Richarlison.
     
    62
    Matt Doherty sa na pravom krídle individuálne nedokázal presadiť, nakoniec si pomohol útočným faulom. O loptu prišiel definitívne.
     
    61
    Hodina zápasu je za nami. Everton vyhráva, lenže herný prejav sa po góle nezlepšil tak ako sme to očakávali. Čo však nie je, to môže byť.
     
    60
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Winks, prichádza Steven Bergwijn.
     
    59
    Tottenhamu po zmene strán chýba moment prekvapenia, zatiaľ sa domáci nedostali k žiadnej zaujímavejšej akcii.
     
    58
    Richarlison sa výborne vrátil pomôcť svojej defenzíve, loptu vyviezol dokonca dopredu, kde o ňu aj prišiel.
     
    57
    Tottenham sa po inkasovanom góle usadil na útočnej polovici ihriska. Po centri z ľavého krídla odvrátil loptu do bezpečia obranca Mina.
    55. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 0:1
     
    55
    Everton FC dal gól!
    Hostia získali priamy kop na ľavom krídle. Lucas Digne poslal výborný center na hranicu malého vápna, kde najvyššie vyskočil DOMINIC CALVERT-LEWIN a prudkou hlavičkou nedal šancu Llorisovi.
     
    54
    Lucas Moura sa po prihrávke za obranu súpera takmer dostal do samostatného úniku. V poslednej chvíli skvelým sklzom zakročil Abdoulaye Doucouré.
     
    53
    Prudký center do päťky síce hostia nezakončili, ale na hranici šestnástky ju zachytil André Gomes, ktoré pálil z dobrej pozície. Po obetavom bloku uvidíme roh.
     
    52
    Richarlison si nabehol do malého vápna, kde obdržal dobrý pas z pravého krídla. Cez obrancu hlavičkoval tesne nad.
     
    51
    Dominic Calvert-Lewin si nabehol do pokutového územia, prihral na os ihriska a James Rodríguez z prvej netrafil loptu ideálne, minul bránku Llorisa.
     
    50
    Ben Davies končí na trávniku, dohral ho záložník hostí Abdoulaye Doucouré. Druhý polčas pokračuje v podobnom duchu v akom bol prvý.
     
    49
    Harry Winks prečítal rodiacu sa akciu v strede ihriska, loptu posunul mimo ihriska. Vhadzuje Lucas Digne.
     
    48
    Prvý rohový kop druhého zápasu nevyšiel hráčom Tottenhamu, nakoľko fauloval novic na ihrisku Moussa Sissoko.
     
    47
    Matt Doherty si na pravom krídle síce nerozumel so spoluhráčmi, ale Digne iba odkopol loptu k hráčom Tottenhamu.
     
    46
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Moussa Sissoko.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Šance síce boli na oboch stranách, no ani jeden tím sa zatiaľ nepresadil. Gól je presne to, čo tento duel potrebuje. Viac-menej sledujeme taktické šachy trénerských stratégov.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Tottenham drží loptu na svojej polovici ihriska. Následne prešli domáci vpredu, Dele Alli spoluhráčov centrom nenašiel.
    43.
     
    43
    Richarlison sa uvoľnil okolo dvojice hráčov Spurs pred pokutovým územím a vystrelil. Mieril iba do stredu bránky, tam bol pozorný Hugo Lloris.
     
    41
    Matt Doherty sa z pravého krídla dostal po prihrávke Harryho Kanea až k päťke, kde mal obrovskú šancu. Jeho zakončenie zmaril výborným zákrokom Jordan Pickford.
     
    40
    Vstúpili sme do poslednej päťminútovky úvodného dejstva. Ofenzívny herný prejav sa na oboch stranách zlepšil, no naďalej je to hlavne medzišestnástkový futbal.
     
    39
    Son Hung-min poslal z priameho kopu nízky center, ten hlavou bez problémov odvrátil zo svojej šestnástky útočník Richarlison.
    38.
     
    38
    Allan v snahe získať loptu na vlastnej polovici fauloval Lucasa Mouru. Obaja hráči po strete nôh ostali na trávniku, no budú v poriadku a môžu pokračovať.
     
    37
    James Rodríguez sa skvele uvoľnil a spred pokutového územia aj zaujímavo vystrelil ľavačkou. Len tesne minul vzdialenejšiu žrď bránky Llorisa.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?
     
    34
    Rohový kop hráčom Tottenhamu nevyšiel, tentoraz proti rohovému kopu poľahky zasiahla aj defenzíva Evertonu.
    33.
     
    33
    Neujal sa ani druhý roh Evertonu v krátkom slede. Naopak, Spurs predviedli skvelú kontru. Loptu potiahol Son Hung-min, prihral do šestnástky a Dele Alli pálil cez dvojicu obrancov pod brvno. Výborne zakročil gólman Jordan Pickford.
     
    32
    James Rodríguez centroval prudko do malého vápna, tam si loptu našiel Dele Alli a odvrátil ju preč.
     
    31
    Richarlison si loptu z ľavého krídla potiahol do pokutového územia, technický obstrel tečoval na rohový kop obranca Matt Doherty.
     
    30
    Jordan Pickford poslal dlhý nákop dopredu, loptu si našiel iba Hugo Lloris. Teraz si anglický brankár so spoluhráčmi vôbec nerozumel.
     
    29
    Lucas Digne centroval z krídla do šestnástky. Richarlison sa aktívne snažil zakončiť, odrazená lopta mu nabúrala do ruky.
     
    28
    James Rodríguez sa chcel pred pokutovým územím Tottenhamu krátkou kľučkou uvoľniť k strele. Nevyšlo mu to ideálne, Pierre-Emile Höjbjerg dokázal pokus zablokovať.
     
    27
    Son Hung-min si našiel vo veľkom vápne prepadnutý center. Kórejčan vyslal technický pokus, Séamus Coleman nastavil hlavu a loptu nepustil.
     
    26
    André Gomes si nabehol do šestnástky domácich, v nej prihrával takmer od bránkovej čiary pod seba. Pripravený bol Toby Alderweireld.
     
    25
    Harry Kane posunul loptu kolmicou do šestnástky pre Alliho, ten ešte hľadal nabiehajúceho Sona, lenže prihrávku k nemu nepustil obranca Mina.
     
    24
    Son Hung-min vyslal zľava prudký strieľaný center na zadnú žrď, Harry Kane vo fantastickej pozícii guľatý nezmysel minul o niekoľko málo centimetrov.
     
    23
    Matt Doherty pri pokuse potiahnuť akciu vyšiel s loptou mimo ihriska. Následne nepresne hľadal spoluhráčov Allan a všetko ukončil pokusom z veľkej diaľky obranca Mina.
     
    22
    James Rodríguez si nespracoval náročný pas ideálne, lopta skončila mimo hracej plochy, kde ju prepustil Ben Davies.
     
    21
    Pierre-Emile Höjbjerg sa snažil získať loptu pred šestnástkou súpera, fauloval pri tom Allana. Everton môže rozvinúť akciu.
     
    20
    Matt Doherty a Lucas Digne išli do hlavičkového súboja pred šestnástkou Evertonu, je z toho aut pre Spurs. Následný center do vápna odkopol Séamus Coleman.
     
    19
    Son Hung-min získal centrom z ľavého krídla rohový kop, Séamus Coleman mu loptu zrazil za čiaru. Následný pas na prvú žrď defenzíva Evertonu odkopla.
     
    18
    Tentoraz sa Richarlison vrátil pomôcť svojej defenzíve, loptu odkopol na krídle mimo ihriska. Matt Doherty vhadzoval a Tottenham pokračuje v kombinácii na útočnej polovici.
    16.
     
    16
    Richarlison výborne vystihol rozohrávku Tottenhamu, keďže Ben Davies poslal hroznú prihrávku pre Alderweirelda. Brazílsky útočník obišiel aj Llorisa, avšak potom trestuhodne z uhlu prestrelil brvno.
     
    15
    Štvrťhodina zápasu je nesmierne pokojná. Nevideli sme žiadnu zaujímavejšiu akciu a len jednu strelu od Sona, ktorú pokryl Pickford.
     
    14
    Prenesenie hry doprava domácim nevyšlo, loptu získal Lucas Digne a už sa pokúša vyraziť dopredu. Bude z toho ale iba postupná rozohrávka.
     
    13
    Tottenham Hotspur prebral loptu v strede ihriska, tiež sa nevie posunúť pred šestnástku, na konci ktorej má bránku Jordan Pickford.
     
    12
    Naďalej pokračuje rovnaký obrázok hry. Everton kombinuje, Tottenham výborne vykrýva priestory pred vlastným pokutovým územím.
     
    11
    Držanie lopty: 32% – 68
     
    10
    James Rodríguez sa pokúsil o kolmicu do pokutového územia súpera, Richarlison nedokázal jeho úmysel zachytiť, a tak môže rozohrávať Hugo Lloris.
     
    9
    Hostia sú znova pri lopte, tentoraz na súperovej polovici ihriska. Cez dobre postavených futbalistov Tottenhamu nevedia nič vymyslieť.
     
    8
    James Rodríguez krásne preniesol hru na ľavé krídlo, voľný Lucas Digne centrovanou loptou spoluhráčov nájsť nedokázal.
     
    6
    Everton pri lopte v okolí poliacej čiary, hrá sa dosť opatrne. Zatiaľ sme videli len náznak akcie v podaní Sona.
     
    5
    Lucas Digne a Allan si nerozumeli na ľavom krídle, lopta skončila mimo ihriska a vhadzovať môže bek domácich Matt Doherty.
     
    4
    Znova bol v akcii Son Hung-min. Zľava sa síce dostal do pokutového územia, no následne ho čistým sklzom zastavil Séamus Coleman.
     
    3
    Son Hung-min to síce skúsil spred pokutového územia, jeho pokus po trávniku bez problémov zachytil brankár Jordan Pickford.
     
    2
    Stretnutie sa začína dosť opatrne z oboch strán. Pri lopte je častejšie domáci celok, pred šestnástku Evertonu sa Spurs zatiaľ nedostali.
     
    1
    Domáci Tottenham nastupuje v bielych dresoch, hostia sú v modrom. Výkop obstaral Dele Alli. Dnes sa rozhodne máme na čo tešiť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Doherty, Alderweireld, Dier, B. Davies – P.-E. Höjbjerg, Winks – Lucas Moura, Alli, Son Hung-min – Kane.
    Náhradníci: Hart – Aurier, D. Sánchez, Lamela, Moussa Sissoko, NDombèlé, Bergwijn.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Doucouré, Allan – Richarlison, A. Gomes, James Rodríguez – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Virginia – Kenny, G. Sigurdsson, Davies, Bernard, Walcott, Kean..
     
    Tottenham Hotspur

    Spurs v predošlom ročníku skončili na šiestom mieste, kvalifikovali sa teda do Európskej ligy, ale v novom ročníku chce José Mourinho bojovať o Ligu majstrov. Cez leto prišiel hlavne záložník Pierre-Emile Højbjerg, ale aj brankár Joe Hart a obranca Matt Doherty. Do Benficy ale zamieril stopér Jan Vertonghen, mladý Kyle Walker-Peters je už v Southamptone a hosťovať budú Skipp, Amos či Parrott.

    Everton FC

    "Toffes" chcú pod Carlom Ancelottim naplniť ambície, no zatiaľ to nevedie do Európy, čo by sa teraz mohlo zmeniť. Preto prišli výrazné posily. Niektoré mená ako James Rodríguez (Real Madrid), Allan (SSC Neapol) alebo Abdoulaye Doucouré (Watford) hovoria sami za seba. Odišli Maarten Stekelenburg, Kieran Dowell, Morgan Schneiderlin a obranca Leighton Baines ukončil kariéru.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Matej Kubove

    Góly: 55. Calvert-Lewin

    Karty:   85. P.-E. Höjbjerg (TOT)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Doherty (76. NDombèlé), Alderweireld, Dier, B. Davies – P.-E. Höjbjerg, Winks (60. Bergwijn) – Lucas Moura, Alli (46. Moussa Sissoko), Son Hung-min – Kane.
    Náhradníci: Hart – Aurier, D. Sánchez, Lamela, Moussa Sissoko, NDombèlé, Bergwijn.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Doucouré, Allan – Richarlison, A. Gomes (68. G. Sigurdsson), James Rodríguez (90+2. Davies) – Calvert-Lewin (89. Kean).
    Náhradníci: Virginia – Kenny, G. Sigurdsson, Davies, Bernard, Walcott, Kean.