West Bromwich – Leicester 0:3 (kon.) | Tottenham – Everton 0:1 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
0:3 (0:0)
Leicester City
Nedeľa 13.09.2020, 15:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (16:58:57)
     
    Držanie lopty: 37 % : 63 %.
    Strely na bránu: 1:7.
    Strely mimo: 3:3.
    Rohy: 2:5.
    Ofsajdy: 4:3.
    Fauly: 12:9.
     
    Leicester predviedol v druhom polčase výborný výkon a úplne zaslúžene zvíťazil trojgólovým rozdielom. Domácich nepustil v druhom polčase absolútne k ničomu, naopak drvivá väčšina druhého dejstva sa odohrávala na polovici WBA a hlavne pri jeho pokutovom území. Skóre otvoril nováčik v drese Leicesteru Timothy Castagne a ďalšie dva góly padli z pokutových kopov, ktoré rovnakým spôsobom premenil kanonier Jamie Vardy. Leicester si tak pripisuje na svoje konto prvé tri body v novom ročníku, naopak nováčik West Bromwich Albion si bude musieť na prvé body i prvé strelené góly počkať minimálne do ďalšieho kola.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Leicester už teda neponecháva nič na náhodu a ďalšou postupnou kombináciou sa nasťahoval na polovicu domácich až k ich šestnástke. Týmto sa zápas zrejme skončí.
     
    90+2
    Napokon však predsa len ešte raz vystrelili. Diangana obral Tielemansa o loptu a pred šestnástkou ju posunul doprava na voľného Robson-Kanuho. Ten vystrelil z dobrej pozície nad Schmeichelovu bránu.
     
    90+1
    Leicester kontroluje i úplný záver zápasu a hostia bez väčších problémov kombinujú na útočnej polovici. Domáci už akoby rezignovali.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    89
    Hostia majú loptu na kopačkách a dopredu sa nijak neponáhľajú. Napriek vysokému presingu domácich si loptu prihrávajú pred vlastnou šestnástkou.
     
    88
    Strely v 1. polčase: 5:6
    Strely v 2. polčase: 0:7
     
    87
    Center Matheusa Pereiru preletel až na zadnú tyč, kde sa k lopte dostal striedajúci Edwards. Jeho pohotovú strelu zablokoval výborným sklzom Justin.
     
    86
    Hostia už trochu povolili v koncentrácii a domáci sa konečne mohli usadiť na súperovej polovici.
    84. Jamie Vardy (pen.) (LEC) - 0:3
     
    84
    Leicester City dáva gól!
    JAMIE VARDY premieňa i druhú penaltu v krátkom časovom slede a úplne rovnakým spôsobom ako prvú. Brankára Johnstonea poslal do pravej strany a z penaltového bodu vystrelil presne k ľavej tyči.
    83. James Justin (LEC)
     
    83
    Druhá penalta pre Leicester v zápase! Barnesovi pri snahe o prienik z ľavého krídla odskočila lopta, odrazila sa ale zaňho k Justinovi. Toho tesne za hranicou pokutového územia trochu nešikovne podkopol O'Shea. Domáci ani neskúšajú protestovať proti nariadenej penalte, tak jasný bol O'Sheov faul.
     
    81
    Hostia tak museli prejsť do postupnej kombinácie. West Bromwichu sa podarilo ich vytlačiť až na ich polovicu, lopta je ale stále vlastníctvom hráčov, ktorí dnes hrajú vo vínovočervených dresoch.
     
    80
    Leicester znovu rýchlo pripravil hostí o loptu a vyrazil do útoku. Castagne hľadal prihrávkou z pravej strany pred šestnástkou Albrightona, ten ale loptu namiesto strely z prvej v dobrej streleckej pozícii nezmyselne prihrával.

    Michal Sadlek

    Góly: 56. Castagne, 74. Vardy (pen.), 84. Vardy (pen.)

    Karty:   63. Ajayi (WBA) – 16. Justin (LEC)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 12:9.
    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong (69. R. Harper), Bartley, Ajayi, O'Shea, Gibbs – Matheus Pereira, Livermore (C), Sawyers (68. Edwards), Diangana – Robinson (60. Robson-Kanu).
    Náhradníci: Button – Hegází, Grosicki, R. Harper, Robson-Kanu, Ch. Austin, Edwards.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, Ndidi, Söyüncü, Castagne – N. Mendy – Ayoze Pérez (67. Albrighton), Praet (75. Maddison), Tielemans, H. Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Fuchs, Thomas, Maddison, Albrighton, Choudhury, Iheanacho.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn