Norwich – West Ham 0:4 (kon.) | Watford – Newcastle 2:1 (kon.) | Liverpool – Burnley 1:1 (kon.)
Sheffield Utd. – Chelsea 3:0 (kon.) | Brighton – Manchester City 0:5 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
0:5 (0:2)
Manchester City
Sobota 11.07.2020, 21:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Brighton & Hove Albion FC – Manchester City. Stretnutie 35. kola anglickej Premier League sa začne o 21:00.
     


    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton má štyri kolá pred koncom sezóny na 15. mieste tabuľky osembodový náskok pred 18. Bournemouthom, má už teda takmer úplnú istotu záchranu. Po reštarte súťaže navyše získal v piatich zápasoch sedem bodov, jeho forma sa tak dá považovať za pomerne dobrú. Jeho slabinou, ktorá je zrejme i príčinou nízkeho postavenia Brightonu v tabuľke, je málo produktívny útok (36 strelených gólov). Doma sa Brightonu v tomto ročníku príliš nedarí a v tabuľke zápasov doma je šiestym najhorším tímom.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Brighton – Arsenal 2:1
    Leicester – Brighton 0:0
    Brighton – Manchester United 0:3
    Norwich – Brighton 0:1
    Brighton – Liverpool 1:3
     


    Manchester City

    Keďže City stráca štyri kolá pred koncom sezóny na istého majstra Liverpool 23 bodov a naopak, pred 3. Chelsea má náskok 9 bodov, tak je takmer isté, že skončí na druhom mieste. Z šiestich ligových zápasov po reštarte súťaže prehralo City dva a oba vonku – na pôde Chelsea (1:2) a v Southamptone (0:1). Stále má však jasne najproduktívnejší útok ligy (86 strelených gólov) a piatu najlepšiu obranu súťaže (34 inkasovaných gólov). Vonku sa Manchesteru City v posledných kolách vôbec nedarí a aj keď je v tabuľke zápasov na cudzích ihriskách na treťom mieste, tak z posledných piatich ligových zápasov vonku prehral až štyri.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester City – Burnley 5:0
    Chelsea – Manchester City 2:1
    Manchester City – Liverpool 4:0
    Southampton – Manchester City 1:0
    Manchester City – Newcastle 5:0
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v Premier League doteraz stretli päťkrát a všetkých 5 zápasov vyhral Manchester City s celkovým skóre 15:2. Prvý vzájomný duel v tomto ročníku vyhralo doma City 4:0.

    Prehľad vzájomných ligových zápasov:
    12.8.2017: Brighton – Manchester City 0:2
    9.5.2018: Manchester City – Brighton 3:1
    29.9.2018: Manchester City – Brighton 2:0
    12.5.2019: Brighton – Manchester City 1:4
    31.8.2019: Manchester City – Brighton 4:0
     
    Dnešný zápas sa, rovnako ako ostatné zápasy anglickej Premier League po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Montoya, Webster, Dunk (C), Bernardo – Bissouma, D. Pröpper – Groß, Mooy, Trossard – Connolly.
    Náhradníci: Button – Burn, Duffy, Džahánbachš, Mac Alister, Lamptey, Maupay, G. Murray, D. Stephens.

    Manchester City: Ederson – Walker, García, Laporte, B. Mendy – De Bruyne (C), Rodri, B. Silva – Mahrez, Jesus, Sterling.
    Náhradníci: Carson – Doyle, Fernandinho, Foden, Otamendi, Palmer, D. Silva, Stones, Zinčenko.

    Rozhodca: Scott – Smart, Eaton.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Brighton bude hrať v modrobielych dresoch, Manchester City v čiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí začínajú svoj prvý postupný útok rozohrávkou obrancov z vlastnej polovice.
     
    2
    De Bruyne nedokázal presne prihrať Jesusovi a lopta skončila u domáceho brankára Ryana. K rozohrávke svojho prvého postupného útoku sa tak dostávajú i domáci hráči.
     
    3
    Montoya nacentroval z pravej strany na prednú tyč, kde sa tlačil k hlavičke Connolly. García pred ním odhlavičkoval loptu na prvý rohový kop Brightonu.
     
    4
    Pröpperov center z rohu obrana City odhlavičkovala a pri nábehu na následný nákop do šestnástky sa ocitol v ofsajdovom postavení Mooy.
     
    5
    Jesus preniesol pred pokutovým územím Brightonu loptu na pravú stranu na Mahreza, ktorý sa snažil o individuálny prenik do domácej šestnástky. Bernardo mu loptu vypichol a pod tlakom ju odkopol do autu.
     
    6
    Na Mendyho center si zhruba na penaltovom bode odskočil od obrancu Jesus, ktorý hlavou usmernil loptu mimo ľavej tyče Ryanovej brány.
     
    7
    Walker po pravej strane zaviezol loptu k šestnástke Brightonu a založil tak ďalší postupný útok svojho tímu. Sterlingov center zrazil Walker k Jesusovi, ktorý trafil kapitána domácich Dunka.
     
    8
    Mahrezov center tečoval na prednej tyči Rodri, za ním ale boli len obrancovia Brightonu, ktorý loptu odkopli na polovicu City. Tam sa znovu začína rozohrávka postupnej kombinácie hostí.
     
    9
    City už získava územnú prevahu a zatláča domácich do obrany. Mendyho center z ľavého krídla odkopol Bernardo, odrazenú loptu ale potom dokázali znovu získať hostia.
     
    10
    Domáci po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku a na jeho konci bol pas na Mooya za obranu City. Mooy však vybiehal zo zjavného ofsajdu a pokračovať teda nemohol.
     
    11
    Držanie lopty: 29 % : 71 %
     
    11
    City vysokým napádaním obralo domácich o loptu a Mahrezov center musel odhlavičkovať Bernardo na rohový kop.
     
    12
    Hostia rozohrali roh na krátko, kombinácia okolo šestnástky Brightonu sa im ale vôbec nevydarila, keď nepresná Rodriho prihrávka na Sterlinga skončila za bránkovou čiarou.
     
    13
    I tentokrát sa však útok Brightonu skončil už v strede poľa a City znovu otočilo hru dopredu. De Bruyne sa ale dostal do ostrého uhla v súboji s Bernardom a jeho prihrávku na Jesusa odkopol do autu Webster.
     
    14
    Laporte vysokým nákopom hľadal Mahreza, pred ním však loptu odhlavičkoval zatiaľ výborne hrajúci ľavý obranca Brightonu Bernardo. Mooy potom potiahol loptu na polovicu City.
     
    15
    Mooy prihrávkou pomedzi obrancov City hľadal rozbehnutého Montoyu, tomu ale loptu zrazil na rohový kop Laporte. Domáci sa do šestnástky City veľmi neponáhľajú...
     
    16
    City si s rohom domácich poradilo a hneď po zisku lopty vyrazilo do útoku. Na konci jeho akcie prihrával Sterling z ľavej strany do druhej vlny na Mendyho, ktorého strelu z prvej zrazil Webster na rohový kop.
     
    17
    Mahrezov center do šestnástky doletel až ku Garcíovi, ktorý loptu tečoval tesne mimo pravej tyče brány Brightonu.
     
    18
    Strely: 0:4
     
    19
    De Bruyneho center odkopol Dunk naspäť k Belgičanovi, ktorý potom skúsil nakopnúť loptu do domácej šestnástky znovu. S jeho druhým centrom si poradil brankár Ryan, ktorý loptu chytil.
     
    20
    Brightonu sa v posledných minútach vôbec nedarí podržať loptu a hneď po jej zisku ju kvôli vysoko napádajúcim hráčom City musí odkopnúť na polovicu súpera.
     
    21
    Manchester City dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Mahrezov nákop pred šestnástku Brightonu sklepol Jesus hlavou na RAHEEMA STERLINGA, ktorý si loptu naviedol na pravačku a presnou strelou po zemi ju poslal k ľavej tyči Ryanovej brány.
    21. Raheem Sterling (MAC) - 0:1
     
    22
    Už to mohlo byť 0:2! Mahrez vysunul na ľavú stranu pokutového územia Brightonu nabiehajúceho si Mendyho, ktorý z prvej trafil len bočnú sieť Ryanovej brány.
     
    23
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    25
    Manchester City má zápas zatiaľ jasne pod kontrolou a i teraz držia hostia loptu na svojich kopačkách. Obrancovia City sa tentokrát s rozohrávkou príliš neponáhľajú a prihrávajú si na vlastnej polovici.
     
    26
    Predsa len sa ale domácim podarilo dostať sa k lopte a dokonca sa i nasťahovať na polovicu City. Trossard si loptu naviedol na pravačku a z ľavej strany šestnástky cez Garcíu vystrelil, avšak Edersonovu bránu výrazne minul.
     
    27
    Už sa ale hra vrátila tam, kde sa dnes odohráva väčšinu času – na polovicu Brightonu. Postupný útok City zakončil strelou zo strednej vzdialenosti Rodri, jeho pokus ale skončil na tribúne za Ryanovou bránou.
     
    28
    Sterling na hranici šestnástky posunul loptu doprava na voľného Jesusa, ktorého strelu v sklze zablokoval Bernardo. Práve Bernardo chcel založiť rýchly protiútok Brightonu, nepresným pasom na Connollyho ale loptu poslal priamo k obrancom City.
     
    29
    De Bruyneho center sprava zrazil Bernardo na rohový kop. Jeho rozohrávka sa Belgičanovi vôbec nevydarila a lopta skončiila u domáceho brankára Ryana.
     
    30
    Po faule na Großa získali domáci priamy kop z ľavej strany útočnej polovice. Center letel na zadnú tyč na Montoyu, ktorý sa ale cez obrancu City, k hlavičkovému zakončeniu nedostal.
     
    32
    Connolly si hlavou sklepol nákop z vlastnej polovice, pri náprahu mu ale lopta odskočila. K nej sa teda dostali obrancovia City, ktorí zakladajú ďalší postupný útok svojho mužstva.
     
    33
    De Bruyne oblúčikom z prvej za obranu Brightonu našiel Jesusa, ktorý si odskočil od Webstera. Jeho hlavička potom skončila vysoko nad Ryanovou bránou.
     
    34
    Connolly sa rozbehol po zisku lopty do otvorenej obrany City, po zhruba 40 metroch však nedokázal loptu presne prihrať na ľavú stranu na rozbehnutého Trossarda. Hrací predmet tak opäť získali obrancovia Manchesteru City.
     
    35
    Brighton vôbec nenapáda rozohrávku obrancov City a necháva im priestor. Hostia sa tak bez problémov dostali na polovicu domácich.
     
    36
    De Bruyne obral na ľavej strane o loptu Pröppera a posunul ju do behu Jesusovi. Ten si ju naviedol na pravačku a jeho strelu tečoval do brvna vlastnej brány kapitán domácich Dunk.
    36. Gabriel Jesus (MAC)
     
    37
    A ďalšia obrovská gólová príležitosť City! Pröpper znovu stratil loptu na vlastnej polovici a pred šestnástkou domácich sa k nej dostal Jesus. Ten si zasekol dvojicu domácich obrancov a posunul ju doprava na Mahreza, ktorého technická strela skončila tesne mimo vzdialenejšej tyče Ryanovej brány.
     
    38
    Domáci sa snažia o založenie svojej postupnej akcie, zasekli sa ale v strede poľa, kde narazili na priestor prehustený hráčmi Manchesteru City.
     
    39
    Groß nacentroval zľava na prednú tyč na Trossarda, ktorý hlavičkou chrbtom k bráne nadvihol loptu nad Edersonovu bránu.
     
    40
    Hostia sa po krátkom prerušení vrátili na polovicu domácich, zatiaľ však tentokrát kombinujú len v úctivej vzdialenosti od Ryanovej brány. Domáci čakajú zoradení v obranných líniách pred vlastnou šestnástkou.
     
    41
    Brighton získal štandardnú situáciu na útočnej polovici. Na nákop do šestnástky City si nabehol kapitán domácich Dunk, ktorý ale loptu usmernil hlavou výrazne mimo Edersonovej brány.
     
    42
    De Bruynemu sa nepodarilo prejsť do šestnástky individuálne, okamžitým napádaním ale donútil brankára Brightonu Ryana k odkopu do autu. City sa znovu vracia na polovicu domáceho celku.
     
    43
    Walker si obhodil na pravom krídle Bernarda, jeho center ale zrazil pred Jesusom jeden z obrancov Brightonu na rohový kop.
     
    44
    Manchester City dal gól!
    Hostia navyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov! De Bruyneho center do šestnástky predĺžil na zadnú tyč hlavou Rodri a tam loptu zblízka dorazil do odkrytej brány Brightonu GABRIEL JESUS. Domáci ešte reklamovali ofsajd brazílskeho útočníka, ten sa ale nestal a gól teda platí.
    44. Gabriel Jesus (MAC) - 0:2
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    45+1
    Domáci obrancovia majú loptu na svojich kopačkách, cez vysoko napádajúcich hráčov City sa ale nedokážu dostať ani len do stredu poľa.
     
    45+2
    Nakoniec sa to domácim podarilo a dokonca Connolly prenikol z ľavého krídla popri bránkovej čiare do šestnástky City. Tam ho zrazil telom na trávnik vracajúci sa Walker a loptu potom chytil brankár hostí Ederson.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Manchester City mal v prvom polčase výraznú prevahu a do šatne tak ide so zaslúženým dvojgólovým náskokom. O ten sa svojimi gólmi postarali Sterling a Jesus, gólov na účte City ale mohlo byť pokojne výrazne viac. Hostia mali obrovské množstvo gólových príležitostí, v rozhodujúcich momentoch ale hráči City zlyhali v koncovke. Brighton bol smerom dopredu prakticky bezzubý a domáci Edersonovu bránu vôbec neohrozili. Uvidíme teda, ako Brighton na tento vývoj zareaguje a či ešte v druhom polčase aspoň trochu skomplikuje City cestu za tromi bodmi.

    Štatistiky po 1. polčase

    Držanie lopty: 33 % : 67 %
    Strely na bránu: 0:3
    Strely mimo: 3:7
    Rohy: 2:6
    Ofsajdy: 3:0
    Fauly: 1:2
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Hostia rýchlo obrali domácich o loptu a okamžite sa dostali pred šestnástku Brightonu. City sa zatiaľ nikam neženie a kombináciou okolo pokutového územia hľadá priestor na prienik k bráne.
     
    48
    Mahrez si nabehol na pravé krídlo za Edersonovým nákopom, vybiehal však z ofsajdového postavenia.
     
    49
    Domáci úplne pokazili rozohrávku a loptu bez boja odovzdali hráčom Manchesteru City. Tí sa tak rýchlo vracajú na útočnú polovicu, kde opäť prebieha ich klasická kombinácia na krátke prihrávky.
     
    50
    Bissouma zasiahol tesne pred vlastnou šestnástkou zozadu do nohy prenikajúceho De Bruyneho. Priamy kop pre City z dobrej streleckej pozície.
     
    51
    De Bruyne trafil z priameho kopu pravú tyč brány Brightonu a dorážku Bernarda Silvu, ktorú ešte tečoval Sterling, chytil domáci gólman Ryan.
    51. Kevin De Bruyne (MAC)
     
    52
    Pröpper, ktorý dnes zrejme hrá za Manchester City, znovu stratil loptu na vlastnej polovici. Pomohli mu však hostia, ktorí si pri svojom útoku neporozumeli a loptu prakticky prihrali brankárovi Ryanovi.
     
    53
    Manchester City dal gól!
    Hostia odskakujú už do trojgólového náskoku! Mahrez mal na pravej strane hromadu času na to, aby sa rozhodol, kam nacentruje. Loptu si preto posunul na ľavačku a poslal ju na zadnú tyč, kam si nabehol osamotený RAHEEM STERLING a ten hlavou loptu usmernil do siete.
    53. Raheem Sterling (MAC) - 0:3
     
    55
    Manchester City má duel úplne pod kontrolou. Domáci akoby ani nechceli hrať a rozohrávajúcich obrancov City ani nenapádajú.
     
    56
    Manchester City dal gól!
    Bernardo Silva vystrelil z hranice pokutového územia a jeho nie príliš silná strela vypadla brankárovi Ryanovi. Dobiehajúci Jesus ešte loptu nezasiahol, tá sa ale dokotúľala až k BERNARDOVI SILVOVI, ktorý ju už na druhýkrát bez problémov poslal do siete.
    56. Bernardo Silva (MAC) - 0:4
     
    58
    Gólman Brightonu Ryan vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odhlavičkoval nákop Walkera na rozbehnutého Jesusa. Domáci budú striedať.
     
    59
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Martín Montoya, prichádza Tariq Lamptey.
     
    59
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Aaron Connolly, prichádza Neal Maupay.
     
    59
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Davy Pröpper, prichádza Dale Stephens.
     
    60
    Hostia dnes dominujú vo všetkých ohľadoch. Domáci obrancovia nemajú prakticky žiaden priestor na rozohrávku pri vysoko napádajúcich hráčoch City a loptu len odkopávajú na súperovu polovicu.
     
    62
    I tak sa ale domácim podarilo dostať sa na polovicu City. Tam ich útok skončil po tom, čo si Maupay pri spracovávaní lopty pomohol rukou.
     
    64
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Gabriel Jesus, prichádza Philip Foden.
     
    64
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Benjamin Mendy, prichádza Olexandr Zinčenko.
     
    64
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza David Silva.
     
    64
    Walker sa teraz pri autovom vhadzovaní posunul asi o 20 metrov dopredu v porovnaní s miestom, kde lopta opustila hraciu plochu. Obranca City je tak vykázaný na správne miesto.
     
    65
    I tak sa však City bez problémov dostalo na útočnú polovicu a naďalej má hru pod kontrolou. Hostia sa tak poľahky dostal k šestnástke Brightonu a pokračujú v obliehaní domácej obrany.
     
    66
    Zinčenkov center z ľavej strany zablokoval Mooy a hostia potom znovu prešli k postupnému útoku na krátke prihrávky.
     
    67
    Tvrdý Zinčenkov center vyboxoval Ryan len pred vlastnú šestnástku. kde sa k lopte dostal Mooy. Ten pri snahe o odkop trafil práve Zinčenka, od ktorého sa lopta odrazila mimo hracej plochy.
     
    68
    Prestávka na občerstvenie hráčov.
     
    70
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Leandro Trossard, prichádza Alírezá Džahánbachš.
     
    70
    Walkerov center z pravej strany odkopol Webster, odrazenú loptu ale opäť získali hostia hrajúci v čiernom. Nekonečné obliehanie šestnástky Brightonu pokračuje.
     
    71
    Fodenov center zľava odhlavičkoval Dunk k Mahrezovi, ktorý ľavačkou trafil jedného z obrancov Brightonu. Domáci potom nakopli loptu dopredu na Maupaya, ten ale prehral rýchlostný súboj s Laporteom a o loptu prišiel.
     
    72
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Eric García, prichádza John Stones.
     
    72
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Rodri, prichádza Fernandinho.
     
    73
    Bernardov center z ľavého krídla odhlavičkoval Zinčenko. Groß sa potom pokúšal vysunúť kolmou prihrávkou do šestnástky Mooya, jeho prudkú prihrávku ale nedokázal spoluhráč spracovať.
     
    74
    Držanie lopty v 2. polčase: 24 % : 76 %
     
    75
    Mahrez vysokým nákopom preniesol hru na ľavé krídlo na Zinčenka, ktorý loptu posunul dozadu. Jeho spoluhráči sa už dopredu neženú a loptu si opäť posúvajú v strede poľa prihrávkami na krátko.
     
    76
    Zinčenko si narazil loptu na ľavej strane so Sterlingom, jeho center ale zablokoval Lamptey. Ukrajinec však hneď potom získal loptu naspäť a hostia tak môžu pokračovať v útočnej akcii.
     
    77
    Domáci bleskurýchlo otočili hru po zisku lopty a na konci ich rýchlej útočnej akcie bol center Džahánbachša z ľavej strany, ktorý bez väčších komplikácií chytil brankár City Ederson.
     
    78
    David Silva prihrávkou medzi stopérov Brightonu z prvej vysunul do šestnástky Mahreza, ktorý si obhodil vybiehajúceho brankára Ryana. Pri svojej kľučke sa ale vytlačil až príliš do ľavej strany a z ostrého uhla už namieril len do bočnej siete domácej brány.
     
    78
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Pascal Groß, prichádza Daniel Burn.
     
    80
    Obranná štvorica City si loptu prihráva na vlastnej polovici spolu s brankárom Edersonom. Domáci ich vôbec nenapádajú.
     
    81
    Manchester City dal gól!
    Komické číslo teraz predviedli v obrane domáci, ktorí zaň boli odmenení piatou loptou vo svojej sieti. David Silva nakopol loptu na Sterlinga, ktorý si chcel pri svojom prieniku prehodiť loptu ponad Dunka. Ten loptu hlavou posunul k brankárovi Ryanovi, ktorý sa ale k nej nedostal a namiesto toho spadla ležiacemu RAHEEMOVI STERLINGOVI, ktorý spadol v súboji s Dunkom, na hlavu. Od nej sa potom odrazila pomedzi nohy brankára Ryana do brány, odkiaľ ju už nedokázal vykopnúť ani vracajúci sa Burn v sklze.
    81. Raheem Sterling (MAC) - 0:5
     
    83
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Stonesa ostrým sklzom Yves Bissouma (Brighton & Hove Albion FC).
     
    84
    Mahrez dostal prihrávku od Sterlinga do otvorenej obrany Brightonu na pravú stranu šestnástky a z dobrej pozície vystrelil, trafil však len bočnú sieť.
     
    86
    Brighton kombinuje na polovici City, do nebezpečnej streleckej pozície sa ale nie a nie dostať. Hostia skvele pokrývajú všetky voľné priestory vo svojej obrane.
     
    87
    Kombinácia domácich na útočnej polovici pokračuje. Lamptey na pravom krídle prešprintoval Zinčenka, jeho center do šestnástky však odhlavičkoval Laporte.
     
    88
    Útok Brightonu napokon končí po Lampteyho útočnom faule. Obrancovia City si znovu prihrávajú loptu pred vlastnou šestnástkou a dopredu sa už neženú.
     
    89
    Sterlingovi sa pokus o sólovú akciu nevydaril, podobne ale dopadol i nákop domácich na Maupaya. Stones tak môže znovu založiť postupnú útočnú akciu City.
     
    90
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    90+1
    Zápas sa už len dohráva a oba tímy viacmenej čakajú na záverečný hvizd. Loptu majú na kopačkách hostia, ktorí si ju prihrávajú v blízkosti stredového kruhu.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Manchester City s prehľadom ovládol dnešný zápas a rozhodne nemusel predviesť výkon na hrane svojich možností, aby nebohému Brightonu strelil päť gólov. Domáci boli veľmi odovzdaným súperom. V druhom polčase nevystrelili ani raz a svojimi chybami navyše darovali hosťom množstvo gólových príležitostí a hlavne i dva góly, pričom predovšetkým posledný gól zápasu bude patriť medzi najkomickejšie momenty sezóny. Pre Manchester City znamená táto výhra definitívu druhého miesta v aktuálnej sezóne Premier League, pred 3. Chelsea majú totiž „The Citizens“ tri kolá pred koncom ročníka 12-bodový náskok. Brighton je v tabuľke na 15. mieste a pred 18. Bournemouthom má osembodový náskok.
     
    Držanie lopty: 29 % : 71 %.
    Strely na bránu: 0:8.
    Strely mimo: 3:12.
    Rohy: 2:7.
    Ofsajdy: 6:1.
    Fauly: 7:3.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:56:22)

    Michal Sadlek

    Góly: 21. Sterling, 44. Jesus, 53. Sterling, 56. B. Silva, 81. Sterling

    Karty:   83. Bissouma (BRN)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 3:12. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 7:3.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Montoya (59. Lamptey), Webster, Dunk (C), Bernardo – Bissouma, D. Pröpper (59. D. Stephens) – Groß (78. Burn), Mooy, Trossard (70. Džahánbachš) – Connolly (59. Maupay).
    Náhradníci: Button – Burn, Duffy, Džahánbachš, Mac Alister, Lamptey, Maupay, G. Murray, D. Stephens.

    Manchester City: Ederson – Walker, García (72. Stones), Laporte, B. Mendy (64. Zinčenko) – De Bruyne (C) (64. D. Silva), Rodri (72. Fernandinho), B. Silva – Mahrez, Jesus (64. Foden), Sterling.
    Náhradníci: Carson – Doyle, Fernandinho, Foden, Otamendi, Palmer, D. Silva, Stones, Zinčenko.

    Rozhodca: Scott – Smart, Eaton