Norwich – West Ham 0:4 (kon.) | Watford – Newcastle 2:1 (kon.) | Liverpool – Burnley 1:1 (kon.)
Sheffield Utd. – Chelsea 3:0 (kon.) | Brighton – Manchester City 0:5 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
0:5 (0:2)
Manchester City
Sobota 11.07.2020, 21:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:56:22)
     
    Držanie lopty: 29 % : 71 %.
    Strely na bránu: 0:8.
    Strely mimo: 3:12.
    Rohy: 2:7.
    Ofsajdy: 6:1.
    Fauly: 7:3.
     
    Manchester City s prehľadom ovládol dnešný zápas a rozhodne nemusel predviesť výkon na hrane svojich možností, aby nebohému Brightonu strelil päť gólov. Domáci boli veľmi odovzdaným súperom. V druhom polčase nevystrelili ani raz a svojimi chybami navyše darovali hosťom množstvo gólových príležitostí a hlavne i dva góly, pričom predovšetkým posledný gól zápasu bude patriť medzi najkomickejšie momenty sezóny. Pre Manchester City znamená táto výhra definitívu druhého miesta v aktuálnej sezóne Premier League, pred 3. Chelsea majú totiž „The Citizens“ tri kolá pred koncom ročníka 12-bodový náskok. Brighton je v tabuľke na 15. mieste a pred 18. Bournemouthom má osembodový náskok.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Zápas sa už len dohráva a oba tímy viacmenej čakajú na záverečný hvizd. Loptu majú na kopačkách hostia, ktorí si ju prihrávajú v blízkosti stredového kruhu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    89
    Sterlingovi sa pokus o sólovú akciu nevydaril, podobne ale dopadol i nákop domácich na Maupaya. Stones tak môže znovu založiť postupnú útočnú akciu City.
     
    88
    Útok Brightonu napokon končí po Lampteyho útočnom faule. Obrancovia City si znovu prihrávajú loptu pred vlastnou šestnástkou a dopredu sa už neženú.
     
    87
    Kombinácia domácich na útočnej polovici pokračuje. Lamptey na pravom krídle prešprintoval Zinčenka, jeho center do šestnástky však odhlavičkoval Laporte.
     
    86
    Brighton kombinuje na polovici City, do nebezpečnej streleckej pozície sa ale nie a nie dostať. Hostia skvele pokrývajú všetky voľné priestory vo svojej obrane.
     
    84
    Mahrez dostal prihrávku od Sterlinga do otvorenej obrany Brightonu na pravú stranu šestnástky a z dobrej pozície vystrelil, trafil však len bočnú sieť.
     
    83
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Stonesa ostrým sklzom Yves Bissouma (Brighton & Hove Albion FC).
    81. Raheem Sterling (MAC) - 0:5
     
    81
    Manchester City dal gól!
    Komické číslo teraz predviedli v obrane domáci, ktorí zaň boli odmenení piatou loptou vo svojej sieti. David Silva nakopol loptu na Sterlinga, ktorý si chcel pri svojom prieniku prehodiť loptu ponad Dunka. Ten loptu hlavou posunul k brankárovi Ryanovi, ktorý sa ale k nej nedostal a namiesto toho spadla ležiacemu RAHEEMOVI STERLINGOVI, ktorý spadol v súboji s Dunkom, na hlavu. Od nej sa potom odrazila pomedzi nohy brankára Ryana do brány, odkiaľ ju už nedokázal vykopnúť ani vracajúci sa Burn v sklze.
     
    80
    Obranná štvorica City si loptu prihráva na vlastnej polovici spolu s brankárom Edersonom. Domáci ich vôbec nenapádajú.
     
    78
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Pascal Groß, prichádza Daniel Burn.
     
    78
    David Silva prihrávkou medzi stopérov Brightonu z prvej vysunul do šestnástky Mahreza, ktorý si obhodil vybiehajúceho brankára Ryana. Pri svojej kľučke sa ale vytlačil až príliš do ľavej strany a z ostrého uhla už namieril len do bočnej siete domácej brány.
     
    77
    Domáci bleskurýchlo otočili hru po zisku lopty a na konci ich rýchlej útočnej akcie bol center Džahánbachša z ľavej strany, ktorý bez väčších komplikácií chytil brankár City Ederson.
     
    76
    Zinčenko si narazil loptu na ľavej strane so Sterlingom, jeho center ale zablokoval Lamptey. Ukrajinec však hneď potom získal loptu naspäť a hostia tak môžu pokračovať v útočnej akcii.

    Michal Sadlek

    Góly: 21. Sterling, 44. Jesus, 53. Sterling, 56. B. Silva, 81. Sterling

    Karty:   83. Bissouma (BRN)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 3:12. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 7:3.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Montoya (59. Lamptey), Webster, Dunk (C), Bernardo – Bissouma, D. Pröpper (59. D. Stephens) – Groß (78. Burn), Mooy, Trossard (70. Džahánbachš) – Connolly (59. Maupay).
    Náhradníci: Button – Burn, Duffy, Džahánbachš, Mac Alister, Lamptey, Maupay, G. Murray, D. Stephens.

    Manchester City: Ederson – Walker, García (72. Stones), Laporte, B. Mendy (64. Zinčenko) – De Bruyne (C) (64. D. Silva), Rodri (72. Fernandinho), B. Silva – Mahrez, Jesus (64. Foden), Sterling.
    Náhradníci: Carson – Doyle, Fernandinho, Foden, Otamendi, Palmer, D. Silva, Stones, Zinčenko.

    Rozhodca: Scott – Smart, Eaton