Dynamo Drážďany – Hamburger 0:1 (kon.) | Sandhausen – Bielefeld 0:0 (kon.)
koniec
SV Sandhausen
0:0 (0:0)
DSC Arminia Bielefeld
cz Piatok 12.06.2020, 18:30 • Hardtwaldstadion, Sandhausen • 2. nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu jednatřicátého kola 2. Bundesligy. Od osmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Sandhausenem a Bielefeldem!
     
    SV Sandhausen

    Tým z Bádenska-Württemberska je v současnosti jediným, který ve druhé nejvyšší soutěži disponuje šňůrou tří vítězství za sebou. Není tak žádným překvapením, že se mu z nejistého konce tabulky povedlo bleskově vyšvihnout na jedenácté místo, z něhož navíc ztrácí jen tři body na šestý Hannover. Sandhausen započal úspěšné období výhrou 1:0 na hřišti Wiesbadenu. Posléze doma porazil 3:1 již zmíněný Hannover a minulý týden si zase odvezl všechny body za výhru 2:1 ve Fürthu. Mezi největší opory trenéra Koschinata patří devětadvacetiletý útočník Kevin Behrens, který je s dvanácti zásahy jedním z nejlepších střelců v celé soutěži.
     
    DSC Arminia Bielefeld

    Hosté v předcházejících utkáních poztráceli kvantum bodů, ale i tak zůstávají jednoznačně největším adeptem na zisk druholigového titulu. Bielefeld je bez porážky od prosince loňského roku, nicméně v posledních pěti ligových kolech zaznamenal jediné vítězství na stadionu Kielu. Během minulého víkendu hostil tým Norimberku a uhrál bod za remízový výsledek 1:1. Podobně si však vedly i další přední týmy, tudíž Arminia zůstala na čele tabulky s pětibodovým náskokem na Stuttgart a jedním zápasem k dobru. Nejlepším střelcem mužstva i celé soutěže je s osmnácti přesnými zásahy Fabian Klos.
     
    Vzájemné zápasy

    23.11.2019 Bielefeld – Sandhausen 1:1
    12.05.2019 Sandhausen – Bielefeld 0:3
    09.12.2018 Bielefeld – Sandhausen 1:1
    13.05.2018 Bielefeld – Sandhausen 0:0
    10.12.2017 Sandhausen – Bielefeld 3:1.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehraje bez diváků.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Sandhausen: Fraisl – Nauber, Kister, Žirov – Diekmeier (C), Linsmayer, E. Taffertshofer, Paqarada – Scheu – Behrens, Biada.
    Náhradníci: Wulle – Verlaat, Dieckmann, Frey, Türpitz, Peña Zauner, Paurević, Engels, Buhaddúz.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson, Hartherz – Clauss, Yabo, Prietl, Hartel, Soukou – Klos (C).
    Náhradníci: Linnér – Behrendt, Salger, Lucoqui, Weihrauch, Kunze, Seufert, Voglsammer, Schipplock.

    Rozhodčí: Aarnink – Steffens, Bergmann.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté a už s míčem pomalu míří před domácí branku, kterou se hned pokusí ohrozit.
     
    1
    Nedařilo se lídrovi tabulky druhé německé Bundesligy dostat se před Martina Fraisla a další akci museli zakládat od svého brankáře. Joakim Nilsson už posílá balon zase směrem dopředu.
     
    2
    Následně pak hosté ztratili míč a do akce šli naopak domácí. Ovšem Julius Biada svou přízemní střelu poslal jen do připraveného Stefana Ortegu, jenž hned balon odkopává od své branky.
     
    3
    Nebezpečná střela po zemi z kopačky Fabiana Klose končí jen těsně vedle levé tyče z pohledu domácího brankáře. Hosté tak měli ve třetí minutě hry slibnou šanci.
     
    4
    Leart Paqarada zahrál první rohový kop zápasu, který domácí celek vybojoval po své aktivitě před hostující bránou. Jenže z této standardní situace příliš mnoho vzruchu před Ortegovou brankou nebylo.
     
    5
    Ortega se zapojil do hry se svými obránci a míč na malou domů poté okamžitě poslal zase zpět na kopačky svých spoluhráčů, kteří otáčejí směr hry před branku Martina Fraisla.
     
    6
    Nepřesný pokus Sandhausenu a po zisku balonu jdou do další rychlé akce na druhé straně fotbalisté Bielefeldu.
     
    7
    Fabian Klos se dostal k centru z pravé strany, ale místo spoluhráče získal míč jeden z domácích a zakopl ho do zámezí. Autové vhazování tak zahraje Bielefeld.
     
    8
    Hlavičkovanou uprostřed hřiště vyhrál domácí celek a zamířil tak na polovinu Bielefeldu, ovšem ani z této slibně se rodící akce nebylo vůbec nic.
     
    9
    Dennis Diekmeier dobře sekundoval unikajícímu hráči soupeře a včas zasáhl za záchrannou brzdu. Klose čistě obral o míč a dostal ho za levou postranní čáru a je z toho další autové vhazování pro Arminii Bielefeld.
     
    10
    Z pravé strany přiletěl míč před Stefana Ortegu, ale tohle pro něho byla lahůdka. Bez větších problémů míč ukryl do rukavic a hned odkopl co nejdále od svého zařízení.
     
    11
    Leart Paqarada zpětnou přihrávkou dostal nakonec balon až před vlastní branku a hráči Sandhausenu tak šli do další akce od branky Martina Fraisla.
     
    12
    Kevin Behrens je prvním hráčem, který dostává v tomto duelu žlutou kartu. Ve vzdušném souboji o míč zasáhl soupeře rukou a hlavní sudí na nic nečekal.
     
    13
    Fabian Klos se málem dostal do nebezpečného úniku před branku domácích, ale Martin Fraisl si vyběhl z branky a nebezpečí před svou brankou zažehnal, protože byl u balonu dříve.
     
    14
    Alexandr Žirov zpracoval míč po nepřesné přihrávce soupeře a domácí se pokusili o další průnik před Stefana Ortegu. To se sice povedlo, ale vysoký centr nakonec zamířil jen k zadní čáře a odkopávat od své branky bude znovu Ortega.
     
    15
    Další příliš přetažená střela z kopačky Biady a míč tak míří jen nad branku Stefana Ortegy a ten má další odkop.
     
    16
    Pěkná průniková přihrávka mířila na unikajícího Julia Biadu, ale ten se se svou střelou příliš unáhlil a míč tak končí opět jen vysoko nad Ortegovou bránou.
     
    17
    Další slibná šance domácích. Robin Scheu už už zakončoval u malého vápna, ale oheň před brankou Ortegy uhasil jeden z hostů. Následoval rohový kop, po němž se dobrým zákrokem prezentoval Stefan Ortega.
     
    18
    Nepřesná akce hostů znamenala další akci domácích, ale tentokráte z toho nebezpečí před Ortegou nevzniklo.
     
    19
    Autové vhazování odehrál Jonathan Clauss, hosté se dostali do blízkosti Martina Fraisla, ale jejich pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    20
    Dalekonosný centr sice odvrátil pravačkou jeden z hostujících obránců, nicméně balon se dostal zpět k domácím, kteří prošli skrze obranu Bielefeldu, ale opět jejich akce končí na becích Arminie.
     
    21
    Julius Biada se dokázal vysunout přes dva obránce hostů, ale k zakončení jeho individuální akce nevedla.
     
    22
    Denis Linsmayer vyslal bleskovou přízemní střelu směrem na Stefana Ortegu, ta se však odrazila jen od obránce Bielefeldu a míč končí za zadní čárou. Rohový kop pro Sandhausen.
     
    23
    No a nebyla to vůbec špatná standardní situace. Julius Biada zakončil hlavou a míč pak obrana hostů srazila na další rohový kop.
    23. Biadův pokus hlavou
     
    24
    Hráči Sandhausenu opět vystrčili růžky a došlo na další pokus. Tim Kister ho však z velké dálky poslal mimo tři hostující tyče.
     
    25
    A hned na to se o zatím největší šanci duelu postaral Fabian Klos. Ten z levé strany pohotově zakončil a jeho pokus zamířil jen kousíček vedle protější tyče!
    25. Klos poslal míč jen kousek vedle protější tyče
     
    27
    Biada si vyměnil míč s Linsmayerem a druhý jmenovaný pak vystřelil na Ortegu, ale jeho pokus nepatřil do kategorie těch přesných.
     
    28
    Stefan Ortega po zisku míče ho poslal daleko od branky, domácí ho však získali zpět na své kopačky a šli znovu do akce. Ta ale byla hodně nepřesná a Ortegu vůbec neohrozila.
     
    29
    Dlouhý odkop od branky Sandausenu odhlavičkoval do bezpečí Amos Pieper a pomohl tak obranným zákrokem svému brankáři.
     
    30
    Dalším karetním hříšníkem je tentokráte hostující Soukou, který si také počínal vůči soupeři nečistě. I on tak byl žlutým kartónkem odměněn.
     
    31
    Nebezpečně se blížil míč k domácí brance, tam byl ale připraven Martin Fraisl a brankář Sandhausenu pak bez problémů poslal balon zase na kopačky spoluhráčů.
     
    32
    Do ofsajdové pasti se dostali fotbalisté Sandhausenu a jejich slibně se rodící akce tak skončila velmi brzy.
     
    33
    Klos poslal přihrávku na levou stranu, kde si k malému vápnu sbíhal Cebio Soukou, ale ten nakonec na míč nedosáhl. Kdyby tomu bylo naopak, asi by z toho byla velká šance skórovat.
     
    34
    Po faulu hostujícího hráče bude následovat volný přímý kop pro Sandhausen z pravé strany u velkého vápna.
     
    35
    Tuto standardku rozehrál Leart Paqarada, ale jeho centr do velkého vápna byl hodně přetažený a míč skončil jen za zadní čárou.
     
    36
    Kevin Behrens zastavil šlapákem Marcela Hartela a míč tak mají hosté, kteří hned po odkopu od branky Ortegy zamířili před Martina Fraisla.
     
    37
    Aktivní hráči Sandhausenu vybojovali další rohový kop.
     
    38
    Po centru Paqarady od rohového praporku zakončoval Julius Biada, ale jeho pokus tečoval někdo z hostů na další roh. A z další standardní situace pak domácí už nezahrozili.
     
    39
    Nicméně se stále hráči Sandhausenu drží před Ortegou, po autovém vhazování pak po přihrávce Taffertshofera střílel agilní Kevin Behrens, ale znovu jen do připraveného Stefana Ortegy.
     
    40
    Fabian Klos zbořil Denise Linsmayera a ten zůstal s bolestivou grimasou na hrací ploše. Vypadá to ale, že bude v pořádku a zanedlouho bude moci pokračovat ve hře.
     
    41
    Kevin Behrens si opět naskočil na vzdušný centr od Paqarady a jeho hlavičkový pokus zaletěl nad branku Stefana Ortegy.
     
    42
    Jonathan Clauss se z otočky chtěl uvolnit a jít dopředu, ale byl zastaven faulem. Volný přímý kop tak zahraje Arminia Bielefeld.
     
    43
    Marcel Hartel zvolil přímou střelu na domácí branku, ale obrana Sandhausenu si dobře vyskočila a odvrátila míč ke středu pole.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se ještě bude nastavovat jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Kevin Behrens byl znovu před soupeřovou brankou hodně aktivní a jeho další střelecký pokus skončil na Stefanu Ortegovi, který bude mít k dispozici další odkop a pravděpodobně pak už hlavní sudí tuto část hry ukončí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Sandhausenem a Bielefeldem je minulostí. V něm jsme sice viděli šance na obou stranách, avšak skóre se zatím nezměnilo. Za bezbrankového stavu tak půjdeme i do druhého poločasu, který začne přibližně v 19:32.
     
    Střely na branku: 1 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupily oba celky beze změny. U míče jsou hosté a snaží se hned v úvodu ohrozit branku domácích.
     
    47
    Soukou dostal krásnou přihrávku ke značce pokutového kopu, odkud pak z výskoku hlavičkoval na levou stranu, míč poslal jen vedle soupeřovy branky.
     
    48
    Domácí Taffertshofer přidržel rukou Soukoua a srazil ho k zemi. A nemůže od hlavního sudího čekat nic jiného než žlutou kartu.
     
    49
    Kevin Behrens zrychlil, obdržel přihrávku od Dennise Diekmeiera a poté pálil zblízka, ale jeho nebezpečný pokus skončil jen mimo tři hostující tyče.
     
    50
    Domácí brankář Martin Fraisl získal míč po nepřesné střele hostů a poté ho odkopl daleko od své branky. Poslal tak své spoluhráče do akce.
     
    51
    A před Stefanem Ortegou pak zakončoval znovu Kevin Bertens, ale jeho střelecký pokus si cestu do branky Bielefeldu nenašel.
     
    53
    Ortega se zapojil do hry se svými spoluhráči a poté znovu dostal balon na opačnou stranu. Hosté tak mohou zaútočit před Fraislovou bránou.
     
    54
    Manuel Prietl se protlačil mezi dvěma obránci Sandhausenu a chtěl zakončit pravačkou, avšak jeho snahu mu zmařil dobrý obranný zákrok Denise Linsmayera.
     
    55
    Na opačné straně musel být v brance hodně pozorný Stefan Ortega, který čelil pokusu Robina Scheua, ale dokázal si poradit a akci zastavil.
     
    57
    Dennis Diekmeier byl v obrovské šanci. Z pravé strany pálil k bližší tyči, kde ale zakročil Martin Fraisl a míč poslal na rohový kop. Tímto zákrokem svůj tým hodně podržel!
    57. Velká šance Dennise Diekmeiera
     
    58
    Po rohovém kopu pak z výskoku zakončil Alexandr Žirov a i tato šance domácích nekončí prvním gólem zápasu. Stav je tedy stále bezbrankový.
     
    59
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Cebio Soukou, přichází Nils Seufert.
     
    59
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Reinhold Yabo, přichází Andreas Voglsammer.
     
    60
    Joakim Nilsson skončil s bolestivou grimasou na hrací ploše a žádá si ošetření. Už jsou u něho lékaři a uvidíme, zda bude moci dále pokračovat ve hře.
     
    61
    Hostující hráč míří za postranní čáru, kde ještě bude pokračovat jeho ošetření, zdá se ale, že bude snad v pořádku.
     
    62
    Leart Paqarada odehrál další autové vhazování a do akce se pak dostal opět Dennis Diekmeier, jeho další pokus pak končí mimo branku hostů.
     
    63
    Stefan Ortega odkopl balon daleko od své branky a hostující celek šel do další akce před Fraislovu branku. Ovšem hráči Beilefeldu si nepočínali příliš přesně.
     
    64
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Robin Scheu, přichází Mario Engels.
     
    66
    Před Martina Fraisla šli opět agilní hosté, ale brankář Sandhausenu si povyběhl a míč dostal pod kontrolu. Následně pak hned rozehrál akci a dopředu jsou domácí.
     
    67
    Kevin Behrens hlavičkoval u přední tyče a tu jen o kousek minul. Domácí celek je stále lepším týmem a proti lídrovi tabulky ve druhé Bundeslize tak hraje dnes velmi dobře.
     
    68
    Gerrit Nauber nyní prošlápl nohu soupeři a možná může být rád, že od hlavního rozhodčího nedostal žlutou kartu.
     
    70
    Stále jsme se nedočkali žádné branky, ale hodně nebezpeční jsou domácí hráči. Mnohdy už gól z jejich strany visel ve vzduchu.
     
    72
    Hráči Sandhausenu nadále pokračují v aktivní hře a i teď se dostali ke střele. Behrens však byl opět nepřesný a míč zamířil jen vedle Ortegovy branky.
     
    73
    Další rohový kop zahráli domácí, na první tyč si naběhl Nauber, ale přes zhuštěnou obranu hostů se mu zakončit přesně nepovedlo.
     
    74
    Gerrit Nauber zabránil další akci hostů a dostal míč k brankáři Martinu Fraislovi, který ho okamžitě odkopl daleko od domácí branky.
     
    75
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Jonathan Clauss, přichází Patrick Weihrauch.
     
    77
    Dva hráči se nyní srazili u branky hostů, sice byli hodně otřesení, ale nakonec jsou v pořádku a pokračují ve hře.
     
    79
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Julius Biada, přichází Azíz Buhaddúz.
     
    79
    Střídání v týmu SV Sandhausen: ze hřiště odchází Emanuel Taffertshofer, přichází Marlon Frey.
     
    79
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Marcel Hartel, přichází Sven Schipplock.
     
    79
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Joakim Nilsson, přichází Stephan Salger.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, stále ještě nepadla žádná branky. Hosté nyní zahrají rohový kop.
     
    82
    Hosté se nyní dostali do šance a nebyla vůbec špatná. Kdyby se trefili přesně, tak by už pomalu mohli slavit postup do Bundesligy. Ovšem Fraisl byl proti.
     
    84
    Kevin Behrens zahrál autové vhazování, ale poté se domácí celek nedostal do zakončení před Stefanem Ortegou. Ten pak dostal balon na opačný konec hřiště.
     
    86
    Zápas jde pomalu, ale jistě do finiše. Hosté se nyní pokusili o další střelu, která by mohla znamenat vedoucí branku. Jenže se tak nestalo a domácí pak otáčejí hru.
     
    88
    Ortega po další nepřesné střele Sandhausenu dostal míč pod kontrolu a záhy ho okamžitě poslal na kopačky spoluhráčů.
     
    89
    A další odkop od Ortegovy branky. Pomalu se čas naplňuje a uvidíme, kolik minut bude ještě v tomto střetnutí nastaveno.
     
    90
    Kister hlavičkoval těsně před hostující brankou, ale jeho pokus šel jen nad břevno Ortegovy branky.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    90+2
    Patrick Weihrauch postrčil balon na Floriana Hartherze, ten ale skrze obranu domácích nedokázal vystřelit přesně.
     
    90+3
    Poslední nastavená minuta, u míče jsou hosté a ještě to zkoušejí před domácí brankou.
     
    90+3
    Hosté mohli jít do vedení v samotném závěru, když už se trefili mezi tři tyče. Jenže radost jim pokazil pomezní sudí, jenž viděl ofsajdové postavení.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec jsme se ani ve druhém poločase nedočkali žádného gólu a hosté si tak musejí oslavy postupu nechat na další zápasy, dnes to vzhledem ke ztrátě dvou bodů rozhodně nebude. Domácí sehráli s prvním celkem tabulky velmi dobrou partii, ale na výhru to nakonec nebylo.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 21:10. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:9.
     
    Utkání se vzhledem k opatřením kvůli pandemii koronaviru odehrálo bez diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:29:01)

    Vendula Zdražilová

    Góly:

    Karty:   12. Behrens (SDH), 48. E. Taffertshofer (SDH) – 30. Soukou (BIE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 21:10. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:9.
    SV Sandhausen: Fraisl – Nauber, Kister, Žirov – Diekmeier (C), Linsmayer, E. Taffertshofer (79. Frey), Paqarada – Scheu (64. Engels) – Behrens, Biada (79. Buhaddúz).
    Náhradníci: Wulle – Verlaat, Dieckmann, Frey, Türpitz, Peña Zauner, Paurević, Engels, Buhaddúz.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson (79. Salger), Hartherz – Clauss (75. Weihrauch), Yabo (59. Voglsammer), Prietl, Hartel (79. Schipplock), Soukou (59. Seufert) – Klos (C).
    Náhradníci: Linnér – Behrendt, Salger, Lucoqui, Weihrauch, Kunze, Seufert, Voglsammer, Schipplock.

    Rozhodca: Aarnink – Steffens, Bergmann