Göztepe – Trabzonspor 1:3 (kon.) | Fenerbahce – Kayserispor 2:1 (kon.)
koniec
Fenerbahce SK
2:1 (0:0)
Kayserispor
cz Piatok 12.06.2020, 20:00 • Ülker Stadyumu Fenerbahçe • Turecká Superliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Kayserispor se sice po hodině hry dostal do vedení, jenomže oslabené Fenerbahce dokázalo v závěru zápasu zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Střelecký účet tohoto zápasu otevřel Mensah, načež se hostující celek mohl dostat do dvoubrankového vedení. Nakonec tomu tak nebylo, což bylo rozhodující. Na druhé straně si domácí vybojovali pokutový kop, následnou vedoucí branku vstřelil Luiz Gustavo. Kayserispor tak ani tentokráte nedokázal bodovat. (22:00:29)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kayserisporu se krátí čas, navíc se mu nedaří proniknout na polovinu soupeře. Fenerbahce sbírá zbytky sil, do konce zápasu totiž zbývá několik desítek vteřin.
     
    90+2
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Hasan Hüseyin Acar, přichází Cenk Şahin.
     
    90+1
    Emremu se povedlo přiťuknout míč do vyložené šance Cigercimu, kterému ovšem uskočil hrací předmět daleko od kopačky, což dokázal využít brankář Lung.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
    88. Luiz GUSTAVO - 2:1
     
    88
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu se dokonce domácí dostávají do vedení, navíc v početní nevýhodě! Za pokutovým územím se totiž k míči dostal LUIZ GUSTAVO, který to opětovně zkoušel střelou na Lunga. Jeho technická rána byla tentokráte naprosto přesná, hostující brankář si na ní konečky prstů přeci jenom sáhl.
    87. Vedat MURIQI - 1:1
     
    87
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Krátce před koncem řádné hrací doby je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se totiž postavil VEDAT MURIQI, který velice přesně vypálil k levé tyči. Tam se vydal také brankář Lung, avšak na přesnou střelu nedosáhl.
     
    86
    Pokutový kop pro Fenerbahce Istanbul!
     
    85
    Muriqi je po svém příchodu na trávník velice platným hráčem, i tentokráte se u povedlo udržet míč před přesilou protihráčů.
     
    83
    K zajímavému projektilu se odhodlal Gustavo, který se do míče opřel levou nohou. Jeho rána nakonec skončila na horní síti, Lung ani tentokráte nezasahoval.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Bernard Mensah (Kayserispor).
     
    81
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Arťom Kravec, přichází Mario Šitum.
     
    80
    Kvržič si neporozuměl se svým kolegou Mensahem, druhý jmenovaný totiž narazil do dobře postaveného protihráče. Fenerbahce se přesto nedokáže dostat k míči.
     
    79
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Mehmet Ekici, přichází Emre Belözoğlu.
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Garry Mendes Rodrigues, přichází Tolga Ciğerci.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Cristian Săpunaru (Kayserispor).
     
    78
    Další šance pro hosty! Tentokráte z velice dobré pozice zakončoval Kravec, který hlavičkový pokus poslal přímo doprostřed branky.
     
    77
    Navíc to málem bylo o dvě branky! Poprvé v tomto utkání dal o sobě vědět Mešanovič, který v tváří tvář nevyzrál na Bayindira. Posléze si vylámal zuby také jeden z jeho kolegů.
     
    76
    Prudkým odkopem se pro změnu prezentoval Lung, který poslal míč daleko na opačnou stranu. Tam se k míči nikdo nedostal, hrací předmět skončil až v autu.
     
    75
    Na opačné straně jsem sledovali náramné přenesení hry až na Acara. Ten si hrací předmět hodil na levou nohu, následný přízemní centr dokázal odklidit soupeř.
     
    74
    Další snadná práce pro brankáře Lunga, který si v poklidu počíhal na padající míč. Poté rozehrál výhozem do strany, přičemž si o nahrávku řekl Tasdemir.
     
    73
    Další střelecký pokus domácích hráčů pro změnu skončil vysoko nad brankou, což Lunga nemohlo vylekat. Hostující brankář čeká na nějaký složitější zákrok.
     
    72
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Mevlüt Erdinç, přichází Miha Zajc.
     
    71
    Po něm se do útočného výpadu zapojil také Rodrigues, který se pokoušel dostat kolem jednoho z protihráčů. Domácí křídelník ovšem narazil pouze do skluzu.
     
    70
    S míčem si po dlouhé době zahrál také domácí brankář Bayindir, který v tísni musel odkopávat na druhou stranu hrací plochy, kde se mu povedlo najít Ekiciho.
     
    69
    O napadání se pokoušel Mešanovič, kterému se povedlo zablokovat prudkou nahrávku. Míč se tak od něj odrazil do zámezí, což znamená aut pro domácí.
     
    68
    Gustavo celkem dlouho čekal na možnou podporu od svých spoluhráčů, ta se ovšem nedostavila. Až poté mu na pomoc přispěchal celkem nevýrazný Erdinc.
     
    67
    V dalším vzdušném souboji dokázal kralovat obránce Falette, od kterého šel balón mimo hrací plochu. Kvržič s provedením autového vhazování moc nespěchal.
     
    66
    Napadající Rodrigues donutil protihráče k další zpětné nahrávce, to hostujícímu celku nemusí zas tak vadit. Fenerbahce totiž i nadále hraje bez hracího předmětu.
     
    65
    Kayserispor se navíc i po vstřelené brance drží na útočné polovině. Sapunaru se rovněž zapojil do kombinace, navíc po delší době oslovil také brankáře Lunga.
     
    64
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Ferdi Kadioglu, přichází Vedat Muriqi.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Tu před malým momentem obstaral hostující Mensah, jenž dokázal zužitkovat standardku.
     
    60
    Domácí celek to bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Aby toho nebylo málo, tak zbytek tohoto zápasu i nadále dohrává bez vyloučeného hráče.
    59. Bernard MENSAH - 0:1
     
    59
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Následná standardní situace končí výstavní brankou hostujícího celku! K rozehrávce se totiž postavil sám faulovaný, tedy BERNARD MENSAH. Jeho obstřel nakonec skončil na horní konstrukci, od které se míč odrazil směrem za brankovou čáru. Velké štěstí pro Mensaha, domácí brankář byl v tomto případě naprosto bez šance.
     
    59
    Mensah se dokázal dostat kolem protihráče, který ho ovšem poslal na zelený pažit. Je z toho zisk standardní situace, brankář Bayindir tak musí být ve střehu.
     
    59
    Nepřesnost kousek od postranní lajny znamenala pro hostující mužstvo zisk autového vhazování. Kvržič rychle oslovil Dja Djedjého, který rozjel další kombinaci.
     
    58
    Už se opět pokračuje ve hře. Byl z toho rohový kop pro hostující celek, kroucená nabídka se nakonec dostala na hlavu Faletteho, který poslal míč ze šestnáctky.
     
    57
    Mensah se to pokoušel vzít sám na sebe, jenomže trochu nechtěným způsobem udeřil do obličeje jednoho z protihráčů. Hlavní sudí tak pro jistotu přerušil hru.
     
    56
    Průběh druhého poločasu zatím není zrovna atraktivní. Kayserispor se až v tuto chvíli dostal k souvislejší pasáži s míčem, nic nebezpečného zatím neproběhlo.
     
    55
    Nakonec z toho byl menší rozruch před brankářem Lungem, avšak ten si s tím přeci jenom dokázal poradit. Sám se poté rozhodl pro rychlý výhoz na Tasdemira.
     
    54
    Na jistotu zakročil zkušený Sapunaru, který hlavičkou poslal hrací předmět až ke středovému kruhu. Tam ovšem číhal Luiz Gustavo, který ihned peláší vpřed.
     
    53
    Fenerbahce rozjelo kombinaci na vlastní obranné polovině, do které se zapojil také brankář Bayindir. Ten to po chvíli raději zkusil dalekonosným nákopem.
     
    52
    Ekici se dokázal uvolnit přes protihráče, načež mezi obránci vysunul aktivně hrajícího Rodriguese. Ten se nakonec nedostal přes Sapunarua, který zasáhl čistě.
     
    51
    K nadějné střele se před malým momentem dostal Acar, který si za pokutovým územím natáhl míč na levou nohu, jenomže poté zamířil přímo doprostřed branky.
     
    50
    Lung vypomohl s rozehrávkou svého celku, přičemž to i tentokráte zkoušel na jistotu po zemi. Angelo měl na nahrávku klid, proto dokázal přesně najít Mensaha.
     
    49
    Fenerbahce se přesto dostal do nadějného protiútoku, při kterém to centrem zkoušel Kadioglu. Ten se pokoušel najít Rodriguese, avšak našel pouze Angela.
     
    48
    Sapunaru rozehrával volný kop kousek od svého pokutového území. Sám se nakonec dostal až ke středovému kruhu, odkud roztáhl hru směrem na Tasdemira.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, jenž bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádný přesný zásah. Fenerbahce si zhruba po deseti minutách hry zápas pořádně zkomplikovalo, předčasně musel do sprch Tufan, jenž vyfasoval červenou kartu. Pro Kayserispor to znamenalo dlouhou početní výhodu, kterou se mu zatím nepovedlo prolomit. Hostující celek je sice aktivnější, jenomže neustále naráží na pozornou obranu soupeře.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí celek se málem dostal do vedení, zakončení ovšem směřovalo pouze do brankové konstrukce!
     
    45+1
    Gustavo se přes levou stranu dostal až k centru do pokutového území, prostřednictvím kterého našel Ekiciho. Hlavička ovšem směřovala daleko vedle branky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    44
    Ono to skutečně vypadá, že nám první poločas žádnou branku nepřinese. Kayserispor neuspěl ani s další snahou o centr, navíc poté dokázal zakročit Falette.
     
    42
    Kousek od pokutového území se Kravec uvolnil kolem protihráče, jenomže poté si nedokázal poradit s napadajícím Azizem. Ten si nakonec pomohl čistě.
     
    40
    Falette se vytáhl vysoko na útočnou polovinu, jenomže Rodrigues jeho následnou nahrávku vůbec nepochopil. Míč skončil v zámezí, vhazovat bude Kvržič.
     
    39
    Pokus o vysunutí Acara nakonec skončil u brankáře Bayindira, který ve skluzu odklidil míč do bezpečí. Tam se ho ihned zmocnil Mensha, který raději uklidnil hru.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    Naopak mohl brankář Bayindir odkopávat od své branky, jenomže Erdincovi se ani tentokráte nepovedlo vyhrát souboj. V něm pro změnu exceloval bránící Angelo.
     
    36
    Za obranu si dokázal seběhnout hostující Kravec, který se nakonec dostal až do vyložené šance, jenomže ještě před tím si pomohl nedovoleným způsobem.
     
    35
    Fenerbahce se už celkem dlouhou dobu nedostalo s míčem na útočnou polovinu. Soupeř totiž i nadále kombinuje, jenomže hodně daleko od pokutového území.
     
    34
    Mensah se hezkým způsobem dostal kolem dvojice protihráčů, načež to sám zkoušel na branku soupeře. Jeho rána pravou nohou nebyla zrovna nejpřesnější.
     
    33
    Dja Djedje se v poklidu dostal až za středový kruh, kde se mu povedlo přenést hru směrem na Kvržiče. Jeho vzdušná nabídka doplachtila na hlavu soupeře.
     
    32
    Navíc na řadu přišlo autové vhazování z pravé strany, které si na starost vzal domácí Dirar. Ten chvíli váhal, posléze mu na pomoc přispěchal kolega Rodrigues.
     
    31
    Je za námi třetina hry, zatím na první branku čekáme. Kayserispor je sice aktivnější, nicméně domácí celek zatím nebyl pod tlakem, což mu určitě vyhovuje.
     
    30
    Rozehrávka cvičeným signálem nakonec nabídla centr před brankáře Lunga. Tomu ovšem výrazně vypomohl bránící Sapunaru, který odhlavičkoval z vápna.
     
    29
    Na opačné straně se Kadioglu pokoušel dostat kolem Tasdemira, který ho ovšem za sebe nepustil. Bude z toho rohový kop pro domácí, rozehraje ho Ekici.
     
    28
    Kayserispor se daří hodně přesným způsobem kombinovat na útočné polovině. Rienstra si nakonec troufl na nahrávku na Sapunarua, který je pod tlakem.
     
    27
    Hodně velké štěstí měl domácí brankář Bayindir, kterému se povedlo reflexivním způsobem reagovat na teč před malým vápnem. Kravec se ovšem do střelecké listiny utkání nezapíše.
     
    26
    Na druhé straně se Rodriguesovi povedlo vtrhnout do pokutového území, kde si pokoušel narazit s Erdincem. Prvně jmenovaný se ovšem nedostal přes Angela.
     
    25
    V souboji se povedlo Gustavovi předskočit protihráče, který si navíc pomohl rukama. Jednalo se o Kravece, přičemž hlavní sudí odpískal ve prospěch Fenerbahce.
     
    24
    Na jeho dalekonosný pas si dokázal naběhnout Kadioglu, který ovšem na nahrávku nedosáhl. Míč tak skončil daleko v zámezí, vhazovat tak bude moci Tasdemir.
     
    23
    Rozehrávky volného kopu se tak chopil sám brankář Bayindir, kterému se povedlo roztáhnout hru po zemi na Azize, jenž se pro změnu pokusil přenést hru.
     
    22
    Mám za sebou úvodní dvacetiminutovku, přičemž na první branku stále čekáme. Předchozí útočná akce Kayserisporu skončila ofsajdem, ve kterém byl Kravec.
     
    17
    Bayındır tak nemusel zasahovat, naopak si přichystal odkop od své branky. Ten plachtil daleko na opačnou stranu, kde se ve vzduchu dokázal prosadit Erdinc.
     
    16
    Navíc jsme sledovali hodně sympatický střelecký pokus v podání hostujícího Kravece. Ten se uvolnil ke střele, jenomže ta směřovala výrazně vedle.
     
    15
    Fenerbahce si tak nadcházející minuty pořádně zkomplikovalo, bude totiž dohrávat v početní nevýhodě. Navíc do konce zbývá ještě skoro celé utkání.
     
    14
    Hostující celek to před malým momentem zkoušel útokem po levém křídle, kde se Mensah zbavil protihráče, jenomže poté se mu nepovedlo přesně nahrát.
    12. Červená karta
     
    12
    Tak pozor, je tu velký malér pro Fenerbahce! Tufan totiž předvedl nevybíravý zákrok, za který obdržel přímou červenou kartu.
     
    12
    Hrací předmět se od jednoho z domácích hráčů odrazil až do hlediště stadionu. To pro Kayserispor znamenalo další autové vhazování, tentokráte z levé strany.
     
    11
    Fenerbahce bleskovým způsobem přešlo k pokutovému území, kam se chtěl prodrat také Erdinc. Před ním ovšem zakročil Sapunaru, jenž balón ihned odklidil.
     
    10
    Na řadu přišlo autové vhazování z levé strany, které si na starost vzal hostující Kvržič. Tomu na pomoc přispěchal Tasdemir, jenž raději čeká na své kolegy.
     
    9
    Domácím se ani tentokráte nepovedla souhra na vlastní polovině. Do napadání se zapojil také Mešanovič, kterému se povedlo vystihnout rozehrávku.
     
    8
    Do rozehrávky hostujícího celku se zapojil také brankář Lung, který se postaral o dalekonosný odkop na druhou stranu, jenž ovšem sebral Falette.
     
    7
    Směrem dopředu to tak zkoušel aktivně hrající Tufan, který se dostal až k postranní lajně. Tam nepřesně nahrával na Erdince, tuto nahrávku tak vystihl soupeř.
     
    6
    Kayserispor chvíli kombinoval na vlastní polovině, načež se mu povedlo přejít za středový kruh. Tam ovšem číhal pozorný Rodrigues, který čistě zakročil.
     
    5
    Standardní situace ovšem nepřinesla nic nebezpečného. Vysoký centr se snášel k zadní tyči, tam ovšem exceloval jeden z hostujících obránců.
     
    4
    Kousek od středového kruhu si hostující Rienstra pomohl nedovoleným zákrokem, což znamená standardní situaci pro domácí celek.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se do zajímavé pozice pro zakončení dostal domácí Tufan, jehož rána ovšem směřovala vedle branky.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Dirár, Falette, Aziz, Türüç – Tufan, Gustavo – Kadioglu, Ekici, G. Rodrigues – Erdinç.
    Náhradníci: Tekin – Arslan, Belözoğlu, Beyaz, Tolga Ciğerci, Jailson, Muriqi, Sağlam, Sayyadmanesh, Zajc.

    Kayserispor: Lung – Kvržić, Săpunaru, Ângelo, Taşdemir – B. Rienstra, Dja Djedjé – Mešanović, B. Mensah, H. H. Acar – Kravec.
    Náhradníci: Arikan – Aktas, Alkurt, Demir, Kula, Šitum, Şahin, Subaşı, Uzodimma, Uzun.

    Rozhodčí: Karaoğlan – Narinç, Bozbey.
     
    Kayserispor

    Na opačné straně stojí Kayserispor, který se pro změnu nachází na poslední pozici tabulky. Kayserispor do této chvíle nasbíral dvaadvacet bodů, přičemž na poslední nesestupovou pozici ztrácí pouze tři body. Hostující tým tohoto zápasu však v posledních duelech výrazně zabral, navíc se mu povedlo hned třikrát zvítězit. Poslední vítězství se urodilo proti patnáctému Malatyasporu, který na hřišti soupeře prohrál výsledkem 1:2. Kayserispor je však vůbec nejhorším venkovním celkem celé soutěže, ze třinácti odehraných zápasů se mu povedlo ukořistit pouze pět bodů.
     
    Fenerbahce Istanbul

    Domácí Fenerbahce se dostalo z velkých problémů, nicméně stále to není to pravé ořechové. Celek z Istanbulu v současné době okupuje sedmou pozici, zároveň má na svém kontě celkem dlouhou sérii bez vítězství. Fenerbahce má na svém kontě čtyřicet bodů, přičemž na pohárové pozice ztrácí devět bodů. I na domácím stadionu z toho je současná sedmá pozice, nicméně poslední tři domácí zápasy přinesly zisk pouze dvou bodů. Fenerbahce naposledy na domácím stadionu vyhrálo koncem ledna, tehdy se mu celkem překvapivě povedlo porazit ambiciózní Basaksehir.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Fenerbahce Istanbul a Kayserispor.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Góly: 87. Muriqi (pen.), 88. Gustavo – 59. B. Mensah

    Karty:   78. Săpunaru (KAY), 82. B. Mensah (KAY)   12. Tufan (FEN)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:13.
    Fenerbahce SK: Bayındır – Dirár, Falette, Aziz, Türüç – Tufan, Gustavo – Kadioglu (64. Muriqi), Ekici (79. Belözoğlu), G. Rodrigues (79. Tolga Ciğerci) – Erdinç (72. Zajc).
    Náhradníci: Tekin – Arslan, Belözoğlu, Beyaz, Tolga Ciğerci, Jailson, Muriqi, Sağlam, Sayyadmanesh, Zajc.

    Kayserispor: Lung – Kvržić, Săpunaru, Ângelo, Taşdemir – B. Rienstra, Dja Djedjé – Mesanović, B. Mensah, H. H. Acar (90+2. Şahin) – Kravec (81. Šitum).
    Náhradníci: Arikan – Aktas, Alkurt, Demir, Kula, Šitum, Şahin, Subaşı, Uzodimma, Uzun.

    Rozhodca: Karaoğlan – Narinç, Bozbey