Česko – Taliansko 2:1 (kon.)
koniec
Česko
2:1 (2:1)
Taliansko
cz Nedeľa 17.05.2020, 14:00 • Anfield Road, Liverpool • Mistrovství Evropy 1996
     
    88
    V prvním poločase byl Radoslav Látal hodně vidět, teď už ale na hřiště vpustil Václava Němečka, který chce pomoci svému týmu při bránění.
     
    78
    A Italové vysílají do hry ještě jednoho útočníka. Je to výměna kus za kus. Po šichtě má Enrico Chiesa, kterého vyměnil Gianfranco Zola
     
    64
    Střídání na české straně, jehož aktéry byli dva dnes již bývalí spoluhráči z Liverpoolu Patrik Berger a nově příchozí Vladimír Šmicer. Na EURU 1996 ale jejich cesty ještě neměly společný směr. Prvně jmenovaný byl kmenovým hráčem Dortmundu, Šmicer ještě stále působil na Slavii.
     
    58
    Fabrizio Ravanelli, v tehdejších dobách snajpr Juventusu Turín, nedokázal proměnit žádnou ze svých velkých příležitostí a pakuje se ze hřiště. Místo něj dostává příležitost jiný útočník, bývalý zástupce SS Lazia Pierluigi Casiraghi.
     
    39
    Italská obrana hoří, a tak trenér Arrigo Sacchi, který v roce 1994 dovedl Italy ke stříbrným medailím na mistrovství světa, podnikl netradiční střídání už po necelých 40 minutách. Stáhl do ofenzivy velmi aktivního Dina Baggia a nahradil jej ryzím obráncem Amedeem Carbonim, který se své největší slávy dočkal až o rok později, kdy se stal základním stavebním kamenem defenzivy Valencie. V tomto španělském klubu pak působil devět let.

    Patrik Czepiec

    Góly: 4. Nedvěd, 35. Bejbl – 18. Chiesa

    Karty:   20. Suchopárek (CZE), 50. Látal (CZE), 60. Kuka (CZE), 90. Kadlec (CZE) – 7. Apolloni (ITA), 90+1. Fuser (ITA)   29. Apolloni (ITA)


    Česko: Kouba – Horňák, M. Kadlec, Suchopárek, Látal – Bejbl, J. Němec, P. Nedvěd, Poborský, Berger (64. Šmicer) – Kuka
    Náhradníci: Němeček, Šmicer

    Taliansko: Peruzzi – Mussi, Costacurta, Apolloni, Maldini – Fuser, Baggio (39. Carboni), Albertini, Donadon – Ravanelli (58. Casiraghi), Chiesa
    Náhradníci: Carboni, Casiraghi, Zola

    Rozhodca: Lopez Nieto – Carrasco, Lopez Fernandez