Česko – Taliansko 2:1 (kon.)
koniec
Česko
2:1 (2:1)
Taliansko
cz Nedeľa 17.05.2020, 14:00 • Anfield Road, Liverpool • Mistrovství Evropy 1996
     
    90+1
    Kouba ještě podržel míč a vykopl opravdu daleko. Nedvěd pak na útočné polovině předvedl kličku proti Fuserovi, který musel faulovat za žlutou.
     
    90
    Češi trochu zaspali na útočné polovině a Miroslav Kadlec musel zastavit Zolu. To pro českého kapitána znamenalo automatickou stopku v dalším utkání.
     
    60
    A Pavel Kuka se po odpískání ofsajdové pozice až příliš horlivě a zbytečně rozčiloval, španělský sudí proto musel tasit žlutou kartu. Třetí napomínaný Čech v tomto zápase skupiny C.
     
    50
    Radoslav Látal si neodpustil poznámku k poslednímu hvizdu španělského sudího a zákonitě si odnáší trest v podobě žluté karty. Druhé napomenutí pro české barvy v tomto zápase.
     
    29
    Zprvu nenápadný souboj na středu hřiště končí červenou kartou pro italský tým. Až opakovaný záběr ukázal, jak šel Luigi Apolloni důrazně proti nohám Pavla Kuky, který o něm v té chvíli nemohl vůbec tušit. A protože to bylo pro italského obránce už druhé žluté napomenutí, po půl hodině hry se může jít sprchovat.
     
    20
    A Fabrizio Ravanelli už poněkolikáté v úvodních dvaceti minutách nedobrovolně pociťuje tvrdost trávníku na Anfield Road. K zemi ho tentokrát poslal Jan Suchopárek, sudí Lopez Nieto ztrácí trpělivost a uděluje českému týmu první žlutou kartu.
     
    7
    Mezitím co se záběry věnovaly české brance se na zemi v bolestech svíjí Pavel Kuka, kterého zezadu nataženou nohou zasáhl Apolloni. Český střelec možná jeho kopačku zacítil i v obličeji. Zákrok se neobešel bez žlutého napomínání.

    Patrik Czepiec

    Góly: 4. Nedvěd, 35. Bejbl – 18. Chiesa

    Karty:   20. Suchopárek (CZE), 50. Látal (CZE), 60. Kuka (CZE), 90. Kadlec (CZE) – 7. Apolloni (ITA), 90+1. Fuser (ITA)   29. Apolloni (ITA)


    Česko: Kouba – Horňák, M. Kadlec, Suchopárek, Látal – Bejbl, J. Němec, P. Nedvěd, Poborský, Berger (64. Šmicer) – Kuka
    Náhradníci: Němeček, Šmicer

    Taliansko: Peruzzi – Mussi, Costacurta, Apolloni, Maldini – Fuser, Baggio (39. Carboni), Albertini, Donadon – Ravanelli (58. Casiraghi), Chiesa
    Náhradníci: Carboni, Casiraghi, Zola

    Rozhodca: Lopez Nieto – Carrasco, Lopez Fernandez