Česko – Taliansko 2:1 (kon.)
koniec
Česko
2:1 (2:1)
Taliansko
cz Nedeľa 17.05.2020, 14:00 • Anfield Road, Liverpool • Mistrovství Evropy 1996
     
    Vzpomínkový on-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (15:49:14)
     
    Češi si za disciplinovaný projev zasloužili porazit sebevědomé Italy, avšak není třeba zapomínat ani na jejich skvělý výkon, který předvedli v deseti mužích. Ještě v závěrečných vteřinách mohl v největší šanci vyrovnat Pierluigi Casiraghi, jenže nedal a český tým mohl slavit. Branky obstarali Pavel Nedvěd a Radek Bejbl, Italové reagovali pouze trefou Chiesy, což bylo málo. Tento zápas zásadně určil postupovou matematiku a další pokračování české výpravy na ME 1996. Absolutorium za své tehdejší vystoupení zaslouží i brankář Petr Kouba, který pochytal několik italských tutovek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zola už už spěchal na českou bránu, jenže špatným zpracováním se vyhnal z ideální pozice. Pak ještě neskutečným centrem našel ve vápně Casiraghiho, který měl na noze srovnání stavu. V klíčové chvíli selhal a překopl zařízení.
     
    90+1
    Kouba ještě podržel míč a vykopl opravdu daleko. Nedvěd pak na útočné polovině předvedl kličku proti Fuserovi, který musel faulovat za žlutou.
     
    90+1
    Zola trefil českou zeď. Probíhá první minuta nastavení.
     
    90
    Češi trochu zaspali na útočné polovině a Miroslav Kadlec musel zastavit Zolu. To pro českého kapitána znamenalo automatickou stopku v dalším utkání.
     
    90
    Suchopárek nádherně na Karla Poborského, který byl možná přitažen za dres. Pokutový kop se ale nepíská.
     
    89
    Další obrovská česká možnost. Bejbl předeslal míč na Vladimíra Šmicera, který si míč příliš předkopl a pak ho už nedokázal lobovat přes Peruzziho. Na hřebíček do rakve musí Češi stále čekat.
     
    89
    Ofsajd zastavuje Pavla Kuky a italský trenér nabádá své hráče k dalším nákopům.
     
    88
    V prvním poločase byl Radoslav Látal hodně vidět, teď už ale na hřiště vpustil Václava Němečka, který chce pomoci svému týmu při bránění.
     
    88
    Fuser nacentroval míč do vápna, ale skvěle znovu Petr Kouba. To byl devátý rohový kop v držení Italů.
     
    87
    Další centr šel z kopačky Poborského, ale Šmicer nemohl dostihnout tento balon před Costacurtou.
     
    86
    Donadoni si neporadil s centrem do šestnáctky. Český tým znovu odvrátil, jenže pak přišel faul už značně unaveného Pavla Kuky.
     
    86
    Vladimír Šmicer to měl na útočné polovině hodně těžké, s pomocí Nedvěda a Látala ale dokázal míč udržet. Bejbl sice pálil ze středu, ale trefil pouze blok.
     
    85
    Casiraghi si proti Suchopárkovi pomohl loktem. Češi budou natahoval další vteřiny.
     
    84
    Albertini znovu zkusil svůj padáček, jenže na to česká obrana tentokrát už čekala. Donadoni tak byl v pokutovém území zbytečně. Skvěle před ním zasáhl Radek Bejbl.
     
    84
    Faul na Casiraghiho. Italská rozehrávka z velké dálky.
     
    83
    Pavel Nedvěd sice za šestnáctkou zvládl zachytit odvrácený roh Poborského, jenže se nestihl podívat na bránu a mířil jen hodně vedle levé tyče.
     
    83
    Poborský si znovu na pravé straně dělá, co chce. Zastavit ho musel až Carboni, který nataženou nohou zblokoval na roh.
     
    82
    Maldini hlavou pouze ke Šmicrovi, kterého odzbrojil Albertini. Pak se ještě vpřed tlačil Bejbl, ale nedokázal přesně přihrát ani Poborskému, ani Šmicrovi.
     
    81
    Z levé strany Italové velmi hrozí. Carboni posílal míč přes Látala před branku a Casiraghi už nedokázal zastavit svůj pohyb. Kouba je ošetřován.
     
    80
    Tvrdý zásah Suchopárka, který si koledoval o červenou kartu. Španělský sudí zůstává v klidu.
     
    80
    Nebezpečně volný Donadoni na levé straně nevymyslel vůbec nic. Jeho přihrávka doputovala do náruče Petra Kouby,
     
    79
    Kadlec včas u centru Carboniho. Češi pak šetří další vteřinky.
     
    79
    Karel Poborský znovu skvěle. Na zadní tyči vyplaval osamocený Michal Horňák, jenže balon čelem netrefil ideálně a pouze sledoval, jak se ocitá nad horním břevnem.
     
    78
    Maldini zezadu stáhl Pavla Kuku. Rozehrávka patří českým barvám.
     
    78
    A Italové vysílají do hry ještě jednoho útočníka. Je to výměna kus za kus. Po šichtě má Enrico Chiesa, kterého vyměnil Gianfranco Zola
     
    78
    Hlava Casiraghiho absolvuje jednu zkoušku za druhou, jenže zatím žádnou nesložila úspěšně. Další vzdušné zakončení italského útočníka spadlo až za bránu.
     
    77
    Na zemi leží Roberto Donadoni, kterého nešetřil Radoslav Látal. Italové chystají další utahování šroubů.
     
    77
    Opět se ukázala parketa Karla Poborského – úžasná rozehrávka přímých kopů. Jeho centr na zadní tyči našel osamoceného Jana Suchopárka, který měl na kopačce definitivní rozhodnutí. V pádu ovšem nedokázal míč namířit do sítě a byl rád, že jej vůbec trefil.
     
    76
    A znovu Radoslav Látal, který si na chleba namazal zkušeného Amedea Carboniho. Ten ho musel faulovat těsně před vstupem do pokutového území a přisoudil Čechům zajímavý přímý kop.
     
    76
    Ve druhém poločase prakticky neviditelný Radoslav Látal tentokrát vystřihl ukázkovou přihrávku na Vladimíra Šmicera, který se ale dostal z ideální střelecké pozice a z ostrého úhlu pouze trefil nohu Maldiniho.
     
    75
    Jiří Němec nenápadně, ale o to účinněji dopomáhal českému týmu. Nejprve se mu povedlo odzbrojit Chiesu, pak odmítl i průnikovou přihrávku z kopačky Mussiho.
     
    74
    Petr Kouba se ale za svou nedostatečnou rychlost omlouvat nemuser. Fuseruv roh shrábl do náruče a zamezil střele na svou bránu.
     
    74
    Vzdušný souboj Suchopárek vs. Casiraghi zatím pokaždé ve prospěch českého borce. Kouba ještě zkoušel po jeho zásahu dohnat míč před brankovou čarou, to se mu ale nepovedlo a je to další roh italského týmu.
     
    73
    Úžasná souhra po ose Šmicer-Kuka-Němec doputovala až k Radku Bejblovi, který před vápnem registroval Pavla Nedvěda. Tehdy třiadvacetiletý záložník ovšem jeho záměr nepochopil a přihrávku nechal dojít až k Peruzzimu.
     
    73
    Češi byli málo důrazní a Enrico Chiesa měl velkou šanci vypálit. To ostatně také udělal, avšak včas mu do rány vstoupil Michal Horňák a nejvýraznější nebezpečí zažehnal.
     
    72
    Roh se Italům nedaří zásluhou Pavla Kuky, jenže akce soupeře se rozvíjí dál.
     
    72
    Pavlovi Kukovi scházelo pár centimetrů k tomu, aby míč prostrčil podél těla Maldinoho a pokračoval v nebezpečné akci. Italský kapitán ve skluzu míč ukořistil a pak se s ním jal útočit. Po narážečce s Fuserem ho zastavil až v blízkosti rohového praporku Radek Bejbl, možná nejlepší hráč českého týmu.
     
    71
    Souhra dvou dlouhovlasců Jana Suchopárka a Karla Poborského nesklidila ovoce, neboť druhý jmenovaný šel až příliš aktivně do skluzu proti Mussimu. Kope se proti brance českého týmu.
     
    71
    Donadoni takovým netradičním padáčkem oslovil Casiraghiho. Ten po svém příchodu na trávník hýřil aktivitou, jeho poslední akci musel zastavit až včasný výběh Kouby.
     
    71
    Teď jde vina za špatnou kombinaci na vrub Diega Fusera, který příliš přehnal razanci svého pasu na Pierluigiho Casiraghiho. Ten by míč před Koubou nestihl ani s raketovým pohonem.
     
    70
    Italové zkoušeli překvapit dalším dalekonosným nákopem, Suchopárek pokryl Casiraghiho. Bejbl pak po delší době vyslal nepřesný pas.
     
    69
    Bejblova hlava je mašinou na úžasné přihrávky dopředu. Odpočatý Vladimír Šmicer ji využil ke skvělému sprintu a zpoza vápna vyslal na vzdálenější tyč jedovatou střelu. Angelo Peruzzi předvedl svůj nejlepší zákrok v celém utkání.
     
    69
    Costacurta našel přihrávkou Fusera, který měl na středu hřiště chvíli víc volného času, ale žádné spoluhráče k mání. Zdvojil ho Poborský s Radoslavem Látalem a o míč jej připravili.
     
    68
    Bejbl vykouzlil další krásný průnikový pas, jenže Pavel Nedvěd překážel Vladimíru Šmicrovi. Z nadějně rozjeté akce nic nebude.
     
    68
    Tentokrát se spolupráce otočila. Němec přihrával, Nedvěd zpracovával za italskou obrannou linií. Hvizd rozhodčího pro postavení mimo hru.
     
    68
    Jiří Němec se po přihrávce Nedvěda drží za levou nohu, k zemi mu pomohl Mussi, který se dokonce za svůj zákrok omlouvá. Češi se uklidní rozehrávkou za půlící čarou.
     
    67
    O chvíli později ale čeští hráči při defenzivě zaváhali. Amadeo Carboni vhodil míč ideálně před Chiesu, který tak bez velkého rozmýšlení mohl na Koubu vyslat perfektně načasovanou ránu. Český gólman sice přiskočil k přední tyči, od inkasování gólu ho ale uchránilo pár centimetrů, o které Chiesa minul horní roh branky.
     
    67
    Horňák alespoň do autu zahnal Chiesu. Italové i v deseti hráčích předváděli parádní výkon, česká obrana musela být neustále pozorná.
     
    66
    Jednoznačně nejlepší roh Fusera v utkání jen o kousek hlavou nezachytil Casiraghi. Míč se přes Suchopárka nicméně dostal až k Maldinimu, který čekal na vzdálenější tyči. V obrovské šanci na srovnání selhal, když pálil z první pouze do hlediště.
     
    66
    Nedvěd neuspěl proti trojici protihráčů a Italové málem z následného kontru zahrozili. Před brankou se zjevil střídající Pierluigi Casiraghi, snahu o zakončení mu na poslední chvíli překazil Miroslav Kadlec. Italský útočník marně žádal pokutový kop.
     
    65
    Roh rozehrál Donadoni nakrátko, jeho adresátem byl Amedeo Carboni. Ten záhy vrátil zpátky na Donadoniho, jenže tomu centr vůbec nevyšel a na hranici velkého vápna našel pouze hlavu Pavla Nedvěda.
     
    65
    K naší brance se valil další rychlý atak Italů. Po centru Casiraghiho z levé strany byl na jeho konci Jan Suchopárek, který sklidil potlesk stadionu Anfield Road.
     
    65
    Češi to znovu zkusili dlouhým nákopem, jenže Maldini byl ve vzduchu prakticky nepřekonatelným. Zvlášť když proti němu vyrukoval nevysoký štírek Karel Poborský jako v tomto případě.
     
    64
    Střídání na české straně, jehož aktéry byli dva dnes již bývalí spoluhráči z Liverpoolu Patrik Berger a nově příchozí Vladimír Šmicer. Na EURU 1996 ale jejich cesty ještě neměly společný směr. Prvně jmenovaný byl kmenovým hráčem Dortmundu, Šmicer ještě stále působil na Slavii.
     
    64
    Fuserův centr dokázal odvrátit kousek za šestnáctku Pavel Kuka, jenže Roberto Donadoni na podobnou příležitost čekal. Jeho pumelice proletěla kousek nad českým břevnem, aréna jen zahučela.
     
    63
    Teď se naopak dějí věci na druhé straně trávníku. Po kvalitní defenzivní práci Jiřího Němce se na jeho pracoviště přestěhoval i Michal Horňák, který ale Chiesu povalil na zem faulem. Rozehrávka půjde z ostrého úhlu.
     
    63
    Česká hra směrem do ofenzivy se zlepšuje. Italové si neví rady s rozehrou a další ukradený míč Radek Bejbl krásně narýsoval do běhu Pavlu Kukovi. Těsně před ním do hry vstoupili italští obránci Maldini-Carboni.
     
    62
    Do pokutového území se snášel míč z kopačky Karla Poborského, před hlavou Pavla Kuky byly ale rychleji rukavice brankáře Peruzziho, který okamžitě odkopává.
     
    62
    Kuka zkusil rychle rozehrát, ale sudí vrací míč na místo prohřešku. Český útočník se na dálku omlouvá za své počínání.
     
    62
    Italové zcela nepochopitelně vyklízeli útočnou polovinu hřiště, takže česká obrana měla dostatek času na rozehrávku. Pavel Kuka obdržel míč přímo do nohy, mohl operovat po levé straně a vymodlit si tak faul Fusera.
     
    61
    Patrik Berger využil krásnou přihrávku k utaženému zakončení z voleje, jenže Peruzzi si pouze doběhne pro míč a bude moci rozehrávat. Technicky náročná střela minula vzdálenější tyč o několik metrů.
     
    61
    Dlouhý pas dopředu zpracoval Pierluigi Casiraghi a okamžitě předával do křídla na sprintujícího Donadoniho. Tomu zasekávačka kolem Radka Bejbla nevyšla, po zákroku českého fotbalisty rozhodčí ukazuje jasně – hraje se dál.
     
    60
    Čeští fanoušci cítí za poslední žluté napomínání křivdu a nechávají to znát hodně nahlas. Kuka teď ve své přemíře snahy fauloval Paola Maldiniho, čímž zamezil Karlu Poborskému v dalším pokračování jeho akce.
     
    60
    A Pavel Kuka se po odpískání ofsajdové pozice až příliš horlivě a zbytečně rozčiloval, španělský sudí proto musel tasit žlutou kartu. Třetí napomínaný Čech v tomto zápase skupiny C.
     
    59
    Karel Poborský vyškolil celou italskou obranu nevídanou patičkou z první, kterou uvolnil zcela osamoceného Pavla Kuku. Skvostnou akci zastavil až ofsajd, třebaže český útočník po hvizdu stejně zakončil vysoko nad bránu.
     
    59
    Na střed hřiště si došel Roberto Donadoni a lahůdkovým pasem na čtyřicet metrů hledal za obranou schovaného Albertiniho. Před tím ale nataženou nohou stáhl míč ze vzduchu Radek Bejbl a náznak šance utípnul.
     
    59
    Snad poprvé ve druhém poločase se Češi propracovali k výraznějšímu ohrožení branky soupeře, jenže Karel Poborský byl při svých útočných choutkách osamocen. Jeho hlavičku zpoza vápna prodloužil až do rukavic Angela Peruzziho připravený Alessandro Costacurta.
     
    58
    Okamžitě a bez respektu Casiraghi vlétl na hřiště a zezadu ostře poslal k zemi Jana Suchopárka. Jednoznačný faul a rozehrávka v českých barvách. Rozhodčí ho gestem uklidňuje. Casiraghi byl jedním z mužů, který pro šampionát zkoušel tehdejší novinku – náplat na nos, jenž měla pomoci k lepšímu dýchání během výkonu.
     
    58
    Fabrizio Ravanelli, v tehdejších dobách snajpr Juventusu Turín, nedokázal proměnit žádnou ze svých velkých příležitostí a pakuje se ze hřiště. Místo něj dostává příležitost jiný útočník, bývalý zástupce SS Lazia Pierluigi Casiraghi.
     
    58
    Radek Bejbl skvěle zapracoval směrem dozadu, a dokonce napálil míč do nohou Apolloniho. České vhazování na obranné polovině. Zatím to nevypadá tak, jako by českým tým hrál přesilovku.
     
    57
    Němec už nezastihl míč na hrací ploše, takže budou pokračovat Italové. Rozehrávka patří Maldinimu.
     
    57
    Maldini posunul přihrávku na Carboniho, který periferně zaznamenal pohyb Ravanelliho. Italský útočník se otáčel před vápnem ke střele, jenže v souboji s Jiřím Němcem upadnul. Svou houževnatostí však dokázal míč postrčit před Enrica Chiesu, který úplně osamocený v šestnáctce Italy zklamal. Jeho přízemní ránu výtečně zachytil Petr Kouba a uchránil český tým od pohromy.
     
    56
    Točený míč mířil na Petra Koubu, který lehce zaváhal a pouze boxoval zpátky k rohovému praporku. K italským hlavám ale nedoputoval ani následný centr Albertiniho.
     
    56
    Kuka si tentokrát ofsajdovou past pohlídal, jenže pro změnu si nerozuměl se záložníky. Patriku Bergerovi šla přihrávka až příliš na paty, Pavel Nedvěd byl tísněný Albertinim, který pak dlouhým centrem oslovil Chiesu. Toho zvládl zpacifikovat Suchopárek a Italové mají k dispozici další roh.
     
    55
    Škoda postavení mimo hru, ve kterém rozhodčí nachytal Pavla Kuku. Přihrávka Patrika Bergera totiž nepostrádala ideální rychlost a jistě by českému útočníkovi připravila lahůdkovou šanci skórovat. Už stál sám za italskou obrannou linií.
     
    55
    Fuser se vrhnul do vcelku otevřené obrany českého týmu a za pět minut dvanáct ho dokázal zastavit Jan Suchopárek. Italská spojka pak ještě zkoušela míč na zemi chytit mezi své kopačky a nějakým záhadným způsobem ho nahodit před Koubu, to se však nepovedlo.
     
    54
    Radek Bejbl se na středu pokopal s Albertinim, žlutit se ale nebude.
     
    54
    Kadlecovu dalekonosnou přihrávku těsně před Bergerem ulovil Mussi, který stav ohrožení italské branky poněkud mírní odkopem do autu.
     
    54
    Němec šikovně našel na středu chvíli osamoceného Bergera. Ten si chtěl ale připravit ránu na svou silnější nohu a zapomněl přitom na defenzivní kvality Demetria Albertiniho, který se včas vrátil a akci českého týmu zhatil.
     
    53
    Mussiho těsně před šestnáctkou zvládl odzbrojit Pavel Nedvěd, následný nákop Diega Fusera na branku Ravanelli nezachytil a míč si pohlídal Petr Kouba.
     
    53
    Italové zrychlili hru. Mussi s rozehrávkou neotálel a u pravého rohového praporku našel naběhnutého Chiesu. Ten svůj volný prostor nevyužil nejlépe, když na přední tyči našel jen bránícího Miroslava Kadlece.
     
    53
    Bejbl teď ukázkovou přihrávkou na 35 metrů našel Jiřího Němce. Tomu se předávka na Patrika Bergera sice podařila, jenže český záložník si pomohl rukou v souboji proti Mussimu. Píská se faul.
     
    52
    Přihrávka na tísněného Poborského dovolila italským hráčům další dobývání české tvrze. Chiesa prakticky okamžitě předeslal míč Ravanellimu, který se proti dvojici obránců zmohl jen na nepřesný centr. Suchopárek odvrací.
     
    52
    Donadoni na nic nečekal a sám zkusil zaskočit nepozornou obranu. Jeho centr ale neměl zrovna ideální parametry, nakonec doskákal až vedle pravé tyče branky Petra Kouby.
     
    51
    K balonu se postavili Albertini, Donadoni a Fuser. Prvně jmenovaný napálil Jiřího Němce, který ze zdi vyběhl dřív, než by dnešní pravidla dovolovala. V roce 1996 však jeho aktivitu sudí Lopez Nieto ignoroval.
     
    50
    Radoslav Látal si neodpustil poznámku k poslednímu hvizdu španělského sudího a zákonitě si odnáší trest v podobě žluté karty. Druhé napomenutí pro české barvy v tomto zápase.
     
    50
    Michal Horňák zezadu stáhl Chiesu. Pasivní česká obrana si zadělávala na velké potíže. Italský útočník totiž zařídil svému týmu doposud nejnebezpečnější přímý kop v utkání.
     
    50
    Fuser s Mussim předvedli v blízkosti postranní čáry doslova kaskadérské kousky, rychlonohý Pavel Nedvěd jejich svižný průnik sice přibrzdil, jenže pak sám inkasoval jesle. Mussi z první předával míč na hranici šestnáctky Ravanellimu, jehož ale bez problému zpracoval Miroslav Kadlec.
     
    49
    Další snaha Italům nevychází. Nákop vpřed měl najít Mussiho, který ale viděl, že balon nedostihne, a s pokorou jej vrací brankáři Petru Koubovi pro účel jeho odkopu od brány.
     
    48
    Šikovně to udělal Demetrio Albertini, který naznačil šílený sprint, aby pak technicky loboval míč na hlavu Maldiniho. Před ním naštěstí vyrostla pozorná hora z Nymburka jménem Radek Bejbl. Maldini ztracený míč nůžkami vrátil do ohně na Donadoniho a sám se pak po řadě odrazů dostal k zakončení, v nahuštěné obraně ale trefil jen holeň Kadlece.
     
    48
    Souhra mezi Ravanellim a Chiesou byla sice působivá, jenže Michal Horňák si ulevil od starostí faulem na druhého jmenovaného fotbalistu. Italská rozehrávka se nebude konat z života nebezpečné vzdálenosti, nepříjemné chvíle v české obraně by ale přesto mohla způsobit.
     
    47
    Radoslavu Látalovi se otevřel prostor na pravé straně hřiště, jenže Chiesa ho dokázal doběhnout a společně s Carbonim dokonce zbavit šance. Dopředu tak může zamířit Roberto Donadoni.
     
    47
    Italové vstoupili do druhé půle jako vyměnění. Střídající Carboni na nic nečekal a míč poslal k půlící čáře na Costacurtu. Odtud už se chystá další útok na českou bránu, který řídí s balonem na kopačce Maldini. Jeho dlouhému centru na Fusera vystavil stopku Jiří Němec.
     
    47
    Italský přímák z pravé strany rozehrál Fuser, v dobrém náběhu na hlavičku byl muž s kapitánskou páskou, Paolo Maldini. Jenže ještě před ním stačil zasáhnout Jan Suchopárek.
     
    46
    Ravanelli hlavou pouze prodloužil na Kadlece, který se přece jen ocitl pod tlakem italské ofenzivy. Suchopárek radši řeší neklidnou situaci odkopem.
     
    46
    V roce 1996 byla rozehrávka s dvěma hráči ve středovém půlkruhu pochopitelně povinností. Pavel Kuka tak přiťuknul míč na nohu Patrika Bergera a spěchá vpřed. Úvodní akce druhého poločasu se zhostil Jiří Němec, jeho bezhlavý průlet po levé straně ale nenašel pochopení u Diega Fusera.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle byla jasně v režii Itálie, která český tým dusila neustálou snahou o postupné útoky. Úvod nicméně skvěle vyšel Česku, které se radovalo zásluhou Karla Poborského a Pavla Nedvěda už po necelých čtyřech minutách. Chiesa dokázal srovnat, ale stěžejní moment přišel ve 29. minutě, kdy si druhou žlutou kartu vysloužil Apolloni a oslabil tak svůj tým. Češi následně předvedl svou nejlepší pasáž v zápase, kterou ve 35. minutě zúročil Radek Bejbl. Italové se pak uchýlili k taktickému střídání a poslali na hřiště dalšího obránce, což jim znovu umožnilo narukovat na českou obranu. Ta ale všechny nadějné akce zvládla. Druhý poločas odstartujeme již za malou chvíli.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Ravanelli skutečně investoval značné síly do závěru prvního dějství. Jeho průnik z levé strany mohl znamenat jisté ohrožení branky, to by ale Michal Horňák nesměl po jeho ataku upadnout na trávník. Je po akci.
     
    45+1
    Ravanelli ještě umožní jednu rozehrávku svému týmu, padá totiž na středu. Stejný hráč se rovněž pokoušel o následné ohrožení české branky, jenže byl rozhodčím nachytán v ofsajdu.
     
    45
    Blíží se konec poločasu, Češi proto nehazardují a kombinují na vlastní polovině.
     
    45
    Radoslav Látal vhodil míč na Pavla Kuku, který hodlal Amedea Carboniho překvapit tím, že by se kolem něj pouze otočil a balon nechal putovat vlastní cestou směrem k brance Itálie. Pěkný záměr ovšem italský bek rázně zamítl.
     
    44
    Ravanelli se k balonu nedostal ani tentokrát, na hraně šestnáctky ho pohlídal Jiří Němec a k italské bráně se valí český útok. Vcelku nadějná akce se ale několikrát úplně zastavila, Němec raději neriskoval a zahrál míč zpátky do obranných řad.
     
    43
    Přímý kop z pravé strany měl znovu najít Ravanelliho, který ale nevyskočil dostatečně. Míč na hřišti navíc marně naháněl střídající Carboni, odkop tak patří Koubovi.
     
    42
    Dvě italská vhazování poněkud rozkouskovala hru. Pak se přece jen z pravé strany zkoušel prosadit Chiesa, ale Jan Suchopárek si proti němu pomohl faulem.
     
    41
    Suchopárek upadl a Italové se už tlačili do nebezpečné koncovky. Rozhodčí ale rozklíčoval nepovolený zákrok Enrica Chiesy, který tak logicky nemohl ve hře pokračovat.
     
    40
    Radoslav Látal zřejmě neočekával, že by Maldini nechal míč proskočit až k jeho nohám. Na pas vůbec nezareagoval a nechal ho dojít až za čáru.
     
    39
    Itálie svým střídáním zároveň tak trochu ukolébala českou reprezentaci, která si vůbec nedala pozor na následnou standardku. Před brankou se zjevil Fabrizio Ravanelli, naštěstí pro Koubu ale mířil hlavou nad.
     
    39
    Italská obrana hoří, a tak trenér Arrigo Sacchi, který v roce 1994 dovedl Italy ke stříbrným medailím na mistrovství světa, podnikl netradiční střídání už po necelých 40 minutách. Stáhl do ofenzivy velmi aktivního Dina Baggia a nahradil jej ryzím obráncem Amedeem Carbonim, který se své největší slávy dočkal až o rok později, kdy se stal základním stavebním kamenem defenzivy Valencie. V tomto španělském klubu pak působil devět let.
     
    39
    Němec sice dobře vystoupil, jenže proti Fuserovi byl až příliš důrazný. Píská se další faul v neprospěch českého týmu.
     
    38
    Češi hrají jako z partesu. Látal na Kuku, Kuka na Bergera a ten opět rozjíždí svou kličkovanou proti italské obraně. Pak ale následuje další nepřesný centr, tentokrát z dílny Michala Horňáka.
     
    37
    Několik desítek centimetrů scházelo k tomu, aby Radoslav Látal znovu v šestnáctce uvolnil štírka Pavla Nedvěda. Peruzzi si chvíli rozmýšlel, jestli má proti míči vyskočit, nakonec ho do svých rukavic přece jen zajmul.
     
    37
    Kuka nedokázal na zadní tyči vyskočit výš než Maldini, Fabrizio Ravanelli dokonce stihl tečovaný míč zastavit před postranní čarou a odkopl jej k té půlící.
     
    36
    A český národní tým prakticky okamžitě bušil na italské dveře znovu. Tři naši útočící hráči se vrhli proti dvojici italských stoperů, jenže Patrik Berger chtěl až příliš vyšperkovat akci svými technickými parádičkami a místo toho ji úplně zabrzdil. Pro jeho pas do druhé vlny se Bejbl musel hodně vracet. Po Bergerově centru tu bude aspoň rohový kop.
    35. Radek BEJBL - 2:1
     
    35
    Česko právě vstřelilo branku!
    A Češi skutečně sklízí ovoce za svou aktivitu proti oslabenému soupeři. I tato gólová akce se opět rozvíjela po pravé straně. Rozehrávka mířila na Radoslava Látala, který tentokrát našel v blízkosti postranní čáry Pavla Kuku. Ten měl dostatek času se rozhlédnout a lahůdkovým vzdušným pasem vyhledal v zaskočené defenzivě Italů blonďatou hlavu RADKA BEJBLA. Tomu míč dopadl přesně na kopačku, od níž už bezpečně putoval podél pravé ruky brankáře Peruzziho. Česká republika si bere svůj jednobrankový náskok zpět a vede 2:1. Asistence: Pavel Kuka
     
    35
    Po chvíli už to neplatí. Dino Baggio naháněl Horňáka marně a nohou mu zamezil v dalším sprintu. Standardní situaci obstarají čeští hráči.
     
    35
    Teď rozhodčí pro změnu trochu odpustil Italům. Radoslav Látal se u rohového praporku dvakrát musel plazit na kolenou, neboť ho Maldini jednoznačně rukama přistrčil. Přesto se píšťalka neozývá.
     
    34
    Bejbl se po autu Suchopárka šikovně otočil kolem svého strážce a postupoval s míčem na noze. Něco velmi podobného se povedlo Radoslavu Látalovi, který tak získal potřebný čas pro Patrika Bergera. Ten bez většího rozmýšlení poslal míč na pravou stranu, což bylo v oné době zasvěcené území Karla Poborského. K dokonalosti akci scházel jen lepší centr. Costacurta totiž zařídil Italům klid.
     
    33
    Berger si na levé straně dovolil rychlou zasekávačku. V té době byl jeho fotbalovým domovem Dortmund, avšak mimo jiné také výkony na tomto mistrovství Evropy si zařídil přímou letenku do anglické Premier League. Chvíli po něm se k míči dostal na středu zcela sám Pavel Nedvěd. Jeho pumelice letěla na brankáře Peruzziho z obrovské dálky, od pravé tyče jí však nescházelo zrovna moc.
     
    33
    Baggio dal načechraným centrem šanci Diegu Fuserovi. Ten se ale vlastní vinou vyhnal z ideální střelecké parkety a musel pálit ze záklonu a ostrého úhlu. Pořádný pokus z toho nebyl, Kadlec totiž proti ráně nastavil své tělo.
     
    32
    Rozehra Italů sice nebyla přesvědčivá, ale pokus o dalekonosnou střelu se Suchopárkovi absolutně nevydařil. Gestem se omlouvá spoluhráčům, kteří čekali na přihrávku.
     
    32
    Poborský z voleje narazil Kukovi, který se mohl jako první pokusit o využití početní převahy českého týmu. Těsně před brankářem se mu ale do cesty postavil Alessandro Costacurta a zařídil, aby se míč bezpečně dostal k Peruzzimu.
     
    31
    Donadoni otřel míč o Látala a zařídil Italům aut. Maldini si mezitím stěžuje na důraz Pavla Kuky, který ho v osobním souboji přece jen trochu okopal.
     
    31
    Poborský se nachomýtl u volného balonu, jenže aby mohl společně se svými kumpány ohrozit italskou bránu, potřeboval by ze své kopačky vyslat přesnější centr před šestnáctku.
     
    30
    Látal dokázal při napadání soupeře merunu posunout alespoň na vlastní polovinu, jenže Poborskému se totéž nepovedlo a hraje Itálie, respektive stále pozorný Roberto Donadoni, kterému je dnes již 56 let.
     
    30
    Češi zkoušeli rozehrávkou vpadnout do obrany Italů, konkrétně se o to měl postarat Jan Suchopárek, jenže míč mu odskočil od nohy.
     
    29
    Zprvu nenápadný souboj na středu hřiště končí červenou kartou pro italský tým. Až opakovaný záběr ukázal, jak šel Luigi Apolloni důrazně proti nohám Pavla Kuky, který o něm v té chvíli nemohl vůbec tušit. A protože to bylo pro italského obránce už druhé žluté napomenutí, po půl hodině hry se může jít sprchovat.
     
    28
    Chiesa opět poznal tvrdost Jana Suchopárka. Rozehrávka patří Italům, kteří tak zbrojí k ofenzivě.
     
    28
    Kadlec hledal rychlíka Poborského, před kterým včas zasáhl Maldini. Jeho malá domů však neulehčila život Angelu Peruzzimu, který musel balon odpálit před dotírajícím rodákem z Jindřichova Hradce.
     
    27
    Ravanelli šikovně navázal dvojici bránících hráčů a pak překvapivou přihrávkou vyzval k náběhu Donadoniho. Radoslav Látal měl co dělat, pomohl si ovšem ramenem a kvalitní defenzivní prací tak zařídil Česku odkop od brány. V souboji si bohužel přivodil menší zranění a zvedá se pomaleji.
     
    26
    Ani Češi si ale nerozumí. Látal z první hodlal najít Poborského, místo toho nabízí Italům aut na útočné polovině hřiště.
     
    26
    Pas doputoval pouze na kopačku Bejbla, který tak zahrál až k půlící čáře. Albertini pak pokazil svou přihrávku Donadonimu.
     
    25
    Italové dokonce rozjeli další svižnou akci, na jejímž konci měl stát opět Chiesa. Naštěstí pro český tým ho tentokrát Michal Horňák skutečně stihl dohnat. Je z toho další italská rozehra od rohového praporku.
     
    25
    Kuka se rozhodl nepřenechat míč na Karla Poborského a raději poslal přihrávku středem k Bergerovi. Jeho rychlé nohy na zálohu soupeře platily, přihrávka šla ale nepřesně a Mussi ji zvládl zastavit.
     
    25
    Suchopárek dostal pas na hlavu Apolloniho, jeho přihrávka dopředu ale přinesla pouze faul Chiesy ve vzdušném souboji s Kadlecem. Italský útočník nicméně není spokojený s výrokem španělského soudce.
     
    24
    Italská reakce rovněž znamenala jisté ohrožení Kouby. Chiesa nacentroval míč z levé strany a aktivní Ravanelli se už hnal za zakončením. Nakonec vše vyřešil český gólman, který před nápadně šedivého protihráče dokázal vměstnat své rukavice. Sudí navíc zřejmě chybně přisoudil míč českým barvám.
     
    23
    A málem se po autu zrodil další český gól. Poborský opět vytáhl balon skvěle na střed a Italové podobně jako při první inkasované brance nezastavili nabíhajícího Pavla Nedvěda. O přesnou trefu ho tentokrát připravila gravitace, na poslední chvíli totiž klopýtl a balon sebral Peruzzi.
     
    23
    Donadoni nakonec přišel o míč u středu a do rychlého kontru se pustil Patrik Berger. Svým pasem se snažil hru roztáhnout do strany na Pavla Kuku, jenže Alessandro Costacurta, který ve 30 letech patřil ke zkušenějším hráčům italského výběru, si tentokrát ve skluzu poradil.
     
    22
    Nepřesná přihrávka Italů. Kadlec mohl kombinovat se Suchopárkem, druhý jmenovaný ale není ve své kůži a míč opět zadarmo věnoval soupeři. Látal pak srazil Donadoniho.
     
    22
    Dobrý návrat kapitána Maldiniho kazí rychlý průnik českého týmu, který z pravé strany osnoval Radoslav Látal.
     
    22
    Někdejší člen AC Milán Roberto Donadoni dostal do křídla další solidní nabídku, jenže Miroslav Kadlec působil v obraně českého týmu jako správně postavený stožár. Jeho zákrok na hraně vápna sice tentokrát trochu faulem zaváněl, ale ani Donadoni výrazně neprotestuje.
     
    21
    Italové nepředvedli vůbec špatný signál z přímého kopu. Za obranou vyplaval Paolo Maldini, jenže se zřejmě chvíli rozmýšlel, jestli zkusí z nepříjemné pozice centr, nebo rovnou střelu. Právě proto nejspíš vyslal něco mezi tím. Kouba mohl zůstat v klidu.
     
    20
    A Fabrizio Ravanelli už poněkolikáté v úvodních dvaceti minutách nedobrovolně pociťuje tvrdost trávníku na Anfield Road. K zemi ho tentokrát poslal Jan Suchopárek, sudí Lopez Nieto ztrácí trpělivost a uděluje českému týmu první žlutou kartu.
     
    20
    Balon teď doputoval až k Petrovi Koubovi, jenž po zemi předává dál. Další pas dopředu ze strany české obrany, opět neúspěšný.
     
    19
    Češi se ihned snaží o reakci. Na útočné polovině vhazuje Radoslav Látal, který v současnosti působí coby kouč prvoligové Olomouce. Jeho adresátem se stal Radek Bejbl, jenž dostal míč na Horňáka. Následuje přetažený nákop Kadlece, který italská obrana zvládne.
    18. Enrico CHIESA - 1:1
     
    18
    Itálie právě vstřelila branku!
    Tragická přihrávka Jana Suchopárka za polovinou hřiště nese vinu na gólu Italů. ENRICO CHIESA, který předvedl úchvatný sprint až k malému vápnu, si ještě před svou přesnou střelou vyměnil míč s Diegem Fuserem, aby pak prostrčil balon mezi nohama Michala Horňáka. Ten se zběsilým skokem snažil hasit požár v české obraně. Kouba už nemohl s ranou Chiesy nic dělat a poprvé v utkání kapituluje. Stav je rázem vyrovnaný.
     
    18
    Neskutečná paráda Karla Poborského, který proti Itálii odehrál jeden ze svých lepších zápasů v reprezentačním dresu. Jeho tancovačka zamotala Apolloniho a Maldiniho natolik, že se oba srazili a nechali českou osmičku pláchnout kolem brankové čáry. Po centru Češi reklamovali ruku bránícího Costacurty, ale vše se zdá být v pořádku.
     
    17
    Ravanelli viděl na křídle osamoceného Donadoniho, který si však míč hodně předkopl a pak musel do souboje vlétnout velmi neohrabaně. I když krčí rameny, může být rád, že za jeho zákrok na Nedvěda se nežlutí.
     
    16
    Chiesa zapracoval v blízkosti rohového praporku, udržel na zádech Horňáka a parádní zadovkou ještě uvolnil Donadoniho. Jeho vzdušný nákop Kouba celou dobu sledoval a míč ukořistil do svých rukavic.
     
    15
    Kouba nerozehrál nejlépe a dostal pod velký tlak Jiřího Němce, který se musel popasovat s trojicí protihráčů. Nakonec ho Fuser o míč obral, ale z protiakce nevznikne žádné ohrožení.
     
    14
    Odkop obstaral Peruzzi, který stále čeká na úvodní zákrok. I když se hraje hodně nahoru-dolů, mnoho šancí není k vidění. Obránci jsou zatím hlavně na české straně pozorní.
     
    14
    Radek Bejbl se hned pokusil o rychlý náběh dopředu, jenže Němec to se svým dalekonosným pasem přepískl.
     
    13
    Němec před svým autem ještě uklízí papírovou stuhu, kterou někdo z fanoušků hodil na hřiště. Bejbl se hlásí o návrat na hrací plochu, naštěstí jeho zranění kolena není vážného charakteru.
     
    11
    Kouba opět v permanenci. Baggio poslal průnikový pas na nabíhajícího Enrica Chiesu, jenže Kouba situaci přečetl a vrhl se po míči jako lev. Mezitím zůstává na trávníku ležet Radek Bejbl, už jsou u něj nosítka.
     
    11
    Albertini vyslal míč do strany, jenže nejdříve ze všech byl u něj Suchopárek, který si ještě troufnul na kličku ve vlastním pokutovém území. Po první vstřelené brance čiší z Čechů sebevědomí.
     
    11
    Čeští fanoušci jsou hodně slyšet. Jen co Chiesovi unikl balon k čáře a Němec ho dokázal odpálit do bezpečí, už slaví další dílčí úspěch.
     
    10
    Italové předvedli schopnost rychlé kombinace. Fabrizio Ravanelli a Roberto Donadoni společně postupovali ke Koubově šestnáctce, jenže všechno řeší včasný skluz vracejícího se Bergera.
     
    9
    Baggio byl pro změnu úspěšný při bránění rohového kopu a ani Němec se neprosadí. Jeho pád po zásahu Chiesy u rozhodčího pozornost nevzbudil, naopak odpískal prohřešek na české straně.
     
    8
    Týmy si teď předávaly míč vzdušnými nákopy, exkluzivní centr do strany na Poborského ale vykouzlil kapitán Miroslav Kadlec. Českého záložníka v jeho maximálním sprintu přesto zastihl Maldini a zvládl jeho pas odvrátit na roh.
     
    8
    Centr z pravé strany obstaral Kadlec, ale k přesnosti měl tentokrát daleko. Fuser si pak v klidu pohlídal náběh Pavla Nedvěda na opačné polovině hřiště.
     
    7
    Mezitím co se záběry věnovaly české brance se na zemi v bolestech svíjí Pavel Kuka, kterého zezadu nataženou nohou zasáhl Apolloni. Český střelec možná jeho kopačku zacítil i v obličeji. Zákrok se neobešel bez žlutého napomínání.
     
    6
    Italové se sice drží na míči, ale jejich kombinace mají od úspěchu daleko. Paolo Maldini poslal solidní přihrávku na Ravanelliho, jenže ten nepochopitelně propustil míč za svá záda a věnoval dáreček české obraně, která má o starost méně.
     
    6
    Centr nikdo z Italů nezachytil, pro míč si tak téměř k autové čáře doběhl Radek Bejbl, obehrál Donadoniho a centruje co nejdál od své brány.
     
    5
    Itálie se snažila překvapit ještě napůl oslavujícího soupeře, na středu pokutového území dostal možnost pálit Chiesa, jenže jeho rána byla blokujícím Kadlecem odpravena na roh.
    4. Pavel NEDVĚD - 1:0
     
    4
    Česko právě vstřelilo branku!
    A Karel Poborský vykouzlil vskutku parádní kroucený centr na tehdy ještě benjamínka národního týmu PAVLA NEDVĚDA. Skvělý náběh italská obrana absolutně nezachytila, Nedvěd měl na středu pokutového území fůru času ke zpracování hrudí a vybíhajícího Angela Peruzziho překonal přízemní střelou k pravé tyči. Začátek z říše snů, hned první česká akce slaví úspěch. Italové tak musí dohánět jednobrankové manko.
     
    4
    Poborskému se pod kopačky dostal Paolo Maldini. Dlouhovlasý zástupce pražské Slavie přesto zůstane u balonu a zhostí se autového vhazování.
     
    4
    České nedorozumění na středu hřiště a do útoku se okamžitě vrhnul zatím neviditelný Enrico Chiesa. Jeho ránu se marně snažil blokovat Horňák. Prudkost jí sice nescházela, ale zároveň mířila na Petra Koubu z ostrého úhlu. Ten má tak vcelku pohodlný první zákrok za sebou.
     
    3
    Radek Bejbl zbytečně atakoval Albertiniho daleko od své branky. Vážnost svého skluzu si velmi rychle uvědomil a protivníkovi se omlouvá. Už v minulém utkání totiž viděl žlutou kartu.
     
    3
    Rozhodčí si ještě něco dovysvětluje s Ravanellim, tím pádem se Němcův aut poněkud zdržel.
     
    3
    Jiří Němec byl i s míčem zahnán k autové čáře, dokázal ho ale otřít o soupeře a přisuzuje vhazování svému týmu. Poprvé se výrazněji ozývají čeští fanoušci.
     
    2
    Donadoni si vyměnil přihrávku s Baggiem a oslovil před pokutovým územím stojícího Ravanelliho. Češi měli štěstí, že někdejší útočník Juventusu byl až příliš aktivní a fauloval.
     
    2
    Pro Baggiovu přihrávku si seběhl Ravanelli, jenže okamžitě se mu připomněl sparťanský obránce Michal Horňák, který ho zezadu poslal na trávník. Další přímý kop pro českého soupeře.
     
    1
    Nakonec rozehrávka nakrátko, na Luigiho Apolloniho bez respektu vystartoval Radoslav Látal a poslal ho k zemi, Italové nicméně pokračují v kombinace a rozhodčí tak přerušovat nehodlá.
     
    1
    Faul nedaleko půlící čáry nabízí první rozehrávku italskému týmu. Na zemi skončil útočník Enrico Chiesa, toho času hráč Sampdorie, který už se přesouvá před Petra Koubu a bude očekávat centrovaný balon.
     
    1
    Nákop Italů vyústil v dlouhou sérii hlavičkových soubojů. Míč na středu získal Patrik Berger, který v dalších letech Anfield Road poznával i coby hráč Liverpoolu. Dobře do defenzivy ale zapracoval Albertini, kterého marně naháněl Nedvěd.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Kouba – M. Kadlec – Suchopárek, P. Nedvěd, Látal – Bejbl, J. Němec, Poborský, Berger – Kuka, Horňák
    Náhradníci: Němeček, Šmicer

    Itálie: Peruzzi – Mussi, Costacurta, Apolloni, Maldini – Fuser, Baggio, Albertini, Donadon – Ravanelli, Chiesa
    Náhradníci: Carboni, Casiraghi, Zola

    Rozhodčí: Lopez Nieto – Carrasco, Lopez Fernandez.
     

    Soupiska Itálie

    Brankáři: Luca Bucci (Parma), Angelo Peruzzi (Juventus), Francesco Toldo (Fiorentina)

    Obránci: Luigi Apolloni (Parma), Amedeo Carboni (AS Řím), Alessandro Costacurta (AC Milán), Paolo Maldini (AC Milán), Roberto Mussi (Parma), Alessandro Nesta (SS Lazio), Moreno Torricelli (Juventus)

    Záložníci: Demetrio Albertini (AC Milán), Dino Baggio (Parma), Angelo Di Livio (Juventus), Roberto Di Matteo (SS Lazio), Roberto Donadoni (AC Milán), Diego Fuser (SS Lazio), Fabio Rossitto (Udinese)

    Útočníci: Pierluigi Casiraghi (SS Lazio), Alessandro Del Piero (Juventus), Enrico Chiesa (Sampdoria), Fabrizio Ravanelli (Juventus), Gianfranco Zola (Parma)
     

    Soupiska České republiky

    Brankáři: Petr Kouba (Sparta), Ladislav Maier (Liberec), Pavel Srníček (Newcastle)

    Obránci: Michal Horňák (Sparta), Miroslav Kadlec (Kaiserslautern), Martin Kotůlek (Olomouc), Luboš Kubík (Drnovice), Radoslav Látal (Schalke 04), Karel Rada (Olomouc), Jan Suchopárek (Slavia)

    Záložníci: Radek Bejbl (Slavia), Patrik Berger (Dortmund), Martin Frýdek (Sparta), Pavel Nedvěd (Sparta), Jiří Němec (Schalke 04), Václav Němeček (Servette), Karel Poborský (Slavia), Vladimír Šmicer (Slavia)

    Útočníci: Radek Drulák (Drnovice), Milan Kerbr (Olomouc), Pavel Kuka (Kaiserslautern), Pavel Novotný (Slavia)
     
    „Věděli jsme, že to utkání musíme vyhrát, abychom se mohli dále kvalifikovat. Takže už nebylo co ztratit a vrhli jsme se do toho. Někteří hráči předvedli výkon na hranici možností,” vzpomínal s odstupem času na duel s Itálií pro iSport.cz Pavel Kuka, který za svou kariéru nasbíral v reprezentačním dresu 87 zápasů a 29 branek. Také on stál u historické cesty českého týmu až do finále šampionátu, kde v prodloužení naši fotbalisté padli s Německem. Přesto je druhé místo z mistrovství Evropy doposud nejlepším fotbalovým výsledkem samostatné České republiky.
     
    Situace před zápasem

    Na anglické půdě se ve skupině C, označované za skupinu smrti, Češi postupně utkali s Německem, Itálií a Ruskem. První zápas na Old Trafford proti našim západním sousedům, který jsme vám na našich stránkách zprostředkovali už v sobotu, se svěřencům trenéra Dušana Uhrina staršího příliš nevyvedl. S pozdějšími mistry světa prohráli jednoznačně 2:0 a partie s Itálií tak měla rozhodnout o jejich nadějích na případný postup do čtvrtfinále. Itálie totiž v úvodním klání porazila outsidera z Ruska výsledkem 2:1. Český tým po pětidenní pauze vyběhl na trávník Anfield Road, stadionu zasvěcenému Liverpoolu FC.
     
    Příjemné odpoledne všem fanouškům dobrého fotbalu. Dnes nás čeká připomínka jednoho z nejlepších výkonů české reprezentace na mistrovství Evropy. Řeč je o druhém skupinovém utkání z roku 1996 proti Itálii, která v té době patřila k úzké světové špičce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Patrik Czepiec

    Góly: 4. Nedvěd, 35. Bejbl – 18. Chiesa

    Karty:   20. Suchopárek (CZE), 50. Látal (CZE), 60. Kuka (CZE), 90. Kadlec (CZE) – 7. Apolloni (ITA), 90+1. Fuser (ITA)   29. Apolloni (ITA)


    Česko: Kouba – Horňák, M. Kadlec, Suchopárek, Látal – Bejbl, J. Němec, P. Nedvěd, Poborský, Berger (64. Šmicer) – Kuka
    Náhradníci: Němeček, Šmicer

    Taliansko: Peruzzi – Mussi, Costacurta, Apolloni, Maldini – Fuser, Baggio (39. Carboni), Albertini, Donadon – Ravanelli (58. Casiraghi), Chiesa
    Náhradníci: Carboni, Casiraghi, Zola

    Rozhodca: Lopez Nieto – Carrasco, Lopez Fernandez