Brazília – Francúzsko 0:3 (kon.)
koniec
Brazília
0:3 (0:2)
Francúzsko
cz Piatok 17.04.2020, 14:00 • Stade de France, Saint-Denis • Mistrovství světa 1998 • Finále
    90+3. Emmanuel PETIT - 0:3
     
    90+3
    Francie právě vstřelila branku!
    Sladká tečka na závěr domácího šampionátu! V poslední minutě ještě navyšuje vítězství Francie EMMANUEL PETIT. Rodák z Dieppe si naběhl na výbornou nahrávku za obranu, křižnou střelu umístil nechytatelně k pravé tyči.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
    85. Duggary nedokázal definitivně rozhodnout
     
    85
    Mohlo být rozhodnuto! Christophe Dugarry tentokráte dostal o poznání povedenější balón, když jej nákopem za obranu našel Petit. Útočník situaci uspěchal, místo zpracování nechal balón skákat a pak se do něj opřel, střela šla poměrně velký kus vedle levé tyčky.
     
    74
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Youri Djorkaeff, přichází Patrick Vieira.
     
    73
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Sampaio, přichází Edmundo.
    68. Francie bude po vyloučení Desaillyho dohrávat o deseti
     
    68
    Velká komplikace pro domácí výběr! Marcel Desailly se po úspěšném obranném zákroku vydal podpořit útok, a to se mu stalo osudným. Deschamps mu totiž poslal příliš dlouhý pas, na který stoper nedosáhl, místo toho nataženou pravou nohou nekompromisně sundal k zemi Cafua. Hlavní rozhodčí udělil Desaillymu druhou žlutou karta, Francie bude dohrávat o deseti!
     
    66
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Stéphane Guivarc'h, přichází Christophe Dugarry.
    59. Ronaldo v nadějné pozici Bartheze nepropálil
     
    59
    Brazílie rozehrávala volný přímý kop. Centr Rivalda propadl až k Ronaldovi, jenž ve velké šanci neuspěl, trefil pouze Bartheze, gólman následně udržel balón v rukavicích!
     
    57
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Christian Karembeu, přichází Alain Boghossian.
     
    56
    Denílson se bleskově otočil s balónem po nahrávce Dungy a už se chytal vypálit, když jej zezadu poslal k zemi Karambeu. V tomto případě francouzský zadák určitě neměl snahu hrát balón, žlutá karta je proto zcela na místě.
     
    48
    Marcel Desailly si vykoledoval žlutou kartu za faul u lajny, který spáchal proti Rivaldovi. Ofenzivní záložník si výborně kryl balón, soupeř ho pak bolestivě nakopl do lýtkového svalu.
     
    46
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Leonardo, přichází Denílson.
    45+1. Zinédine ZIDANE - 0:2
     
    45+1
    Francie právě vstřelila branku!
    To je neskutečné, situace se opakuje, domácí těsně před odchodem do šaten odskakují na rozdíl dvou branek! Druhý rohový kop v pořadí nevyšel, avšak okamžitě následoval třetí. Tentokráte to byl Djorkaeff, kdo našel hlavu ZINÉDINA ZIDANA, hrdina první půle poslal hlavičku k levé tyči, gólman vůbec nereagoval!
    45. Guivarc'h tváří v tvář Taffarelovi neuspěl
     
    45
    V závěru prvního poločasu byla Francie kousek od druhého gólu, ani teď ale balón nekončí v síti! Baiano nepochopitelně podskočil dlouhý nákop Thurama. Stéphane Guivarc'h se díky tomu ocitl tváří v tvář gólmanovi, Taffarel konečky prstů vytěsnil ránu směřující k jeho levé tyči! Následuje druhý rohový kop Francie v utkání. Všichni si ještě moc dobře pamatují, jak to dopadlo v prvním případě.
    43. Petitovi ránu na poslední chvíli vychýlil mimo bránu Aldair
     
    43
    Nechybělo mnoho, aby Francie vedla o dva góly! Nepřesnou nahrávku Karembeua Baiano trestuhodně odvrátil přímo k nohám Emmanuela Petita. Záložník si míč zpracoval a z druhého doteku střílel, od inkasované branky zachránil Brazílii Aldair, který špičkou kopačky změnil směr trajektorie balónu! Toho si nevšimli rozhodčí, hlavní nařídil odkop od brány.
     
    39
    Naprosto zbytečný a tvrdý faul předvedl u lajny kapitán Francie Didier Deschamps. Středopolař ve skluzu neměl šanci trefit míč, naopak nohy Carlose zasáhl. Jasná žlutá.
     
    33
    Přichází první žlutá karta. Jejím držitelem se stává stoper Júnior Baiano, jenž na polovině hřiště trefil Djorkaeffa do jeho stojné nohy.
    27. Zinédine ZIDANE - 0:1
     
    27
    Francie právě vstřelila branku!
    A chyba Carlose je potrestána! Na centr Petita od rohového praporku si totiž naskočil nejvýše ZINÉDINE ZIDANE, který prudkou hlavičkou prostřelil bezmocného Taffarela!
    8. Guivarc'h v klíčovou chvíli zakopl
     
    8
    Krásná kombinace nekončí prvním gólem! Zidane z jednoho doteku nahrál Djorkaeffovi, jenž ještě vyšperkoval akci pasem na forwarda Stéphana Guivarc'ha. Ten ovšem v klíčovou chvíli zaškobrtl, a tak nedokázal zakončit dostatečně razantně!

    Milan Huppert

    Góly: 27. Zidane, 45+1. Zidane, 90+3. Petit

    Karty:   33. Baiano (BRA) – 39. Deschamps (FRA), 48. Desailly (FRA), 56. Karembeu (FRA)   68. Desailly (FRA)


    Brazília: Taffarel – Cafu, Aldair, Baiano, Carlos – Sampaio (73. Edmundo), Dunga(C) – Rivaldo, Leonardo (46. Denílson) – Bebeto, Ronaldo
    Náhradníci: Dida – Zé Carlos, Gonçalves, Cruz, Zé Roberto, Giovanni, Doriva, Denílson, Edmundo, Emerson, Germano

    Francúzsko: Barthez – Thuram, Desailly, Leboeuf, Lizarazu – Deschamps (C) – Karembeu (57. Boghossian), Petit – Zidane, Djorkaeff (74. Vieira) – Guivarc'h (66. Dugarry)
    Náhradníci: Lama, Charbonnier – Candela, Blanc, Boghossian, Vieira, Pires, Henry, Diomède, Trézéguet, Dugarry

    Rozhodca: Belqola (Maroko) – Warren (Anglie), Salie (JAR)

    Diváci: 80 000