Brazília – Francúzsko 0:3 (kon.)
koniec
Brazília
0:3 (0:2)
Francúzsko
cz Piatok 17.04.2020, 14:00 • Stade de France, Saint-Denis • Mistrovství světa 1998 • Finále
    68. Francie bude po vyloučení Desaillyho dohrávat o deseti
     
    68
    Velká komplikace pro domácí výběr! Marcel Desailly se po úspěšném obranném zákroku vydal podpořit útok, a to se mu stalo osudným. Deschamps mu totiž poslal příliš dlouhý pas, na který stoper nedosáhl, místo toho nataženou pravou nohou nekompromisně sundal k zemi Cafua. Hlavní rozhodčí udělil Desaillymu druhou žlutou karta, Francie bude dohrávat o deseti!
     
    56
    Denílson se bleskově otočil s balónem po nahrávce Dungy a už se chytal vypálit, když jej zezadu poslal k zemi Karambeu. V tomto případě francouzský zadák určitě neměl snahu hrát balón, žlutá karta je proto zcela na místě.
     
    48
    Marcel Desailly si vykoledoval žlutou kartu za faul u lajny, který spáchal proti Rivaldovi. Ofenzivní záložník si výborně kryl balón, soupeř ho pak bolestivě nakopl do lýtkového svalu.
     
    39
    Naprosto zbytečný a tvrdý faul předvedl u lajny kapitán Francie Didier Deschamps. Středopolař ve skluzu neměl šanci trefit míč, naopak nohy Carlose zasáhl. Jasná žlutá.
     
    33
    Přichází první žlutá karta. Jejím držitelem se stává stoper Júnior Baiano, jenž na polovině hřiště trefil Djorkaeffa do jeho stojné nohy.

    Milan Huppert

    Góly: 27. Zidane, 45+1. Zidane, 90+3. Petit

    Karty:   33. Baiano (BRA) – 39. Deschamps (FRA), 48. Desailly (FRA), 56. Karembeu (FRA)   68. Desailly (FRA)


    Brazília: Taffarel – Cafu, Aldair, Baiano, Carlos – Sampaio (73. Edmundo), Dunga(C) – Rivaldo, Leonardo (46. Denílson) – Bebeto, Ronaldo
    Náhradníci: Dida – Zé Carlos, Gonçalves, Cruz, Zé Roberto, Giovanni, Doriva, Denílson, Edmundo, Emerson, Germano

    Francúzsko: Barthez – Thuram, Desailly, Leboeuf, Lizarazu – Deschamps (C) – Karembeu (57. Boghossian), Petit – Zidane, Djorkaeff (74. Vieira) – Guivarc'h (66. Dugarry)
    Náhradníci: Lama, Charbonnier – Candela, Blanc, Boghossian, Vieira, Pires, Henry, Diomède, Trézéguet, Dugarry

    Rozhodca: Belqola (Maroko) – Warren (Anglie), Salie (JAR)

    Diváci: 80 000