Kayserispor – Yeni Malatyaspor 2:1 (kon.) | Trabzonspor – Başakşehir 1:1 (kon.) | Galatasaray – Besiktas 0:0 (kon.)
koniec
Trabzonspor A.S.
1:1 (0:0)
Istanbul Başakşehir FK
cz Nedeľa 15.03.2020, 14:00Turecká Superliga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:59:56)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:14.
     
    Je konec! Trabzonspor nakonec uhrál s Basaksehirem remízu 1:1 a stále drží první pozici. Jedinou velkou šanci první půle měli na svědomí hosté, ale Aleksič nedostal míč hlavou za brankovou čáru. Po změně stran se do vedení dostal Basaksehir, když se krásnou střelou prosadil Demba Ba! Vedení však celku z Istanbulu vydrželo jen šest minut. Martin Škrtel si totiž po rohovém kopu vsítil vlastní branku. Následně už si obě obrany výsledek pohlídaly.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídající Basacikoglu fauloval na polovině soupeře a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Anthony Nwakaeme, přichází Bilal Basaçikoglu.
     
    90
    Višća se na vlastní polovině dostal pod velký tlak a pomohl si nákopem na polovinu soupeře. Jeho pobídku ale zastavil hned první soupeř.
     
    89
    Filip Novák odcentroval z pravé strany před branku, jenže Nwakaeme se k jeho obloučku nedostal. Obrana Basaksehiru teď působí pevným dojmem.
     
    88
    Basaksehir vybojoval vhazování na pravé straně hrací plochy. Nikdo v oranžovém dresu ale neměl dostatek času na přesnou přihrávku.
     
    87
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Fredrik Gulbrandsen, přichází Mehmet Topal.
     
    86
    Višća pro změnu odcentroval z levé strany na malé vápno, jenže svou prudkou pobídkou neoslovil nikoho v oranžovém dresu Basaksehiru.
     
    85
    Basaksehir zahrával další přímý kop na polovině soupeře. Višća vyzkoušel střelu z velké vzdálenosti, ale jeho pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Gastón Campi (Trabzonspor AŞ).
     
    84
    Sosa zahrál rukou, což sice hlavní rozhodčí nepostřehl, ale domácí fotbalista se zachoval sportovně a zakopl míč do autu.
     
    83
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Mahmut Tekdemir, přichází Azubuike Okechukwu.
     
    82
    Demba Ba se zjevil v roli centrujícího hráče. Jeho pobídka do pokutového území byla moc prudká a skončila u připraveného zadáka.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Badou Ndiaye (Trabzonspor AŞ).
     
    80
    Basaksehir uklidňuje hru postupnou kombinací v zadních řadách. Nikdo z hráčů domácího Trabzonsporu nyní rozehrávku svého soupeře neatakuje.
     
    79
    Rozhodčí si po sporném momentu v pokutovém území nechal poradit, zda jeden z domácích hráčů nehrál rukou. Vše bylo podle pravidel v pořádku.
     
    78
    I po dalším rohovém kopu se hosté dostali do zakončení. U zadní tyče se do míče opřel Demba Ba, ale jeho projektil zablokoval první obránce.
     
    77
    Martin Škrtel se po standardní situaci dostal k odraženému míči a poslal jej směrem na branku. Domácí brankář skvělým zákrokem vytěsnil míč na roh!
     
    76
    Demba Ba napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti. Jeho pokus ještě tečoval obránce, od jehož nohy se míč snesl přímo do rukavic brankáře.
     
    75
    Anthony Nwakaeme si řekl o přihrávku na hranici pokutového území, ale měl na sobě stín v podobě obránce, který mu míč na poslední chvíli odkopl.
     
    74
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Abdülkadir Ömür, přichází Badou Ndiaye.
     
    73
    Domácí stopeři uklidňují rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Nikdo v oranžovém dresu Basaksehiru teď kombinaci soupeře neatakuje.
     
    72
    Sosa si exekuci rohového kopu ještě jednou zopakoval. Míč se snesl na přední tyč, odkud jej bez problémů odehrál obránce v oranžovém.
     
    71
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Sosa tentokrát poslal prudký centr na malé vápno, ale Martin Škrtel tentokrát odehrál míč správným směrem.
     
    70
    Fredrik Gulbrandsen si v dalším souboji znovu pomohl nedovoleným zákrokem, což neuniklo zraku hlavního arbitra. Rozehrávat bude Trabzonspor.
     
    69
    Ekuban se na vlastní polovině skvěle otočil a nakopl míč na polovinu soupeře. Nikdo v modrém dresu se k jeho pobídce nestačil včas dostat.
     
    68
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Danijel Aleksić, přichází Berkay Özcan.
     
    68
    Fredrik Gulbrandsen se prodral do pokutového území, kde se pěknou kličkou zbavil obránce, ale následným dotykem si balón předkopl od nohy.
     
    67
    Filip Novák přispěchal do pokutového území, kde se snažil položit do centru z pravé strany, jenže jeho hlavička prolétla kolem levé tyčky.
     
    66
    Joao Pereira dostal přihrávku na pravou stranu, ale rychle proti němu vystoupil soupeř, který srazil míč mimo hrací plochu.
     
    65
    Alexander Sörloth se dral na malé vápno za dalším centrem z levé strany hrací plochy. Domácí útočník ale míč trefil nedokonale a poslal jej mimo branku.
    63. Martin ŠKRTEL - 1:1
     
    63
    Trabzonspor právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek dokázal odpovědět z rohového kopu! Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde jej nečistě trefil MARTIN ŠKRTEL a nešťastně si vsítil vlastní branku!
     
    63
    Anthony Nwakaeme prošel po levém křídle na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku, ale jeho technický pokus zablokoval obránce.
     
    62
    Demba Ba unikal domácím obráncům po levé straně, ale rychle se s ním dokázal vrátit Filip Novák, který se mu včas položil pod nohy.
     
    61
    Pereira poslal průnikovou přihrávku na hranici velkého vápna, kde proti míči vystartoval Ponck a před dobíhajícím hráčem domácích odkopl balón do autu.
     
    60
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme zajímavý duel. Hostující celek před malou chvíli otevřel skóre. Uvidíme, jak odpoví Trabzonspor.
     
    59
    Domácí celek ihned po obdržení úvodní branky přidal a tlačí se do útoku. S vysokým centrem z pravé strany si však obrana Basaksehiru poradila.
    57. Demba BA - 0:1
     
    57
    Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
    Hostující celek se nakonec dostává do vedení! Basaksehir se usadil v blízkosti pokutového území. Višča ukázal přehled ve hře, poslal přihrávku na hranici velkého vápna a DEMBA BA parádní střelou otevřel skóre!
     
    57
    Anthony Nwakaeme nakopl míč na polovinu soupeře, jenže Alexander Sörloth jeho pobídku nedohnal a Martin Škrtel balón odkopl do zámezí.
     
    56
    Parmak se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku a nabídl hostujícímu celku přímý kop z vynikající pozice.
     
    55
    Demba Ba šikovně pouštěl míč za sebe, jenže Alekšič jeho úmysl nepochopil a přeběhl míč. Basaksehir ale nadále zůstává u balónu.
     
    54
    João Pereira ustál souboj na pravé straně hrací plochy a pomohl si zpětnou přihrávkou na brankáře Cakira. Domácí gólman míč poté zakopl do autu.
     
    53
    Júnior Caiçara proběhl po pravé straně hrací plochy až do pokutového území, kde předal míč Viščovi, jenže jeho prudká rána nemířila mezi tři tyče.
     
    52
    Fredrik Gulbrandsen získal volný míč na polovině hrací plochy, jenže jeho pokus o přenesení skončil u prvního obránce soupeře. Druhá půle je zatím plná nepřesností.
     
    51
    Clichy dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže jeho následná rozehrávka skončila u prvního obránce v dresu domácího Trabzonsporu.
     
    50
    Novák skvěle napadal rozehrávku soupeře na levé straně. Český obránce se dostal k odraženému míči, jenže jeho centr našel jen prvního obránce.
     
    49
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů neustál souboj na polovině hrací plochy a může být rád, že to neodnesl zraněním. Sudí ale kartu nevytáhl.
     
    48
    Sosa operoval na pravé straně, jenže jeho přenesení hry skončilo u prvního obránce v oranžovém dresu. Trabzonspor však rychle získal míč zpátky.
     
    47
    Clichy ustál souboj na levé straně hrací plochy a vybojoval pro domácí celek vhazování. Krajní obránce následně daroval míč domácím hráčům.
     
    46
    Basaksehir obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku, ale nikdo v oranžovém se k balónu nedostal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce šlágru tohoto kola turecké ligy jsme branku neviděli. Jedinou velkou šanci měli na svědomí hosté, ale Aleksič nedostal míč hlavou za brankovou čáru. Od té doby ale na trávníku kralovaly obě defenzivy. Do kabin se proto jde bez branek.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Edin Višća se hnal za nenápadnou přihrávkou z levé strany, ale brankář Uğurcan Çakır rychle vystartoval ven z branky a schoval míč do rukavic.
     
    44
    Alexander Sörloth dohnal dlouhou přihrávku na polovinu soupeře, jenže si netroufl na odcentrování a raději předal míč Pereirovi. Obrana Basaksehiru se mezitím stačila srovnat.
     
    43
    Anthony Nwakaeme uspěl v hlavičkovém souboji na polovině Basaksehiru, jenže nikdo v modrém dresu se následně nedostal k odraženému míči.
     
    42
    İrfan Can Kahveci se krásně uvolnil na hranici pokutového území, kde si udělal prostor pro zakončení, ale jeho pokus levačkou proskákal kolem zadní tyče.
     
    41
    Anthony Nwakaeme napadal rozehrávku soupeře u rohového praporku. Fredrik Gulbrandsen se před ním stačil otočit a odkopl míč do bezpečí.
     
    40
    Júnior Caiçara si v souboji s Nwakaemem pomohl zatažením soupeře za dres a vysloužil si důrazné varování z úst hlavního rozhodčího. Příště už to bude za kartu.
     
    39
    Uğurcan Çakır se musel zapojit do rozehrávky domácího celku. Trabzonspor v posledních minutách žene své síly do útoku, ale Basaksehir hraje skvěle.
     
    38
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů, který se drží za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    37
    Exekuce následného rohového kopu se ujal právě Sosa. Domácí šikula zvolil přízemní centr na malé vápno, ale trefil jen pozorného obránce.
     
    36
    José Sosa se prosmýkl do pokutového území, ale jeho přízemní střela pravou nohou skončila vedle vzdálenější tyčky. Sudí ještě viděl tyč a nařídil roh.
     
    35
    Abdülkadir Ömür se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho zakončení levačkou zablokoval hned první obránce v oranžovém.
     
    34
    Filip Novák měl moře volného prostoru na levé straně hrací plochy. Český obránce následně poslal pobídku na Parmaka, který ale nerozehrál přesně.
     
    33
    Parmak vymyslel nadýchaný oblouček do pokutového území, nicméně jeho pobídka skončila na hlavě připraveného obránce v oranžovém dresu.
     
    32
    Caleb Ekuban krásně přenesl hru na pravou stranu, odkud odcentroval Pereira, ale jeho pobídka skončila na hlavě připraveného obránce.
     
    31
    Demba Ba dostal vysokou přihrávku na polovinu soupeře, ale ihned se kolem něj vyrojili hned tři obránci v modrém, kteří jej rychle odstavili od míče.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně opatrný duel. Hosté si sice vytvořili jednu šanci, ale jinak na hřišti dominují obrany.
     
    29
    Další rozehrávka Basaksehiru na vlastní polovině byla hodně zdlouhavá. Domácí celek opět vysunul napadání a donutil soupeře k vysokému nákopu.
     
    28
    Júnior Caiçara si na hranici pokutového území chtěl zpracovat prudkou přihrávku, jenže Filip Novák jej skvěle napadal a tělem jej odstavil od míče.
     
    27
    Basaksehir stále kombinuje na polovině hrací plochy. Fotbalisté hostujícího celku se pokusili o překvapivou přihrávku za obranu, ale pobídka byla moc prudká.
     
    26
    Domácí Trabzonspor je v posledních minutách o něco aktivnější a snaží se drát do útoku. Alexander Sörloth dokonce dostal přihrávku do šestnáctky, ale jeho zakončení zablokoval obránce.
     
    25
    Ekuban prošel po levé straně až do pokutového území, poslal přihrávku na hranici velkého vápna, ale Anthony Nwakaeme svou střelu poslal vysoko na tribunu.
     
    24
    Edin Višča si z levé strany navedl míč do blízkosti pokutového území, jenže jeho následné zakončení placírkou skončilo na hrudi obránce.
     
    23
    Filip Novák vyslal z levé strany nebezpečný centr do pokutového území, jenže jeho pobídku si bez problémů dokázal pohlídat obránce Martin Škrtel.
     
    22
    Mahmut Tekdemir při návratu na svou polovinu doslova zboural rozběhnutého Sosu. Rozhodčí měl zákrok přímo před očima a odpískal faul.
     
    21
    Caleb Ekuban neustál další ostrý střet na polovině hřiště a jeho pokus o rozehrávku na levé křídlo skončil přihrávkou do zámezí. Vhazovat budou hosté.
     
    20
    Další rodící se akci domácího celku zastavil nedovoleným zákrokem Aleksič. Domácí Trabzonspor tak může pokračovat s rozehrávkou.
     
    19
    Alexander Sörloth se dral do pokutového území, kde proti němu na poslední chvíli vystoupil Martin Škrtel, který mu míč odkopl daleko od nohy.
     
    18
    Alexander Sörloth si naběhl na oblouček na polovinu soupeře, nicméně jeho následný centr trefil hned prvního hráče v oranžovém dresu.
     
    17
    Zajímavá akce domácího celku! José Ernesto Sosa si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území, ale jeho zpětnou pobídku odehrál do bezpečí obránce.
     
    16
    Abdülkadir Parmak se zpoza hranice pokutového území položil do padajícího míče, jenže rána mu vůbec nesedla a míč prosvištěl vysoko nad brankou.
     
    15
    Stopeři Basaksehiru si vychutnali rozehrávku na vlastní polovině. Nikdo v modrém je tentokrát neatakoval. Zatím sledujeme velmi opatrný duel.
     
    14
    Clichy prošel po levé straně do blízkosti pokutového území a odcentroval na značku pokutového kopu. Jeho centr však odehrál do bezpečí hned první obránce.
     
    13
    Demba Ba si v hodně krkolomné pozici dokázal zpracovat centr z pravé strany hrací plochy, jenže jeho následné zakončení skončilo vysoko nad břevnem.
     
    12
    Hostující fotbalisté mají obrovské problémy s vynikajícím napadáním domácího celku. Hráči Basaksehiru si nerozuměli v kombinaci a poslali míč do autu.
     
    11
    Anthony Nwakaeme skvěle napadal rozehrávku hostujícího celku a svou aktivitou dokonce vybojoval míč. Domácí hráč následně zakončil, jenže nemířil mezi tři tyče.
     
    10
    Fredrik Gulbrandsen si naběhl na zajímavou přihrávku mezi obránce, jenže měl obrovské problémy se zpracováním a obránci Trabzonsporu jej obrali o míč.
     
    9
    Právě Cakir se musel znovu zapojit do akce. Brankář domácího celku se tentokrát musel zapojit do rozehrávky. Jeho nákop na pravou stranu však proskákal až do autu.
    8. Aleksičova hlavička
     
    8
    První obrovská šance Basaksehiru! Na vynikající centr z pravé strany si u zadní tyče naběhl Danijel Aleksić, ale jeho hlavičku vytěsnil Cakir na roh!
     
    7
    Anthony Nwakaeme se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči, jenže jeho průniková pobídka skončila u dobře postaveného stopera. Zatím je to boj.
     
    6
    José Ernesto Sosa dostal krásnou přihrávku na levou stranu pokutového území, odkud chtěl odcentrovat na malé vápno, ale jeho pobídka skončila nad břevnem.
     
    5
    Fredrik Gulbrandsen si pohybem řekl o průnikovou přihrávku za obranu soupeře, jenže zadáci Trabzonsporu stáli blízko u sebe a dokázali pobídku zastavit.
     
    4
    Danijel Aleksić to na polovině hrací plochy přehnal s agresivitou v souboji a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu. Domácí Trabzonspor bude rozehrávat.
     
    3
    Filip Novák vhazoval na pravé straně hrací plochy. Český obránce našel prudkým autem svého spoluhráče, jenže ten míč moc dlouho neudržel.
     
    2
    Edin Višća dostal přihrávku na pravou stranu, odkud poslal zajímavou pobídku do pokutového území, ale domácí brankář si došel pro míč.
     
    1
    Hostující Basaksehir obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hostující celek se ihned vydal na polovinu soupeře, ale Martin Škrtel pokazil rozehrávku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na trávníku. Trabzonspor bude hrát v modrém, zatímco hosté obléknou oranžové dresy.
     
    Úvodní sestavy:

    Trabzonspor AŞ: Çakır – João Pereira, M. da Costa, Campi, Novák – Parmak, J. Sosa – Ömür, Ekuban, A. Nwakaeme – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – Basaçikoglu, Obi Mikel, Asan, Manoel, Erdogan, Dursun, Türkmen, B. Ndiaye, Hosejní.

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Škrtel, Ponck, Clichy – Kahveci, Tekdemir, Aleksić – Višća, Ba, Gulbrandsen.
    Náhradníci: Babacan – Topal, Arslantaş, Özcan, Inler, Behich, Uçar, Okechukwu, Robinho, Elia..
     
    Vzájemný duel

    Úvodní duel dnešních soupeřů skončil na podzim remízou 2:2.
     
    Dnes budeme společně sledovat souboj o čelo ligové tabulky. Oba týmy vybojovaly v pětadvaceti zápasech shodně padesát dva bodů a patří jim první a druhá pozice. Domácí Trabzonspor má o něco lepší skóre a zatím drží první pozici. V posledním kole navíc dokázal vyhrát 3:1 na půdě Yeni Malatyaspor. Hostující Basaksehir v posledním kole vyhrál 3:0 na hřišti Goztepe. Ve čtvrtek navíc porazil v osmifinále Evropské ligy 1:0 Kodaň.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání turecké ligy mezi Trabzonsporem a Istanbulem Basaksehir.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 63. Škrtel (vla.) – 57. Ba (Višća)

    Karty:   81. B. Ndiaye (TRA), 84. Campi (TRA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:14.
    Trabzonspor A.S.: Çakır – João Pereira, M. da Costa, Campi, Novák – Parmak, J. Sosa – Ömür (74. B. Ndiaye), Ekuban, A. Nwakaeme (90. Basaçikoglu) – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – Basaçikoglu, Obi Mikel, Asan, Manoel, Erdogan, Dursun, Türkmen, B. Ndiaye, Hosejní.

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Škrtel, Ponck, Clichy – Kahveci, Tekdemir (83. Okechukwu), Aleksić (68. Özcan) – Višća, Ba, Gulbrandsen (87. Topal).
    Náhradníci: Babacan – Topal, Arslantaş, Özcan, Inler, Behich, Uçar, Okechukwu, Robinho, Elia.