Soči – FK Krasnodar 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Ufa 0:0 (kon.) | Rostov – Lok. Moskva 1:3 (kon.)
koniec
FK Rostov
1:3 (0:3)
Lokomotiv Moskva
cz Nedeľa 15.03.2020, 17:00 • Stadion Olimp - 2, Rostov • Ruská Premier Liga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Šlágr 22. kola ruské Premier Ligy je minulostí. V souboji třetího s čtvrtým se radovali fotbalisté Lokomotivu, kteří na horké půdě Rostovu rozhodli o svém vítězstvím třemi zásahy v závěrečné desetiminutovce prvního poločasu.

    Do utkání vstoupili aktivněji domácí, jenže jako první se prosadili hosté, ve 34. minutě si smolný vlastní gól vstřelil po výborném zákroku gólman Pesjakov. O čtyři minuty později se prosadil křižnou střelou Rifat Žemaletdinov, skvělou desetiminutovku pak ještě podtrhl třetím gólem Grzegorz Krychowiak.

    Druhá půle patřila Rostovu, jenže ten z tlaku více než jeden gól vytěžit nedokázal. Snížit se podařilo v 64. minutě z penalty, kterou Ivelin Popov proměnil s velkým přehledem.

    Lokomotiv Moskva díky výhře nepřeskočil v tabulce pouze dnešního soupeře, ale díky lepšímu skóre vystřídal na druhé pozici Krasnodar, jež překvapivě padla v Soči. Rostov stála první jarní porážka pád pouze za dnešního soupeře.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:01:58)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:18.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Je to jasné, Lokomotiv si z utkání odveze do Moskvy všechny tři body. Poslední útok Rostovu táhl po levé lajně Saplinov, po jeho centru se útočným faulem provinil Šomurodov.
     
    90+2
    Těžko říct, zda chtěl Ivelin Popov centrovat nebo střílet. Každopádně to vypadalo na něco mezi, balón se stal snadnou kořiští gólmana.
     
    90+1
    Dmitrij Barinov moc dobře věděl, že hlavičkový souboj s Jeremenkem nezvládl, a že Fin uniká do brejku hlavně jeho vinou. Ruský záložník tedy sáhl k ruční brzdě, zatáhl soupeře za dres a vyfasoval za odměnu žlutý kartónek.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Po neobratném zákroku Solomona Kvěrkveliji vznikl v pokutovém území hostů velký chaos. Na jeho konci stála střela Bajramjana, kterou Guilherme pravou nohou vykopl do bezpečí.
     
    88
    Přímý kop si vzal na starosti Alexej Mirančuk a chyběl kousek, aby definitivně rozhodl o vítězství Lokomotivu! Míč krásně zatočil přes zeď, Pesjakova zachránila horní tyč!
     
    87
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Baktijor Zajnutdinov, přichází Alexander Dolgov.
     
    86
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Alexandr Saplinov.
     
    86
    Žlutou kartu si vysloužil Mathias Normann. Norský fotbalista přišel pozdě do souboje s Barinovem, jehož s pomocí nedovolených prostředků povalil k zemi.
     
    85
    Hosté se po dlouhé době dostali k možnosti souvislé kombinace. Pochopitelně se neženou vůbec dopředu, balón si vyměňuje převážně obranná čtveřice.
     
    84
    Mathias Normann už nevěděl, komu by nahrál, a tak odcentroval. Na míč si naskakoval Eldor Šomurodov, ještě před ním ovšem odvracel do bezpečí Brian Idowu.
     
    83
    Skvělou práci odvedl ve středu hřiště Grzegorz Krychowiak. Polský středopolař si postavil tělo před Jeremenkem, následně se finským sokem nechal nedovoleně atakovat.
     
    82
    Alexeji Kozlovovi jeho úmysl vůbec nevyšel. Chtěl udržet na zádech soupeře a nechat balón, aby doskákal do zámezí. Kulatý nesmysl však nabral jinou trajektorii, takže se levý bek osvobodil pouze za cenu dlouhého odkopu.
     
    81
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Rifat Žemaletdinov, přichází Brian Idowu.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Svěřenci kouče Sjomina jsou blízko zisku tří bodů, avšak domácí fotbalisté ještě určitě neřekli poslední slovo.
     
    79
    Těžký pas, někam do oblasti kolen, dostal od spoluhráče Ivelin Popov. Autor doposud jediného gólu Rostova si se situací neporadil podle představ, míč předal soupeři.

    Milan Huppert

    Góly: 64. I. Popov (pen.) – 34. Pesjakov (vla.), 38. Žemaletdinov (Krychowiak), 42. Krychowiak (Rybus)

    Karty:   54. Hadžikadunić (RTV), 86. Normann (RTV) – 90+1. Barinov (LMO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:18.
    FK Rostov: Pesjakov – Kozlov, Hadžikadunić, Osipenko, J. Černov – I. Popov, Normann – Zajnutdinov (87. A. Dolgov), Jeremenko, Bajramjan (86. Saplinov) – Šomurodov.
    Náhradníci: Popov, Rudakov – A. Dolgov, Ionov, Logašov, Prošljakov, Saplinov, Mamajev, Vedernikov.

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, S. Kvěrkvelija, Höwedes, Rybus – Barinov, Krychowiak – Žemaletdinov (81. Idowu), Al. Mirančuk, Mário (73. Magkejev) – Éder.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Cerqueira, Idowu, Kolomejcev, Kulikov, Magkejev, Rybčinskij, Tugarev, Živogljadov, Timur.

    Rozhodca: Vilkov – Vereteškin, Muchtarov