Soči – FK Krasnodar 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Ufa 0:0 (kon.) | Rostov – Lok. Moskva 1:3 (kon.)
koniec
FK Rostov
1:3 (0:3)
Lokomotiv Moskva
cz Nedeľa 15.03.2020, 17:00 • Stadion Olimp - 2, Rostov • Ruská Premier Liga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeju krásné nedělní odpoledne! Světem řádí koronavirus, který zasáhl i do sportovního světa, většina událostí byla odložena, v horším případě zrušena. Pandemie pochopitelně zasáhla rovněž fotbal, avšak přeci jen se ještě najde pár soutěží, kde se pokračuje. Mezi ně patří ruská Premier Liga, jejíž 22. kolo je v plném proudu a já vás vítám u sledování utkání mezi Rostovem a Lokomotivem Moskva.
     
    FK Rostov

    Fotbalisté Rostova letos prožívají velmi vydařenou sezónu. Po 21 odehraných kolech se nacházejí na třetí pozici, lepší už je pouze o tři body Krasnodar, na suverénní Zenit pak činí ztráta už dvanácti bodů. Svěřenci kouče Karpina po zahájení letní fáze sezóny ještě neprohráli, na půdě Achmatu remizovali a v nervózním duelu proti CSKA zvítězili 3:2. Rostov spoléhá především na výbornou ofenzívu, ta je druhá nejlepší v celé soutěži. Výraznou měrou se pod to podepisuje i Eldor Šomurodov, který je s jedenácti zásahy druhým nejlepším střelcem ligy.
     
    Lokomotiv Moskva

    Lokomotiv je v tabulce čtvrtý, přičemž má stejně bodů, jen horší skóre, jak třetí Rostov, dnes to tedy bude doslova bitva na ostří nože o třetí příčku. Vícemistr ligy může na titul s největší pravděpodobností zapomenout, avšak počin z minulé sezóny by klidně zopakovat mohl. Svěřenci trenéra Sjomina rovněž vstoupili do jarní fáze remízou, ta se ale na půdě Zenitu rovná skoro výhře. Za tři body Lokomotiv bodoval za týden doma proti Achmatu. Nejlepším střelcem celku je s osmi zásahy Grzegorz Krychowiak.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Rostov: Pesjakov – Kozlov, Hadžikadunić, Osipenko, J. Černov – I. Popov, Normann – Zajnutdinov, Jeremenko, Bajramjan – Šomurodov.
    Náhradníci: Popov, Rudakov – A. Dolgov, Ionov, Logašov, Prošljakov, Saplinov, Mamajev, Vedernikov.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, S. Kvěrkvelija, Höwedes, Rybus – Barinov, Krychowiak – Žemaletdinov, Al. Mirančuk, Mário – Éder.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Cerqueira, Idowu, Kolomejcev, Kulikov, Magkejev, Rybčinskij, Tugarev, Živogljadov, Timur.

    Rozhodčí: Vilkov – Vereteškin, Muchtarov.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních žlutých dresech, hosté zvolili barvy dresy bílé. Úvodní výkop utkání obstaral Eldor Šomurodov.
     
    3
    Fotbalisté Rostova zahájili zápas pěkně zostra! Po levé straně se v situaci jeden na jednoho uvolnil Bajramjan, hlavu Šomurodova ale nenašel.
     
    4
    První útočný výpad předvedli také hosté. Éder s Alexejem Mirančukem však u lajny nedokázali udržet balón, druhý jmenovaný se následně prezentoval útočným faulem.
     
    5
    Těžko říct, zda Solomon Kvěrkvelija sáhl k obrannému odkopu nebo cíleně hledal Édera, jenž se rozběhl za dlouhým balónem. Stopera Osipenka ovšem nedohnal včas.
     
    6
    V hlavičkovém souboji na polovině hřiště uspěl Ivelin Popov. Míč pro sebe uzmul Roman Jeremenko. Fin si krásně dal před balón tělo, netrpělivý Ignatěv fauloval.
     
    7
    Středopolaře Jeremenka zradil podmáčený trávník. Centr od Zajnutdinova mu šel za paty, Seveřan při snaze o zastavení podklouzl a skončil na zemi.
     
    8
    Premiérový rohový kop střetnutí obstarali hráči ve žlutém, tedy domácí. Pas Popova propadl až na zadní tyč, odkud nepřesně hlavičkoval Normann.
     
    9
    Svěřenci kouče Karpina jsou v úvodních minutách jednoznačně aktivnějším týmem. Poprvé musel být v permanenci gólman Guilherme, rána Bajramjana ze střední vzdálenosti pro něj ale neznamenala vážné nebezpečí.
     
    10
    Efektivně, leč neefektivně to vyzkoušel Mathias Normann. U rohového praporku vyzkoušel proti Rybusovi odvážnou kličku, s níž si však na polského zadáka nepřišel.
     
    11
    Zničehonic vyprodukoval velmi zajímavý centr z levé strany Rifat Žemaletdinov. Výborně ovšem zareagoval stoper Dennis Hadžikadunić, hráč z Bosny s přehledem udržel na zádech Édera, kulatý nesmysl sebral Pesjakov.
     
    12
    Když se k míči dostanou fotbalisté v bílém, tak situace většinou končí dlouhým odkopem, neboť nepřichází žádná nabídka od spoluhráčů. Grzegorz Krychowiak se snažil, avšak k Barinovi míč neprocpal.
     
    13
    Po ztrátě Normanna ve středu hřiště se hosté vydali do brejku tří proti třem. Alexej Mirančuk držel míč na noze příliš dlouho, navíc nahrávka Žemaletdinovi nebyla vůbec povedená.
     
    14
    Rostov dělily centimetry od vedoucí branky. Na milimetrově přesný pas Kozlova si naskočil Ivelin Popov, hlavičkoval však pouze do břevna! Vzápětí se útočným faulem provinil Šomurodov.
    14. Popov hlavičkoval do břevna
     
    15
    Fotbalisté v bílém soka rychlou rozehrávkou standardky nezaskočili. Na konci celé akce byl centrující João Mário, míč ale poslal přímo do rukavic brankáře.
     
    16
    Další velká šance Rostovu! Skvělý centr tentokráte vyprodukoval Roman Jeremenko, Šomurodovovu ránu z voleje Guilherme vytěsnil levou rukou!
     
    17
    Lokomotiv je pod obrovským tlakem, avšak stále odolává. Soupeři zatím vůbec nepřeje štěstí, co se koncovky týče.
     
    18
    První zákrok už má za sebou rovněž Sergej Pesjakov. V jeho případě se nejednalo o nic složitého, slabá rána Krychowiaka z nějakých dvaceti metrů mu nemohla nadělat žádné starosti.
     
    19
    V pohotovosti musel být o malou chvíli později jeho protějšek Guilherme. Ruský strážce svatyně včas vystartoval dopředu, aby sebral do rukavic centr Normanna z levé strany.
     
    20
    Fantasticky načasoval svůj náběh za obranu Alexej Kozlov. Žádný ze spoluhráčů jej nedokázal zastihnout, obránce ovšem zpětnou nahrávkou nenašel spoluhráče, nýbrž dobře pozičně stojícího Höwedese.
     
    21
    Když nevíš co s míčem, vystřel. Tímto známým pravidlem se nyní řídil Eldor Šomurodov, jehož ne příliš prudká rána Guilhermeho nevystrašila.
     
    22
    Obrannou fázi zvládl Ivelin Popov na jedničku. Proti vysokému balónu se výborně nastavil a nepustil před sebe dotírajícího Mirančuka, posléze ještě rozehrál na volného Bajramjana.
     
    23
    Rychlý brejk hostujícího celku zastavil faul na polovině hřiště. Grzegorz Krychowiak se hodně diví, skutečně si ale v souboji s Jeremenkem pomohl šlapákem.
     
    24
    Vypadalo to na krátkou rozehrávku, nakonec Mathias Normann vyslal dlouhý pas až do pokutového území. Stoper Solomon Kvěrkvelija si celou situaci pohlídal, Zajnutdinova k zakončení nepustil.
     
    25
    V krátkém časovém sledu rozehrávali hráči ve žlutém další standardku. Opět jsme byli svědky dlouhého nákopu, bez doteku jakéhokoliv hráče balón skončil v autu.
     
    26
    Do protiútoku dostal zajímavý balón po levé lajně Choren Bajramjan. Sám proti dvojici stoperů ovšem neuspěl, kličku na střed dokázal vystihnout Benedikt Höwedes.
     
    27
    Snad poprvé v zápase sledujeme souvislejší kombinační hru Lokomotivu. Soupeř se teď na chvilku zatáhnul, jako by snad šetřil síly na konec poločasu.
     
    28
    Nechybělo mnoho a do vedení mohli jít hosté. Přetažený centr Ignatěva na zadní tyč si nikým neatakovaný zpracoval Maciej Rybus, z halfvoleje však zamířil vysoko nad.
     
    29
    A opět útok ze zadních řad! Území kolem penalty měli domácí rozebraný perfektně, jenže na zadní tyči nabíhal tentokráte João Mário, ani on ale nedokázal přesně zacílit.
     
    30
    Půl hodina utkání je minulostí. Na gól čekáme marně, rozhodně však nelze říci, že jde o nudné utkání. Šancí bylo k vidění několik, především na domácí straně.
     
    31
    Příliš pozdě adresoval Mathias Normann pas po levé lajně Bajramjanovi. Ruského křídelníka po převzetí míče zastavil zdvižený praporek pomezního signalizujícího ofsajd.
     
    32
    Roman Jeremenko našel na zadní tyči Zajnutdinova, jenž nezištně z jedničky uvolnil na hranici šestnáctky Popova. Ten vyzkoušel střelu, avšak trefil jen dobře blokujícího Barinova.
     
    33
    Guilherme se v první půli rozhodně nenudí. Na kontě má již čtyři úspěšné zákroky, čtvrtý mu přibyl na konto po střele Normanna doprostřed svatyně.
     
    34
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Obrovská smůla nyní stála při gólmanu SERGEJI PESJAKOVOVI! Grzegorz Krychowiak z voleje vypálil fantastickou ránu, to nelze popřít, avšak domácí gólman míč konečky prstů vytěsnil do tyče, od níž se míč odrazil do brankářových zad a zamířil do branky.
    34. Sergej PESJAKOV vlastní - 0:1
     
    36
    Jak Rostov zareaguje? V zápase je doposud jednoznačně lepším týmem, avšak parádní rána Krychowiaka zatím přisuzuje lepší pozici Lokomotivu.
     
    37
    Guilherme výborně zklidnil hru. Po nepovedeném nákopu Jeremenka si počkal, až k němu doběhne Šomurodov a až pak vzal míč do rukou. Vytvořil tak čas na oddech pro spoluhráče.
     
    38
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Druhý gól v rozmezí pár minut, Rostov je na ručník! Rychlý brejk hostů pozastavil Krychowiak, jenž nakonec zpětnou přihrávkou našel RIFATA ŽEMALETDINOVA. Jeho střela levou nohou by nebyla nebezpečná, pokud by do ní nevložil nohu jeden z bránících hráčů, Pesjakov se natahoval marně.
    38. Rifat ŽEMALETDINOV - 0:2
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou hosté do kabin s dvoubrankovým vedením v zádech?
     
    41
    Svěřenci trenéra Karpina se pokusili o rychlou odpověď, avšak nebyli úspěšní. Roman Jeremenko pálil z otočky do připraveného gólmana.
     
    42
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Desetiminutovka hrůzy domácích pokračuje! Mário na sebe skvěle navázal hráče a zadovkou uvolnil Rybuse, jehož přízemní pas propadl až k GRZEGORZI KRYCHOWIAKOVI. Polský záložník posléze z hranice penalty propálil vše, co mu stálo v cestě!
    42. Grzegorz KRYCHOWIAK - 0:3
     
    44
    Fotbalisté ve žlutém totálně vypadli z tempa. Teď jim nezbývá nic jiného, než doufat, že závěrečné minuty první půle přežijí bez dalšího direktu.
     
    45
    Příliš volného prostoru na středu hřiště využil k povedené přízemní ráně Rifat Žemaletdinov. Pesjakov se natahoval marně, k jeho štěstí se míč odrazil od vnější strany tyče do zámezí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Skóre prvního poločasu vůbec neodpovídá dění na hřišti. Domácí fotbalisté byli po většinu úvodní poloviny utkání aktivnějším týmem, jenže kolaps v její závěrečné desetiminutovce znamená, že na soupeře ztrácejí tři branky. Vše odstartovala parádní rána Grzegorze Krychowiaka, kterou sice Pesjakov vyrazil, od tyče se ale míč odrazil do jeho zad a do brány. Na rozdíl dvou gólů navýšil Rifat Žemaletdinov, jehož křižné zakončení ztečoval mimo dosah gólmana jeden z obránců. Současnou podobu výsledku dává branka Grzegorze Krychowiaka, polský kanonýr se po pasu Rybuse z hranice penalty snad ani nemohl mýlit.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů nesáhl po poločasové přestávce ke změně. Není se čemu divit, hosté vedou a domácí také nepředváděli vůbec špatný fotbal, dokud neobdrželi první branku.
     
    48
    U levé lajny vyzval Eldor Šomurodov k souboji jeden na jednoho Ignatěva. Uzbecký forvard se přes beka uvolnil, jenže posléze selhal proti Barinovovi.
     
    49
    Na polovině hřiště ztratil balón Ivelin Popov, načež se do brejku vydal Grzegorz Krychowiak. Polák akci vyřešil pasem na pravou stranu, odkud Žemaletdinov pálil z voleje mimo.
     
    50
    Baktijor Zajnutdinov přepnul na vyšší rychlostní stupeň, díky čemuž s přehledem utekl Rybusovi. Vzápětí nahrávkou pod sebe našel Šomurodova, ten se ovšem v klinči dvou protihráčů nedokázal prosadit k dostatečně razantnímu zakončení.
     
    51
    Alespoň na chvíli uklidnil dění hry João Mário. Fotbalista se zkušenostmi z Interu či West Hamu výborně pokryl balón, posléze se šikovně nechal faulovat Popovem.
     
    52
    Druhý poločas se zatím hraje ve velké aktivitě obou celků. Na Rostovu je vidět odhodlání, hostující defenziva v čele s Guilhermem však zatím pracuje bezchybně.
     
    53
    Roman Jeremenko se snažil zrychlit celou hru dlouhým nákopem za obranu. Benedikt Höwedes si ovšem výborně odcouval, hlavičkou navíc přesně přihrál Ignatěvovi.
     
    54
    První žlutá karta je na světě. Jejím držitelem se stal domácí stoper Dennis Hadžikadunić, jenž neudržel nervy na uzdě, úplně zbytečně přišlápl u lajny patu Máriovi.
     
    55
    Na levé straně využil více volného prostoru k centru Roman Jeremenko. Balón propadl až na zadní tyč, kde se přes Rybuse neprobil ke střele Bajramjan.
     
    56
    Výborné přenesení hry ukázal Alexej Kozlov. Jevgenij Černov si ale ne úplně ideálně poradil se zpracováním, vzápětí vyslal mizerný centr, který s přehledem odklidil Solomon Kvěrkvelija.
     
    57
    Tlak domácích pokračuje. V pokutovém území se dokázal prosadit Mathias Normann. Nor ještě předal balón v lepší pozici stojícímu Šomurodovovi, ránu uzbeckého útočníka na poslední chvíli zblokoval Barinov.
     
    58
    Baktijor Zajnutdinov vysokým centrem oslovil Popova. Ruský středopolař na hranici šestnáctky zpracoval míč, avšak místo střely ještě přihrával. To byla zásadní chyba, Zajnutdinov byl todiž výborně dostoupený Krychowiakem.
     
    59
    Na útočný výlet se vydal stoper Maxim Osipenko. S míčem se dostal daleko za polovinu hřiště, dokud se mu do cesty nepostavil některý z protihráčů. Poté nahrál Zajnutdinovi, který neuspěl v situaci jeden na jednoho.
     
    60
    Hodina utkání je za námi. Lokomotiv si drží tříbrankové vedení, ikdyž je prakticky celou čtvrthodinovku druhé půle pod obrovským tlakem. Svatyně Guilherma zatím odolává.
     
    61
    Z velké dálky vyzkoušel štěstí Roman Jeremenko. Střela neměla vůbec špatnou trajektorii, mimo tři tyče ji zblokoval Maciej Rybus.
     
    62
    Bude se kopat penalta! Okamžitě po hvizdu se velký houf hráčů v bílém sběhl k rozhodčímu, ten však své stanovisko nemění. V pokutovém území byl podražen Zajnutdinov.
    62. Faul na Zajnutdinova, po němž následoval pokutový kop
     
    63
    Pokračují debaty. Hostujícím fotbalistům se vůbec nelíbí výrok sudího, za postranní čárou hlavou kroutí rovněž trenér Sjomin.
     
    64
    Rostov právě vstřelil branku!
    Je sníženo! K exekuci "desítky" se postavil IVELIN POPOV, který zamířil neomylně do pravého horního rohu! Guilherme sice trefil stranu, na balón ale nemohl dosáhnout.
    64. Ivelin POPOV - 1:3
     
    66
    Nechybělo mnoho, aby Rifat Žemaletdinov vstřelil gól kola. Z kroku vypálil z nějakých dvaceti metrů, balón proletěl jen pár centimetrů nad břevnem.
     
    67
    Snahu domácího mužstva zastavuje útočný faul. Provinil se Eldor Šomurodov, jenž nedokázal udržet nervy proti zdržujícímu Krychowiakovi.
     
    68
    Mizerně nyní rozehráli hráči Lokomotivu standardní situaci. Mirančukovi se vůbec nepovedl centr, žádný z jeho spoluhráčů neměl šanci, aby na kulatý nesmysl dosáhl.
     
    69
    S dlouhým výkopem gólmana Pesjakova hráči ve žlutém viditelně vůbec nepočítali. Šomurodov se rozběhl pozdě, míč pro sebe v klidu stáhl stoper Höwedes.
     
    70
    Velkou rychlost nabral po levé lajně Choren Bajramjan. Právě z toho důvodu však nedokázal přesně odcentrovat, v plném běhu poslal míč přímo do rukavic brankáře.
     
    71
    Maxim Osipenko si pořádně zahrával, nakonec pro něj vše dopadlo dobře. Na zádech nedokázal udržet dotírajícího Édera, ten se však prosadil pouze za pomoci útočného faulu.
     
    72
    Po dlouhém centru Zajnutdinova na zadní tyč se do hlavičkového souboje dostali Normann s Barinovem. Výše se vyšplhal první jmenovaný, jenže nedokázal najít žádného ze spoluhráčů.
     
    73
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází João Mário, přichází Stanislav Magkejev.
     
    74
    Trenér Sjomin se rozhodl k posílení zadních řad. Není divu, do konce střetnutí zbývá už jen patnáct minut a hosté vedou už pouze o dva góly.
     
    75
    V rozehrávce Lokomotivu se kupí chyba za chybou. Grzegorz Krychowiak měl hodně času, přesto k lajně poslal Ignatěvovi nedostižitelný pas.
     
    76
    Choren Bajramjan se krásně uvolnil přes Rybuse, vzápětí se mu ovšem postavil do cesty Höwedes. Křídelník si poradil výborně, nastřelil jej a vybojoval roh.
     
    77
    Domácí se rozhodli pro rozehrávku na krátko. Balón se přes Zajnutdinova a Popova dostal k Šomurodovovi, jehož dalekonosnou ránu ztečoval do autu jeden z blokujících hráčů.
     
    78
    Tentokráte pojal Ivelin Popov rozehrávku rohu klasickým způsobem. Odcentoval na přední tyč, kde se ale Dennis Hadžikadunić neprocpal před Krychowiaka.
     
    79
    Těžký pas, někam do oblasti kolen, dostal od spoluhráče Ivelin Popov. Autor doposud jediného gólu Rostova si se situací neporadil podle představ, míč předal soupeři.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Svěřenci kouče Sjomina jsou blízko zisku tří bodů, avšak domácí fotbalisté ještě určitě neřekli poslední slovo.
     
    81
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Rifat Žemaletdinov, přichází Brian Idowu.
     
    82
    Alexeji Kozlovovi jeho úmysl vůbec nevyšel. Chtěl udržet na zádech soupeře a nechat balón, aby doskákal do zámezí. Kulatý nesmysl však nabral jinou trajektorii, takže se levý bek osvobodil pouze za cenu dlouhého odkopu.
     
    83
    Skvělou práci odvedl ve středu hřiště Grzegorz Krychowiak. Polský středopolař si postavil tělo před Jeremenkem, následně se finským sokem nechal nedovoleně atakovat.
     
    84
    Mathias Normann už nevěděl, komu by nahrál, a tak odcentroval. Na míč si naskakoval Eldor Šomurodov, ještě před ním ovšem odvracel do bezpečí Brian Idowu.
     
    85
    Hosté se po dlouhé době dostali k možnosti souvislé kombinace. Pochopitelně se neženou vůbec dopředu, balón si vyměňuje převážně obranná čtveřice.
     
    86
    Žlutou kartu si vysloužil Mathias Normann. Norský fotbalista přišel pozdě do souboje s Barinovem, jehož s pomocí nedovolených prostředků povalil k zemi.
     
    86
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Alexandr Saplinov.
     
    87
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Baktijor Zajnutdinov, přichází Alexander Dolgov.
     
    88
    Přímý kop si vzal na starosti Alexej Mirančuk a chyběl kousek, aby definitivně rozhodl o vítězství Lokomotivu! Míč krásně zatočil přes zeď, Pesjakova zachránila horní tyč!
     
    89
    Po neobratném zákroku Solomona Kvěrkveliji vznikl v pokutovém území hostů velký chaos. Na jeho konci stála střela Bajramjana, kterou Guilherme pravou nohou vykopl do bezpečí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+1
    Dmitrij Barinov moc dobře věděl, že hlavičkový souboj s Jeremenkem nezvládl, a že Fin uniká do brejku hlavně jeho vinou. Ruský záložník tedy sáhl k ruční brzdě, zatáhl soupeře za dres a vyfasoval za odměnu žlutý kartónek.
     
    90+2
    Těžko říct, zda chtěl Ivelin Popov centrovat nebo střílet. Každopádně to vypadalo na něco mezi, balón se stal snadnou kořiští gólmana.
     
    90+3
    Je to jasné, Lokomotiv si z utkání odveze do Moskvy všechny tři body. Poslední útok Rostovu táhl po levé lajně Saplinov, po jeho centru se útočným faulem provinil Šomurodov.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:18.
     
    Šlágr 22. kola ruské Premier Ligy je minulostí. V souboji třetího s čtvrtým se radovali fotbalisté Lokomotivu, kteří na horké půdě Rostovu rozhodli o svém vítězstvím třemi zásahy v závěrečné desetiminutovce prvního poločasu.

    Do utkání vstoupili aktivněji domácí, jenže jako první se prosadili hosté, ve 34. minutě si smolný vlastní gól vstřelil po výborném zákroku gólman Pesjakov. O čtyři minuty později se prosadil křižnou střelou Rifat Žemaletdinov, skvělou desetiminutovku pak ještě podtrhl třetím gólem Grzegorz Krychowiak.

    Druhá půle patřila Rostovu, jenže ten z tlaku více než jeden gól vytěžit nedokázal. Snížit se podařilo v 64. minutě z penalty, kterou Ivelin Popov proměnil s velkým přehledem.

    Lokomotiv Moskva díky výhře nepřeskočil v tabulce pouze dnešního soupeře, ale díky lepšímu skóre vystřídal na druhé pozici Krasnodar, jež překvapivě padla v Soči. Rostov stála první jarní porážka pád pouze za dnešního soupeře.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:01:58)

    Milan Huppert

    Góly: 64. I. Popov (pen.) – 34. Pesjakov (vla.), 38. Žemaletdinov (Krychowiak), 42. Krychowiak (Rybus)

    Karty:   54. Hadžikadunić (RTV), 86. Normann (RTV) – 90+1. Barinov (LMO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:18.
    FK Rostov: Pesjakov – Kozlov, Hadžikadunić, Osipenko, J. Černov – I. Popov, Normann – Zajnutdinov (87. A. Dolgov), Jeremenko, Bajramjan (86. Saplinov) – Šomurodov.
    Náhradníci: Popov, Rudakov – A. Dolgov, Ionov, Logašov, Prošljakov, Saplinov, Mamajev, Vedernikov.

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, S. Kvěrkvelija, Höwedes, Rybus – Barinov, Krychowiak – Žemaletdinov (81. Idowu), Al. Mirančuk, Mário (73. Magkejev) – Éder.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Cerqueira, Idowu, Kolomejcev, Kulikov, Magkejev, Rybčinskij, Tugarev, Živogljadov, Timur.

    Rozhodca: Vilkov – Vereteškin, Muchtarov