Kayserispor – Yeni Malatyaspor 2:1 (kon.) | Trabzonspor – Başakşehir 1:1 (kon.) | Galatasaray – Besiktas 0:0 (kon.)
koniec
Galatasaray S.K.
0:0 (0:0)
Besiktas Istanbul
Nedeľa 15.03.2020, 17:00 • Türk Telekom Stadyumu, Istanbul (Turecko) • Turecká Superliga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Galatasaray S.K. a Besiktas Istanbul. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:00.

    Čo sa momentálne deje vo svete je všetkým známe. Koronavírus nemá vplyv len na svet a osobný život ľudí, ale výrazne ovplyvnil aj športové dianie. Niektoré podujatia sa museli zrušiť, o niektorých sa ešte rokuje, veľké množstvo líg v rôznych športoch je prerušených, niektoré sa už ani nedohrajú.

    Futbalových súťaží, ktoré sa ešte hrajú je veľmi málo. Dianie v tureckej Superlige ešte pokračuje, ale pochopiteľne sa hrá bez prítomnosti divákov. Štadión Türk Telekom Stadyumu v Istanbule bude dnes hostiť veľké derby, keď proti sebe nastúpia dve mužstvá z Istanbulu a to Galatasaray a Besiktas.

    Galatasaray S.K.:
    Domáci celok má momentálne na svojom konte 49 bodov a nachádza sa tak na 3. mieste. Na prvú, respektíve druhú priečku stráca len tri body a tak bude pre Galatasaray dnes potrebné, aby doma bodoval naplno.

    Besiktas Istanbul:
    Hostia majú momentálne na svojom konte 43 bodov a nachádzajú sa tak na 6. mieste. Na svojho rivala tak Besiktas stráca až 6 bodov a hostia budú chcieť určite túto stratu v tomto zápase znížiť.

    Určite nás teda čaká veľmi zaujímavý zápas 26. kola tureckej Superligy. Ako sa hovorí, derby nemá favorita. Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Galatasaray S.K.: Muslera – Mariano, Donk, Marcão Teixeira, Saracchi – Seri, Lemina – Fígúlí, Bilhanda, Onyekuru – Falcao

    Náhradníci: Kocuk – Akbaba, Çalık, Özbayraklı, Akgün, Inan, Antalyalı, Durmaz, Ö. Bayram, Andone

    Besiktas Istanbul: Karius – Erkin, V. Ruiz, D. Vida, Gönül – Hutchinson, Alnaní – NKoudou, K-P. Boateng, Boyd – B. Yılmaz

    Náhradníci: Yuvakuran – R. Yilmaz, Roco, Yalcın, Diaby, Uysal, Nayir, Lens, K. Yılmaz, Ljajić

    Rozhodca: Bitigen – Narinç, Şencan
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa teda čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu v Istanbule sa už naplno začal, výkop mali futbalisti Besiktasu, ktorí odohrajú toto stretnutie v bielych drescoh.
     
    2
    Ako už bolo spomenuté, jedná sa o derby stretnutie, ktoré sa vždy odohralo pri búrlivej atmosfére. Dnes sa však z logických dôvodov hrá bez fanúšikov.
     
    3
    Hosťujúci Yılmaz získal loptu a pokúsil sa aj o center do pokutovéh územia domácich. Obrana Galatasarayu odvrátila loptu do bezpečia, ale pre hostí tu je ešte rohový kop.
     
    4
    Rohový kop zahrával Erkin, centrovaná lopta smerovala na hlavu Vidu, ale jeho pokus bol nepresný a lopta ide vysoko nad bránu domáceho celku.
     
    5
    Pri lopte je už domáci celok, ktorý sa snaží preniknúť na polovicu svojho dnešného súpera. Besiktas však vysoko napáda rozohrávku domácich a dobre obsadzuje stred poľa.
     
    6
    Až teraz sa podarilo domácemu futbalistovi Serimu prezentovať sa strelou, ale jeho pokus bol obranou súpera zblokovaný do bezpečia.
     
    7
    Zatiaľ sa hrá od úvodného výkopu veľmi bojovný futbal z oboch strán. V Istanbule momentálne husto prší a to môže podmienky na futbal časom zhoršovať.
     
    8
    Onyekuru dostal výbornú prihrávku od spoluhráčov, následne aj vystrelil, ale Gönül sa prezentoval úspešným defenzívnym zákrokom a bude teda ešte nasledovať rohový kop Galatasarayu.
     
    9
    Po rohovom kope sa do zakončenia pretláčal Donk, ale k ničomu sa napokon nedostal. Domáci futbalista sa dostal do kontaktu s Kariusom a preto domáci reklamovali penaltu. Hlavný rozhodca Bitigen však celú situáciu pozorne sledoval a hru necháva plynúť ďalej.
     
    10
    Úvodných 10 minút z derby stretnutia v Istanbule už uplynulo, zatiaľ sme gól ani výraznejšiu šancu na jednej či druhej strane nevideli.
     
    11
    Na pozore sa teraz musel mať brankár Muslera, ale včas vybehol proti aktívnemu Yılmazovi a loptu získal do svojej moci. Následne sa futbalisti Galatasarayu presúvajú na útočnú polovicu.
     
    12
    Momentálne sledujeme útočné ťaženie domáceho celku, hostia sa však výborne usadili okolo vlastnej šestnástky a domácich k žiadnemu zakončeniu nepúšťajú.
     
    13
    Loptu však už získava hosťujúci celok, ktorý sa pokúsil o rýchly protiútok. Následne však lopta končí len u brankára Musleru, ktorý ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    14
    Teraz je to trocha nepresností v rozohrávke na oboch stranách. Stále čakáme na prvé vážnejšie ohrozenie brány či už na jednej alebo druhej strane.
     
    15
    Po štvrťhodine tak aj naďalej platí v Istanbule bezgólový stav.
     
    16
    Hosťujúci Yılmaz až moc tvrdo bojoval o loptu, ktorá je napokon správne prisúdená hosťujúcemu celku. Uvidíme, čo teraz dokáže Besiktas so svojou postupnou rozohrávkou.
     
    17
    Ale aj domáci teraz založili rýchly brejk a jeho výsledkom bol strelecký pokus od Donku. Karius sa za jeho strelou len obzrel, keby bola lepšie mierená, tak sme zrejme svedkami prvého gólu v tomto zápase.
     
    18
    Opäť však má loptu na svojich kopačkách Galatasaray, ktorý sa snaží kombinovať na polovici súpera.
     
    19
    Boateng zachytil rozohrávku súpera a ihneď sa snažil založiť rýchly útok hosťujúceho celku. Napokon je však lopta späť na kopačkách domácich futbalistov.
     
    21
    Obraz hry sa v posledných chvíľach vôbec nemení, pri lopte je domáci celok a ten drží svojho súpera pod tlakom.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Mariano (Galatasaray S.K.).
     
    23
    Teraz pre zmenu útočili hostia, ktorí si vybojovali aj rohový kop. Ten však nič zaujímavého nepriniesol.
     
    24
    Ani útočná snaha od hosťujúceho Yılmaza žiadne nebezpečenstvo pre bránu domácich neznamenala. Pri lopte je tak v týchto chvíľach domáci futbalisti.
     
    25
    Besiktas bez problémov odrazil aj tento útok domácich, momentálne je to skôr boj o loptu z oboch strán.
     
    26
    V držaní lopty jasne dominuje domáci celok, ktorý má na svojom konte aj šesť streleckých pokusov, ktoré smerovali len mimo bránu súpera.
     
    27
    Hosťujúci Yılmaz z ostrého uhla dokázal prekonať Musleru a hostia sa radujú u úvodného presného zásahu! Domáci však reklamujú, že Yılmaz sa nachádzal v ofsajde a tak do hry zasiahne systém VAR!
    27. Burak Yılmaz (BES)
     
    28
    Yılmaz bol naozaj v ofsajde, čo okrem iného hneď po góle avizoval aj čiarový rozhodca. Gól teda neplatí a dianie na hracej ploche môže pokračovať ďalej.
     
    30
    Polhodina z derby v Istanbule je už minulosťou. Stále čakáme na prvý presný zásah, ktorý by určite priniesol do hry patričné oživenie.
     
    31
    Pri lopte je momentálne domáci celok, čiže na obraze hry sa prakticky nič nemení. Besiktas teda aj naďalej predvádza úspešnú defenzívu a súpera k ničomu nepúšťa.
     
    32
    Hostia pečlivo čakajú na svoju šancu a vyrážajú po zisku lopty do rýchlych protiútokov. Po jednom z nich zakončoval Hutchinson, ale jeho pokus bol veľmi nepresný.
     
    33
    Domáci sa previnili ofsajdom, takže sa k lopte na svojej polovici ihriska dostáva Besiktas.
     
    34
    Prvý polčas sa pomaly blíži k svojmu záveru. V Istanbule stále čakáme na prvý presný zásah, zatiaľ len sledujeme aktívnu hru domáceho celku, ktorá k ničomu nevedie.
     
    35
    Domáci Mariano sa pokúsil zakončovať hlavou, bol však pri tom faulovaný. Lopta teda ostáva na kopačkách domáceho celku, ale Galatasaray kombinuje len v strede ihriska.
     
    36
    Bol tu ďalší rýchly protiútok hosťujúceho celku, po ktorom sa musel mať na pozore brankár Muslera. Ten napokon loptu úspešne vyboxoval do bezpečia.
     
    37
    Saracchi vyslal loptu pred bránu hosťujúceho celku, ale tá je napokon v moci brankára Kariusa.
     
    38
    Besiktas zatiaľ kombinuje na svojej polovici ihriska a snaží sa o založenie postupnej útočnej akcie.
     
    40
    Približne päť minút ostáva do konca prvého polčasu. Zatiaľ to teda vyzerá, že si na góly budeme musieť počkať do druhého dejstva.
     
    41
    Do pokutového územia hostí poslal centrovanú loptu Saracchi, ale tá je v moci hosťujúcej defenzívy.
     
    42
    Besiktas to opäť skúsil cez rýchly protiútok, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Uvidíme, či teraz dokážu niečo vymyslieť domáci futbalisti.
     
    44
    Do konca prvého polčasu ostáva necelá minúta. Uvidíme, či sa bude aj niečo nadstavovať.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
     
    45+1
    Domáci futbalisti ešte zahrávali priamy kop, ale k ohrozeniu súperovej brány to neviedlo.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+2. Jean Michaël Seri (GAL)
     
    Úvodné dejstvo v Istanbule, kde sledujeme derby zápas medzi Galatasarayom a Besiktasom je už minulosťou, žiadny presný zásah sme nevideli. Prakticky sme stále sledovali ten istý obraz hry, kde domáci držali loptu na svojich kopačkách a hostia vyrážali do rýchlych brejkov. Po jednom z nich Yılmaz predsa len dopravil loptu do siete, ale pre ofsajd, čo potvrdil aj systém VAR gól neplatil.

    Na presné zásahy si teda musíme počkať do druhého polčasu, ktorý sa začne približne o 18:05.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa teda čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Galatasaray S.K.: z ihriska odchádza Júnis Bilhanda, prichádza Ömer Bayram.
     
    47
    Druhý polčas v Istanbule je už v plnom prúde, výkop patril domácemu celku. V zostave domácich po zmene strán došlo aj k jednej zmene.
     
    48
    Domáci futbalista Donk musel za postrannú čiaru, kde prebehne jeho ošetrenie. Galatasaray tak na malú chvíľu bude hrať len s 10 hráčmi.
     
    49
    Opäť sa hra musela na malú chvíľu prerušiť. Yılmaz so Saracchim sa v súboji o loptu nepríjemne zrazili a skončili obaja ne zemi. Sú však v poriadku a môžu v zápase pokračovať.
     
    50
    Bayram zahrával priamy kop domácich, centrovaná lopta sa dostala na hlavu Falcao, ale jeho pokus ide tesne vedľa hosťujúcej brány.
    50. Radamel Falcao (GAL)
     
    51
    Medzičasom je už späť v hre aj Donk, ktorý sa teda vrátil späť na svoju pozíciu domáceho stopéra.
     
    52
    Galatasaray opäť rozbehol svoj útok, ale k ničomu zaujímavému to neviedlo. Domáci sa teda snažia pokračovať vo svojej aktívnej hre z prvého polčasu.
     
    53
    Ošetrený Donk sa zapojil do útočnej akcie svojho celku, keď vyslal dlhý center pred bránu hostí, ale napokon lopta opustila hraciu plochu. Karius tak bude rozohrávať od svojej brány.
     
    54
    Útočná aktivita domácich opäť pokračuje ďalej, hostia sa dnes však na toto derby stretnutie výborne pripravili po defenzívnej stránke.
     
    55
    Šanca pre hosťujúci celok! Boyd získal loptu a vyslal presnú prihrávku na Yılmaza, Georges-Kévin NKoudou sa následne dostal do veľkej šance, ale brankára Musleru sa mu prekonať nepodarilo!
    55. Georges-Kévin NKoudou (BES)
     
    56
    Predchádzajúca situácia však boal vôbec prvá, ktorá mohla viesť ku gólu, ak nerátame tú šancu z ofsajdovej pozície, v ktorej bol Yılmaz.
     
    57
    Sledovali sme rýchle útočné výpady na oboch stranách, ale tie sa skončili len nepresnosťami oboch celkov.
     
    58
    Jeden z členov realizačného tímu Besiktasu dostáva žltú kartu.
     
    60
    Hodina z derby stretnutia v Istanbule je už minulosťou. Stále sa hrá bez gólov na oboch stranách, celkovo to má od zaujímavého stretnutia dosť ďaleko.
     
    61
    Opäť sledujeme útočné ťaženie domácich. Futbalisti Galatasarayu však dnes majú veľké problémy dotiahnuť svoje akcie do zdárneho konca.
     
    63
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Gökhan Gönül, prichádza Jeremain Lens.
     
    64
    Na obraze hry sa stále nič nemení. Domáci futbalisti sú pri lopte a pokúšajú sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    65
    Falcao hľadal dlhou prihrávkou Saracchiho, ale ten sa napokon k lopte ani nedostal.
     
    67
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Kevin-Prince Boateng, prichádza Adem Ljajić.
     
    68
    Určite je dnes dôležitým faktorm aj to, že sa hrá bez divákov. Búrlivá atmosféra v Istanbule by určite dianiu na ihrisku prospela.
     
    69
    Ani center od domácehu Teixeiru nič zvláštneho neponúkol. Ak dnes toto stretnutie skončí bez gólov, nebude sa čomu čudovať.
     
    70
    Približne 20 minút ostáva do konca druhého polčasu. Nedá sa povedať, žeby sa oba celky nesnažili hrať atraktívny futbal, ale nedarí sa im v ich útočných akciach.
     
    71
    Galatasaray po rýchlom útoku získava rohový kop.
     
    72
    Po dlhšej dobe tu je nejaké vzrušenie! Po rohovom kope sa prezentovla neistým zákrokom Karius, ktoré zle vyboxoval loptu a do zakončenia sa tak dostal Onyekuru. Karius však išiel včas späť na nohy a následne vychytal domáceho futbalistu vo veľkej šanci.
     
    73
    Opäť sme sledovali na oboch stranách rýchle útočné výpady, ale defenzívy na oboch stranách boli pozorné.
    73. Henry Onyekuru (GAL)
     
    74
    Spoza pokutového územia sa len slabou strelou prezentoval Saracchi, brankár Karius si teda pripisuje ľahký zákrok a už rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Jeremain Lens (Besiktas Istanbul).
     
    76
    Dianie v Istnabule teda plynie ďalej, skôr to pripomína tréningový zápas ako tradičné istanbulské derby.
     
    77
    Galatasaray znova kombinuje na útočnej polovici. Besiktas sa bráni úspešne, zrejme by hostia dnes s jedným bodom boli aj spokojní.
     
    78
    Bayram v pokutovom území vyslal prudkú krížnu strelu na bránu súpera, ale Karius výborným zákrokom podržal hosťujúci celok! Fígúlí sa ešte dostal k odrazenej lopte, ale pálil vedľa.
    78. Ömer Bayram (GAL), Sufiján Fígúlí (GAL)
     
    79
    Domáci naopak potrebujú získať všetky tri body, aby sa dotiahli na vedúce duo v tabuľke.
     
    80
    Derby v Istanbule sa pomaly blíži k svojmu záveru. Stále sme žiadny presný zásah nevideli, v druhom polčase hrozia hlavne domáci futbalisti, ale aj hostia mali šancu na skórovanie.
     
    81
    Galatasaray pokračuje vo svojom útočení, ale nedarí sa domácim dobiť obranné hradby súpera.
     
    82
    Čoraz reálnejšie to však už vyzerá, že dnes v Istanbule gól neuvidíme a oba celky získanú po jednom bode.
     
    84
    Zmeniť sa to snažil Onyekuru, ale jeho pokus spoza pokutového územia smeruje tesne nad bránu Kariusa!
     
    85
    Útočná snaha domácich pokračuje ďalej, ale hostia založili rýchly brejk a bude tu rohový kop pre Besiktas.
     
    86
    Center smeroval na prednú tyč, kde však úradoval brankár Muslera! No jeho zákrok bol veľmi dôležitý, ale Hutchinsonov pokus nemal potrebnú razanciu!
     
    87
    Žltú kartu dostáva Burak Yılmaz (Besiktas Istanbul).
     
    89
    Striedanie v tíme Galatasaray S.K.: z ihriska odchádza Henry Onyekuru, prichádza Emre Akbaba.
     
    90
    Riadny hrací čas tohto derby stretnutia v Istanbule sa už čoskoro naplní. Uvidíme, či sa ešte bude niečo nadstavovať.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    90+1
    Striedanie v tíme Galatasaray S.K.: z ihriska odchádza Radamel Falcao, prichádza Florin Andone.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Georges-Kévin NKoudou, prichádza Abdoulay Diaby.
     
    90+3
    Už aj avizovaný nadstavený čas, ktorý bol zrejme zbytočne vysoký sa skončí. Vyzerá to teda na deľbu bodov.
     
    90+4
    Hlavný rozhodca Bitigen ešte necháva hru plynúť ďalej.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Ani druhý polčas žiadny presný zásah neponúkol a tak po bezgólovej remíze oba celky v tomto derby získavajú po jednom bode. Domáci sú zrejme trocha sklamaní, mali viacej šancí a hrali hlavne aktívnejšie, ale gól nedali.

    Ja vám už ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera! (18:59:53)

    Miroslav Revaj

    Góly:

    Karty:   22. Mariano (GAL) – 75. Lens (BES), 87. B. Yılmaz (BES)


    Galatasaray S.K.: Muslera – Mariano, Donk, Marcão Teixeira, Saracchi – Seri, Lemina – Fígúlí, Bilhanda (46. Ö. Bayram), Onyekuru (89. Akbaba) – Falcao (90+1. Andone).
    Náhradníci: Kocuk – Akbaba, Çalık, Özbayraklı, Akgün, Inan, Antalyalı, Durmaz, Ö. Bayram, Andone.

    Besiktas Istanbul: Karius – Erkin, V. Ruiz, D. Vida, Gönül (63. Lens) – Hutchinson, Alnaní – NKoudou (90+1. Diaby), K-P. Boateng (67. Ljajić), Boyd – B. Yılmaz.
    Náhradníci: Yuvakuran – R. Yilmaz, Roco, Yalcın, Diaby, Uysal, Nayir, Lens, K. Yılmaz, Ljajić.

    Rozhodca: Bitigen – Narinç, Şencan