Sereď – Žilina 0:3 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 0:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 2:0 (kon.)
Senica – Nitra 0:3 (kon.) | Slovan Bratislava – Ružomberok 1:0 (kon.) | Michalovce – Pohronie 1:0 (kon.)
koniec
FK Senica
0:3 (0:0)
FC Nitra
Sobota 07.03.2020, 15:30 • Štadión FK Senica • Niké liga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Prajem vám príjemné sobotné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu posledného kola základnej časti Fortuna ligy. V tomto prenose sa pozrieme na duel medzi FK Senica a FC Nitra, ktorý sa začína o 15:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Senickí futbalisti môžu ešte za určitých priaznivých okolností v prípade víťazstva nad Nitrou skončiť po základnej časti v prvej šestke. Aktuálne majú Seničania 24 bodov, skóre 24:30 a nachádzajú sa na 8. pozícii. Siedme Michalovce, šiesta Trnava a piaty Trenčín majú zhodne po 27 bodov, ale všetky majú lepšie skóre. Senica odštartovala jarnú časť remízou 0:0 s Dunajskou Stredou, následne doma zdolala Trnavu 2:0 a naposledy remízovala s posledným Pohroním 0:0. Táto remíza skomplikovala snahy Seničanov o prienik do prvej šestky, a tak je tu už posledná záchranná šanca v zápase proti Nitre.

    Nitra sa v tabuľke nachádza na nepriaznivej 11. priečke so ziskom 16 bodov a rozhodne bude spoločne s Pohroním zrejme bojovať o záchranu vo Fortuna lige. Samozrejme, zhoršiť sa môže v nadstavbovej časti aj situácia iných tímov, no Nitra a Pohronie sú dvaja najväčší kandidáti pre boje o záchranu. Nitra na jar zatiaľ nezvíťazila. Do jarnej časti vstúpila remízou s Pohroním 0:0, následne podľahla Michalovciam na ich trávniku 1:0 a v predchádzajúcom 21. kole prehrala aj s favoritom na titul Slovanom Bratislava doma 0:1.

    V tejto sezóne sa odohral jeden vzájomný duel Nitry a Senice. Hralo sa 5. októbra 2019 na štadióne pod Zoborom a Senica triumfovala nad súperom veľmi jasne 1:4.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Vorel – Mihal, Didiba (C), Addo – Yenne, Eneji, Totka, Baumgartner, de Assis – Akinyoola, Meliš.
    Náhradníci: Ferenc – Halabrín, Lukáčik, Sulley, Kučera.

    FC Nitra: Šípoš – Němčaninov, Podhorin (C), Augusto, Magda – Faško, De Jesus Nascimento – Muleme, Gatarić, Vrábel – Ristovski.
    Náhradníci: Kuciak – Javorčić, Fabiš, Chobot, Danek, Šurnovský, Kuník.

    Rozhodca: Sedlák – Borsányi, Poláček.
     
    Oba tímy práve vychádzajú na trávnik. Seničania odohrajú duel v červených dresoch, Nitrania v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii futbalisti Senice. Ihneď sa pokúsili o nákop lopty dopredu, Nitrania dokázali odvrátiť.
     
    2
    Seničania sa dostali na dostrel bránky. Spoza pokutového územia najprv pálil Totka, ktorého zakončenie Šípoš vyrazil. K dorážke sa prebojoval Akinyoola, ale mieril opäť znovu iba do Šípoša.
     
    3
    Aj Nitrania sa chceli po prvýkrát ofenzívne presadiť. Milan Ristovski dostal prihrávku na ľavé krídlo, prenikol do šestnástky, posúval loptu pred bránku, ale tam už nemal spoluhráčov.
     
    4
    Ristovski sa znovu pokúšal prepracovať sa do ďalšej pozície. Otočil sa okolo Didibu, ale napokon už zakončiť nedokázal.
     
    5
    V individuálnej akcii bol opäť znovu zapojený Milan Ristovski. Dokázal si vytvoriť pozíciu spoza pokutového územia, zakončoval však vysoko ponad bránku.
     
    6
    Nitrianski futbalisti sa snažili smerovať do rýchleho protiútoku. Faškovu prihrávku však stihol zastaviť Didiba a Seničania sa to ihneď pokúsili otočiť.
     
    7
    Seničania sú pri lopte na obrannej polovici a pokúšajú sa o novú rozohrávku. Po ľavej strane cez Mosesa Enejiho to nešlo.
     
    8
    Po prihrávke, ktorú Akinyoola nezachytil sa k rozohrávke dostal brankár Šípoš a snažil sa to nakopnúť čo najďalej.
     
    9
    Didiba posielal z obrannej polovice dlhú nakopávanú loptu, za ktorou sa rozbehol Samson Akinyoola. Z bránky však rýchlo vybehol Šípoš a odkopol.
     
    10
    Yenne si šikovne obhodil na ľavej strane Gatarića a dokázal presunúť loptu na pravú stranu v šestnástke na Cascarda, ktorý pálil a Šípoš musel urýchlene zasahovať.
     
    12
    Prihrávka Adda z obrannej polovice smerovala priamo na Meliša, ktorý sa v súboji stretol s Nemčaninovom. Hráč Nitry ostal chvíľu ležať na trávniku, no pozviechal sa.
     
    13
    Senická prihrávka po pravom krídle bola ľahko čitateľná. K lopte prišiel Muleme a rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    14
    Yenne sa dostal do súboja s Danielom Nascimentom a pískal sa nedovolený zákrok na hráča Nitry.
     
    15
    Videli sme nepresnosť v senickej kombinácii. Yenne už nedobehol loptu, ktorá prešla cez postrannú čiaru. Pohodlne z autu môže vhadzovať Magda.
     
    16
    Edmund Addo zozadu nepríjemne fauloval Daniela Magdu. Nitra získala prvú štandardku, rozohrával Faško, ale posunul to úplne ďaleko a nepresne.
     
    17
    Tenton Yenne si na ľavom krídle veril proti dvom nitrianskym futbalistom. Svoje očakávania však nenaplnil, Nitrania ho ďalej po ľavej strane dopredu nepustili.
     
    18
    Mulemeho vysoký center z ľavej strany hľadal v šestnástke Nikolu Gatarića, ktorý sa síce dostal k hlavičke, ale nebola vôbec dôrazná. Vorela ohroziť nedokázala.
     
    19
    Po ľavej strane bežal za nakopávanou loptou Ristovski, ktorého si však Addo bezpečne postrážil a loptu dával na brankára Vorela.
     
    20
    Yenne sa šikovne snažil k bránkovej čiare posunúť loptu na Enejiho. Ten už videl, že pred bránku mu smeruje Akinyoola, no Šípoš bol prvý, kto loptu zachytil.
     
    21
    Podhorin predviedol na pravej strane ihriska jednoznačný sklz proti Yennemu, ktorý to opäť skúšal po svojej strane. Akcia Senice bola zastavená.
     
    22
    Yenne si vymieňal na útočnej polovici loptu s Akinyoolom, nedovolene zasiahol proti nim Gatarić. Senica získava štandardku.
     
    23
    K realizácii štandardky sa dostal Baumgartner. Lopta sa viackrát poodrážala a napokon skončila na pravej strane vo vápna na kopačke Yenneho. Jeho okamžitá strela bola dobrá, Šípoš musel poriadne vyskočiť a vyraziť ju.
     
    24
    Prihrávku z kopačky Augusta zachytili iba senickí hráči a Nitrania sa do zakončenia nedostali.
     
    25
    Dobrú loptu dostal na hranicu pokutového územia Samson Akinyoola, ktorý sa zbavoval Podhorina. Poslal tvrdú strelu do stredu brány, Šípoš bol pripravený.
     
    26
    Senica získala na útočnej polovici ďalšiu štandardku. Jemný mäkký center Baumgartnera smeroval k vzdialenejšej žrdi, hostia si ho bezpečne postrážili.
     
    27
    Na pravej strane opäť domáci vybojovali ďalšiu štandardku. Tentokrát center smeroval ďaleko mimo brány a Nitra dokázala odhlavičkovať.
     
    28
    Marko Totka mohol tvoriť v strede poľa, následne prihrával cez Faška, ktorý ho však v rovnakom momente fauloval a je z toho lopta pre domácich.
     
    30
    Nemčaninov z autového vhadzovania hľadal Vrábela, ktorý chcel urýchliť akciu. Nitra získala rohový kop. Center pred bránku však sebaisto vyboxoval Vorel.
     
    31
    Nascimento dokázal vysunúť na ľavej strane Ondreja Vrábela, ktorý sa dostal do streleckej pozície z vnútra šestnástky. Prízemné zakončenie mu však nevyšlo.
     
    32
    Mário Mihál to na obrannej polovici nekomplikoval a pre istotu radšej prihral dozadu na brankára Vorela. Odtiaľ začínajú domáci nový útok.
     
    33
    Peter Moses sa po pravej strane chcel pretlačiť cez dvoch nitrianskych hráčov, čo mu však nevyšlo. Od neho smerovala lopta za postrannú čiaru a je z toho teda aut pre Nitru.
     
    34
    Brankár Šípoš poriadne dlho čakal s loptou vo vlastnom pokutovom území. Následný nákop dokázal odhlavičkovať preč Totka.
     
    35
    Edmund Addo smeroval dopredu popri pravej postrannej čiare. Následne o loptu prišiel a chcel ju získať späť, no poslal k zemi Vrábela, ktorý ostáva ležať na trávniku.
     
    36
    Rozhodca Dušan Sedlák si skontroloval Vrábela, ktorý krivkajúc odišiel za postrannú čiaru.
     
    37
    Nasledujúci zákrok v podaní Petra Mosesa Enejiho na Daniela Nascimenta bol veľmi nepríjemný a Moses zaň dostáva žltú kartu.
     
    38
    V zákrokoch sa pritvrdzuje aj naďalej. V priebehu niekoľkých sekúnd vidíme ďalšiu žltú kartu, tentokrát ju dostáva Ondrej Vrábel, ktorý šiel nepríjemne do Baumgartnera.
     
    39
    Ošetrovanie Baumgartnera stále prebieha, hráč Senice už nejde za postrannú čiaru a hladkajúc si stehno sa zapája späť do hry.
     
    40
    Baumgartner napokon bol aktérom nasledujúcej štandardky po faule na jeho osobu. Center do šestnástky okamžite Nitrania odvrátili.
     
    41
    Nitra získala rohový kop. Rozohrával ho Michal Faško, Nitrania sa rozbehli po pokutovom území, ale ponúknutá lopta nenašla nikoho z nich.
     
    42
    Denis Baumgartner si to pár metrov spoza šestnástky pripravil na svoju ľavačku a vyslal prízemnú strelu. Pre Šípoša to bola ľahká práca.
     
    43
    Vrábelovi sa na útočnej polovici rozbiehal Muleme. Center však nedokázal presmerovať cez Didibu, ktorý si loptu postrážil.
     
    45
    Seničania sú s loptou na obrannej polovici a rozohrávku mierne skomplikoval Didiba, ktorý musel faulovať Faška.
     
    45+1
    Rozhodcovia v prvom polčase nadstavili jednu minútu. Nitra získala v úvode nadstaveného času štandardku. Center do pokutového územia Vorel zachytil vo vzduchu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase mali mierne navrch domáci futbalisti, ktorí si vypracovali viac zakončení, ani jedna lopta však v bráne neskončila. Stav je teda po 45 minútach bezgólový 0:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných zloženiach, výkop mala Nitra.
     
    46
    Nitra dala gól!
    Bleskurýchly gól na začiatku druhého polčasu. Nemčaninov na hranici šestnástky naznačil strelu, posunul prihrávku pred malé vápno na kopačku ONDREJA VRÁBELA a ten iba tečom usmernil loptu k žrdi, Vorel na ňu nedotiahol.
     
    47
    Každopádne sme zvedaví na reakciu hráčov Senice. Nitra vstúpila do druhého polčasu najlepšie, ako sa len dalo.
     
    48
    Senickí futbalisti sa dostali pred šestnástku. Meliš posúval na ľavú stranu Tentonovi Yennemu, ktorý to skúsil pravačkou, ale Šípoš spoľahlivo zasiahol.
     
    49
    Nitrania sa opäť dostali k obliehaniu šestnástky. Ako posledný bol pri lopte Ristovski, ale nedokázal sa už lepšie presadiť.
     
    50
    Moses sa snažil na ľavej strane preštrikovať cez Podhorina, čo sa mu však na dvakrát nepodarilo. Nezískal pre svoj tím ani rohový kop.
     
    50
    Nitra dala gól!
    Hneď ďalší protiútok Nitranom vyšiel a hostia vedú už o dva góly. MILAN RISTOVSKI si spracoval loptu pred šestnástkou, zbavil sa Didibu a prízemnou strelou prekonal brankára Vorela.
     
    51
    Po gólovej situácii, keď Joss Didiba prepadol proti Ristovskemu tentokrát nepríjemne zlikvidoval Vrábela a na hranici vápna ho fauloval. Dostal žltú kartu.
     
    53
    Pomerne dlho sme čakali, kým si Nitrania pripravia štandardnú situáciu tesne spoza rohu šestnástky. O priamu strelu sa pokúsil Michal Faško, jeho pokus skončil iba na múre.
     
    53
    Úvod druhého polčasu má zatiaľ veľmi rušný priebeh. Daniel Magda teraz jednoznačne zmaril protiútok Mosesa a previnil sa voči pravidlám. Dostal žltú kartu.
     
    55
    Tenton Yenne dokázal zrýchliť na ľavej strane. Magda si na neho dal pozor a vytlačil ho s loptou za postrannú čiaru.
     
    55
    V týchto chvíľach dochádza k prvému striedaniu. Ondrej Vrábel sa už po predchádzajúcom zranení do hry nevráti, na jeho miesto nastupuje Marián Chobot.
     
    56
    Peter Moses Eneji si na útočnej polovici tvoril priestor na zakončenie. Napokon vystrelil tesne spoza vápna, mieril však mimo brány.
     
    57
    Faulov prichádza stále viac. Tentokrát Faško zastavil nedovolene Baumgartnera, ktorý ho potom ešte mierne postrčil. Karta v tomto prípade udelená nie je.
     
    58
    Didiba posúval z obrannej polovice dlhú nakopávanú loptu smerom do šestnástky, kde si to chcel spracovať Akinyoola, Podhorin ho však cez seba nepustil.
     
    59
    Prihrávka Edmunda Adda nenašla Davida Meliša, loptu si prebrali hostia. Po ľavej strane sa rozbiehal Muleme, ale neprenikol k šestnástke.
     
    60
    Ristovski vysúval po pravej strane Mariána Chobota, ktorý sa dostal do súboja s Yennem. Yenne súboj zvládol a nedovolil Chobotovi vystreliť.
     
    62
    Addo z obrannej polovice dával loptu radšej dozadu na Didibu. Seničania to skúšajú zodpovedne z vlastnej časti ihriska.
     
    63
    Moses jemnučkým centríkom chcel zrejme nájsť Yenneho, ktorý sa mierne rozbehol vo vápne. Nitrania tam však boli v prečíslení.
     
    64
    Isaac Muleme dokázal zaujímavo skrotiť loptu na útočnej polovici. Dostal sa do šestnástky, posúval pred bránku, kde smeroval Ristovski, ale napokon na loptu nesiahol.
     
    65
    Magda chcel z obrannej polovice krížnou loptou vysúvať po pravej strane Chobota, ktorý však bol už obsadený.
     
    66
    Senica zatiaľ od dvoch inkasovaných gólov veľmi nezvýšila svoje nasadenie v zápase. Niekedy sa pri rozohrávke domáci tvária, ako keby im aktuálny stav vyhovoval.
     
    67
    Akinyoola si teraz nerozumel so svojimi spoluhráčmi na útočnej polovici a Senica pomerne ľahko prišla o loptu.
     
    68
    Žltou kartou je napomínaný aj Joao Augusto z Nitry, ktorý sa nedovolene previnil voči jednému z protihráčov.
     
    69
    Nitrania opäť loptu iba odovzdali na kopačky hráčov Senice, ktorí rozohrávajú z hĺbky poľa od brankára Vorela.
     
    70
    Baumgartner rozohrával rohový kop. Vo vápne bol vo vzduchu najdominantnejší Oliver Podhorin a odhlavičkoval preč.
     
    71
    Yenne si postrážil svoje postavenie, aby nebol v ofsajde. Následne posunul prihrávku Akinyoolovi, ktorý si to rovnal na zakončenie, napokon sa však zaplietol.
     
    72
    Joao Augusto sa dostal do súboja s jedným z hráčov Senice. Nitrania získali rozohrávku na obrannej polovici, ktorej sa ujal brankár Šípoš.
     
    73
    Muleme napádal na útočnej polovici Adda, následne futbalisti Senice pohodlne rozohrávali z obrannej polovice.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 783 divákov.
     
    74
    Tenton Yenne mal proti sebe na pravej strane Mulemeho a následne centroval k opačnej žrdi. Gustavo Cascardo následne mierne prifilmoval a dostal žltú kartu.
     
    76
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Isaac Muleme, prichádza Matúš Kuník.
     
    77
    Chobot sa z pravej strany presunul na ľavú. Nedokázal prihrať cez Edmunda Adda, získal však autové vhadzovanie.
     
    78
    Nikola Gatarić mal dobrú pozíciu pred pokutovým územím a pokúsil sa to aj využiť. Pálil však len prízemne a priamo do Vorela.
     
    78
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Dávid Meliš, prichádza Kristián Lukáčik.
     
    80
    Center z ľavej strany smeroval priamo na brankára Šípoša, ktorý si s ním bez problémov poradil a zachytil rukami.
     
    81
    Edmund Addo smeroval veľmi prudko na Nikolu Gatarića a doslova ho zozadu udupal a pritlačil k zemi. Dostal okamžite červenú kartu a smeruje predčasne pod sprchy.
     
    82
    Milan Ristovski rozohrával štandardku po predchádzajúcom zákroku Adda. Jeho tvrdá a presne mierená obaľovačka mierila k pravej žrdi. Gól však uznaný nie je, zrejme tam bol ešte nejaký útočný faul.
     
    84
    Futbalisti Senice získali rohový kop. Hlavný rozhodca pozorne sledoval situáciu pred bránkou a dohovoril mierne Mosesovi a Gatarićovi. Roh sa opakoval, Nitrania odvrátili.
     
    85
    Seničania majú k dispozícii ďalší rohový kop. Ich tlak však prichádza veľmi neskoro. Lopta tento raz smerovala priamo na brankára Šípoša, ktorý vyboxoval.
     
    86
    Michal Faško a Nikola Gatarić sa nepríjemne stretli a narazili na seba. K ich zrážke však pomohlo aj počínanie Didibu, Nitra získava rozohrávku.
     
    87
    Zbierka kariet na senickej strane pokračuje. Marko Totka to tiež prehnal v súboji proti Chobotovi a šiel mu priamo sklzom na nohy. Totka dostal žltú kartu.
     
    88
    Kuník šikovne prenikol po pravej strane. Presunul loptu do vnútra šestnástky na Nikolu Gatarića, ktorý si vytvoril streleckú pozíciu. Jeho nedôraznú strelu však dokázal Vorel zneškodniť.
     
    89
    Daniel Nascimento atakoval Samsona Akinyoolu a následne si to ešte vysvetľovali. Samson hlavičkou zasiahol Nascimenta, ktorý to značne prifarbil, no Akinyoola dostáva žltú kartu.
     
    90
    Videli sme súboj na hranici pokutového územia. Atakovaný bol Didiba, Senica získava štandardku tesne spoza šestnástkového poloblúka.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu nadstavujú tri minúty.
     
    90+1
    Štandardku tesne spoza vápna rozohrával Denis Baumgartner. Jeho pokus ľavačkou mieril do múru, ktorý odvrátil na rohový kop.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Michal Faško, prichádza Lukáš Fabiš.
     
    90+2
    Senický rohový kop smeroval na bližšiu žrď. Reagovať sa snažil Mihál, ale napokon nezakončil.
     
    90+3
    Nitra dala gól!
    Nitra definitívne pečatí víťazstvo v tomto zápase. Ristovski ostal nechránený na útočnej polovici. Vystrelil priamo na Vorela. Lopta sa potom odrazila k MARIÁNOVI CHOBOTOVI, ktorý do poloprázdnej brány ľavačkou bezpečne dorazil.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas jednoznačne režírovali futbalisti Nitry. Tí raketovo vstúpili do druhého dejstva. Skóre najprv v 46. minúte otvoril Vrábel a v 50. minúte na neho nadviazal Ristovski. Senický tlak vôbec neprichádzal a v závere o konečnom víťazstve Nitry 0:3 rozhodol Chobot. (17:21:13)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 46. Vrábel (Němčaninov), 50. Ristovski, 90+3. Chobot (Ristovski)

    Karty:   37. Eneji (SEN), 51. Didiba (SEN), 74. de Assis (SEN), 87. Totka (SEN), 89. Akinyoola (SEN) – 38. Vrábel (NIT), 53. Magda (NIT), 68. Augusto (NIT)   81. Addo (SEN)


    FK Senica: Vorel – Mihal, Didiba (C), Addo – Yenne, Eneji, Totka, Baumgartner, de Assis – Akinyoola, Meliš (78. Lukáčik).
    Náhradníci: Ferenc – Halabrín, Lukáčik, Sulley, Kučera.

    FC Nitra: Šípoš – Němčaninov, Podhorin (C), Augusto, Magda – Faško (90+2. Fabiš), De Jesus Nascimento – Muleme (76. Kuník), Gatarić, Vrábel (55. Chobot) – Ristovski.
    Náhradníci: Kuciak – Javorčić, Fabiš, Chobot, Danek, Šurnovský, Kuník.

    Rozhodca: Sedlák – Borsányi, Poláček

    Diváci: 783