Liverpool – Bournemouth 2:1 (kon.) | Arsenal – West Ham 1:0 (kon.) | Crystal Palace – Watford 1:0 (kon.)
Sheffield Utd. – Norwich 1:0 (kon.) | Southampton – Newcastle 0:1 (kon.) | Wolverhampton – Brighton 0:0 (kon.)
Burnley – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (2:1)
AFC Bournemouth
Sobota 07.03.2020, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool síce neodohral najideálnejší zápas, ale získal tri body, čo je najdôležitejšie. Vyhral 22-krát doma po sebe v Premier League, čím určil nový rekord súťaže. Rozhodol ešte v prvom polčase Mané. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (15:30:59)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Divock Origi.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Callum Wilson (AFC Bournemouth).
     
    90+2
    Adam Lallana veľmi pekne prestrčil loptu okolo dvojice protihráčov pred malé vápno. Roberto Firmino v obrovskej šanci prekopol bránku.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    James Milner fauloval vedľa svojej šestnástky. Bournemouth získal priamy kop. Lopta sa dostala preč z vápna, následná prihrávka naspäť našla Akého, ktorý bol sám pred Adriánom. Ten ešte prihral na Wilsona, ktorý pred prázdnou bránkou namiesto strely prilepil loptu na svoju kopačku. Každopádne, už holandský obranca bol v ofsajde.
     
    89
    Pas za obranu Liverpoolu si mal nájsť bývalý hráč tímu z Anfield Road, Dominic Solanke, ale včas pred ním loptu odkopol Adrián.
     
    88
    Philip Billing sa vrátil na ihrisko, aj keď kríva. Snaží sa vydať zo seba všetko. Len aby to nebolo kontraproduktívne, ak pokazí kvôli týmto zdravotným problémom dôležitý súboj.
     
    87
    Sadio Mané si po dlhom pase nabehol do šestnástky. Mal tam kontakt so Simpsonom, ale padol o chvíľu neskôr. Môže byť rád, že rozhodca nechal v hre plynulo pokračovať a že Senegalčan nedostal kartu.
     
    86
    Liverpool pri lopte v strede poľa. Uvidíme, či bude v posledných minútach za každú cenu útočiť na tretí gól. Stále hrá proti desiatim, čo vyhovuje.
     
    85
    Philip Billing stále nie je úplne v poriadku, no už je za postrannou čiarou, takže sa hrá. Bournemouth je len s desiatimi mužmi.
     
    84
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Adam Lallana.
     
    83
    Philip Billing ostal ležať na hracej ploche po tom ako do neho nešťastne napálil vlastný spoluhráč Dominic Solanke. Potrebuje ošetrenie. Hostia mimochodom už trikrát striedali.
     
    82
    Alex Oxlade-Chamberlain to znova skúšal z veľkej diaľky, nepodarilo sa mu trafiť priestor troch žrdí.
     
    80
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Jefferson Lerma, prichádza Dan Gosling.
     
    79
    Mohamed Salah kopol center pred päťku. Virgil van Dijk vo vzduchu poslal na zem dvojicu hráčov, hlavičkoval aj za pomoci teču nad. Faul tam nebol. Séria rohových kopov pokračovala neúspešne.
     
    78
    Liverpoolčania ešte získali roh. Z neho sa nepresadili. Akcia pokračovala, prudký center do päťky od Milnera pre Firminom zrazil Aké na ďalší roh.
     
    77
    Mohamed Salah si loptu veľmi pekne sprava hodil do šestnástky, okolo dvoch súperov mieril k žrdi, kde bol pripravený Aaron Ramsdale.

    Matej Kubove

    Góly: 25. M. Salah, 33. Mané – 9. C. Wilson

    Karty:   90+2. C. Wilson (BTH)


    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Milner (C) – Oxlade-Chamberlain (84. Lallana), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino (90+3. Origi), Mané.
    Náhradníci: Lonergan – Keïta, Lallana, Minamino, Matip, N. Williams, Origi.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – Stacey, S. Cook (C) (19. Simpson), Aké, A. Smith – Billing, Lerma (80. Gosling), L. Cook – Stanislas (68. Solanke), C. Wilson, Fraser.
    Náhradníci: Boruc – Gosling, Rico, Simpson, Surman, Solanke, Surridge.